Şimdi Ara

# VECTA Isıtıcılar # Ana Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
517
Cevap
2
Favori
108.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha önce “VECTA” Isıtıcılar hakkında açılan buradaki konu, birçok uyarıya rağmen fazlasıyla tahmine ve kişisel düşüncelere dayanan yorumların yapılması, cihaza değil kişisel tartışmalara odaklanan mesajların önüne geçilememesi ve buradaki Ev Elektroniği bölüm kuralları sık sık ihlal edildiği için kilitlenmiştir.

    Bu cihaz hakkındaki bilgi alışverişine bu konuda devam edebilirsiniz.

    Ancak bu konunun da önceki konuyla aynı akıbeti paylaşmaması için, aşağıdaki hususlara önem vermenizi rica ediyorum.

    Aksi takdirde forumda samimi olarak bilgi edinmek için bulunan üyelere engel olunduğu ve forum düzeni bozulduğu için uyarı ve cezalar daha katı şekilde uygulanacaktır.

    - Kişisel tahminlerinizi değil bilgi ve tecrübelerinizi paylaşın.
    Önceki konuda onlarca sayfaya yakın tahminler, genel yorumlar, hesaplamalar yapıldı. Dolayısıyla artık bu yeni konuda, cihaz hakkında son kullanıcıların gerçekten işine yarayacak somut bilgi ve tecrübeye dayanan mesajlar yazmaya özen gösterelim.

    - Kişisel tartışmalara girmeyin.
    Bu forum düzeninin sağlanması için çok genel bir kuraldır. “Ben kimseye hakaret etmedim, görüşlerimi söyledim, kural dışı değil” cümlesinin arkasına sığınmayın lütfen. Eğer doğrudan iki kişi arasında bir yazışma oluyorsa ve bu çerçevede yazılan mesajlar diğer üyelerin işine yaramayacaksa, bu yazışmaları birbirinizle irtibata geçerek, özel mesaj ile veya email ile yapabilirsiniz.

    - Bu konu satıcılar için değidir, reklam yapmayın.
    Daha önce de birçok kez uyarı yaptım ve lütfen bölüm kurallarını bir kez daha okuyun. Reklam yapmak sadece fiyat ve adres vermek değildir. Eğer cümlelerinizde “ben filancayım” derseniz, imzanıza ticari kimliğinizi yazarsanız, bu doğrudan veya dolaylı reklam kapsamında değerlendirilir ve yasaktır. Eğer satıcıysanız ve amacınız gerçekten kendi adınıza satış yapmak değil, diğer üyeleri bilgilendirmek ise, bunun için kim olduğunuzu, hangi şehirde hangi ilçede satış yaptığınızı söylemek zorunda değilsiniz.

    Sıcak Fırsatlar bölümü ile ilgili olarak, o bölümün kurallarını da bir kez daha okumanızı öneriyorum. O bölüm, firmaların reklam yapması için değil, piyasaya göre cazip olan fiyatların üyelerle paylaşılması içindir. Eğer heryerde aynı/benzer fiyata satılan bir ürününüz varsa, bunun için Sıcak Fırsatlar’da konu açıp reklam yapamazsınız.

    - Uzaklaştırma cezaları hakkında.
    Süresiz uzaklaştırma cezası alan bir üye, bir daha forumda üye olarak bulunamaz. Aynı kişi olduğu anlaşıldığı anda, isterse bin mesajı olsun süresiz uzaklaştırılır. Dolayısıyla süresiz ceza almak o kadar da basit bir durum değil.

    Süreli uzaklaştırma cezası aldığınız zaman da, cezanızın bitmesini beklemelisiniz. Eğer cezanız bitmeden yeni üyelik ile forumda bulunursanız, hem yeni üyeliğiniz kapatılır hem de asıl üyeliğinizin ceza süresi uzar.

    Anlayışınız için teşekkür ederim. İyi forumlar.

    Not : Yapılan uygulama, forum kuralları vb. hakkında görüş ve şikayetiniz varsa, özel mesaj ile veya “Şikayet Et” butonu ile bilgi isteyebilirsiniz. Lütfen konuda bu tür mesajlar yazıp akışı bozmayalım.







  • Boşver arkadaşım. Uğraşma. 800W ısıtıcı ile ısınamazsın.

    http://www.hurhaber.com/news_detail.php?id=170868



    quote:

    “Baytek Isı Teknolojileri AŞ, Vecta için değil, başka bir markalı ürünü olan Palmek için “özel deney” başvurusunda bulundu.
    Yapılan başvuru Palmek cihazının, bir saat ve 24 saatlik sürelerde ne kadar enerji harcadığının test edilmesiydi. TSE bu testi yaptı ve sonucunu firmaya teslim etti.
    Söz konusu testte, ürünün tasarruflu olup olmadığı değil, sadece belirli sürede ne kadar enerji tükettiği ölçüldü.
    Bir cihaz az enerji tüketebilir. Ancak odayı ısıtmayabilir. Tasarruf için ısıtması ve az enerji tüketmesi gerekir ki bunun için bambaşka bir testin yapılması gerekir.”



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VOLKEV -- 22 Ocak 2009; 6:37:55 >




  • # Önemli Uyarı #

    BURADA # Elektrikli Isıtıcılar Hakkında Herşey # Karşılaştırma, Yorumlarınız
    başlıklı bir konu açtım.

    Lütfen artık bu konuyu sadece Vecta hakkında kullanıcılara fayda sağlayacak somut bilgi ve tecrübelerimiz için kullanalım.

    Yukarıdaki konunun 1.mesajında açıklandığı gibi, elektrikli ısıtıcıları ilgilendiren genel karşılaştırmaları, yorumları, tahminleri, maliyet hesaplamalarını bundan sonra genel konuda yapalım lütfen. Böylece hem bilgi ve tecrübelerinizden diğer üyeler istifade eder, hem de belirli model cihazlara ait konularda doğrudan cihazla ilgili olmayan mesaj kalabalığı önlenmiş olur.

