Şimdi Ara

NİSSAN X-TRAİL (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.221
Cevap
56
Favori
399.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aydayd A kullanıcısına yanıt
    Hocam, arka tarafta esim oturdu. Xtrail'in icinin daha bir ferah oldugunu soyledi. Doseme rengi bej idi xtrail'de, crv'de siyahti, bu mu etkendi bilmiyorum... bir ince ayrinti da su, crv'nin arka koltuk orta siranin onunde yukselti yok, xtrail'de var. Kucuk ama guzel bir ayrinti dusunmus crv. Ayrica, xtrail'in arka koltuk kol dayamayi indirince, direk bagaj gorunuyor, bence cirkin bir goruntu, crv'de durum boyle degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xtrail ile crv arasindaki bir iki detay ama bazilari icin onemli olabilecek farklar. 

    1. Crv'nin arka koltuk kol dayamasini indirince, bagaj gorunmuyor arkadan ama xtrail'de direk bagai goruyorsunuz, ben xtrail'dekini begenmedim. Gerci bazi mercedes modellerinde de oyleymis, arkaya mini buzdolabi atip, icecek aliyormussunuz acilan o gozden. 

    2. Crv'nin arka koltuk orta siranin onunde ayak koyulacak yerde yukseklik yok, xtrail'de var.. bence crv'de cok iyi dusunulmus bir ayrinti. 

    3. Crv'nin surucu tarafi diz kenari dayama yerine deri bir parca atmislar, ayagin o kismi rahat etsin diye, xtrail'de yok. Crv, yine ince dusunmus bu konuda. 

    4. Crv'de hdmi girisi var, sanirim xtrail'de yok. 

    5. Crv'de bagajda guc cikisi var, xtrail'de yok. 

    Crv, ayrintilari dusunme konusunda daha basarili diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arka ortadaki şaft tüneli maalesef bir çok Premium segment araca bakışımı etkiliyor.
    Örnek a4 avant kalabalık aile için düşünülmesine rağmen görüntüde çok hoş bir araç ama arkada 3 kişi oturamıyor.
    O basit yükseklik dediğiniz şey arkaya 3 kişi oturduğu anda konfor farkını belirliyor.
    Arkada oturan 2 kişi bile olsa o yükselti konforu negatif etkiliyor.

    hdmi girişini merak ettim ekranda film seyretmeyemi yarıyor !!!!
    hdmi çıkış olmasın o ....
  • aydayd A kullanıcısına yanıt
    Hdmi giris hocam, hdmi uyumlu cihazi baglayabiliyorsun honda connect sistemine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocalar, xtrail icin cam ve ayna modulu taktiran var mi, acil bir seyler sormam gerekiyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocalar, bugün aldığım sıfır xtrail'de şöyle bir şey gözlemledim. aracı aldım, ışıklarda durmak için frene bastım, freni iyice kökleyince bayagi bir ses geldi frenden, aynı ses ayağı frenden hafif çekerken de oldu. hemen servisi aradım, serviste usta ile test sürüşüne çıktım, usta sesi dinledi, sesin aracın yeni olmasından dolayı normal olduğunu ve zamanla geçeceğini söyledi. nissan merkezi aradım, konuştuğum kişi de aynı şeyi söyledi, hatta kendisinin başka bir marka sıfır aracında da aynı durumun olduğunu, 2-3 ay içinde geçtiğini söyledi. daha sonra konuyla ilgili galerici bir arkadaşı aradım, o da benzer bir yorum yaptı.

    normal mi bu ses olayı, aracın yeni olmasından kaynaklı? yoksa, balatalarda vs sorun mu var?

    işin garibi, her sıfır araçta bu durumun olmamasıymış, bir başka bayide test ettiğim sıfır xtrail'de bu durum yoktu mesela.
  • hocalar, bahsettiğim problemle (frene tam basınca ve ayağı yavaşça frenden çekince gelen ses) ilgili olarak bugün serviste idim, ön balatalar söküldü, temizlendi vs. değişen bir şey olmadı. sonrasında, serviste sıfır bir araç vardı, teslim edilmeyi bekleyen, o araçta deneme yaptım, aynı ses ve hatta daha fazlası ondan da geldi. servis müdürü ile şöyle anlaştık: araca 1000km kadar bineceğim (şimdilik 250km'de araç), ses şiddetinde azalma olmazsa, servise tekrar gideceğim.

