Şimdi Ara

Sony Ericsson S001; 8.1 MP kameralı özel telefon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
12.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Sony Ericsson, bilindiği üzere küresel pazarın yanısıra Japonya'ya özel cep telefonları da ihraç etmekte. Üretici, bir kaç gün önce ''S001'' kod adlı cep telefonunu Japonya'da piyasaya sürdü.


    Cyber-shot ailesinin genç üyesi alışılmışın dışında tasarımı ve büyük ekranıyla dikkatleri üzerinde topluyor. Telefonda 3.3 inç boyutunda ve 480x854 piksel çözünürlüğünde ekrana yer verilmiş. Ekran, TFT'ye oranla daha düşük enerji harcayan OLED teknolojisini kullanmakta. Yüksek ekran çözünürlüğü özellikle filmler için ideal görünüyor. Ek olarak telefonun dahili tv alıcısı içerdiğini de hatırlatalım.


    Kızaklı telefonda, 8.1 MP kamera bulunuyor. Kameraya otomatik odaklama, yüz algılama özelliği, flaş ve lensin tozlara, darbelere karşı korunması maksadıyla sürgülü kapak eşlik ediyor. GPS desteğine de sahip S001 siyah, pembe ve yeşil renk seçenekleriyle satılmakta. Sony Ericsson'un bu tür modellerini neden Avrupa pazarlara sunmadığı ise pek çok kişinin aklında soru işaretleri bırakmıyor değil. Yorumu tamamen sizlere bırakıyoruz.








  • Güzel telefon 8.1 MP, ekran boyutu, çözünürlüğü harika ama Xenon Flash olmaması çok büyük bir eksiklik bence..
  • özellikleri güzel ama pohumanında dediği gibi xenon flash olmaması büyük eksik. LG Renoir çok daha iyi bence...
  • şimdi

    konu mp de değil gördük rezalet samsunglari 5mp 8 mp görüntü 0 neden çükü objectif lens küçücük sony nin c905 de yaptığı büyük lens ideal durdan tam anlaşılmıyor ama küçük gibi.Avrupa pazarına sunmadığıda japonyaya kıyayı nede olsa orda üretilio
  • Japonyaya özel offffff :D nese burda fazla ragbet görmez simdilik zaten ^^
  • japonya dil paketlerini yüklemek istemiyorum, ne zaman denesem pc kasılıp kalıyor :)

    ama sony nin japonya daki sitesine girip bakarsanız, japonyadaki modellerin görece daha kaba, keskin çizgilere sahip olduğunu bide üstüne oldukça renkli üretildiğini göreceksiniz.

    telefonlar üretilirken, turuncu, yeşil , lacivert gibi renklerin tonlarını değil, doğrudan bu renkleri -nasıl denir yav- tüpten çıktıkları haliyle kullanıldığını göreceksiniz.


    bilmeyenler için japonya da,
    ülkemiz ya da avrupadaki gsm altyapısı yerine, "wcdma" denen ulusal bir altyapı kullanıldığını, bu altyapının pek öyle gsm den aman aman bir fazlası olmadığını, yakın zamanda japonlarında 4g yada daha başka isimlerde telafuz edilen yeni nesil şebekeleri kullanmaya "temelli" geçeceğini belirtelim.
    "zaten kullanıyorlar" bizim gibi geçiş sürecinde değiller, eski teknolojiye tümden elveda demenin sınırındalar. burdan, bu bilgileri öğrenmeme vesile @teknode 'ye de saygılar sevgiler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 30 Ocak 2009; 23:34:10 >




  • tv olayı süpermiş ama. sırf onun için alırım. tabi caponyada olsam
  • Tipini hiç beğenmedim kız telefonu gibi
  • http://www.sonyericsson.co.jp/product/au/premier3/index.html

    buda yeni, yukardaki cihazla birlikte yakın dönemde çıkmış...
  • http://www.sonyericsson.co.jp/product/index.html

    bakın burda da var.

