Şimdi Ara

Hindistan 10$'lık dizüstü bilgisayarını 3 Şubat'ta tanıtabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Geçtiğimiz sene Hindistan hükümetinin öğrenciler için 10$'lık yeni bir dizüstü bilgisayar projesi üzerinde çalıştığı gündeme gelmiş, bu haberin tüm dünyada yankı bulmasını takiben düzeltmeye gidilerek çalışmanın 10$ değil 100$'lık yeni bir dizüstü bilgisayar projesi üzerine devam ettiği açıklanmıştı. Fakat Hindistan merkezli DNA gazetesinin haberine göre 10$'lık dizüstü bilgisayar prototipi 3 Şubat'ta Tirupati'de tanıtılabilir.


    Hindistan'ın "Eğitimde Ulusal Hedef" programı çerçevesinde öğrenciler için hazırlanan 10$'lık (500 rupee) dizüstü bilgisayar prototipinin Hindistan Bilim Enstitüsü ve Hindistan Teknoloji Ensitütüsü'nün ortak çalışmasıyla geliştirildiği bildiriliyor. WiFi ve/veya Ethernet desteğinin de olacağı dizüstü bilgisayarda ayrıca arttırılabilir bellek desteği sunulacağı ve toplam güç tüketiminin 2 Watt düzeyinde olacağı ifade ediliyor.


    Bilgisayar sahiplik oranının oldukça düşük olduğu ülkede, öğrenciler için geliştirilen 10$'lık dizüstü bilgisayarın yüksek satış rakamların ulaşması beklenirken, prototipi tanıtımını takiben önümüzdeki 6 ay içerisinde satışa sunulacağı belirtiliyor.


    Kaynaklar;

    http://www.electronista.com/articles/09/01/30/indias.10.notebook/

    http://www.techtickerblog.com/2009/01/30/india%E2%80%99s-10-laptop-will-be-revealed-on-feb-3/








  • Ancak devlet farki subvanse ederse $10'a satilir. Ya degilse sadece klavye 10 dolar'i gecer...



    --
  • 10$'a bilgisayar mı olur anlıyamıyorum ki, hangi mantık böyle birşey gerçekleştiriyor.Bence bu pc kullanılabilirlik açısından çok kötü.Yani ne program yüklenebilir nede başka bisi ee o zaman ne anladım ben bu bilgisayarı kullanmaktan.Mesela lise bilgisayar bölümü okuyan bi çocuk öğretmeninin bilgisayarlarınıza şu programı yükleyin ve çalışın dediğinde bu bilgisayarın kelime işlemci programlarını bile kaldıramayacağı düşünürsek ve bu pc'nin hiç bir getirisi olduğunu anlarız..Bilgisayar sadece internet için kullanılmaz ki eylence için ve yüklenen programlarla işlerimizi kolaylaştırması gerekir bir bilgisayarın..

    Ekran kartı, ram, işlemci bunların teknik detaylarını çok merak ediyorum doğrusu..
  • eylence diye yazılmaz eğlence diye yazılır xD bende aynı düşüncedeyim sadece internet için kullanıycaksa ne amacı var :S :S
  • Farkli amaclarda kullanmak istiyorsaniz vezne hemen giriste sagda odemenizi yapabilirsiniz.
    Yanliz sizin anlamadiginiz bisey var hindistan hukumeti bilgisayari yayginlastirmak istiyor, bilgisayar kullanicisi nufusa gore cok az.Burda da yapilan seye fiyat tesviki diyoruz.Yeterki bi kullanip bagimlisi olsunlar sonra bizim gibi donanim acligi cekerler nasil olsa :D:D:D
  • bakalım ne kadar başarılı olacak
  • tipi çok ilginç olmuş... :)) fiyatıda diyelimki 10$ oldu bizim ülkeye geline kadar 250$ bulur (Vergilerle)... :))))))
  • işlemci takarlarmı buna ahaha
  • Aslında bu düşünceyi dünyaya güzel bir şekilde kabul ettibilirlerse çok daha başarılı olur. Mesela bu dizüstüyü 50$ olarak lanse etseler, 1'ini o kişiye, kalan dördünü de Hindistan'daki çocuklara bağışlasalar; bence bu proje amacına ulaşmış olur.
  • -bir kere o proje ulusal olup (hindistan için)dünyaya açılmayı planlamamaktadır bir.
    -o ürüne windows yükleyip kullanmak yerine , kendi milli programlarını yükleyip kullanacaklardır 2
    - programcılıkta hintliler 1 numara konuma gelmişlerdir an itibari ile buda 3
    -o öğrencilerde bizim gibi crysis bilmem ne peşinde boş boş koşmak yerine kendileri program geliştireceklerdir buda 4
    -gerisini siz düşünür bundan da bir ders çıkarabilirmiziniz , üniversitede okumak gibi bir şansa sahip olmuş , boş kafalı boş gençlik buda 5(sözümüz meclisten dışarı)
  • 10$ a Wifi ve ethernet olacak daha ne istiyonuz.OC tuşu filan olup apple'larla yarışmasını mı bekliyonuz bu nasıl bir hayat görüşüdür.
  • 10 dolar bişey dgil türkiyeye gelene kadar enfazla 15-20 dolar olur sahsen ben yardım için bile alabilirim denemek babında nelere 15-20 dolar vwemiyoruz ki ona vemiyelim
  • nirvanha---bir kere o proje ulusal olup (hindistan için)dünyaya açılmayı planlamamaktadır bir. -o ürüne windows yükleyip kullanmak yerine , kendi milli programlarını yükleyip kullanacaklardır 2 - programcılıkta hintliler 1 numara konuma gelmişlerdir an itibari ile buda 3 -o öğrencilerde bizim gibi crysis bilmem ne peşinde boş boş koşmak yerine kendileri program geliştireceklerdir buda 4 -gerisini siz düşünür bundan da bir ders çıkarabilirmiziniz , üniversitede okumak gibi bir şansa sahip olmuş , boş kafalı boş gençlik buda 5(sözümüz meclisten dışarı
    buda 6
    )bizim gençlik için bilgisayar demek eglence demek başka birşey ifade etmiyor
    + o bilgisayarın maliyetinin en az 100$ olduguda bir gerçek
    adamlar ögrenciler için o fiyattan satıyor
    merak ettigim milli bir işlrmci ve platform geliştirmişlermi yoksa amd tabanlı falan mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.