    Not :
    Yapılan açıklamalara ve uyarılara rağmen bölümün ve konuların akışını olumsuz etkileyecek mesajlar yazmayı alışkanlık haline getiren üyelerin "Klima, Soğutma ve Isıtma Sistemleri" alt forumuna mesaj yazmaları engellenecektir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: goalya

    termostat olayını hallettim şu anda 19,5-20 arasında termostat yapıyor . dışarıdaki ısıyı öğrenicem.


    meterolojiye göre 14 derece,,gece 9-10 derece..bu havalarda sağlıklı bir ölçüm olmayacak kanaatindeyim

    http://dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=AYDIN
  • quote:

    Orjinalden alıntı: volkan27c


    quote:

    Orjinalden alıntı: nohutcuk


    quote:

    Orjinalden alıntı: volkan27c



    arkadaşlar sonunda elime benimde bi vecta geçti bende elimdeki 800 watt lık luxell marka ısıtıcı ile kıyaslama adına
    bi test yaptım nedenini sonra anlarıcam neden bu :) aslında 800 watt lık fön makinası ile yapcaktım ayıp olur diye yapmadım :) adamlar o kadar
    aluminyum kullanmış falan filan...

    odamız yalıtımlı 9 m2, 3 noktadan 3 saat boyunca ölçüm yaptım fakat noldu bilin bakalım :)

    ikiside aynı elektriği tüketti çünkü ikiside 800 watt ama nedense vecta sıcaklığı 19 dan 23 e çıkardı
    bizim luxel 18 den 24 e çıkardı. Haa bide sebebine gelince luxell 16 lira :) 350 liraya değmez anlicaanız fakat denemek isteyen varsa
    benim gibi paranızı geri alabileceğiniz bir yerden alın mağdur olmayın sonra demedi demeyin. hafayı ısıtmak isterseniz daha ucuz yollarıda varmış demekki
    pahallıyı iyi sanıp kutusuna aldanmayaın saygılar sevgiler...

    termodinamik değişmez, değişen insanlardır fikirleridir...
    volkan... :)




    hangi model luxel



    Fanlı Kutu Isıtıcı LX6331
    deney karaköy civarlarında elektrikçi arkadaşın ofisinin tamiranesi oda içerde kalıyor dışla alantısı yok gibi ama :)
    kapı arada açılıp kapanabiliyor ofis hali işte :( cihaz iki kademeli 1000 watt ve 2000 watt da çekiyor isterseniz.
    şartlar eşit olsun diye 800 e düşürdük elktrikçi arkadaşın odasındaki cihazla ama genede eşit değil ya neyse
    vectada devasa aluminyum yüzey kullanmışlar iyi ısı transferi var anlicanız ama olsun ...




    sormak isterim...

    2 kademeli ıstıcıyı nasıl 800e düşürdünüz ?.. merak ettim ? Yapan adam 3.kademe tuşumu koymuş..



    ikiside aynı elektriği tüketti çünkü ikiside 800 watt ama nedense vecta sıcaklığı 19 dan 23 e çıkardı
    bizim luxel 18 den 24 e çıkardı. yazmışsınız.
    ayrıca elektrikçi dükkanına yani o kadar ufak alana o kada testi nasıl yaptınız

    ikiside 800w değil ne yazıkki bunuda söyleyeyim dediğiniz biraz ısıtıcıyı araştırdım
    http://www.luxell.com.tr/home.asp?kat=isiticilar&urunid=454
    ne kadar türk sitelerinde 2000w yassa bile kendi sitesinde 2400 w 2hot 1 kademe cold diyor
     # VECTA Isıtıcılar #  Ana Konu


    bu nedenle daha güvenilir ve düzgün açıklamalar tutarlı açıklamalar yapınız (yalan dolana karalamaya gerek yok)

    9 m oda 3m*3 diyelim nerdeyse kutu gibi saylır bu odaya 1 masa bir koltuk koysanız . bir de sepha belki vardır buharla bile ıstırsınız ..
    vectanın kaplıyacağı alanı ve vectanın dış (alümünyum)dış sıcaklığının 75 derece olduğunu düşünürsek size zaten vecta büyük gelir.


    saygılarımla




  • ilk konuda epeyce takip ettim ama artık hiç takip etmiyorum çoğu zamanda yazmak istedimsede en doğrusu yazmamam oldu. bu ilk vede son mesajım. herkesin aklı var fikri var edinmek istediğimiz fikirler bakıyorumki sadece burayla sınırlı hiçbirimizin araştırma gibi bir niyeti yok yada en azından telefon edecek kadar vakti yok.adamların yeri belli yurdu belli herşeyleri ortada git bizzat incele. belki vakti olanlar için veriyorum linki lütfen dikkatli izleyinhttp://video.yahoo.com/watch/4347166/11673012
    kimsenin destek vermesi yada zıt düşünmesi pek umrumda değil düşüncem şudur ki hiçbir bir firma asılsız bir iddia ortaya atıpda dolandırıyım kaçıyım demek için kış biterken bu ürünü sürmez piyasaya satacağı zaten sınırlı bu sene için lokantaya git karnın aç değilse yemek yemezsin kimsede üşümeden gidip soba almaz. bu kadar sınırlı bir zaman içinde voleyi vurmak içinde bayilik sistemi ile satış değil ufak marketlerde bile satış yapmaları gerekirdiki karşılasın onca reklamı. vurduk voleyi diyebilsin.
    firmanın reklam projesi başarılı öylede böylede vecta yada baytek ismi artık kulağımıza yabancı değil. reklam projesinde başardılar inşaallah bahsettikleri tüm projelerdede büyük başarı elde ederler. sermayeden mühendisine kadar bir türk firması dünya devi olur.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yediveren06

    ilk konuda epeyce takip ettim ama artık hiç takip etmiyorum çoğu zamanda yazmak istedimsede en doğrusu yazmamam oldu. bu ilk vede son mesajım. herkesin aklı var fikri var edinmek istediğimiz fikirler bakıyorumki sadece burayla sınırlı hiçbirimizin araştırma gibi bir niyeti yok yada en azından telefon edecek kadar vakti yok.adamların yeri belli yurdu belli herşeyleri ortada git bizzat incele. belki vakti olanlar için veriyorum linki lütfen dikkatli izleyinhttp://video.yahoo.com/watch/4347166/11673012
    kimsenin destek vermesi yada zıt düşünmesi pek umrumda değil düşüncem şudur ki hiçbir bir firma asılsız bir iddia ortaya atıpda dolandırıyım kaçıyım demek için kış biterken bu ürünü sürmez piyasaya satacağı zaten sınırlı bu sene için lokantaya git karnın aç değilse yemek yemezsin kimsede üşümeden gidip soba almaz. bu kadar sınırlı bir zaman içinde voleyi vurmak içinde bayilik sistemi ile satış değil ufak marketlerde bile satış yapmaları gerekirdiki karşılasın onca reklamı. vurduk voleyi diyebilsin.
    firmanın reklam projesi başarılı öylede böylede vecta yada baytek ismi artık kulağımıza yabancı değil. reklam projesinde başardılar inşaallah bahsettikleri tüm projelerdede büyük başarı elde ederler. sermayeden mühendisine kadar bir türk firması dünya devi olur.