    ancak hatırlatmak istediğim bibaşka konu var. japonyada insanlar hurra diyip tel almıyor. japonyada sim kart diye bişey yok sanırım. siz operatörle anlaşıyor ve size zimmetlenen telefonu kullanıyorsunuz. o telefondan ne şekilde , hangi servislerinden yararlanacağınız sözleşmenizde yazılanlarla sınırlı. HİÇ JAPONYAYA GİTMİŞ VAR MI, BİZİ AYDINLATIRSA SEVİNİRİM
    bu bağlamda se nin japonya sitesinde fazla model olmaması sizi yanıltmasın. örneğin japonyanın telekominikasyon devlerinden docoma nın sitesine girdiğinizde panasonic, se, nec, benq..vs gibi firmaların bu operatör için ürettikleri özel telefonlar olduğunu göreceksiniz. bi bakıma vodafone ve iphone olayı gibi !?!? umarım açıklayıcı olmuşumdur ...




  • Konuyla ne kadar alakalı bilmiyorum fakat bundan yaklaşık 4 yıl kadar önce arkadaşıma japonyadan Casio telefon gelmişti...burada 6630 gibi 1,3mpx kameralı telefonlara uzaydan gelmiş gibi baktığımız dönemde 3,2mpx li, GPS alıcılı, japonyanın hava durumunu uydudan gösteren bir çok özelliği vardı..tabi telefon yalnızca japonca ve türevleri dil seçeneği içerdiğinden tam anlamıyla çözememiştik..aynı zamanda telefonda bahsedildiği gibi hat girişi yoktu ve (sanırım) yalnızca japonya sınırları içinde görüşme yapılabiliyordu..Gelelim asıl konuya adamlar ürettikleri en iyi ürünleri önce kendi milleti için üretiyor ve sadece onlara sunuyor..bize gelen teknoloji suyunun suyu diyebilirim..şu an hala ülkemizde casio vb. markaların telefonlarının veya onlara eşdeğer modellerin olmadığını düşünürsek bunu rahatça anlayabiliriz..şimdi böyle bi konu görünce o telefon aklıma geldi..

    Telefonu merak edenler için " Casio A5406CA " Dünyanın ilk 3.2mpx li telefonuymuş sanırım, ekranı gerçekten etkileyiciydi..şu an neler var uzakdoğuda tahmin edemiyorum..




  • adamlar öyle şeyler yapıyorlar ki, ben kendi ülkemden utanıyorum artık. tarihlerine bizimkisinin 100 katı kadar sahip çıkıyorlar, bide üstüne olabildiğince yeniliğe, teknolojiye açık kalıyorlar. nasıl bir dengedir bu, anlaması güç !?!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MeHTy

    Konuyla ne kadar alakalı bilmiyorum fakat bundan yaklaşık 4 yıl kadar önce arkadaşıma japonyadan Casio telefon gelmişti...burada 6630 gibi 1,3mpx kameralı telefonlara uzaydan gelmiş gibi baktığımız dönemde 3,2mpx li, GPS alıcılı, japonyanın hava durumunu uydudan gösteren bir çok özelliği vardı..tabi telefon yalnızca japonca ve türevleri dil seçeneği içerdiğinden tam anlamıyla çözememiştik..aynı zamanda telefonda bahsedildiği gibi hat girişi yoktu ve (sanırım) yalnızca japonya sınırları içinde görüşme yapılabiliyordu..Gelelim asıl konuya adamlar ürettikleri en iyi ürünleri önce kendi milleti için üretiyor ve sadece onlara sunuyor..bize gelen teknoloji suyunun suyu diyebilirim..şu an hala ülkemizde casio vb. markaların telefonlarının veya onlara eşdeğer modellerin olmadığını düşünürsek bunu rahatça anlayabiliriz..şimdi böyle bi konu görünce o telefon aklıma geldi..

    Telefonu merak edenler için " Casio A5406CA " Dünyanın ilk 3.2mpx li telefonuymuş sanırım, ekranı gerçekten etkileyiciydi..şu an neler var uzakdoğuda tahmin edemiyorum..

