Şimdi Ara

RisingForce Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
1
Favori
25.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  RisingForce Rehberi



    RF Online codemastersdan bağımsız bir şekilde CCR inc. tarafından yeni serverlar ve değişiklikler ile tekrar açılıyor tüm rf sevenlere hayırlı olsun


    Tür : mmorpg - aksiyon

    Yapımcı : CCR. inc
    Web Adresi :http://www.playrf.com

    Oyun F2P yani ücretsiz ancak diğer oyunlarda olduğu gibi market sistemi mevcut


    Download

    http://www.playrf.com/RFPDS/Client/Client.asp

    Irklar:

    Karşımızda 3 ırk var.

    ACCRETIA

    Diğer ırkları yoketmeye çalışan makine benzeri ırktır.Silahlarıyla gurur duyarlar.

     RisingForce Rehberi




    BELLATO

    kültüründe büyü ve mekanikerlik yatar.Çok iyi bir mekanikerdirler,çok zekidirler ve Göz-El kordinasyonları iyidir.savaşta kullanılacak zırhlı araçları yapabilirler.Bunların yanında çok iyi bir ticari zekaya sahiplerdir.Gezegenin daha yaşanılır bir yer olmasını sağlamak isterler.





    CORA

    Dine ve büyülere inanan ırktır.Unutulmaz savaşlarıyla tanınırlar.savaşta hayatta kalabilmek için genelde büyülerini kullanılırlar.

     RisingForce Rehberi



    Bu klaslara başladığınızda herhangi bi silahı seçebilirsiniz.Mesela warriorsanız axe sword fln alabilirsiniz.Ancak ilk başta geliştirdiğiniz 2 atak skiliniz var spear sword knife ilk skilde zaten üzerinde yazıor.bunları kullanıcaksanız ilk skili.Axe mace fln kullanıcaksanız 2. skili geliştirin.Skillerin üzerine gelince zatn hangi silahlar için olduğu yazıor lvl 30 a kadar o skil uygun olan istediğnz silahı kullanabilrsnz keyfe göre.Rangerlar ve spacialistler için farklı zaten.30 a gelince karakterler kendi içinde tekrar ayrılabilior mesela daha defansif veya daha agresif olarak gidiceğimiz yolu seçiorz.tek el silah ve kalkan kullanıcaksak oyuna başlarkende tek el silah ve shield kullanmaya dikkat edinki o yönde özellkleriniz gelişsin.Stat skil dağılımı gibi kafa kurcalıyıcı şeyler yok auto verio.Mümkün olduğunca bütün questleri yapın size gerekli armor weapon ve expi sağlıyacaktır.

    Başlarda kesiceiniz yaratıkların yerlerini bulmakta zorlanabileceğinizi düşünerek size başlangıç maplari ve yaratıkların yerlerini gösteren resimleri ekliyorum.

    ACCRETIA

     RisingForce Rehberi


    BELLATO

     RisingForce Rehberi


    CORA

     RisingForce Rehberi



    Sınıf ağacı




    ACCRETİA








    Scout (lvl 30)






    scout tipi rangerlar karışık savaş stillerine sahiptirler.Uzun mesafeli saldırı yapabilir ve tuzak kurabilirler.Bu klasla düşmanınıza sinsi saldırılar düzenleyebilirsiniz.



    Gunner (lvl 30






    Yakın ve uzak mesafeden etkili ve isabetli vuruş yapabilirler.Accretia ırklarında bazuka bulunmaktadır ancak sadece gunner klası bu silahı en iyi şekilde kullanabilir




    Phantom Shadow (lvl 40)






    Atakları ve hızları çok iyidir.Düşmanını süpriz saldırılarla anında etkisiz hale getirebilirler.Ancak scout sınıfını seçerseniz bu klasla devam edebilirsiniz.



    Striker (lvl 40)






    Çok güçlü bazooka sınıfıdır.Bazooka saldırılarıyla çok fazla hasar verirler.Düşmanlarının korkulur rüyalarıdır.Sadece gunner sınıfını seçerseniz bu klasla devam edebilirsiniz.