    yabancı forumlarda, nissan'ın daha kaliteli balatasını ücret karşılığı taktırmaktan bahsediyorlardı, acaba bu durum bizde de geçerli mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fakay2015

    hocalar, bahsettiğim problemle (frene tam basınca ve ayağı yavaşça frenden çekince gelen ses) ilgili olarak bugün serviste idim, ön balatalar söküldü, temizlendi vs. değişen bir şey olmadı. sonrasında, serviste sıfır bir araç vardı, teslim edilmeyi bekleyen, o araçta deneme yaptım, aynı ses ve hatta daha fazlası ondan da geldi. servis müdürü ile şöyle anlaştık: araca 1000km kadar bineceğim (şimdilik 250km'de araç), ses şiddetinde azalma olmazsa, servise tekrar gideceğim.

    yabancı forumlarda, nissan'ın daha kaliteli balatasını ücret karşılığı taktırmaktan bahsediyorlardı, acaba bu durum bizde de geçerli mi?


    Öncelikle aracınız hayırlı olsun.. Şanzıman Xtronic mi, düz vites mi?

    Sorununuza gelince; aracın hareketsiz olarak durduğu bir pozisyonda frene basıp bıraktığınızda da aynı sesler geliyor mu?




  • gemsaz G kullanıcısına yanıt
    hocam, daha iyisi sana olsun, teşekkür ederim. araç otomatik.

    söylediğiniz durumda da geliyor hocam, ama frene basınca değil de, ayağı yavaşça çekerken geliyor. aracı sürerken ise, ışıklarda durup, tam freni kökleyince ve frenden ayağı yavaşça çekince geliyor. frene tam basmazsanız ve ayağınızı birden çekerseniz ses yok..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fakay2015

    hocam, daha iyisi sana olsun, teşekkür ederim. araç otomatik.

    söylediğiniz durumda da geliyor hocam, ama frene basınca değil de, ayağı yavaşça çekerken geliyor. aracı sürerken ise, ışıklarda durup, tam freni kökleyince ve frenden ayağı yavaşça çekince geliyor. frene tam basmazsanız ve ayağınızı birden çekerseniz ses yok..


    Fren sisteminde; üç ayrı bölgede hareketli mekanizma vardır. Ses, bunların biri ya da bir kaçından gelebilir..

    Servisin, sesin hangi mekanizmadan geldiğini ve sebebini söyleyebilmesi gerekir..

    Benim de, bizzat test etmeden kesin nedeni bilmem zor..

    Ancak, senin verdiğin bulgulara göre bir sorun olmadığını, 1000 ila 3000 km sonra sesin, tümüyle kaybolmasa bile, büyük ölçüde azalacağını düşünüyorum..

    Bununla beraber, ilk 1000 km frene sert basmamakta yarar var..




  • Sanki balata fren diskine yapışıp sonra gürültü ile bırakıyor gibi....
    Balata biraz sertleşince düzelmesi gerekir sanırım...
  • gemsaz G kullanıcısına yanıt
    sesin tamamıyla gitmesi mümkün görünmüyor ama en azından makul bir seviyeye inmeli. iki ses geliyor, biri frene tam basınca, diğeri frenden ayağı yavaşça çekince. sanırım ilki, balatanın diske yapışması, ikincisi ise balatanın diskten ayrılırken yaptığı ses. servis durumu böyle açıkladı, bir süre sonra sesin azalacağını bildirdi. ama işin enterasan tarafı, bayide de sıfır test aracı var ve ondan böyle bir ses çıkmıyor, forumdaki bazı arkadaşlar bu sesi yaşarken, bazıları yaşamıyor. bu nasıl bir ikilem olabilir ?

    1. balatanın diske alışmasından vs bahsediyor sürekli herkes, böyle bir durum var mıdır?
    2. ayrıca, aracın uzun süre (2-3 hafta) çalışmadan beklemesiyle ilgisi var mıdır?
    3. frene sert basmayınca ses gelmiyor pek..