    Haklısın casio sony den önce bir sürü 3.2,5 ve 8 mp lik telefonlar üretti ve hepsi de çok kaliteliydi ama sadece japonya da satışa sundu. Neden bilmiyorum ama avrupaya gelmiyo çoğu ürün. Sanırım tutmaz diye getirmiyolar. Zaten satışları japonya ve uzakdoğu ülkelerinde çok fazla. Nokia Türkiye'de neredeyse %50 satış rakamlarına ulaşırken, Japonya'da %1 e bile ulaşamıyo bu yüzden de artık Japonya'dan çekiliyo. İnsanlar sony,casio gibi firmaların daha kaliteli olduğunu görüp nokia'ya hiç bakmıyolar bile(yerli malı olması da etkili tabii). Onlarda eğer avrupaya getirirlerse nokia'nın japonya'da düştüğü duruma düşebilirler diye hiç riske ve zarara girmiyolar benim şahsi görüşüme göre.




  • Bu şekildeki bir kızağa sahip telefonun, bu kadar büyük ekrana sahip olması bizlere garip geliyor çünkü bu cihazlar Avrupa insanına göre yapılmamış. Sırf birkaç özelliği çekici geldi diye Avrupa pazarında istemek doğru olmaz. Ama istemekte haklısınız; çünkü Sony Ericsson'un Avrupa'da piyasaya sunduğu cihazlar rakiplerine göre hayli eksik özelliklerle geliyor. Bu sebepten de 'all in one' cihaz isteyenler başka markalara yöneliyor
  • olabilir aslında..ya da aralarında kartel anlaşması gibi birşeyler yapıp hitap edecekleri bölegeleri belirleyip herkes kendi bölgesinde ürününü satsın gibi bir strateji de olabilir bilmiyorum..ama şu anki piyasamızdaki telefonları yıllar öncesinden eskiten bir bölgeye şuan piyasamızdaki telefonları yeni diye sunmak cesaret ister :)
    geç de olsa yavaş yavaş geliyor aslında artık böyle telefonlar ülkemize ama fiyatlar hala birçok üründe olduğu gibi astronomik, buna hala bi çözüm gelmedi geleceğe de pek benzemiyor...talep olduğu sürece fiyatlarda da bi oynama olmuyor olsa gerek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeHTy -- 31 Ocak 2009; 0:57:24 >
  • iphone çılgınlığı ve iphone muadili telefonların ardı arkası kesilmeden çıkması sonucu,
    telefon ile bilgisayarvari telefon arasındaki uçurum kapandı.., bu bağlamda önümüzdeki dönemde daha bir komplike, "all in one" hatta "all in wonder" cihazlar göreceğiz diye tahmin ediyorum. ya da gelin biz şuna, hepsi bir arada diyerek türkçemizi rezil etmeyelim..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: face1tr

    iphone çılgınlığı ve iphone muadili telefonların ardı arkası kesilmeden çıkması sonucu,
    telefon ile bilgisayarvari telefon arasındaki uçurum kapandı.., bu bağlamda önümüzdeki dönemde daha bir komplike, "all in one" hatta "all in wonder" cihazlar göreceğiz diye tahmin ediyorum. ya da gelin biz şuna, hepsi bir arada diyerek türkçemizi rezil etmeyelim..



    Evet hepsi bir arada daha iyi hatta hepsiburada
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tolyo

    özellikleri güzel ama pohumanında dediği gibi xenon flash olmaması büyük eksik. LG Renoir çok daha iyi bence...



    bu LG ler çıktı mı?yani türkiye de var mı?harika aletmiş ya...gerçi bunların piyasası yok.olurda satmaya kalksak kimse almaz.bizim milletimize nokia vericeksin...
  • tasarım olmamış
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Smartass


    quote:

    Orjinalden alıntı: tolyo

    özellikleri güzel ama pohumanında dediği gibi xenon flash olmaması büyük eksik. LG Renoir çok daha iyi bence...



    bu LG ler çıktı mı?yani türkiye de var mı?harika aletmiş ya...gerçi bunların piyasası yok.olurda satmaya kalksak kimse almaz.bizim milletimize nokia vericeksin...


    LG Renoir ülkemizde henüz satışa sunulmadı.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.