    Dementer (lvl 40)






    Arkadaşlarının tehlikeli durumlarda kaçmasına yardım eder.Bu klas görevlerini bitirmek uğruna kendini feda edebilir.Scout veya gunner seçtikten sonra bu sınıfa devam edebilirsiniz








    Destroyer (lvl 30)






    Saldırgan savaşçılardır.Yakında dövüşte çok güçlüdürler.3 ırk içinde en güçlü savaşçılardır



    Gladius (lvl 30)






    Bu klas tek el silah ve kalkan kullanır.Kalkanları sayesinde diğer oyuncuların ataklarına karşı çok iyi savunma yaparlar.Bu sınıfı seçerseniz kalkan skilleri kullanabilirsiniz



    Assaulter(lvl 40)






    baş saldırı karakteridir.Saldırıları ve defansları güçlüdür.Destroyer ve gladuis seçerek bu klasa devam edebilirsiniz



    Punisher(lvl 40)






    Biolojik savaşçılardır.Biolojik skilleriyle düşmanını tuzağa düşürürler.Sadece destroyer seçerseniz bu klasa devam edebilirsiniz.



    Mercenary(lvl 40)






    Anti saldırı özellikli savaşçılardır.Özelliklerini hızlı şarj edebilir ve biolojik saldırılara karşı dayanabilirler.Sadece gladius seçerseniz bu klasla devam edebilirsiniz.








    Engineer(lvl 30)






    Profesyonel yaratıcıdırlar(crafter) ve aynı zamanda savaşabilirler.Çeşitli sınıf



    Scientist(lvl 40)






    Acretia krallığının ana ihtiyaclarını karşılar.Askerleri savaş içinde tamir edebilirler.



    Battle Leader(lvl 40)






    Scientist gibi Accretia krallığının baş ihtiyaçlarıın karşılar.Bu klasın + özelliği karşı ırkların hızlarını ve defanslarını kırabilirler.




    BELLATO








    Desperado(lvl 30)






    Uzak yakın silahlı saldırılarıyla avantajlı klastır.Junior ranger sınıfı



    Sniper (lvl 30)






    Çok uzak mesafeli saldırılar yaparlar.Yakın saldırı yapmaları risklidir.Düşmanlarını sinsice öldürebilirler.



    Sentinel(lvl 40)






    Bellato ırkının koruyucu klasıdır.Düşmanın bufflarını debuflarını etkisiz hale getirebilirler.Desperado veya sniper seçerek bu klasa devam edebilirsiniz.



    Hidden Soldier(lvl 40)






    Desperado klasının daha güçlü halidir.Silahlı saldırıları çok güçlüdür.Sadece desperado ile bu klasa devam edebilirsiniz



    Infiltrator






    Sinsi klastır.Kendilerini görünmez yapıp düşmanın farkında olmadığı bi zamanda saldırabilirler veya tuzak kurabilirler.Sadece sniper seçerseniz bu klasa devam edebilirsiniz.








    Psyper(lvl 30)






    Psyperların dier klaslara göre çok güçlü force(büyü) güçleri vardır.Düşmanına bu şekilde çok yüksek hasar verebilirler.



    Chandra(lvl 30)






    Chandraların saldırıları çok etkili değildir.Ancak kendi ırkındaki oyuncuların hp sini yükselttiği için partilerin vazgeçilmezlerindendir.Halk arasında healer die bilinirler.



    Astralist(lvl 40)






    Savaşlarda kendi ırk oyuncularına büyük yarar sağlarlar onlara resistans verebilir ve teleport edebilirler.Psyper veya chandra seçerek bu klasa devam edebilrsnz.



    Wizard(lvl 40)






    Bu klas büyüleri çok güçlüdür.Savaşlarda alan saldırılarıyla dehşet saçarlar.Sadece psyper seçerseniz bu klasa devam edebilrsinz.



    Holy Chandra(lvl 40)






    Chandra karakterinin gelişmişidir.Holy özelliği ile kendi ırkındaki oyuncuların hplerini çok hızlı doldurabilrler.Partylerin vazgeçilmezidir.Sadece chandra seçerseniz bu klasa devam edebilirsiniz








    Commando(lvl 30)






    Tipik savaşçı modelidir.2 el silahlarıyla etkili saldırılar yaparlar.



    Miller(lvl 30)






    Defansif özellikleri daha baskındır.Tek el silah ve kalkan kullanırlar ancak saldırıları hiç de hafife alınmaz.



