Şimdi Ara

Pikatel Combomax Firmware

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
19.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pikatel combomax isimli uyduruk modemin firmware dosyasını arıyorum. Ancak ttnet için değil açık versiyon firmware lazım. Biraz araştırdım DeraGlobal denen bir firma üretiyor bunları modelin adı da db108 ancak kendi sitelerinde de firmware bulamadım. Bu konuda yardım edebilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum.

• valla bende arlıyorum arkadaşım
  • Arkadaşım bende de aynı sorun vardı. Smile ADSL kullanıcısıyım ve elimde ttnetin verdiği Pikatel ComboMax var. Modemimi şu anda smileadsl ile kullanabiliyorum fakat bunu firmware güncellemesi yapmadan yaptım. Adım adım anlatıyım:

1-)http://www.vedit.com/download/vpw-6152.zip adresinden VEDIT dosya düzenleyici programını indirdim.
    2-) Mesela PPP kullanıcı adım osman@smileadsl.net olsun. Bu durumda ben bunu osman@ttnet olarak yazdım. PPP şifresini ise aynen yazdım ve bu ayarları modeme kaydettim.
    3-) Modemin web arayüzünden Yönetim--->Ayarlar--->Yedekleme dedim. Modemin ayarlarının bir dosya halinde yedeğini aldım. (Öntanımlı dosya ismi backupsettings.conf)
    4-) 3. adımda kaydettiğim dosyayı VEDIT programıyla açtım ve açılan dosyada alttan 6. satırdaki <ppp_conId1 userName="osman@ttnet" password="MTIzNDU2".......... kısmında osman@ttnet olan yeri osman@smileadsl.net olarak değiştirip dosyada yaptığım değişikliği kaydederek VEDIT programından çıktım.
    5-) Değişiklik yaptığım dosyayı modemin web arayüzünden Yönetim--->Ayarlar--->Güncelleme diyerek modeme yükledim ve modem yeniden başladı.
    Hepsi bu. Modem yeniden başladığında sorun ortadan kalkıyor. :)

• Ben firmware upgrade yapmıştım. Eski firmware'in de yedeği yok. Eskisini bana gönderebilir misiniz? Firmware upgrade yaptıktan sonra bu işlem işe yaramıyor çünkü...
  • arkadaşlar bu modemin en eski firmwaresi olan arkadşlar varsa gönderebilirmi acaba. bi cahillik edip yazılımı güncelledim. modemin ışıklarının yanış şekli bile değişti. şu anda internetten birşey download ederken sitelere giremiyorum. sanırım tüm bağlantıyı indirmeye harcıyor, diğer isteklere cevap vermiyor. hiç hoş bi durum değil ve birgün sinirlenip kırıcam bu slak modemi. arkadaşlar. Lütfen Eski firmware..... yazdırmlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serserm

Arkadaşım bende de aynı sorun vardı. Smile ADSL kullanıcısıyım ve elimde ttnetin verdiği Pikatel ComboMax var. Modemimi şu anda smileadsl ile kullanabiliyorum fakat bunu firmware güncellemesi yapmadan yaptım. Adım adım anlatıyım:

1-)http://www.vedit.com/download/vpw-6152.zip adresinden VEDIT dosya düzenleyici programını indirdim.
    2-) Mesela PPP kullanıcı adım osman@smileadsl.net olsun. Bu durumda ben bunu osman@ttnet olarak yazdım. PPP şifresini ise aynen yazdım ve bu ayarları modeme kaydettim.
    3-) Modemin web arayüzünden Yönetim--->Ayarlar--->Yedekleme dedim. Modemin ayarlarının bir dosya halinde yedeğini aldım. (Öntanımlı dosya ismi backupsettings.conf)
    4-) 3. adımda kaydettiğim dosyayı VEDIT programıyla açtım ve açılan dosyada alttan 6. satırdaki <ppp_conId1 userName="osman@ttnet" password="MTIzNDU2".......... kısmında osman@ttnet olan yeri osman@smileadsl.net olarak değiştirip dosyada yaptığım değişikliği kaydederek VEDIT programından çıktım.
    5-) Değişiklik yaptığım dosyayı modemin web arayüzünden Yönetim--->Ayarlar--->Güncelleme diyerek modeme yükledim ve modem yeniden başladı.
    Hepsi bu. Modem yeniden başladığında sorun ortadan kalkıyor. :)

eywallah kardeşim çok işime yaradı şu anda ttnetin modemi ile biri den bağlanıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cnet modem firmware
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.