Şimdi Ara

Samsung dünyanın ilk 4Gb'lik DDR3 yongasını geliştirdiğini açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, dünyanın ilk 4GB DDR3 bellek yongasını geliştirdiğini açıkladı. Firmanın 50nm üretim teknolojisiyle hazırladığı düşük güç tüketimli yonganın 1.6Gbps hızında çalıştığı ve sunucular için 16GB, masaüstü / dizüstü bilgisayarlar içinse 8GB'lık bellek modüllerinin hazırlanmasına olanak tanıyacağı bildirildi.


    Ayrıca yeni yonga sayesinde çift zarlı paketleme teknolojisi kullanılarak 32GB'lık bellek modüllerinin üretilebileceği de ifade edilirken Samsung'un yoğunluk rekoru kırdığı 4Gb'lık yeni DDR3 yongasının hacimli üretimine ne zaman başlayacağı ve yeni yongayı kullanan yüksek kapasiteli ilk bellek modüllerinin ne zaman kullanıma sunulacağı hakkındaysa açıklama yapılmadı.








  • Belleklerdede nanometre ibaresi varmış.Bilmiyordum.Öğrenmiş oldum.
    Belleklerde hiç iyi değilim.
    Biri söylesin belleklerde çift zar ne demek?
    Belleklerin nesini nanometre ibaresiyle ölçüyorlar?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: şampiyon bilo


    Biri söylesin belleklerde çift zar ne demek?



    Biri sıkıyor kardeşim; çift çekirdek gibi bişey herhalde.
  • güzel olmuş bence
  • iyide bu kadar ram kime yarar
  • max975, bence öyle deme. Bill Gates zamanında "512KB ram herkese her zaman yetecek" diye bir denyoluk yapmıştı çok iyi hatırlıyorum :) Donanım, yazılımdan önde olmalı ki, yazılım üretilirken sınırlar geniş olsun. Samsung'u kutluyorum :)
  • @max975;

    Hocam ona bakarsanız bende 2GB ramin genel olarak birçok kişiye yeteceğini düşünüyorum. Fakat düşünmekle de olmuyor çünkü yetmiyor. Bende 2*1 gb ram kullanırken, sırf Crysis Warhead için bir kit daha aldım. Çünkü WinXP'de bile 2 gb ramle oyundan atmalar oluyordu. İkinci kiti de takınca rahatça oynayabilmiştim(Tabi oyundan atmalar azalsada yine de oluyordu :))

    Yani Ram'in fazlası göz çıkarmıyor. Size kullandığınız ram gayet yeterliyken, bir başkasına uğraştığı programlar yüzünden yetmeyebiliyor :)
  • ddr3 ler uzulamaya başlıcak gibi. zaten amd de geçiyor ddr3 e kesin ucuzlar artık :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MÜŞAVİR


    quote:

    Orjinalden alıntı: şampiyon bilo


    Biri söylesin belleklerde çift zar ne demek?



    Biri sıkıyor kardeşim; çift çekirdek gibi bişey herhalde.





    Çift zar teknolojisi nedir yaa? DDR 2'ler yetiyor millete, yavaş artık. Adamların egoları tavan yapmış, hala icat ediyorlar yahu!
  • normnal şartlarda 2 gb ram herkese yeter gibi görünsede işin aslı hiçte öyle degil bence..günlük bir ev kullanıcısına yetebilir ama trasarım çizim fotografçılık vsişlerle ugraşan insanlar çogu zaman 4-5 tane yüksek ram isteyen uygulamayı açmak zorunda kalıyor.fazla ram göz çıkarmaz hem bu üretime gerçince digerlerinin fiyatıda düşecektir tabi beni ilgilendiren tarafı da tam olarak bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.