    İnsallah dunya devi olunur fakat bileginin hakkıyla olunsun... Arkadasım malesef verdigin linki tıkladım 30 dakikam daha gitti. Buda bir reklam filmi tabiki normaldir. 7 yıllık bir arge calısmasından sonra dunya patentleri, kalite belgelerimizi tamamladık. Olagunstu hızlı bir sekilde ısıyı bir yerden baska bir yere hic kayıpsız hatta kilometrelerce transfer edebiliyoruz.12 ulke ile ticari faaliyete gectik ikna olmayan hic kimse cıkmadı. Tuketime gelindiginde ilkinde cok vurgulayarak %80 e varan dedi ondan sonra hep ustune basa basa %80 demeye basladı, elektrikle ısınma yapılan bir eve 100 TL fatura geliyor ise 1 ay sonra bu cihaz kullanımında 20 TL gelir dedi, carpıcı olan bir acıklaması ise bizim urunlerimiz radyator tarzı calısır oldu, nasıl ki soguk bir eve girildiginde kombi radyatoru acıldıktan 15 dakika sonra max. ısı uretmeye baslar, bizim cihazımızda ilk 15 dakikadan sonra yavas yavas ısıtma yapar vs. vs. nanoteknoloji ve olaganustu lafı en az 15 kez tekrar edildi gelelim sadede yine doyurucu acıklayıcı bir kısım yok yazık oldu bos yere 30 dakika bir yerini kacırmamak icin izledim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 25 Ocak 2009; 2:33:31 >




  • Konuda yine genel yorumlar fazlalaşma başlamış. Bu konuda da konunu odağını korumak için silinen mesajların haddi hesabı yok.

    Bu cihaz veya diğer cihazlar hakkında genel yorumlarınız, karşılaştırmalarınız ve fikir alışverişleriniz için aşağıdaki konu açılmıştı. Bu konuda yazdığınız uzun uzun yorumlarınız eğer tahmine ve yoruma dayanıyorsa siliniyor, vaktinize yazık. Aşağıdaki konu tartışma platformu gibi kullanılabilir.

    # Elektrikli Isıtıcılar Hakkında Herşey # Karşılaştırma, Yorumlarınız.
    -http://forum.donanimhaber.com/m_29253415/tm.htm

    Daha önce de belirtildiği uyarıları dikkate almamakta ısrar eden üyelerin "Klima, Soğutma ve Isıtma Sistemleri" alt forumuna mesaj yazmaları engellenecektir; sonra sitem etmeyin.




  • sormak isterim...

    2 kademeli ıstıcıyı nasıl 800e düşürdünüz ?.. merak ettim ? Yapan adam 3.kademe tuşumu koymuş..



    ikiside aynı elektriği tüketti çünkü ikiside 800 watt ama nedense vecta sıcaklığı 19 dan 23 e çıkardı
    bizim luxel 18 den 24 e çıkardı. yazmışsınız.
    ayrıca elektrikçi dükkanına yani o kadar ufak alana o kada testi nasıl yaptınız

    ikiside 800w değil ne yazıkki bunuda söyleyeyim dediğiniz biraz ısıtıcıyı araştırdım
    http://www.luxell.com.tr/home.asp?kat=isiticilar&urunid=454
    ne kadar türk sitelerinde 2000w yassa bile kendi sitesinde 2400 w 2hot 1 kademe cold diyor
     # VECTA Isıtıcılar #  Ana Konu


    bu nedenle daha güvenilir ve düzgün açıklamalar tutarlı açıklamalar yapınız (yalan dolana karalamaya gerek yok)

    9 m oda 3m*3 diyelim nerdeyse kutu gibi saylır bu odaya 1 masa bir koltuk koysanız . bir de sepha belki vardır buharla bile ıstırsınız ..
    vectanın kaplıyacağı alanı ve vectanın dış (alümünyum)dış sıcaklığının 75 derece olduğunu düşünürsek size zaten vecta büyük gelir.


    saygılarımla




    Gücü ayarlamak için bir regülatör bunun için yeterli ve yaklaşık 196 volt da da cihaz çalışınca 800 watt çekiyor.(P=V^2/R) 1000watt=220^2/R R=48.4 ve 800*48,4=V^2 burdan V=196 volt da çalıştır 800 watt çeker ama
    neyse o kadar önemli değil bunlar herkes bilir...Madem reklamı çıktı luxellin buyrun burdada satışını yapan site birazda bunlara baksanız iyi olurdu

     # VECTA Isıtıcılar #  Ana Konu


    benim elimdeki kutuda da 2000 watt 1000 watt yazıyor kademeleri ayrıca dediğiniz gibi cihazda 3 kademe var 2 si 1 kw da çalışıyor diyor kullanım kitapçığında ve 1 i 2 kw da :)
    ayrıca metro marketlerde 16 ytl isteyen gitsin baksın isteyen alsın...nese konu bu diğil.demem şu ki:

    benim yalanla dolanla vecta yı karalamam yada luxell i de övmem etik olmaz bu ama yaptığım kendim için kısa zamanlı 3 saatlik küçük bi test uyarayım asıl testleri vectadan bekliyorum...

    zaten web sayfası 24 saat de oda rejime girer diyor ama genede pek iç açıcı değil sonuçlar okuduğum ve denediğim kadarıyla... bu arada bir yerde gördüm TSE onay vermemiş cihaza ve onaylıymış gibi lanse etmişler onuda anlamış değilim ne diyelim hayırlısı olsun...

    Saygılar sevgiler, iyi forumlar...




  • Sevgili Admin aşağıdaki site bilgi amaçlıdır. Satış amaçlı değil


    BAYTEK firmasının ve ürünün orjinal hali için aşağıdaki linki tıklayınız
    http://www.heatpowercell.com.tr/index.asp
  • Baytek'in dün sitesine koyduğu açıklama:http://www.baytekendustri.com.tr/tr/index.asp?ID=75
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MerakliMucit

    Forumda VECTA hakkında tüm yazılanları okudum. Çıkardığım sonuçlar:

    -Firma web sayfasında hala "Yetkili Satıcı/Servis" bölümü boş. Yani bu kadar reklama para harcayan bir firma, herhalde garantisi olan bu ürünün başvuru adreslerini yayınlamalıydı.

