Şimdi Ara

██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██ (151. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.056
Cevap
63
Favori
401.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cevabınız için teşekkürler en mantıklısı izmirden kardeşimin üzerine almak olacak o zaman. Daha önce bir başkası adına (ayrıca bir başka şehirde) araç satın alan varsa deneyimlerini paylaşabiir mi? Peşinen teşekkürler
  • firat322 F kullanıcısına yanıt
    Size yada bayiye vekalet verirse araç üstüne olur, istanbul plaka cikar ve ruhsatta onun adresi yazar, kardeşinizin istanbulda yaşadığıni ve ikametgahinin yine istanbulda olduğunu kabul ederek bu yorumu yazdim. Zaten sıfır araclarda şu an trafik sigortası 450-600tl arasında çıkıyor, 450 tl alti yok gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gün Sarigazi demokrasi caddesinde bir tane acık mavi i10 arabaya rast geldim. Baktım baktım baktım. Yanımda yeğende vardı. Ona dedim. Ben hanıma bunu alacam dedim. Oda bana "ne l*n bu böyle, kimi sıgdırcan buna sen dedi" Sonra bir daha baktım baktım. düşündümki bu ne böyle ufacık yusyuvarlak yumuşak top gibi araba.

    İki dakikada çevremden etkilendim, arabaya sövdüm . Tuhaf hissettim

    Ailemden kime göstersem , bunu alcam i10 bu desem. Hep aynı tepkiyi veriyorlar yaaa
  • UberJager kullanıcısına yanıt
    Dış kısmının algısı, yanılmaya sebep oluyor. İçine binen genişliğine şaşırıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • UberJager kullanıcısına yanıt
    Millit 107 c1 alıyor tam anlamıyla oyuncak arabalar. İ10 onların yanında gerçekten otomobil. Biz çevreden etkilensek zaten baştan Hyundai bile almazdık. Neyseki aklımız fikrimiz mantığımız var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i10 ile pejo 107 yada citroen c1'i falan karşılaştıran taş olur..

    şahsi fikrim, a segmentinde şuan en iyi araçlar i10 ve picanto'dur. Hyundai'ın Türkiyedeki servis ve parça ağı daha geniş olduğundan picantoya göre daha tercih edilebilir. Aslında A segmenti, arabadan anlayan, ne istediğini bilen bilinçli tüketiciler için oldukça uygun araçları barındırıyor. Renault eğer yeni Twingo'yu getirseydi mesela yada Ford markası KA ile devam etseydi, bu segmente dahil daha fazla araç görebilirdik yollarda.

    Ama sözün özü, 107 ve C1 bence i10'un yanında oldukça tatsız kalıyorlar.
  • İ10 a bakıp burası böyle şurasıda böyle demeye gerek yok, arabanın özellikleri gayet iyi ve yeterli, estetik, a sınıfı olmasına rağmen boyutları yeterli, bu özellikleri beğenmeyip boyle olsaydı şu da olsaydı demeye gerek yok, hemen baska bir marka ve baska bir sınıfa bakın derim, zaten böyle olduğu için alıyor insanlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün 23bini 0.79 faiz oranli (Hyundai finans) kredi olacak şekilde 39850ye araci satın aldım. Boya koruma arka park sensoru ve koltukları leke tutmaya karşı koruma uygulaması da hediye. Aracın izmitten izmire yüklenip gelmesini bekleyeceğiz. Sonra da uç iş gününde teslim edilecekmis. Bakalim toplam kaç gün surcek bu islemler. Yalnız daha oncekinden farklı bir bayi ile çalıştım ve bütün islemleri telefon ve mail ile hallettik. Aslında pinpirikliyimdir ama satisci arkadaş niyeyse güven verdi. İmza işlerini de teb'in İstanbul avcılar şubesine gonderecekler kardeşim burdan imzalayacak. Plaka işlemleri için de gönderdikleri vekaleti burada notere onaylattık. Hayirlisi olur ins. Fiyat faiz oranları böyle bir ortamda uygun gibi. Dusunen arkadaşlar için bu ay sonuna kadar karar vermelerini nacizane tavsiye ederim. Artan doviz fiyatlarının girdi maliyetlerini doğrudan etkileyebilecegini dusunursek. Ama çok fazla stok vardır belki eritmek için kötü piyasa koşullarında uygun fiyata da düşürebilirler. Bakalim hayirlisi diyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • firat322 F kullanıcısına yanıt
    Öyle çok bir stok yok, zaten dışarı satılan araç üretim kapasitesini dolduruyor, yani fiyat duser diye sanmayin siz almakla iyi yaptınız, yilbasinda 45bin tl nin altında olmaz emin olun, citroen c1 e 48-50bin tl istiyor bu araç ondan kat kat iyi, bende 33bin tl ye almadim 7-8ay sonra 39bin tl ye aldım 1.2yi kasimda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██
  • Beyler Avis den 1.2 i20 kiraladim. 100 km 5 litre yakit tuketiyom. Arabaya bayildim. inanin 1.2 dusuk vergili i20 almal varken 1.4 dizel yada 41400 verip 1.0 lpg i10 almaya gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UberJager