    Berserker(lvl 40)






    Berserker ismi sadece efsanevi warriorlara verilir.Bu klas 2 el silah kullanmada ustadır ve güçlü saldırılar yaparlar.Sadece commando seçerseniz bu klasla devam edebilirsiniz.



    Shield Miller(lvl 40)






    Shield millerlar savaşalrda öncülerdir.Çok güçlü savunma mekanızmaları ve shield skilleri mevcuttur.Sadece miller seçenler bu klasa devam edebilir.



    Armsman






    Armsmanlerin özel silahları mace'lerdir.Ofensif ve defansif yönleri eşit ve ortalamadır.








    Craftsman(lvl 30)






    Craftsman ler mine'lardan topladıkları materyaller ile silah ve armor yapabilirler.Bellato krallığının vazgeçilmezlerindendir.



    Driver(lvl 30)






    Driverlar mau adlı robotları kullanırlar.Düşmanlarının korkulu rüyalarıdır.



    Mental Smith(lvl 40)






    Craftsmanın üst seviyesidir.Yüksek lvl armor ve silah üretebilirler.Bu armorlara özellik ekleyebilirler.Sadece craftsman seçerseniz bu klasa devam edebilirsiniz.



    Armor Rider(lvl 40)






    ARmor riderlar mau efendileridir.Sadece en iyi sürücüler armor rider olabilir.Bu klası seçtikten sonra çok güçlü olan bmau robotunu kullanabilirler.SAdece driver seçenler bu klasa devam edebilir.




    CORA








    Archer(lvl 30)






    Bu ranger klasının silahı yaydır.Yay kullanarak saldırı yapar ve skilleri sadece yay kullanımına izin verir.



    Hunter(lvl 30)






    Hunterların özelliklier archerlara benzer.Verdikleri hasar archlerlardan daha fazla ancak dayanıklıkları daha azdır



    Stealer(lvl 40)






    Stealerların grup saldırıları vardır.Görünmez oyunculara işaret koyup meydana çıkarabilirler.Archer veya hunter seçerek bu klasa devam edebilirsiniz.



    Adventurer(lvl 40)






    Adventurerların en büyük yeteneği görünmez düşmanı farkedebilmeleridir.Ayrıca aimleri kuvvetli olduu için uzaktan etkili saldırılar yaparlar.Sadece archer olursanız bu klasa devam edebilirsiniz.



    Assassin(lvl 40)






    Assasinler Decem büyüsünün korumasındadır.Düşmanına sinsi ve görünmez saldırılar yaparlar.Sadece hunter olarak bu klasa devam edebilirsiniz.








    Caster(lvl 30)






    Casterlar staff kullanarak doğadaki element büyülerini kullanarak düşmanına yüksek hasar verirler ve sağlıkları çok iyidir.



    Summoner(lvl 30)






    Summoner ların büyüleri caster kadar etkili deildir.Ancak "Animus" adlı yaratıkları oluşturarak güçlü saldırılar yaparlar.Hayat(hp) puanları Caster kadar çok değildir.



    Dark Priest(lvl 40)






    Dark priestlerin saldırıları çok iyi deildir.ASıl özellikler party içinde düşmanın özelliklerini kırıcı ve partyi kaçırıcı skilleri kullanmaktır.Caster veya summoner seçerek bu klasa devam edebilirsiniz.



    Warlock(lvl 40)






    Warlockların düşmanını dondurma gibi special saldırıları mevcuttur.Ayrıca büyüleri çok güçlüdür.Sadece caster olarak bu klasa devam edebilirsiniz.



    Grazier(lvl 40)






    Grazierler "Animus" adlı yaratıkların efendileridir.Bu yaratıkları kullanarak saldırırlar ve özellikleri bu yaratıkların saldırılarını hayat puanlarını yükseltmektir.Kendi saldırılarıda mevcuttur ancak warlock kadar etkili deildir.Sadece summoner olursanız bu klasa devam edebilirsiniz.




    Champion(lvl 30)






    Champion'lar agresiftirler.Tipik bi savaşçı örneğidir.Acımasızlıklarıyla tanınırlar.2 el silah kullanırlar



    Knight(lvl 30)






    Knightlar defansif savaşçılardır.Bu orta çağ paladinleri halkları için ölümüne savaşmaktan çekinmezler.Tek el silah ve kalkan kullanırlar



    Templer(lvl 40)






    Templer lar champion savaşçılarının lanetlenmiş halleridir.Fizikler güçleri ve hızlarıyla düşmanlarına dehşet saçar.