    -Dış ortam sıcaklığı belli olmadan, "oda sıcaklığını 20 derecede tuttu" gibi bir söz, gerçekten göz boyama amaçlı bir söz. Hiçbir bilimsel testten geçirilmeden rant amacıyla tüketiciler yanıltılmakta.

    Yani profesyonel bir pazarlama ve kazıklama ile karşı karşıyayız gibi görünüyor!

    Vatana millete hayırlı olsun.



    1.Sorunuza Cevap:
    Tıkla Servisleri Gör
    2. Sorunuza Cevap:
    Lütfen Forumu Düzgün Olarak Okuyun Konunun İlk Sayfasında Dış Ortam Sıcaklığı Bakın Ne zaman Mehmet Bey Tarfından test edilmiş


    quote:

    Orjinalden alıntı: MEHMET TURHAN


    Orjinalden alıntı: MEHMET TURHAN

    arkadaşlar merhaba
    efsane ısıtıcı VECTA benimde çok merak ettiğim bir mevzuu. İDİ.
    fakat buradaki bir çok arkadaşın yaptığı gibi tahmin yürütmek yerine, bekleyip görmek istedim.sağ olsun bir satıcı arkadaş resimler için izin verdi,çektik.ilgisine tekrar teşekkür ederim.
    kabaca birkaç izlenimimi aktarmak istiyorum.
    cihaz 100-110 boyunda.35&25 cm gibi elips.2.5 cm mini dilimleri var.dış yüzeyi tahmini 2,5 m²+iç yüzeyide 1 m²=3,5 m²yüzey alanı yapıyor(tahmini)

    ilk resim 800 watt'lık ısıtıcıya ait.750 watt enerji tüketiyor.

     # VECTA Isıtıcılar #  Ana Konu


    yüzeyin en sıca bölümü orta bölümü olarak ölçtüm.100m² lik bir dükkanın kapısız 2x2 girişi olan 18 m² lik bir bölümünde duruyordu. ortamda başka ısıtıcı göremedim ama tahminen 19- 20 derece gibi bir ısı vardı.

     # VECTA Isıtıcılar #  Ana Konu

    cihazın kapagını kaldırınca içeride 70 cm uz.4 adet çubuk rezinstans tespit ettim.rezinstansların yanında onlara paralel 3,5 cm çapında uçları kapalı tüp var (sanırım gaz bunun içinde)ama tüplerin birbiriyle bağlantısını göremedim.


     # VECTA Isıtıcılar #  Ana Konu


    not:bence herkesin atladığı husus şu.adamlar reklamlarda %80 tasarruf yapar demiyor,%80'e varan tasarruf diyor.tekrar iyi okuyup dinleyin.piyasada bin çeşit elektirikli ısıtıcı var .adam kendi ürünü ön plana çıkarmak için en dandiğiyle ölçüm yapar !!!!

    saygılar

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • bende bu siteden alıntı yapmak ıstıyorum umarım işinize yarar




    TSE, yüzde 80 enerji tasarrufu sağladığı söylenen Vecta markalı ürüne belge verilmediğini açıkladı. TSE’ye bugüne kadar tasarruf ölçümü için herhangi bir başvuru da yapılmamış...
    Doğalgaza ve elektriğe gelen yüklü zamlarla cüzdanları kış ortasında erimeye başlayan vatandaşın gözü kulağı elektrikli ısıtıcı firmalarından gelecek müjdeli habere çevrildi. Ancak sektör son günlerde yeni buluş değil, enerji tasarrufunu belgeleyecek “standart” kavgasıyla uğraşıyor. Olaylarla şöyle gelişti:
    Baytek Isı Teknolojileri, moleküler ısı transferi sistemiyle yüzde 80 ısı tasarrufu sağladığını savunduğu Vecta marka ısıtıcıyla pazara hızlı bir giriş yaptı. Nano teknoloji ile üretilen Vecta markalı buluşuyla dünya piyasasından da büyük pay almayı umut eden firma, vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

    BÖYLE TASARRUF İMKANSIZ
    Ancak bu buluşa, sektörün önemli isimlerinden UFO firmasından itiraz geldi. UFO Başkan Vekili Abdullah Yeşil, Vecta markalı sobaların yüzde 80 enerji tasarrufu sağlaması halinde, UFO’nun tüm mal varlığını Mehmetçik Vakfı’na bağışlamaya hazır olduklarını açıkladı. Yeşil, “TSE belgesi var deniyor. Ancak TSE’nin bundan haberi yok. Tüketici yanıltılıyor ve kandırılmaya çalışılıyor” açıklamasında bulundu.

    BELGELERİMİZ VAR
    Baytek Üst Yöneticisi İsmet Başgül ise UFO’nun iddialarına karşılık TSE’den aldıkları muayene deney raporunu kamuoyuna açıkladı. Başında “özel deney” ibaresi bulunan raporda marka isminin üzerinin siyah kalemle karalandığı dikkat çekti. Firma bu durumu, “Rakiplerimize duyduğumuz saygı ve ticari itibarlarını zedelememek” şeklinde açıkladı.

    VECTA’YA BELGE VERMEDİK
    Türk Standartları Enstitüsü (TSE) BUGÜN’e yaptığı açıklamada, iddiaların aksine Vecta markalı ürüne herhangi bir TSE belgesi vermediklerini, üstelik bu marka adı altında herhangi bir firmanın hiçbir başvurusunun da kayıtlarında yer almadığını bildirdi. Konuya ilişkin bilgi veren TSE yönetimi, BUGÜN’e şu açıklamaları yaptı:

    FARKLI MARKA FARKLI TEST
    “Baytek Isı Teknolojileri AŞ, Vecta için değil, başka bir markalı ürünü olan Palmek için “özel deney” başvurusunda bulundu. Yapılan başvuru Palmek cihazının, bir saat ve 24 saatlik sürelerde ne kadar enerji harcadığının test edilmesiydi. TSE bu testi yaptı ve sonucunu firmaya teslim etti. Söz konusu testte, ürünün tasarruflu olup olmadığı değil, sadece belirli sürede ne kadar enerji tükettiği ölçüldü. Bir cihaz az enerji tüketebilir. Ancak odayı ısıtmayabilir. Tasarruf için ısıtması ve az enerji tüketmesi gerekir ki bunun için bambaşka bir testin yapılması gerekir.”

