Şimdi Ara

AMD soket AM3 işlemcileriyle daha yüksek hız aşırtma başarımı sunabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Kullanıma sunduğu Deneb kod adlı Phenom II X4 işlemcileriyle ekstrem soğutma koşullarında 6.5GHz seviyesini görebilen AMD, Şubat ayında duyurmaya hazırlandığı Soket AM3 formundaki yeni işlemcileriyle daha yüksek hız aşırtma başarımı sunabilir.


    AMD cephesinden Soket AM3 işlemcilerin hız aşırtma performansıyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmış değil. Firma yeni işlemcilerle ilgili olarak sadece aynı saat hızında DDR2 destekli varyasyonlarına göre %5'e varan oranda daha hızlı olacaklarını ifade etmtişti.


    Gelen yeni bilgilere göre 45nm üretim teknolojisiyle hazırlananSoket AM3 formundaki yeni işlemcilerin ve DDR3 destekli Soket AM3 anakartların DDR2 destekli Soket AM2+ platformuna kıyasla daha yüksek hız aşırtma başarımı sağlayabileceği belirtiliyor.


    Rakibi Intel'in fiyat indirim hamlesine Phenom II X4 920 ve 940 Black Edition işlemcilerinde %20'ye varan indirimle yanıt veren AMD, %5'e varan performans kazanımını daha yüksek hız aşırtma başarımı ile destekleyerek rakibi Intel'e karşı elini güçlendirmek istiyor.


    Haberlerimizde de belirttiğimiz üzere aralarında Gigabyte, MSI, ECS ve Asus gibi isimlerin bulunduğu sektör devi pek çok firma DDR3 bellek desteği sunan AMD anakartların duyurmaya başladı bile. AMD ise Soket AM3 formundaki ilk işlemcileirni 9 Şubat'ta lanse edecek.








  • Bunlar biraz satışları etkilemek için yapılan haberler... Tabiki arasında fark vardır, ancak %2 belki olabilir... yinede denemeden bilinmez... :)
  • DDR3 ramlerle daha iyi hız aşırtma başarımının olması muhtemel ama bunun çok büyük bir fark yaratacağını düşünmüyorum... Taş çatlasın 100-200 mhz xD
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ELeCtRiCkChi

    DDR3 ramlerle daha iyi hız aşırtma başarımının olması muhtemel ama bunun çok büyük bir fark yaratacağını düşünmüyorum... Taş çatlasın 100-200 mhz xD

    Extreme overclocklarda bu bile kayda değer bir değer.Küsüratlar konuşuyor bu konularda.
  • %5-10 CPU o/c'un kullanıcı tarafından hissedilmesi zor, hele hele oyunlara etkisi daha da az oluyor. Bu kadarlık bir artışın maliyeti ise inanılmaz. Yani fiyatı Intel'e oranla daha iyi diye AMD al, sonra da %5 artırmak için bir sürü ilave para öde, bana pek mantıklı gelmiyor. Keyif için yapılanlar hariç tabi, herkesin kendi bileceği iş sonunda.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: şampiyon bilo
    Extreme overclocklarda bu bile kayda değer bir değer.Küsüratlar konuşuyor bu konularda.


    Hadi ya Ben bunu bilmiyordum
  • Bekleyip görücez AM2+ 'lara göre ne kadar fazla başarım göstericeğini.
  • Acaba yeni chipsetler gelecekmi? Birde ben nvidia chipsetli anakart istiyorum. Bu arada şuan ki duyurulan am3 ler sadece ddr3 bellek desteğine mi sahip am2+ lara ek olarak?
  • quote:

    Haberlerimizde de belirttiğimiz üzere aralarında Gigabyte, MSI, ECS ve Asus gibi isimlerin bulunduğu sektör devi pek çok firma DDR3 bellek desteği sunan AMD anakartların duyurmaya başladı bile. AMD ise Soket AM3 formundaki ilk işlemcileirni 9 Şubat'ta lanse edecek.


    buradaki sonuç intelin çok büyük zarar edeçeğini gösteriyor eskiden amd anakartında çeşit yoktu
    firmalar daha çok çeşit sunması örneğin DDR2 ile DDR3 bir arada sunabilirler kısaca firmalar bu krizde
    intel anakartı satamayacağını anladı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fasilgibi

    Acaba yeni chipsetler gelecekmi? Birde ben nvidia chipsetli anakart istiyorum. Bu arada şuan ki duyurulan am3 ler sadece ddr3 bellek desteğine mi sahip am2+ lara ek olarak?

    İkinci çeyrekte 890FX chipsetini duyurucak ama ben neden ikinci çeyrek oldugunu anlayamadım yetiştiremediler sanırım.
  • DDR3'e geçiş biraz yavaş olacaktır, küresel kriz, anakart üreticilerilerin üretim hacmi, DDR3 fiyatları ve AM3deki stabilite sorunları sebeplerinden 2010'a kadar pek hareketlilik beklenilmediği yönünde.
  • Benim asıl merak ettiğim hız aşırtma potansiyeli değil. Phenom II li sistemlerde DDR3 1600 ün DDR2 1066 dan nekadar farklı olacağı? O zamana kadar cl değerleri daha iyi ramlerin çıkacağını da varsayıyorum. Yüksek sistem kaynağı kullanan uygulamalar ve yeni nesil oyunlardaki getirisi ne olacak?
  • Amd iyi işler yapıyor bakalım. Bu haber ne kadar doğrudur bilinmez ama tahminen yeni işlemciler oc'a daha yatkın olacaktır. Bakalım oc rekorunu intel'in elinden alabilecekler mi?

    Bu hızla amd bu yıl intel'i inletebilir.
  • ocde intelle kapışmak iyi ama oyunlardaki performansıda görmek gerek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.