    Guardian(lvl 40)






    Knightların gelişmiş classlarıdır.Çok güçlü defansa sahiptirler ve rakiplerini bezdirirler.



    Black Knights(lvl 40)






    Black Knights ofansif ve defansif dengeli savaşçılardır.Rakibi etkisiz hale getirmek için ilizyon yeteneklerini kullanırlar




    Craftsman(lvl 30)






    Craftsmanlar zamanlarını madenlerde geçirirler savaşçı değillerdir.İtem yaratma özellikleri vardır ve ekonomik gelirleri çok yüksektir.



    Artist(lvl 40)






    Artistler ırklarının ekonomisi kontrol eder ve vazgeçilmezlerdir.Çok güçlü silahlar,zırhlar ve itemler üreterek halkının savaştaki en büyük destekçisidir.




    Upgrade

    (writed by Ghezoo)

    İlk önce excelsior olayı ile başlayalım.Nedir bu excelsiolarlar?Farklı renklerdeki bu taşlar "excelsior pieces" diye geçer ve farklı işlevleri vardır her rengin.Bu parçaları HERO NPC'de birleştirerek Type A,Type B,Type C excelsiorlar elde edersiniz.Şöyle Ki;


    Type A Excelsior için : 10x Excelsior Pieces(Hangi rengi basacaksanız)+5 Silver Catalyst(HQ'da sundries'den alabilirsiniz)+2 Gold Catalyst(HQ'da sundries'den alabilirsiniz).

    Type B Excelsior için : 15x Excelsior Pieces(Hangi rengi basacaksanız)+12 Silver Catalyst(HQ'da sundries'den alabilirsiniz)+5 Gold Catalyst(HQ'da sundries'den alabilirsiniz).


    Type C Excelsior için : 30x Excelsior Pieces(Hangi rengi basacaksanız)+20 Silver Catalyst(HQ'da sundries'den alabilirsiniz)+10 Gold Catalyst(HQ'da sundries'den alabilirsiniz).

    Peki bu renklerin anlamları nelerdir onları aşağıda yazacam.Fakat bunlardan önce genel bir bilgi var onu yazmam gerekli.Aşağıdaki listede yazılan silahları yapabilmeniz için Excelsiorları şu şekilde kullanmanız gerekli:

    Type A Excelsior : Level 30-35 Arasında itemleri basarken kullanılır.

    Type B Excelsior : Level 40 itemleri basarken kullanılır.

    Type C Excelsior : Level 45 itemleri basarken kullanılır.

    Örnek: lvl 45 Type C Strong Intense Field Lance Basmak istiyorsunuz diyelim.Yapmanız gereken işlem;

    Hero NPC'ye gidip kombine ekranına Strong Field Lance(Mor renkte)+Intense Field Lance(Sarı renk upgradesiz olması gerekli)+Type C Siyah Excelsior.Bundan sonra tek lazım olan şey şans.Ama şans faktörü gayet iyi Type C itemler için özellikle 45'lerin.

    Elit skillerin nasıl yapıldığını renkleri yazdıktan sonra daha ayrıntılı yazacağım.

    Şimdi gelelim renklere;

    Siyah: Melee armorları kombine etmekte ve Dark Force elit skilleri yapmakta kullanılır.

    Mavi: Staff kombine etmekte ve Wind Elit skilleri yapmakta kullanılır.

    Yeşil: Bow kombine etmekte kullanılır.

    Kırmızı: Firearm basmakta ve Fire Elit skilleri yapmakta kullanılır.

    Sarı: Accretialarda Launcher basmakta kullanılır.

    Beyaz: Holy Elit skilini basmakta kullanılır (Bellato)

    Lacivert: Water elit skillerini basmakta kullanılır. (Cora)

    Kahverengi: Earth elit skillerini basmakta kullanılır. (Cora)

    Mor: Silahlara özellik (ability) eklerken kullanılır.

    Zeytin: Type A,B veya C olarak Jetpack yapımında kullanılır.