    SORUŞTURMA GELEBİLİR
    TSE yetkilileri, Vecta’nın sunduğu belgenin sadece bir ölçümün sonucunu ifade eden bir rapor olduğunu, bunun asla kalite belgesi ya da tasarruf belgesi olarak lanse edilemeyeceğini belirtirlerken, “Konuyu araştırıyoruz. Eğer bu şekilde TSE ismi reklamlarda yer almışsa, haksız marka kullanımı nedeniyle firmalara ceza verilebilir” dediler. Yetkililer, Enstitü’ye bugüne kadar başka firmalardan da enerji tasarrufunun ölçümü talebiyle hiçbir talep gelmediğini de bildirdiler.

    AYAKLI UFO’NUN TSE’Si YOK
    Enstitü yetkilileri, TSE belgesinin zorunlu değil, isteğe bağlı olarak alındığını belirtirlerken, UFO firmasının sadece duvara monte edilen modelleri için TSE belgesi verildiğini, ayaklı modellerine ise TSE belgesi verilmediğini bildirdiler.
    Ayaklı modellere Avrupa standartları çerçevesinde, güvenlik eksikliği nedeniyle belge verilemediğini belirten yetkililer, “Bu ürünlerde termostat olduğu için fiş takılı olduğu halde cihaz belirli bir ısı seviyesine gelince sönüyor. Standart, güvenlik açısından sürekli yanmasını istiyor. Aksi halde sönmüş sanılan cihazın yeri değiştirilerek koltuk ya da perdeye yakın bırakılıp evden gidilebilir. Bu da yangına yol açabilir. Dolayısıyla güvenlik riski belge verilmesini engelliyor” dediler. bugün

    Kaynak:www.haber7.com




  • buyrun arkadaşlar :

    Isıtıcı Gerginliği Kavgaya Dönüştü
    Isıtıcı Gerginliği Kavgaya Dönüştü
    Doğalgaz'a gelen yüzde 100'e varan zamlar sonunda ısıtıcı piyasası oldukça hararetlendi.
    Baytek Isı Teknolojileri"nin yüzde 80 ısı tasarrufu sağladığı iddiasıyla Vecta markalı ısıtıcıyı pazara sürmesi sonrasında başlayan tartışma tam gaz devam ediyor. Yüzde 80 tasarruf iddiasına itiraz eden UFO konuyla ilgili TSE"ye bir dilekçe gönderdi. 22 Ocak tarihli dilekçede, “Baytek, Vecta markalı ısıtıcı diğer ısıtıcılardan yüzde 80 daha tasarruflu ısıtıcı ürettiğini iddia etti. İddianın ispatı olarak TSE"den aldıkları belgeyi gösterdi. Bu konuda acil bilgi talep ediyoruz” denildi. 23 Ocak"ta UFO"ya cevap veren TSE, kurumda Vecta markalı herhangi bir ürünün deneyinin yapılmadığı belirtildi.

    ÜRÜN BELGESİ SAYILMAZ

    TSE açıklamasında, “Sadece Baytek marka HPC-1 model, 700 W elektrikli ısıtıcı üzerinde firmanın belirlediği şartlarda "özel deney" yapılmıştır. Yaptığımız bu deney cihazın ısı verimliliği ile ilgili değildir ve raporumuzda herhangi bir şekilde bu cihazın ısı verimliliği ile ilgili bir ispat ve kıyaslama bulunmamış olup, bu rapor ilgili firmanın talebi doğrultusunda getirdiği numune üzerinde ve kendisinin belirlediği şartlarda yapılan deney üzerine düzenlenmiştir. Özel deney rapor üzerinde "Bu rapor sadece deney yapılan ürün için geçerlidir ve ürün belgesi yerine geçmez" ibaresi ile özellikle vurgulanmıştır” denildi.

    DAVA AÇIYORUZ

    Baytek"ten yapılan açıklamada ise, tüzel ve gerçek kişilerin TSE"ye başvuruda bulunduğu hatırlatıldı. “Markalar TSE"ye başvuramaz. Ancak biz söz konusu teknolojiyi TSE"ye test ettirdik” denilen açıklamada, Vecta adı ile marklaşma süreci ve pazarlama aktivitelerine test sonrası başlandığı bildirildi. Açıklamada, “Şirketimiz TSE"ye Baytek Isı Teknolojileri ismiyle başvuruda bulunarak gerekli prosedörü yerine getirmiştir. Şirketimize, ürün ve markamıza yönelik karalama kampanyasına ilişkin olarak yasal süreci de başlatmış bulunuyoruz” denildi

    buda linkihttp://www.ozturkler.com/vecra-baytek-tse-dava-acmasi-elektrikli-isitici.html,0dee0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptanx -- 2 Şubat 2009; 1:03:46 >




  • BU BULUŞ DÜNYAYI SALLIYOR
    Türk firması Baytek'in gerçekleştirdiği buluş için Phlips firması açık çek verdi.

    Enerjide yüzde 80 tasarruf iddiasıyla ortaya çıktıklarında "İkinci Erke vakası mı" yorumları yapıldı. Ancak onlar 'Moleküler Isı Transferi' buluşunun dünya devlerinin bile ilgisini çektiğini belirtiyor. Baytek'in CEO'su Başgül kanıt için dev şirketlerin yöneticilerinin açık çek teklif ettiğini gösteriyor..

    Baytek firması bundan 3 hafta kadar önce İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyerek Vecta markalı ürünlerini tanıttı. İddiası, elektrikli ısıtıcılarının yüzde 80'e varan oranlarda tasarruf yaptığı yönünde. Rakiplerinin eleştirileri arasında Vecta için bir anda 'Erke muamelesi' görmeye başladı. Hatırlanacağı üzere 21 Kasım 2006'da kamuoyuna tanıtılan Erke Dönergeci 'yakıt gerektirmeyen kuvvet makinesi' olarak basına tanıtılmış ve aradan 2 yılı aşkın bir süre geçmesine karşın çalışmalar halen açıklanmamıştı. Önceki gece Baytek firmasının CEO'su İsmet Başgül ile yaptığımız sohbette de "Bizi 2. Erke vakası gibi görüyorsunuz" diyerek söze başladı. Ancak Baytek firmasının yaptıkları ve Başgül'ün açıklamalarını dinledikçe ona sözü vermeyi uygun gördük. İşte Başgül'ün açıklamaları: "İki önemli keşiften söz ediyoruz. Birincisi; daha önce basın toplantısında da açıkladığımız 'Moleküler Isı Transferi Sistemi' (HeatPowercell).'Moleküler Isı Transferi Sistemi' ismini verdiğimiz keşif ve teknoloji sayesinde ısının bir noktadan diğer bir noktaya hemen hemen hiç kaybolmadan iletebiliyoruz. Bu sayede daha düşük enerji kullanarak ısıyı daha hızlı iletilebiliyor. Bir diğer önemli keşfimiz 100 watt'lık bir ampulün verdiği aydınlığı 1.5 watt ile sağlanabilecek olması.

