Şimdi Ara

Led driver ve çakar devresi yapımı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
21.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben bir bisiklet farı yapmak istiyorum ancak biraz detaylı birşey olacak bu, 3 power led + 6 normal led ile yapcağım.

Şimdi ilk olarak power ledler içn 6V ile çalışacak bir driver gerekiyor. Forumda vs. aradım ancak bulamadım aramızda bu konuyu bile birisi varsa ve basitçe bir driver devresi çizerse memnun olurum. birde ayrı olarak normal ledleri alttaki videodaki gibi yakıcak bir flip-flop devresi. (ben elle yaktığım için düzeniz oldu gerçi ama devrede sabit hızlarla 3 kere soldaki 3 kere sağdaki hızlı hızlı yanacak.

ben meslek lisesi elektrik elektroik bölümü 2. sınıftayım ancak böyle devre çizmeyi 4.te öğretiyorlar yani yardımınız olmassa 2 sene daha beklemek zorunda kalacağım :)

Flip-flop nasıl yanacağı
    link: http://www.izl-esene.com/video/amator-flip-flop--phenom55/736561 (aradaki - yi kaldırın)

Devre

Teşekkürler, iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phenom55 -- 19 Ocak 2009; 16:08:50 >

• 35 okuma 0 cevap

driveri buldumda flip flop lazım şimdi yardım edecek yokmu
  • İşini görür mü bak bakalım.

Veya bu

Açıklamasında ise "Amerikan polis sireni sesini ve polis arabası tepe lambası efektini yukarıdaki devre ile sağlayıbilirsiniz" denilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07 Osman -- 19 Ocak 2009; 16:55:00 >

• Aslında videodaki gibi yanıp sönsün istemiştim ama evet üstteki işimi görür, teşekkürler

ancak sormak istediğim iki nokta var;
    1- ben 9v'la değilde 6v ile çalıştırmak istiyorum. bunu hangi değerleri değiştirerek sağlayabiliriz?
    2- bu lambaların yanıp sönme hızını hangi değerleri değiştirerek ayarlayabilirim?

Teşekkürler, iyigünler
  • yukardaki devrede yanlış hatırlamıyorsam. 100u kondansatörün değerini yükseltirtsen daha ağır açıp kapanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkay35 -- 20 Ocak 2009; 15:58:56 >
  • Devre hakkında o kadar bilgiye sahip değilim ancak mantıki yönden bakacak olursak devredeki mevcut direnç değerlerini 1/3 oranında düşürürsek 6 volt ile çalışacağını umuyorum.

Saygılar...
  • 100 uf olan kondansatör dediğin gibi yanıp sönme süresini uzatır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • istersen bu devrede olabilir

bu devrede
    R1=1k
    R2=27k
    R3=470
    C1=100µ
    KULLANABİLİRSİN

• bu devre 07 Osman'ın verdiği devre ile aynı sağdece hızını ayarlamasını yapabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1brah1mmm -- 20 Ocak 2009; 20:10:25 >

• polislerin tepe lambası gibi yanıp sönmesini mi istiyorsun ona göre bişey söyleyebilirim
  • http://www.izl-esene.com/video/amator-flip-flop--phenom55/736561 (aradaki - yi kaldırın)

Bu videodaki gibi yanıp sönmesini ismetiştim...

Yardımlarınınz içn teşekkürler
  • Teşekkürler... emeğinize sağlık. yapınca resim atarım...
  • Zannedersem benım konu ile ilgili burayada yazayım mesajımı

Slm arkadaşlar.Öncelikle anlayan aşağıdaki verdiğim linklerdeki devre ile ilgili bilgisi olan profesyonel arkadaşların yardımlarını beklıyorum.Bu devrede yapmak istediğim lambaların yanma hızını arttırmakVerdiğim linkteki videodakinde biraz daha hızlı yanıp sönmesini sağlamak.Bu çakar lambalar oto sanayınde satılanlardan.Kontrol kumandasının ve devresinin resminide eklıyorum hangi direnç yada entegreyi değiştirmem gerekir? veya ne gibi bi işlem yapabilirim?Yardımlarınızı beklıyorum iyi çalışmalar

VİDEO LİNKİhttp://www.izlesene.com/video/c4-strob-flash-lamba/2890741

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.