Merhaba,
Manuel vites aracımın baskı balatası 110.000km'de bitti. Otomatiklerde daha uzun gider diye tahmin ediyorum. 110.000 km baskı balata için ciddi bir rakamdır.
Ben de aracımı 108.000 km'de almıştım. Motor'dan en ufak bir kaygım yoktu. Motoru hiç düşünmemek lazım. Dizel olsa da servis bakımlı ise problem yoktur. AMT'nin problem çıkarma riski derseniz, şu ana kadar AMT'den problem yaşayana rastlamadım. Sorduğum kadarıyla servisler de rastlamamış. Ama problem çıkarsa da ciddi masraf çıkar haberiniz olsun. Debriyaj balatası 1200 TL olan bir aracın otomatik şanzımanının çıkaracağı masraf herhalde aracın 2.el değerini bile geçecektir
Şu an piyasada olan Colt araçlar (yani eski kasa oldu artık :) ) 2005'ten itibaren olduğu için, 2005 ve 2006'da alınan araçlar yeni yeni 100.000'lere çıkmaya başladı. Dolayısıyla şu ana kadar ne baskı balatasını değiştiren var ne de bir problem yaşayan.
Ama bence 100.000km yüksek bir rakam değil, korkmak manasız. Sonuçta aldığınız araç, Mitsubishi lüks bir araç sayılır. Fiat-reno falan değil bu. En fazla kaç gider diyorsanız, yürür ve şanzımandan ses çıkmazsa bence motor 500.000 rahat gider.
Ayrıca şunu da söyleyeyim, 15-17 civarına dizel AMT araç bulabiliyorsanız bence çok çok iyi bir rakam. Ben biraz daha pahalı olur diye tahmin ediyorum.
Hayırlı günler.