    BAKAN 01:30'A KADAR TUTTU
    Yani aydınlatmada yüzde 98.5'lik bir tasarruftan söz ediyoruz. Tasarruflu ampuller 23 watt olduğu düşünüldüğünde edilecek tasarruf çok yüksek. Bu teknoloji sayesinde elektrik tüketimi çok büyük oranda azaltılabilecek." Projelerini Enerji Bakanı'na anlattıklarını belirten Başgül, bakanla yaşadıklarını da şöyle anlattı: "Bakan Bey projeyle çok yakından ilgilendi. İki defa bakanlıkta görüştük. Bizi gece 01.30'a kadar dinledi. Daha sonra uzman kişileri çağırttı ve ölçümler yapılmasını istedi. Hatta ürünleri Türk Standrtları Enstitüsü'ne götürüp test yapılmasını istedi. Biz de ürünleri götürüp laboratuvarın kapısına bıraktık. Bizi içeri dahi almadılar. Bu testten sonra biz büyük bir elektronik firmasının laboratuvarlarında da bu ürünü test ettik ve tasarruf miktarının yüzde 90'ları bulduğunu test ettik."

    PROJE DEVLETİN BİLGİSİNDE
    Projenin hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, hem bakanın bilgisi dahilinde olduğunu ve artık Baytek'in değil Türkiye'nin projesi haline geldiğini dile getiren Başgül, "1 aydan bu yana ısıtıcalarımızı piyasaya sürdük ve büyük bir taleple karşılaştık" dedi. Başgül, teknolojiyi görmeye Hollandalı bakanlar, İtalyan üreticiler ve Philips hissedarların ortak olmak için teklif getirdiğini söyledi. Başgül kuşkulu bakışlarımızın azalmadığını görünce bizi haftaya fabrikalarına test için davet etti.

    AÇIK ÇEK VERDİLER
    Projeye yabancı birçok firmanın ve kuruluşun da büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Başgül şunları söyledi: "Hollanda Enerji Bakanı proje ile yakından ilgileniyor. İtalyan bir firma gelip bize projede ortak olmak istediğini ve bize açık çek verdi. Philips'te hisse sahipleri gelip projeyi satın almak istediklerini söylediler. İsmini vermek istemediğim başka çok büyük firmalar da projeye ilgi gösterdi. Ama biz projenin Türkiye'den bir Türk firmasından çıkmasını istiyoruz." Yurtdışında şirketler de kurmaya başladıklarını belirten Başgül, "Bunlar arasında ABD, Almanya ve Hollanda bulunuyor. Rusya'da da şirket kurmayı planlıyoruz" dedi. İhracat çalışmalarına başladıklarını anlatan Başgül, "Yakında TIR'larla bu ülkelere ürün göndermeye başlarız" diye konuştu.

    İCAT HİKAYESİ
    Keşfi yapan kişi ve şu anda Baytek'in Yönetim Kurulu Başkan'ı Hakan Kuşbaygı, daha önce bir grup mühendisin yoğun çalışmalarıyla böyle bir sonuca ulaştıklarını belirtmişti. Kuşbaygı, şunları anlattı: "Tesadüfi bir olay sonucu, bir metalin ısı iletimi konusundaki aykırı davranışta bulunduğunu gördük. Yüksek kapasiteli bir kaynak makinesine rağmen metal boru bir türlü kaynak tutmuyor, aldığı ısıyı anında iletiyordu. Borunun içinden su geçtiğini fark ettik. Sonra kendimize şu soruyu sorduk. 'Acaba içinden hiçbir şey geçmese de metal ısıyı yine de hızla iletebilir mi?' Kafamızı kurcalayan bu olayın üzerinde çalışmaya ve araştırmaya başladık. Bugün "Moleküler Isı Transfer Sistemi" dediğimiz sistem 7 yıl çalışmamız sonucu doğdu. İnanıyoruz ki bu buluşla dünya bilim tarihine adımızı yazdıracağız."

    NERELERDE KULLANILACAK
    * Vecta ilk etapta piyasaya elektrikli ısıtıcı ve radyatörlerle girdi. İddiası ise yüzde 80 enerji tasarrufu sağladığı yönünde.

    * Bu konudaki eleştirilere Türk Standartları Enstitüsü'nde yaptıkları testlerle yanıt veriyorlar.

    * Şirketin teknolojiyi uygulamayı planladığı alanlardan bazıları şunlar:

    * Kalorifer peteği ve kombi petekleri. (Bakan Güler'in anlatımına göre sistemde nano bor gezdirerek bu sağlanacak)

    * Güneş enerjisinden yararlanarak çalıştırılacak klima.

    * Bilgisayarlarda ısınan parçaları soğutmakta kullanılan fanların yerine

    * Elektrik santrallerinde... (Santrali jeotermal enerji ile çalıştırarak doğalgaz, kömür kullanımını ortadan kaldırma hedefinde) nOtomobillerde radyatörler yerine. nMerkezi sistemlerle ısıtma amacıyla.

    * Alttan ısıtmalı yollarda.

    * Her tarafı aynı anda ısıtabilen fırınlarda.
    http://www.yuzde100.com/yon.asp?url=http://www.aktifhaber.com




  • Hatırlatma

    quote:

    Orjinalden alıntı: signore

    Konuda yine genel yorumlar fazlalaşma başlamış. Bu konuda da konunu odağını korumak için silinen mesajların haddi hesabı yok.

    Bu cihaz veya diğer cihazlar hakkında genel yorumlarınız, karşılaştırmalarınız ve fikir alışverişleriniz için aşağıdaki konu açılmıştı. Bu konuda yazdığınız uzun uzun yorumlarınız eğer tahmine ve yoruma dayanıyorsa siliniyor, vaktinize yazık. Aşağıdaki konu tartışma platformu gibi kullanılabilir.

    # Elektrikli Isıtıcılar Hakkında Herşey # Karşılaştırma, Yorumlarınız.
    -http://forum.donanimhaber.com/m_29253415/tm.htm

    Daha önce de belirtildiği uyarıları dikkate almamakta ısrar eden üyelerin "Klima, Soğutma ve Isıtma Sistemleri" alt forumuna mesaj yazmaları engellenecektir; sonra sitem etmeyin.





