Şimdi Ara

██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██ (97. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.056
Cevap
63
Favori
401.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bado6100 kullanıcısına yanıt
    evet biliyorum yalnız ben manuel düşünüyorum tavsiyelerinizi almak istedim
  • Yilbasindan önce otomatik vites olani veriyorlardi 35.000 tl ye 2014 modelini, bence biraz daha fiyat arastirin, 2014 kalmayip 2015 model varsa artik onun fiyatinda indirim olurmu bilmiyorum, i10da her model versiyonda 3000tl indirim vardi arti 1000tl ogretmen indirimi oldu Kasım ayinda, araliktada devam etti ekstra 1000tl indirim, ben 1.2elite otm icin 39.000tl 1.0 otm icin 35.000tl fiyat almistim, ekstra 1000tl indirimden faydalanamadim, yani yilbasindan 1ay once alanlar 1.0 style otm 34.000tl ye aldilar, buna göre tekrar sorun derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasson -- 22 Ocak 2015; 0:16:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • table8 kullanıcısına yanıt
    O kampanya 2014 modeller için. Bayiye sordunuz mu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ10 ve İ20ler 2015 model ve pahalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fasson

    Yilbasindan önce otomatik vites olani veriyorlardi 35.000 tl ye 2014 modelini, bence biraz daha fiyat arastirin, 2014 kalmayip 2015 model varsa artik onun fiyatinda indirim olurmu bilmiyorum, i10da her model versiyonda 3000tl indirim vardi arti 1000tl ogretmen indirimi oldu Kasım ayinda, araliktada devam etti ekstra 1000tl indirim, ben 1.2elite otm icin 39.000tl 1.0 otm icin 35.000tl fiyat almistim, ekstra 1000tl indirimden faydalanamadim, yani yilbasindan 1ay once alanlar 1.0 style otm 34.000tl ye aldilar, buna göre tekrar sorun derim

    Bu fiyatlar mucize gibi çok iyi fiyatlarmış. Şu anda o fiyatlara vereceklerini sanmıyorum. Yeni alacak arkadaşlar için 2. el araştırmalarını tavsiye ediyorum. Sonuçta bu araçların trafikte olanların en eskileri 1. yıllarını yeni yeni doldurmaya başladılar.




  • Bence siz yinede sorun fiyat araştırması yapın, belki ellerinde kalan 2014 modeller için bu fiyatları verebilirler, sonuçta kampanyalar yine devam ediyor, kredi kullanmayanlara 750tl indirim kesinlikle yapıyorlar bunuda göz önünde bulundurun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasson -- 23 Ocak 2015; 21:11:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 model Style donanımda gündüz/gece özellikli aynalar ve bagaj içi aydınlatma standart olmuş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • vincentvega kullanıcısına yanıt
    Elite paketteki ayna da mandallı tip olmuş, düğmeliydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese Selamlar ,

    Uzun zamandır dışarıdan izleyici olarak forumu takip etmekteyim. Epey faydalı bilgiler paylaşılıyor, bende bir kaç bilgi aktarımı ve fikir desteğinde bulunmak istedim.

    * 6-7 ay önce ön sağ lastiğim sürekli hava kaçırmaya başlamıştı ve en yakın bir lastik tamircisine götürdüm. Sübapın alt kısmından hava kaçağını tespit etti ve değiştmesi gerekiyor dedi usta ,bende o zaman elleme servise baktırırım dedim. Servise götürdüm ve 260 TL. tutacağını söylediler. (Kasko-Garanti ne işe yarıyorsa!) , Ben de araştırdım ettim ve sağlam bir lastik ustasına baktırdım o da aynı sorunu yakın zamanda yaşamış ve kendi yaptığı yöntemi bana da uygulattı, olay şu;

