Şimdi Ara

Western Digital, dünyanın ilk 2TB kapasliteli sabit diskini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
8.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NAND flash bellek teknolojisini esas alan katı hâl diskleri yani SSD'lerin sabit disklerin yerini alacağı yönündeki öngörü hem uzmanlar hem de kullanıcılar tarafından tartışıladursun, depolama dünyasında kapasite rekoru bir kez daha kırıldı. Raptor serisi yüksek performanslı çözümleriyle tanınan Western Digital, Caviar Green serisi altında geliştirdiği 2 Terabyte (TB) kapasiteli sabit diskini kullanıma sunarak, üreticiler arası kapasite yarışının yaşandığı sabit disk arenasında önemli bir avantaj elde etmiş oldu.


    Dünyanın en büyük sabit disk üreticilerinden Seagate'in, 1.5TB'lık depolama alanıyla dikkat çeken yüksek kapasiteli sürücüsünün satışına başlamasıyla birlikte rakip firmaların nasıl bir adım atacağı merak konusu olmuştu. Geniş bant internetin yaygınlaşmasıyla kullanıcılar arası içerik paylaşımının daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşebilmesi, yüksek kapasiteli depolama çözümlerine olan ihtiyacı arttırırken Western Digital, bugün duyurduğu 2TB'lık yeni diskiyle kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamayı ve rakiplerine cevap vermeyi hedefliyor.


    alt="Western Digital, dünyanın ilk 2TB kapasliteli sabit diskini duyurdu"


    Western Digital'in çevre dostu çözümlerini konumlandırdığı Caviar Green serisi dahiliden hazırlanan disk, 500GB kapasiteli 4 adet plaka kullanıyor. SATA-II arabirimiyle uyumlu olan dünyanın ilk 2TB'lık sabit diski, 32MB'lık dahili bellek kullanıyor. Okum/yazma anında yani yük altında 7.4 Watt, boşta ise 0.97 Watt'lık güç tükettiği belirtilen diskin gürültü oranı çalışma durumuna göre 25dbA ile 29dbA arasında değişmekte. Toplam ağırlığı 0.73 Kg olan 3.5" sabit diski, RoHS prensipleriyle uyumlu olarak hazırlanmış.


    Peki Western Digital'in sunduğu yüksek depolama kapasitesiyle dikkat çeken yeni sabit diskinin performansı nasıl? Firmware çalışmaları tamamlanmış, mühendislik örneği bir model ile yapılan Sandra testlerinde diskin, 7200 devir/dakika hızlarında çalışan Samsung Spinpoint F1 ve Seagate Barracuda 7200.11'den daha hızlı olduğu tespit edilmiş. Öte yandan HDTach ile yapılan ölçümlerde Caviar Green serisi sabit diskin 90MB/sn okuma ve 80.3MB/sn'lik yazma hızlarına ulaştığı beirtildi.


    alt="Western Digital, dünyanın ilk 2TB kapasliteli sabit diskini duyurdu"


    Western Digital, 2TB'lık depolama alanına sahip yeni sabit sürücüsünü, bazı önemli teknolojilerle desteklemiş durumda. StableTrac adı verilen özellik ile okuma ve yazma sırasında sistemin neden olduğu titreşimleri azaltmak ve plakaları dengede tutmak için motor aksı her iki ucundan da emniyete alınırken, IntelliPower teknolojisiyle hem güç tasarrufu sağlanması hem de yüksek performans için, devir hızı, veri transfer oranı ve ön belleğe alma algoritmalarında ayarlama yapılarak ideal denge hedefleniyor.


    alt="Western Digital, dünyanın ilk 2TB kapasliteli sabit diskini duyurdu"


    Yukarıdaki özelliklere ek olarak IntelliSeek teknolojisiyle güç tüketimi, gürültü ve sarsıntının minimuma indirilmesi için optimum arama hızının hesaplandığı, NoTouch teknolojisiyle de sabit diskin uzun ömürlü kullanımını sağlamak, yıpranmayı en aza indirebilmek ve kayıt ortamının güvenliğinin sağlamak için kayıt kafasının disk ortamına dokunmadığı belirtiliyor. Western Digital'in 2TB kapasiteli Caviar Green serisi sabit diskin 299$+KDV'lik fiyatla Mart ayında içerisinde ülkemiz pazarında da kullanıma sunulması bekleniyor.