  • Fizikte ve Kimyada Hatta Dünyada Değişemiyecek Şey Yoktur.

    milliyet gazetesi örnek:

    Tıkla
    İngiliz matematikçi düz gösteren ayna icat etti

    Objeleri düz yansıtıyor


    İngiliz matematik uzmanı objeleri, ters değil de doğru yansıtan ilk aynayı tasarladı.

    Matematik uzmanı olan Andrew Hick (42), ayna yüzeyine bilgisayar algoritmalarını kullanarak ışığı sektiren kavisli eğriler yerleştirdi. Böylece klasik aynalardaki gibi ışık ayna yüzeyinden göze doğrudan değil, yüzeydeki kavislerden kırılarak yansıdı. Bu da aynanın yansıttığı kişi veya nesnelerin tersinden değil düz haliyle görünmelerini sağladı.

    Bizim Türklerin Yazdığı Yorum: (Aynı Sizinkilere Benziyor) Denemeden Bilmeden atıp tutanlaradır sözüm.



    [18:00 - aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa] Arkadasım
    yaptın da eline ne gecti



    [17:52 - 2packubi] Güzel
    güzel icat ama yapılabilir gerçektende. webcam lerde olan bi özellik



    [16:43 - beran73] Lidersc
    o kadar basitse sen daha önce niye yapmadın . )



    [16:03 - liderrsc] Önemli bisey olabilir
    ancak yapımının cok zor olacagını zannetmiyorum. .



    [15:59 - tutkuncan] :)
    peki , zeki müren de bizi görecek mi ?



    [14:23 - binali haydar] Önemli
    bu icatın uygulanmasıyla birlikte artık ambulansların önündeki 'AMBULANS ' yazısı ters yazılmayacak. hayırlı olsun. daha çok faydası olabilir.



    [14:18 - 1354717] Fizik:p
    fizik derslerınde aynalarla ılgılı bı konu vardı nolcak sımdı hepsı bosamı gıttı. o kadar formul fılan:D



    [13:44 - Ercüment Aylanç] Yorumcuklar
    Algoritmanın ne olduğunu, hele hele bir görüntüyü tersine çevirmek için ne kadar uğraşılması gerektiğini bilmeyenler burun kıvırmışlar. Yarın bu teknik ile üretilen ürünleri satın almak için market kapılarını kırarlar. Sonra da hayıflanırlar. . . "Biz neden yapamıyoruz. . . "




  • Isıtıcılardaki tasarruf tartışmaları

    Makine Mühendisleri Odası İzmir Şube Sekreteri Melih Yalçın, son dönemde elektrikli ısıtıcıların enerji tasarrufu sağladığı yönündeki iddiaların bilimsel olmadığını savunarak, bu kampanyalarla satılan ürünler için iade olanağının yaratılması gerektiğini belirtti.

    Yalçın, son yıllarda enerji verimliliği hareketine ve enerji tasarrufu bilinci oluşturma çalışmalarına paralel olarak enerji tasarrufu sağlayan ürünlerin sayısında ve yapılan reklamlarda belirgin bir artış gözlendiğini ifade etti.

    Bir çok firmanın çeşitli ürün ve iddialarla ortaya çıktığını, bunların tüketicinin kafasını karıştırdığını ifade eden Yalçın, ortaya atılan iddiaların uygulamada geçerli olup olmadığının iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

    Enerji verimliliğine yönelik Ar-Ge çalışmalarının arttığını, bir çok alanda yüksek verimli cihazlar üretilmeye başlandığını dile getiren Yalçın, bu çalışmalar sonucu aydınlatma ekipmanlarında yüksek verimler elde edilse de diğer alanlarda henüz bunun mümkün görünmediğini belirtti.

    Son zamanlarda bazı elektrikli ısıtıcıların yüzde 80'e varan tasarruf sağladığı iddia edilerek, büyük reklam kampanyaları düzenlendiğini söyleyen Yalçın, elektrik enerjisini doğrudan ısı enerjisine çeviren rezistanslı ısıtıcılarda herhangi bir model ısıtıcının diğerlerine oranla çok daha yüksek verimler sağlamasının olanaklı olmadığını savundu.

    -''İADE OLANAĞI GETİRİLMELİ''-

    Isıtma tekniği açısından enerjiyi ışınım yoluyla ileten sobalar ve yağlı radyatörler arasında iyi yalıtımlı bir odadaki ısınma miktarı çok farklılık göstermeyeceğini dile getiren Yalçın, şu bilgileri verdi:

    ''Elektrikli sobalarda harcanan 1 kwh elektrik enerjisinin karşılığı olan 860 kcal'den fazla ısı ortaya çıkarması asla mümkün değildir. Bu gerçeklerin aksini iddia etmek fiziğin temel kanunlarından olan 'enerjinin korunumuna' aykırı iddiada bulunmak demektir.

    Elektrikli ısıtıcı sistemleri, yüksek sıcaklıkta ışınım yoluyla ısıtan, fan ile ısıyı daha hızlı dağıtan, düşük sıcaklıkta çalışan yağlı radyatörler gibi çok çeşitlilik gösterebilmektedir. Her bir tipin hızlı veya yavaş ısıtma, ısının homojen dağılımı, emniyet gibi özellikleri, tüketici kullanım tercihi bakımından farklılık gösterebilir. Ancak nihai verim açısından büyük farklılıklar göstermesi, örneğin beşte bir enerjiyle aynı şekilde ısıtabilmesi asla mümkün değildir.

    Aksini iddia etmek bilime karşı gelerek tüketiciyi yanıltmaya çalışmak anlamına gelmektedir. Reklamlarda yer alan bu tür ifadelerin kaldırılması, ürünlerin tüketiciyi yanıltmadan diğer özelliklerini vurgulayan reklamlara yönelinmesi gerekmektedir. Hatta şimdiye kadar bu tür yanıltıcı kampanyalarla satılmış olan ürünlerin de iade olanağına ortam yaratılmalıdır.''

    Yalçın, yapılan reklamlarda harcanan enerjiyi ölçmek ve karşılaştırma yapmanın, sağlanan fayda konusunda bir bilgi vermediğini bu nedenle eksik ve yanıltıcı olduğunu ifade ederek bilimin, mühendisliğin evrensel kuralları gereği, ortaya çıkarılan ısı enerjisinin harcanan enerji miktarından fazla olamayacağı gerçeği göz önüne alındığında, bu tür yüksek verimli olduğu iddia edilen ürünlerin deneylerle desteklenmesine gerek olmadığını ifade etti.