    öncelikle sensörün arızalı olmaması gerekiyor ve ince işler yapan torna ustası bulmalısınız! :) yeni bir sübap alacaksınız (5 TL) , daha sonra kendi aracınızda arızalı olan ve sensöre bağlı sübapın uzun kısmı en dipten kesilecek, yeni sübapta aynı sekilde kesilecek birine dişi , diğerine erkek olacak sekilde vida (diş) açılacak, sonra eski sensör bağlı sübapla yeni kesilmiş sübap birbirine vidalanarak bağlanacak (Torna Ustasına verilecek tutar (20 TL) , hazır olan sensörlü yeni sübap lastikçide taktırılacak (10 TL).. Toplam Maliyet 30 TL.

    Arkadaşlar bu yazdıklarım toplasanız yarım saatinizi almaz , detaylı yazmaya calıstım umarım anlaşılır olmustur. Kendim bizzat bu şekilde yaptırdım ve 6 ay oldu nerdeyse taş gibi lastikte soruun yok , hatta diğerlerinden daha sağlam oldu diyebilirim.. :)




  • Bir de bir soru , benim aracımda gündüz led lerinden yokhttp://turkish.alibaba.com/product-gs/high-quality-super-bright-white-drl-for-hyundai-i10-daytime-running-light-60096624122.html bu siteden nasıl alabilirim bilmiyorum,güvenebilirmiyim? daha önce yurt dışındnan bir alışveriş yapmadım hiç! güvenemiyorum. Bu şekilde taktıran oldu mu? led ya da başka bir aksesuar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bahriii

    Bir de bir soru , benim aracımda gündüz led lerinden yokhttp://turkish.alibaba.com/product-gs/high-quality-super-bright-white-drl-for-hyundai-i10-daytime-running-light-60096624122.html bu siteden nasıl alabilirim bilmiyorum,güvenebilirmiyim? daha önce yurt dışındnan bir alışveriş yapmadım hiç! güvenemiyorum. Bu şekilde taktıran oldu mu? led ya da başka bir aksesuar?

    Aynı ürünü aliexpress'den bulmaya çalışın. Sizin buldugunuz yer toptancılar için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vincentvega

    2015 model Style donanımda gündüz/gece özellikli aynalar ve bagaj içi aydınlatma standart olmuş.


    Acaba ayna değişir mi?
  • Valideye almayı düşünüyoruz hem de evin 2. arabası olarak ama yakıt baya yüksek geldi bana. Test sürüşü yapmış biri 8.3 litre şehiriçi diyor, yüksek devir hastası bir arabaymış.

    Kaynak:http://www.arabam.com/otomobil-testleri/hyundai-i10-1-0-style-otomatik-yorumlari/298585
  • Araç satış rakamlarıyla ve iç mekanıyla B sınıfından birçok müşteri çalmışa benziyor.

    Bence iki eksisi var. Hava yastığı sadece iki adet. İsteseniz de ikiden fazlasını alamıyorsunuz.

    Diğeri de kim ne desin yüksek sayılabilecek yakıt tüketimi.

    Yakıt tüketimi önemliyse 1.0 manuel tek seçenek olarak kalıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 33ahmetselim33

    Valideye almayı düşünüyoruz hem de evin 2. arabası olarak ama yakıt baya yüksek geldi bana. Test sürüşü yapmış biri 8.3 litre şehiriçi diyor, yüksek devir hastası bir arabaymış.

    Kaynak:http://www.arabam.com/otomobil-testleri/hyundai-i10-1-0-style-otomatik-yorumlari/298585

    Tam otomatik araba kullanmasını bilmeyen öyle söyler. Ben 4. vitese kadar her vitesi 2000-2500 devir aralığında sadece gaz pedalını kullanarak arrtırabiliyorum.

    Yakıt 1.0 benzinli bir arabaya göre bir miktar yüksek onun da sebebi şanzımanı. Her konforun bir bedeli var.




