Şimdi Ara

Katı Bellek Temelli Sabit Diskler Seri Üretimde: Samsung'dan 16GB NAND Sabit Disk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gerek katı bellek gerekse de sabit disk alanındaki büyük üreticilerden biri olan Samsung, uzunca yıllardır düşlenen ama astronomik fiyatları yüzünden bir türlü seri üretime geçemeyen katı bellek temelli sabit diskler üretmek için start veriyor.

    Samsung yaptığı bir açıklamayla endüstrinin en yüksek yoğunluklu (kapasiteli) NAND (Not AND) bellekleri olan 8 Gb (Gigabit) çipleri kullanarak en büyüğü 16GB (Gigabyte) olan sabit diskler üreteceğini bildirdi.

    16 GB olan model 16 adet 8 Gb çip barındıracak ve şu andaki fiyatlarla yaklaşık 900$ civarı bir maliyetinin olacak (fiyat disk satışa çıktığında farklılık gösterecektir !).

    NAND tipi flash belleklerin üretiminde pazar lider olan Samsung pazarda hedef olarak dizüstü bilgisayarları, tablet PC'leri, multimedya çalar ve taşınabilir diğer bilgi işleme cihazlarını seçmiş ve bu yüzden de diskleri 1.8" formatında üretecek. İlk ürünlerin üreticilerle Ağustos ayı gibi erken bir tarihte ulaşması bekleniyor.

    Samsung 16 GB haricinde daha uygun fiyatlı 4 GB ve 8 GB modelleri de piyasaya sürecek.

    16 GB için 900$ hala yüksek bir rakam olsa da 5 basamaklı fiyatlardan 3 basamaklara inilmesi ve 16 GB kapasitenin de yeteri kadar yüksek olması ilk nesil seri üretim SSD'lerin (Solid State Disk) son kullanıcılara doğru oldukça iyi bir yolda olduğunun en büyük kanıtı.

    Peki bu yeni diskleri geleneksel manyetik disklerimizden ayıran olumlu özellikler neler ? İşte ufak bir liste:

    • Hiç bir hareketli parça olmadığından ses üretmiyorlar ve en önemlisi askeri uygulamalara da uygun olarak aşırı ısı , titreşim ve neme sahip ortamlarda (kısacası geleneksel sabit disklerin düzgün çalışamayacağı) problemsiz çalışabiliyorlar.
    • Enerji tüketimleri çok düşük. Samsung'un yeni SSD'leri normal bir 1.8" diskin sadece %5'i kadar enerji tüketiyorlar. Taşınabilir sistemlerde pil ömrü önemli olduğundan bu diskler aynı zamanda daha yüksek kullanım süresi demek. Toplamda 1.8" kullanan bir dizüstünde yaklaşık %10 oranında daha uzun pil ömrü vaadediyorlar.
    • Daha hızlılar. 1.8" boyutundaki bir sabit diske göre yaklaşık %150 performans sağlayabiliyorlar. Samsung'un diskleri 57 MBps (Mega Byte / Saniye) okuma ve 32 MBps okuma hızlarına sahip.
    • Rastgele erişim süresi fragmentasyon yüzünden azalmıyor çünkü NAND bellekler her sektöre eşit zaman zarfında erişebiliyor.

    Sayfanın Linki : http://www.samsung.com/PressCenter/PressRelease/PressRelease.asp?seq=20050523_0000123980








  • Notebook hatta ufak el bilgisayarı üreticileri için büyük bir gelişme ama fiyatı dolayısıyla ilk önce Notebook üreticilerinde büyük tercih göreceği kesin.

    Çünkü zaten hali hazırda pil ömürleri ile birbiri için yarışan firmalar bu diski büyük ihtimal öncelikli disk olarak kullanacak ve aynı kasada ikinci bir disk için yer bırakacak. Bu ikinci disk yine 1,8" inch boyutunda olması büyük ihtimal.

    İkinci diski Windows ortamından gerektiğinde açıp kapayabilecek ve büyük pil ömrü tasarufu sağlayacaksınız. Düşünsenize sadece yolda internet için açtığınız bir notebook'da 100 Gb'lık 5400 devir/dk'da dönen diskin açılmasına ne gerek var.

    Fiyat olarakda büyük ihtimal 4 Gb'lık versiyonu 250$ civarı, 8 Gb versiyonuda 500$ civarı olursa bir çok üreticinin üst seviye modellerinde görebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 24 Mayıs 2005, 18:51:02 >




  • 16 adet 16GB NAND RAID0 NE VERİR ACABA? :)
  • deepest,

    büyük ihtimalle veriyolları kaldırmaz:) tam performans alamazsın yani
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.