    Şimdi gelelim elit skilleri nasıl yapacağımıza:

    Elit skil yapmak için gerekli formul : Basacağınız elit skiller ile alakalı olarak:

    Basic Skill + Expert Skill + Gerekli Talic + Type A,B veya C Excelsior ===> Elit Skill

    Örnek:

    Blaze Pearl(Fire Force) Elit Skilini basmak için gerekli itemler:

    Prism Beam + Flame Arrow + Kırmızı Type A,B veya C Excelsior tamamen sizin seçinimiz + Sacredfire Talic itemlerini Hero NPC'de kombine ediyoruz.Başarılı olduğumuz taktirde Blaze Pearl Elit Skilini elde etmiş oluyoruz.

    NOT: Kullanıdığımız Excelsiora göre şans oranınız belirlenir.Ben şahsi olarak B veya C tipini tavsiye ederim.

    Yani Elit skill basmak için her elementte 4 büyü olduğundan örneğin elit skillerden 3. olanını basacaksanız aynı elementin Basic'deki 3. skilini + Expertteki 3. Skilini + Gerekli Taliği ve Excelsioru koyup HERO'da kombine ediyorsunuz.Hepsi için aynıdır.Fakat kullanılan talic ve excelsior rengi her elemente göre farklılık gösterir.

    Şimdi her element için gerekli olan excelsior ve talicleri yazalım:

    Dark Element: Siyah Excelsior + Darkness Talic

    Fire Element: Kırmızı Excelsior + Sacredfire Talic

    Earth(Terra) Element: Kahverengi Excelsior + Guard Talic

    Water(Aqua) Element: Lazivert Excelsior + Blief Talic

    Wind Element : Mavi Excelsior + Glory Talic

    Holy Force : Beyaz Excelsior + Restoration Talic

    Bunların dışında birde silahlara özellik ekleme veya silahlardan özellik çıkarma olayı var.Şimdi onunla ilgili olarak gerekli bilgileri yazalım.

    Silahlardan / Kalkanlardan Özellik Almak:

    Gerekli Formul:

    Type A (Mor Silah veya Kalkan) + Ability Extractor (HQ'da sundries'den alabilrsiniz) + Restoration Talic.

    Bu itemleri Hero NPC'de kombine ettiğinizde eğer başarılı olursanız Silahtaki veya Kalkandaki Abilityleri almış olursunuz.İşlem sonucunda Abilitysi alının Silah veya Kalkan yok olur.

    Sizlere tavsiyem, LVL 40 aşasındaki silahlardan veya kalkanlardan özellik almak ile hiç uğraşmayın çünkü LVL 40 aşağısndan gelen ability sayısı cok az.Bunlarında rakamlarını yazayım: (LvL 1 itemdende ability alabilrsiniz ancak sadece 1 adet.O sebeble onları yazmıyorum 35'den sonrasını yazıyorum)

    Silah LVL 35 => 18 Ability , LVL 40 => 40 Ability , LVL 45 => 45 Ability , LVL 50 => 50 Ability

    Kalkan LVL 35 => 18 Ability, LVL 37 => 19 Ability , LVL 39 => 20 Abiltiy, LVL 41 => 41 Abilty , LVL 43 => 43 Ability , LVL 45 => 45 Abilty , LVL 47 => 47 Ability , LVL 50 => 50 Ability

    Özellik almak ile ilgili başka bişey yok.Şimdi bunun tam tersi olan Silahlara Özellik ekleme olayı var.

    Bunun için gerekli olan formül:

    Normal Silah (Beyaz) + Ability Combiner(HQ'da sundries'den alabilrsiniz) + Gerekli Talic + Özellik + Mor Type A Excelsior ===> İstediğiniz özellik eklenmiş olan Type A tipi Silah( Mor renkli)

    Hemen bir örnek ile anlatayım:

    Strong Field Lance yapmak için gerekli olan malzemeler:

    Beyaz Field Lance + Ability Combiner + Ignorant Talic + 45 Strong Ability + Type A Mor Excelsior.

    Bu itemleri Hero NPC'de kombine ediyoruz.Eğer başarılı olursak Strong Field Lance elde etmiş oluruz.

    NOT: Tüm bu işlermlerde yanma olasılıları vardır fakat tamamen tesadüfdür.Yani Ability Combiner de yanabilir, Talic'de tamamen şans.

    Aşağıdaki listede hangi özellik için hangi talic kullanmak gerekli olduğunu yazmaktadır.