  • haber için teşekkürler

    2-3 sene sonra ucuzlayınca flash bellek niyetine alırız bu internet hızlarını arttırsa ttnet 500 gb bile yetmeyecek ama idare ediyoruz işte
  • Western Digital atılımda bu aralar. Seagate'in özellikle 7200.11 serisinde yaşadığı sorunlar WD'nin ekmeğine yağ sürdü. Üstüne üstlük WD'nin Caviar serisi disklerde gösterdiği performans onu bir adım daha ileri taşıyor. Ben ki ömrümde seagate'den başka disk kullanmamış birisi olarak WD'nin özellikle Caviar Black serisi disklerine çok sıcak bakmaya başladım. Umarım WD de seagate gibi sorun yaşamaz.
  • Western Digital kesinlikle çok kaliteli bir markadır şu ana kadar seagate, samsung da kullandım ama en çok wd diskten memnun kaldım.
  • ben bu diskin hariçi olanı cıkınca alırım herhalde
  • 160 gb diskimin 20gb si dolu benim bunlar bana fazla ben 500gb kullanırım max oda raid 250x2 ,
  • Türkiyeye ne zaman gelir acaba? Green serisi hem daha ekonomik hem daha sessizmiş WD nin iddasına göre. Türkiye ye gelsin almayı düşünüyorum.
  • Çıkış fiytatı çok yüksek belirlenmiş. Gb/maliyet olarak 1,5 Tb lık seagate disklerin çok üzerinde. 1,5 Tb şu anda KDV dahil 300 YTL civarında. Bu 600 e yakın bir fiyat yapıyor sanırım. Umarım fiyatda düzenleme yapılır.
  • plaka başına yoğunlukta 500 gb erişmiş seagate kısa zamanda wd nin bu hamlesine cevap verecektir
  • Sınırları zorluyorlar artık :)
  • Zorlasınlarda diğerleri ucuzlasın teknolojinin bu yönünü seviyorum :)
  • Haberi görünce baya sevindim ama sevincim kursağımda kaldı fiyatı görünce.
    Baya pahalı olacak.
    Bunun yanında 2tb bir diskte olması çok güzel. Türkiyeye gelsin ucuzlarsa alırız bir tane. 1Tb lığını bulamazken 2tb çıkmış
    Seagate son serilerde yaşattığı sorunlardan dolayı 12senelik Segate harddisk kullanımı mı durdurdum bir daha kolay kolay almam.
    Artık Western kullancağım.
  • güvenliği sağlamak adına sabit disk kafası, plakalara temas etmeden temas etmemekte



    ???



    bu nasıl ouyor ?



    ek olarak fiyat biraz daha ucuzlarsa alınabilir.
  • Tek kelimeyle çok para,20 paket 100lük dvd yakarım o parayla,norton ghost gibi backup alma programları kullanmadığım için belgeleri indirdiklerim oyun ve videoları dvd medya ya aktarmakta fayda var 2TB çok para...
  • Haber için teşekkürler Yaklaşık 5 senedir WD kullanıyorum çok memnunum.Fiyatının düşmesiyle ileride bu ürünü düşünebilirim
  • sanki gürültüsü biraz fazla gibi :S
  • 2TB arkadaşım çok gereksiz bence Kim ne yapacak 2 TB ı, gerçi kulanan da vardır yok değil

    Western Digital kalite açısından orta halli bir firma bence, o yuzden sabit disklerine ne kadar guven duyulur bilinmez...

    Ancak haber haberdir. Teşekkürler, 2 TB lık nur gibi bir sabit diskimiz oldu
  • Harddisk çalışmazken kafa disk üzerinde değil ayrı bir bölmede bekletiliyor. Böylece harddisk sarsılsa veya düşşe bile hasar oluşma en aza indirilmiş oluyor.
    Ayrıca kafa hareketide daha farklı bir şekilde çalışıyor.
    Bence WD güzel harddiskler yapmış. Resmi sitesinde 3B demo görüntüler var.
    http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=576

    Kafaların bekletildiği bölümün ufak resmi ekte....


    quote:

    Orjinalden alıntı: ti7800

    güvenliği sağlamak adına sabit disk kafası, plakalara temas etmeden temas etmemekte



    ???



    bu nasıl ouyor ?



    ek olarak fiyat biraz daha ucuzlarsa alınabilir.





    Western Digital, dünyanın ilk 2TB kapasliteli sabit diskini duyurdu




  • Buda diskin iç görünümü.
    500gb lık 4 disk.


    Western Digital, dünyanın ilk 2TB kapasliteli sabit diskini duyurdu
  • O Paraya 320gb raptor almak daha mantıklı 10.000rpm hem kaliteli hem oyunlarda bir numara...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.