Şimdi Ara

AMD son çeyrekte 1.424 milyar dolar kaybetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Intel'in son çeyrekle ilgili %90'a varan gelir (net) kaybı açıklaması ve bu çeyrekte 21 yıllık aradan sonra ilk defa zarar edebileceğini vurgulaması gözleri AMD'ye çevirmişti. Zira 5.5 milyar dolarlık operasyonla ATi'nin satın alınması sonrasında mali anlamda istediği noktaya gelmekte sıkıntı yaşayan ve hemen her çeyrekte özellikle satın almanın doğurduğu mali yükle zarar açıklayan firmanın son çeyrek rakamları merakla bekleniyordu.


    AMD'den yapılan resmi açıklamaya göre, firmanın son çeyrekte elde ettiği gelir 1.162 milyar dolar oldu ki bu rakam bir önceki çeyreğe göre %35, bir önceki yılın aynı dönemine göre de %33'lük kayıp anlamına geliyor.Global ekonomik kriz'in doğurduğu bunaltıcı atmosferden ötürü düşen talep nedeniyle CPU ve GPU satışlarındaki %37 ve %30'luk gerileme AMD'yi son çeyrekte üzen en önemli gelişme oldu.


    Yine firma resmi rakamlarına göre firmanın son çeyrekteki net kaybı 1.424 milyar dolar yani hise başına 2.34$ oldu. Hatırlanacağı üzere firma bir önceki çeyrekte sadece 127 milyon dolarlık kayıp ile analistleri de şaşırtan, beklentilerin üstünde bir performans sergilemişti. Yeni yılın ilk çeyreği ile ilgili olarak henüz herhangi bir rakam telaffuz edilmemiyor fakat Intel gibi AMD cephesinde kriz nedeniyle herhangi bir sürprzi sıçrama bekleniyor.








  • ne amd ne intel kayıp yaşamasın dilerdim.
  • ya bunlar maliyeti çok gösteriyorlar yada bana öyle geliyor artık herkesin 1 bilgisayarı war herkes teknolojiye ayak uydurayım diyor mütevazı kişilik alıp 10 yıl kullanıyor güncel takılanlarda 2-3 yılda bir değiştirse sistemi ki tam o noktadayız bence alımlarım yawaşlaması normal
  • eyvay bu gidişle ne olacak bakalım... bizde de para yok ki!!!
  • İntel
    Amd
    Ati
    Nvidia

    Via
  • AMD aliskindir boyle seylere.. Ne durumlardan kilpayi donmus bir firma... Ben Intel'i merak ediyorum... Harbi 5000 kisi cikartyip da tesis kapatmak kolay degil... Bir Intel tesisinin, AMD'nin bu seneki kaybini kaca katlayacagini dusunuyorumda. heralde bir kac kati kadar capital gitmistir Intel'den...
  • Krizin en erken 2011 de etkisini kaybedeceği söyleniyor, uzun ve zor yıllar AMD ve Intel için.
  • kendi halimizi düşünsek daha iyi olur..mesela ben yenı sıstem alacaktım vazgecıp ram takvıyesı yapıp..emektar fx5500 ıle yoluma devam edıcem yaza kadar :)
  • Battı AMD yan gidiyor hep :)
  • ee faiz faiz faiz
    sanal paralar
    patladi iste kriz boyle herkese
    en cokda bize patladi 1.3 tl idi dolar simdi 1.65 birsey alirken ne bicim daha pahali oduyoruz
  • en son çıkan işlemcilerden hangisi daha çok kar elde ederse onun yola devam etme şansı yüksek olacak gibi geliyor bana... eğer intel kazanırsa amd nin intel bünyesine girmesiyle sonuçlanabilecek bir dönem yaşayacağımız söylenebilir. tabi bu benim düşüncem.
  • Daha bir saat önce Intel, Amd, Sony ve Samsung'un zarar açıkladığı söyleniyordu Cnbce de. Intel 5 üretim tesisini durduracakmış. Sony 15 yıldır, Samsung da ilk kez zarar açıklamış. Microsoft da 5000 kişiyi işten çıkarıyormuş. Etkilenmeyen dev yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gordon01

    Battı AMD yan gidiyor hep :)


    bana dusmez ama onu duzelteyim diye seyettim.

    Batti diye yazmissin da, onun dogrusu, bahtli olacak. Balik yan giderse olur. Bahti acik, o yuzden yan gidiyor...

    Bahtli balik, yan gider.
  • Quimonda krizden çıkamadı, iflas etmiş.
  • Büyük şirketlerin çoğu krediler ile dönen sistem de büyüyordu. Şişirilmiş maliyetler, şişirilmiş gelirler ve en önemlisi şişirilmiş gerçek değerler patlayınca; kriz aldı başını gitti.
    Firmaların gelirlerinin düşmesi demek ürün alacak olan son kullanıcıların gelirinin düşmesi demek. Bu da işsizliğin en büyük göstergesidir. ABD de oluşan kriz temelde bizim gibi Gelişmekte olan ülkelerin mali yönden çökmesine neden oluyor. İnşallah işin sonu hayırlı olur.
    Quimonda nın da iflas etmesi çok kötü olmuş. Sanırım krizin sonunda ayakta kalabilecek şirket sayısı çok az. Bu da tekelleşmenin en büyük nedeni.
  • Ekonomik kriz söylendiği gibi 2011'e kadar etkilerini sürdürürse eğer, hiç istenmeyen bir durum ama, AMD son nefesini verir arkadaşlar. Ben o kadar dayanabileceğine hiç ihtimal vermiyorum. AMd'yi satın alacak bir firma mutlaka çıkacaktır derseniz...X86 lisansı iğrençliğinden dolayı da başkasına satılması çok zor olacaktır. AMD'yi alacak firmanın Deli Dumrul (INTEL tabi ki) ile oturup yeni bir lisans anlaşması yapması gerekecek ki, bu hiç de kolay bir iş değil.
  • benim anlamadığım bu amd her sene zarar bildiriyor nasıl hala devam edebiliyor.bakkal dükkanı olsa kapatmıştı şimdiye kadar adamlar milyar dolar zararla hala devam ediyorlar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilkerinanç

    benim anlamadığım bu amd her sene zarar bildiriyor nasıl hala devam edebiliyor.bakkal dükkanı olsa kapatmıştı şimdiye kadar adamlar milyar dolar zararla hala devam ediyorlar...



    zarar kardan zarar yani beklenen paradan kayıp , öğle tahmin ettiğin gibi üretip birde zarar etmiyor, bunların zarar acıklamaları aslında aynı böğle kandırmaca yani
  • apple imece yapsın:)
  • Demek ki İntel'in satışları 3 kat fazla düşmüş. Amd'de ki düşüş piyasa daramasıyla aynı gibi. Bu durumda hapı yutan İntel gibi...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.