    Beyler Avis den 1.2 i20 kiraladim. 100 km 5 litre yakit tuketiyom. Arabaya bayildim. inanin 1.2 dusuk vergili i20 almal varken 1.4 dizel yada 41400 verip 1.0 lpg i10 almaya gerek yok.

    Ama otomatik almak gerekiyorsa ne olacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manual alcaklar icin soyluyorum zaten. i10 manuali kullanmadim. Ama artan son fiyatlardan sonra, 1.2 i20 hacim olsun performans olsun doyurucu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız bir de şu var,
    İ10 1.0 otomatik veya 1.2 otomatikle, uzun yol 5-6 lt arası çok rahat tutturuluyor.

    Senki bir hypermllr olarak 4,8 bile tutturursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz kullandıktan sonra izlenimlerim; 1.2 A/T aracımıza karım biniyor ben de arada bir hevesle biniyorum, arabadan memnunuz ama; alacakların dikkatine, hissiyat olarak direksiyon bir garip, esp de ayrı garip.
  • Arkadaslar Merhaba, Ankara'da yaşayan 2015 i10 1.0 AT sahibiyim, arabayi gectigimiz ay sifir aldim evin 2.arabasi olmasina ragmen surekli kullanmaya basladik, inanilmaz memnunum.
    Tam 1.ayinda gelip arkadan carpmasalardi daha iyi olacakti ama saglik olsun, neyse ki arka tamponu degistirerek ucuz kurtulabildik :(
    Bir cok marka ve modelde araba kullanmis biri olarak, Hyundai i10 gercekten sinifinin uzeri bir arac, oncelikle genel itibariyle hayran kaldigimi belirteyim.
    Beni hayal kirikligina ugratan tek sey yakit tuketimi oldu, biraz daha az yakmasini beklerdim. (esimin daha onceki araclari lancia ypsilon yari otm, opel corsa 1. yari otm2, fiat 500 yari otm. yakit tuketimlerini maalesef geride birakti, belki de yeni oldugu icin boyledir)
    1.0 olmasina ragmen yokuslar harici gayet iyi bir performansi oldugu da bir gercek.
    1 ayda cogunlugu uzun yol olmak uzere 3.500 km yaptim, ortalama yuklu ve en ekonomik kullanim haliyle ortalama 37-40 kurus bir yakit tuketimi oldu.
    Kullanim kolayligi, harika tam otomatik sanzimani, yol tutusu, standart donanimlari, ses izolasyonu, ic mekan genisligi, ergonomik kullanim ozellikleri, servis yayginligi vb. olumlu yonleri mevcut.

    Sizlere daha tecrubeli oldugunuz icin bir kac soru yoneltmek isterim;

    1-Hiza duyarli otomatik kapi kilitleme sistemi serviste aktive edilebiliyor mu?

    2-onler 32 arkalar 33 olmasina ragmen Lastik basinc sensoru uyari veriyor, sizce ideal olan hava basinci nedir? (14 inc tekerlekler icin)

    3-Kaucuk paspas, bagaj havuzu kullanan oldu mu? Nereden ve nasil temin ettiniz?