    Bilimsel deneylerin bilimsel gerçekler ışığında bazı belirsizliklerin uygulamada netleştirilmesi amacıyla yapıldığına dikkati çeken Yalçın, ''Bilimsel olmayan iddiaları desteklemeye çalışan deney raporları oluşturmak ve bunları kullanmak, bilime aykırı, kamu oyunu yanıltıcı ve aldatıcı girişimler anlamına gelmektedir'' dedi.

    Türkiye'de elektriğin büyük oranda doğal gaz santrallerinden elde edildiğini belirten Yalçın, santral çevrim verimleri ve dağıtım kayıpları göz önüne alındığında elektrik enerjisinin ülkeye büyük bir maliyet getirdiğine işaret etti.

    Yalçın, verimli, sağlıklı ve güvenli ısınmanın ilk şartının, yalıtımlı binalardan geçtiğine dikkati çekerek, ''Binaların ısıtılmasında temiz ve yüksek yanma verimli merkezi sistemlerin teşvik edilmesi, hatta mümkün olan yerlerde bölgesel ısıtma sistemleri kurulmasına öncelik verilmesi, ülke genelinde toplamda en verimli ısıtma sistemlerinin kullanılmasını sağlayacaktır'' diye konuştu.

    -TÜKODER ŞİKAYET EDECEK-

    Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Ali Er ise tüketicilerin son dönemde doğal gaz fiyatlarının anormal ölçülerde artması nedeniyle kabarık faturalardan kurtulmanın çarelerini aradığına dikkati çekerek, bazı üreticilerin tüketicileri istismar etmeye yönelik davranışlarda bulunduğunu ileri sürdü.

    Bazı elektrikli ısıtıcı üreticilerinin abartılı reklam kampanyaları yürüttüğünü ifade eden Er, şunları söyledi:

    ''Bu reklamlarda söylenenlerin doğruluğu ya da bilimselliği kanıtlanmadan yayınlarına izin verilmesi, hem reklam şirketlerinin oluşturduğu Reklam Öz Denetim Kurulu tarafından, hem de yanıltıcı reklamları önlemekle görevli resmi Reklam Kurulu tarafından es geçilmiştir. Bizler Tüketiciyi Koruma Derneği olarak tüketiciyi yanıltmaya yönelik bu tip reklamların yayınlarının durdurulması için Reklam Kurulunu göreve davet ediyoruz.''

    Er, TÜKODER olarak söz konusu reklamlarla ilgili Reklam Kuruluna şikayette bulunacaklarını da dile getirdi.

    http://www.stargazete.com/ekonomi/hangi-isitici-daha-tasarruflu-173103.htm




  • Tamamda o hocanız ne ile ısınıyor muş..



    Fizikte ve Kimyada Hatta Dünyada Değişemiyecek Şey Yoktur.

    milliyet gazetesi örnek:

    Tıkla
    İngiliz matematikçi düz gösteren ayna icat etti

    Objeleri düz yansıtıyor


    İngiliz matematik uzmanı objeleri, ters değil de doğru yansıtan ilk aynayı tasarladı.

    Matematik uzmanı olan Andrew Hick (42), ayna yüzeyine bilgisayar algoritmalarını kullanarak ışığı sektiren kavisli eğriler yerleştirdi. Böylece klasik aynalardaki gibi ışık ayna yüzeyinden göze doğrudan değil, yüzeydeki kavislerden kırılarak yansıdı. Bu da aynanın yansıttığı kişi veya nesnelerin tersinden değil düz haliyle görünmelerini sağladı.

    Bizim Türklerin Yazdığı Yorum: (Aynı Sizinkilere Benziyor) Denemeden Bilmeden atıp tutanlaradır sözüm.



    [18:00 - aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa] Arkadasım
    yaptın da eline ne gecti



    [17:52 - 2packubi] Güzel
    güzel icat ama yapılabilir gerçektende. webcam lerde olan bi özellik



    [16:43 - beran73] Lidersc
    o kadar basitse sen daha önce niye yapmadın . )



    [16:03 - liderrsc] Önemli bisey olabilir
    ancak yapımının cok zor olacagını zannetmiyorum. .



    [15:59 - tutkuncan] :)
    peki , zeki müren de bizi görecek mi ?



    [14:23 - binali haydar] Önemli
    bu icatın uygulanmasıyla birlikte artık ambulansların önündeki 'AMBULANS ' yazısı ters yazılmayacak. hayırlı olsun. daha çok faydası olabilir.



    [14:18 - 1354717] Fizik:p
    fizik derslerınde aynalarla ılgılı bı konu vardı nolcak sımdı hepsı bosamı gıttı. o kadar formul fılan:D



    [13:44 - Ercüment Aylanç] Yorumcuklar
    Algoritmanın ne olduğunu, hele hele bir görüntüyü tersine çevirmek için ne kadar uğraşılması gerektiğini bilmeyenler burun kıvırmışlar. Yarın bu teknik ile üretilen ürünleri satın almak için market kapılarını kırarlar. Sonra da hayıflanırlar. . . "Biz neden yapamıyoruz. . . "




  • TSE 825 e göre yapılan ısı kaybı hesabında zaten ısıtılacak hacmin yüksekliğine göre hesap yapılır. ısıtılacak hacim 2.6 m ' den alçak ya da yüksek diye 2 ye ayrılıyor.Aslında tek olay bu da değil. Atop/Vbrut değerinden tablaolardan değerler alınarak filan yapılır.Tek iki madde ile sınırlayamam, sadece ısıtılan bölgenin hacmi göz önünde bulunduruluyor hesaplama yapılırken , bunu vurgulamak istredim.TSE825 için altta link verdim, merak edenler açıp daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilir. ısı kaybının hesabı iki şekilde olur. biri TSE 825 e göre diğeri de TSE 2164 e göre.Binanın enerji kimliği hazırlanırken ilk once TSE 825 e göre ısı kaybı hesapanır, daha sonra bu hesaplar TSE 825e uygunsa TSE 2164 e göre de kalorifer tesaisatı için hesap yapılır.


    TSE 825i merak edenler içinhttp://www.yalitimyarismasi.com/yalitimyarisma/Yarisma-Sorusu-ve-Ekleri/Level2/Winter.aspx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigboomer -- 19 Nisan 2009; 17:53:56 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.