  • 1.2 Elite otomatik vitesin tüketimi için yorum yapıyorum:

    Şu anda 8 bın km de (2014 model). Şimdiye kadar 4 - 5 kez tüketimi sıfırladım, ayrıca benzin alırken kendim de hesaplıyorum. Anadolu yakası e-5 trafiğinde 8 litreyi geçmedi. Bir ara sürekli sahil trafiğindeydim, orta vadede 8,3 lt.lerdeydi. Normal kullanımlarda ise (Şehir içi akıcı trafik ve otoban kullanımları) 7 litrenin altında. Çok yumuşak kullanmadığımı, motorun açılması için düşük viteslerde red-line yapmaya çalıştığımı belirtmeliyim.

    Önceki araçlarım ile kıyaslayınca bu motor / şanzıman teknolojisi ile bence araba çok yakmıyor, benzin pahalı

    Tabi, turbo desteği + çift kavrama gibi bir teknoloji olsaydı şehir içi 6'larda gezerdik belki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurnugea -- 28 Ocak 2015; 15:34:30 >
  • Kaç km yapar anneniz günlük cok değilse yakıt tüketimi zaten üzmez, yakıt çok önemliyse polo 1.4 tdi dsg düşünebilirsiniz fakat polonunda sıfır fiyati çok pahalli 60bin tl galiba, ayda 1000km üzeri ise yapılan yol, dizel daha mantikli, istanbulsa yaşadığınız şehir rahatlikla 8.5lt yakarsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortada şöyle bişey var;
    Turbo ekonomik performanslı motor ve şanzımanlı bir B segment araç 50-60 civarı.
    İstanbul şehir içinde i10un 9-10 yaktığı durumda o araçlarda 7-8 yakıyor.
    Ama i10u 36ya alıyosunuz, aradaki farka ayıptır söylemesi ikinci el temiz bir araç daha alınıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba,

    yazdığınızı okuyunca üstte yazılanları hiç okumadan direkt cevap yazmak istedim

    Bende aynen sizin dediğiniz gibi yaptım. Bir otm. araç almak istiyorduk polo veya i20 ilk sıradaydı ve çoğu zaman iş için kullanmak zorunda kalacaktım. Yakıt maliyeti beni mahvedecekti. Bende İ10 da tercih yaptım üstüne kalan para ile birde dizel araç aldım istanbul içi işimle alakalı dizel aracı kullanıyorum sürekli, keyif sürüşleri hep İ10 ile geziyorum ve eşim de istediği zaman kullanabiliyor (dırdır dan da kurtukuyorum )




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fasson

    Kaç km yapar anneniz günlük cok değilse yakıt tüketimi zaten üzmez, yakıt çok önemliyse polo 1.4 tdi dsg düşünebilirsiniz fakat polonunda sıfır fiyati çok pahalli 60bin tl galiba, ayda 1000km üzeri ise yapılan yol, dizel daha mantikli, istanbulsa yaşadığınız şehir rahatlikla 8.5lt yakarsiniz

    Şöyle söyleyeyim, bu aslında validenin acemiliğini atacağı bir araba olacak.. Sık kullanılan bir araba olmayacak. Evin 2. arabası gibi olacak hatta

    garaj arabası olacak diyelim Şehirdışından İstanbul'a geldiklerinde araba sıkıntı oluyor, o yüzden elimizin altında araba bulunsun tarzında düşünüyoruz.

    Polo güzel ancak fiyatı cidden yüksek.

    Bu arabanın şanzımanı iyiyken buna yönelmek mantıklı gibi. Puntoya bakıyorsun problemli. Opel desen hakeza öyle. Wolkswagen pahalı

    Bu fiyat ve şanzımana alınacak en mantıklı araba gibi duruyor.

    Şehirlerarası yolda performansı nasıl? Yani 110-120 yi geçmeyecek şekilde 120'da çok sallar mı araba, hakimiyeti felan nasıldır, öğrenebilir miyim?




  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.