    3-Arabayi en az 2-3 Yıl (80-90 bin km'ye kadar) daha kullanmayi dusundugum icin LPG taktirmayi dusunuyorum,
    İki secenek var kafamda
    -atiker gold 1.300 tl civari
    -Landirenzo ortalama 2.200 tl civarina takiliyor. (lpg ciler bile aracin ust segment olmadigi icin bu kadar masraf yapmani onermeyiz diyorlar)
    Aslinda net merak ettigim sey su, aranizda i10 aracina lpg taktiran veya tanidigi biri lpg taktiran oldu mu? Hangi marka ve memnunlar mi?
    Montaj, garanti disi kalmasi, ruhsata isletilme prosedurleri, bakimlari, ariza ihtimali vb durumlari goz onune alarak, fayda zarar baglaminda dusundugumuzde lpg takilmasini oneririr misiniz?
    Kafam cok karisik ve onerilerinizi bekliyorum bu noktada...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • onurbasak23 O kullanıcısına yanıt
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun, kaza için de geçmiş olsun.

    1) Hıza duyarlı kapı kilitleri aktif edilmiyor.
    2) Tüm lastikleri 32 yaptırıp, 300-400 metre sürüşten sonra sönmüyorsa servise TPMS sistemini kontrol ettirin.
    3) Bagaj havuzunu servisten alabilirsiniz, ben memnunum.
    4) Yılda 12bin km ve üzeri yapacaksanız, LPG, lira bazında şuan net %38 tasarryf sağlar (benzinli kullanımlar dahil)
    Hesabı ona göre yapın.

    Genelde bu araçlara BRC MY11 taktırıyor arkadaşlar ve çok memnunlar (3 yıllık motor kaskosu da yapılıyor)

    Ancak iyi bir montajcı ve hassas ayar konusunda teyid alabilirseniz veya çok güvendiğiniz bir bayi ise, Atiker Gold Kit de iyi bir seçim olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tesekkur ederim yanitiniz icin, lastik konusunda 32 denedim ancak sonmedi. Onleri 33 arkalari 34 yapinca sondu isik, simdilik boyle idare edecegim tekrar yanarsa gidecegim bir ayarsizlik oldugu kesin.
    Lpg konusunda da kararimi bu hafta verip taktirmayi dusunuyorum, sizlerle gelismeleri paylasacagim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fasson üstadım çok teşekkürler yorumların için. çevremdeki birçok insan faiz oranını duyunca şaşırıyorlar. inş hayırlısı ile son taksidi ödeyeceğimiz günü de görürüz.
    lpg olayı ile ilgili olarak ben de nacizane deneyimlerimi paylaşayım. lpg benzine göre yüksek sıcaklıkta yandığı için ateşleme bobinlerini bozabiliyor. şu an kullanmakta olduğum honda city 2008 elite cvt aracımı 88bindeyken alıp 93bindeyken brc kiti taktırmıştım. daha uygun fiyatlı alternatifler varken ileride başım ağrımasın diye honda'ya özel kit üreten brc olsun dedim. ama 5bin km sonra ön 1nolu bobin yandı öncelikle. ardından rölantide vuruntu yapmaya başladı. sonrasında da arka 4lü (egzoz) bobinler de bozuldu seyir esnasında silkeleme yapıyordu. km bazında düşünecek olursak çok iyi tamam nitekim bugün istanbuldan izmire km'de 16 kuruş yakacak şekilde geldim ama çok yol katetmiyorsanız (yılda 15bin ve üzeri mesela) lpg'yi nacizane tavisiye etmiyorum. kit parası, bu tür beklenmeyen tamir bakım masrafları vs derken astarı yüzünden pahalıya denk gelebilyor. (tabi böyle bir durumu hiç yaşamamış dostlar da olabilir. Ben sadece kendi deneyimleri paylaşıyorum).
    Kardeşime aldığım i10'u da bu hafta teslim alacağım nasipse. ilk 0km aracımız olacak. dikkat etmem gereken mevzular hakkında uyarılarınızı paylaşabilirseniz çok memnun olacağım (rödaj falan diyorlar nelere dikkat etmek lazım mesela).




  • lastik basıncı olarak da ön 32 arka 30 deneyin derim. belki söner ışık
  • 
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.