    bu arada, serviste ön balatalar temizlendi vs ama ses de değişme olmadı hiç.
  • aydayd A kullanıcısına yanıt
    hocam, aynen dediğin gibi ama neden her sıfır xtrail araçta olmuyor bu durum?
  • fakay2015 F kullanıcısına yanıt
    Eskiden asbestli balatalarda bu yapışma olmazdı.
    Sonradan çıkan balatalarda kullanılan reçine tipi malzeme ilk başta balata bir yüksek sıcaklık yiyip sertleşene kadar aynaya yapışıyor.
    Bırakırken de ses yapıyor. Sonra balata çok sertleştiğinde ise frene basınca ses gıcırtı olarak devam ediyor.
    Kullanılan malzeme kalitesi ile ilgili, bir çok orijinal balatada bu olmaz, yan sanayi ucuz balatalarda ise sık görülen bir durumdur.
    Xtrailde bunun yaşanması şaşırtıcı...
    Nissan orijinal balatasının yerine kaliteli yan sanayi kullanın diyeceğim ama araç garantide ....
    Serviste yan sanayi başka marka balata ile deneyebilirmisiniz??
  • aydayd A kullanıcısına yanıt
    hocam, nissan'ın araç içi (QQ ve xtrail dahil) malzeme kalitesi oldukça zayıf, dolayısı ile kullandıkları balata, disk vs. de çok kaliteli olmayabilir. benim de tespitim bu yönde. o yüzden, servise hangi marka balata kullandıklarını sordum cuma günü, dönüş yapacaklarını söylediler ama ses çıkmadı. muhtemelen kendileri de bilmiyor. yarın tekrar arayacağım, ayrıca daha kaliteli balata takabiliyorlar mı diye de sormuştum, onun da yanıtını alacağım.

    zaten nissan'da yan sanayiden alıyor hocam balatayı, sonuçta nissan balata üreticisi değil. tavsiye edebileceğin yumuşak ve kaliteli marka balata var mı?

    işin ilginç yanı, servisteki test aracı da yeni ama onda böyle bir sorun yok. gerekirse, onun balataları bana takıp deneyin diyeceğim. bu arada ses, diskle alakalı olabilir mi?
  • hocalar, xtrail sahibi olup, bahsettiğim ses sorununu (frene tam basılınca, ayağı frenden yavaşça çekerken) yaşayanlar lütfen benimle iletişime geçsin. konuyla ilgili, nissan genel merkez'le görüşe halindeyim, problem inceleme altında. işin garibi, bazı sıfır araçlarda bu problemin olması, bazılarında olmaması.
  • fren sesi problemiyle ilgili olarak, bugün serviste ön balata değişimi yapıldı ama bir şey değişmedi. iki ses var. birincisi, frene tam basınca çıkan ses. ikincisi, freni yavaşça bırakınca çıkan ses. benim tespitim şudur: ikinci ses tüm xtrail, QQ, juke otomatik vitesli araçlarda mevcut, ama birinci ses sadece çok az sayıda mevcut. ben, birinci sesten şikayetçiyim, bayi sorunu çözemiyor, genel merkez bu sorun değil deyip konuyu kapatıyor. bu durumda, ben hukuki olarak ne yapabilirim, aracı iade etme şansım var mı?
  • yeni xtrail platinum premium pack otomatik alacak arkadaşların dikkatine:

    1. çok yakın bir kaynaktan aracın xxx bayisinde 133 bine satıldığını öğrendim, dolayısı ile 133 binin üstüne alıyorsanız, kazık yediğinizi unutmayın.

    2. bahsettiğim fren sesi problemine lütfen dikkat edin. iki ses var, birincisi frene tam basınca çıkan "gark, gacırt" tarzı bir ses. ikincisi, frenden ayağı yavaşça çekerken çıkan "tırt gırk" tarzı ses. ikinci ses nissan'ın tüm otomatik araçlarında mevcut, kronik bir problem. bu sese yapacak bir şey yok. birinci ses ise, bazı araçlarda var, test araçlarında bu sesi duymuyorsunuz ama aracı satın almadan bu sesin olmadığını garanti edin, sonrasında nissan bunu normal kabul edip, sorunu çözmüyor.
  • fakay2015 F kullanıcısına yanıt
    Birinci ses balatanın aşınması ile değişebilir.

    İkinci ses için aklıma Captivada yaşadığım bir olay geldi.
    Ön fren balatalarını özel serviste değişirken iki çeşit balata var dediler, birisi orijinal diğeri yan sanayi arada çok fiyat farkı vardı.
    Orjinalde yanlarında metal yay gibi parçalar vardı bu ne diyince frenden ayağı çekince diskten sessiz ayrılmasını sağlıyor demişlerdi.
    4-5 sene oldu çok iyi hatırlamıyorum..
  • fakay2015 F kullanıcısına yanıt
    Aracı iade etmek için ciddi iseniz hiç yetkili servis-nissan genel müdürlük vb ile oyalanmayın en kısa sürede tüketici mahkemesine dava açmanızı tavsiye ederim.
    Hiç kimse öyle bir maliyeti iyi niyet çerçevesinde güzellikle üstlenmez.
    Çabuk olun dememin nedeni ülkemizin adaleti maalesef geciken cinsten, dava 2-3 yıl sürecektir.
    Bu arada bu işi bilen bir avukatla konuşun bunun maliyeti olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.