    Wind/Protection : Blief - Endurance : Sacredfire - Fine : Grace - Smart : Mercy - Strong : Ignorant

    Solid : Favour - Saving : Darkness - Strenght : Glory -Advanced Strenght : Guard - Vampire : Destruction

    Guard : Widsom - Sharp / Anti-Sharp : Chaos - Grand : Hatred


    Şimdi gelelim Jetpack olayına.İlk önce şunu yazayım 2 adet Jetpack vardır.Bunlar lvl 40 ve lvl 50 Jetpackleri.Dolayısı ile kullanabilmek için lvl 40 veya 50 olmanız gerekmektedir.Jetpackler'de kendi aralarında ekleyeceğiniz Talic'e göre farklı ozellikler taşırlar.

    LVL 40 Jetpack'i yapmak için gerekli formül:

    Type A Excelsior ile Jetpack basmak :

    99x Beam (ABA yaratığından bolca düşer) + 99xGli (Ether'de Calliden bolca düşer) + Talic (Chaos talic veya herhangi bir elemental talic) + Type A Mor Excelsior Parçası + Backpack (Sundries'de satılan bildiğiniz çanta)+9 Milyon (Irkınızın para birimi)


    Type B Excelsior ile Jetpack basmak :

    99x Beam (ABA yaratığından bolca düşer) + 99xGli (Ether'de Calliden bolca düşer) + Talic (Chaos talic veya herhangi bir elemental talic) + Type B Mor Excelsior Parçası + Backpack (Sundries'de satılan bildiğiniz çanta)+16 Milyon (Irkınızın para birimi) (Hero NPC'de bu itemleri birleştirerk Jetpack elde edebilrisiniz)




    Type C Excelsior ile Jetpack basmak :

    99x Beam (ABA yaratığından bolca düşer) + 99xGli (Ether'de Calliden bolca düşer) + Talic (Chaos talic veya herhangi bir elemental talic) + Type C Mor Excelsior Parçası + Backpack (Sundries'de satılan bildiğiniz çanta)+22 Milyon (Irkınızın para birimi) (Hero NPC'de bu itemleri birleştirerk Jetpack elde edebilrisiniz)

    Bunlar LVL 40 Jetpack'i basmak için gerekli olan malzemelerdir.Şans olayına gelince Type A ve B için şans oranını bilemiyorum fakat Type C için %80 Civarlarında bir başarı yüzdesi vardır.Sizlere tavsiyem risk almayı sevmiyorsanız direk gidip 30-35M arası bir jetpack satın almaktır ;)

    Bu arada Talic olarak Chaos talic koyduğunuzda 10% Anti-Critical özelliği olan Jetpack elde etmiş olursunuz ki coğu oyuncu bunu kullanmaktadır.Ancak Elemental Talic koyarsanız Koyduğunuz taliğin özelliğindeki Elemental Resistansı olan Jetpack elde edersiniz.(5 Elemental Resistans).Gelecek olan Jetpack'deki slot sayısı da tamamen şansadır.Son olarak Jetpack upgrade edebilirmyim diyen olursa edilebiliyor gibi gözüksede hiç denemeyin direk yanmaktadır.Kimsede upgrade'li Jetpack yok yeterli sanırım bu :D



    Kendi forceni kendin yap Force Craft sistemi

    (writed by destanayhan)

    HOLY FORCE

     RisingForce Rehberi



    DARK FORCE

     RisingForce Rehberi



    WATER FORCE

     RisingForce Rehberi



    FİRE FORCE

     RisingForce Rehberi



    TERRA FORCE

     RisingForce Rehberi



    WİND FORCE

     RisingForce Rehberi


    Resimlerde A type excelsior kullanılmıştır.Fakat siz B type ve C type excelsior kullanabilirsiniz.Kulllandığınız excelsiorların tipi craft işleminizin başarılı olma şansını arttırmaktadır.en fazla başarı şansı C type excelsior ile sağlanır.En az şans ise A type excelsior ile sağlanır.

    [Rehber]Cross Class

    (writed by ExtReme1®)

    Cross Class veya Xclass Olarak Adlandırılan Karekterler, Oyuna Başlarken Seçtiğimiz Initial Class'ın Ilgisi Olmayan Bir Classı Seçmemizle Ortaya Çıkan Karekterlerdır.

    Xclass Doğru Uygulanması Sonucu Karektere Cok Fayda Saglayabilir.

    Yapılması Uygun Olan Xclassları Tanıtalım



    Accretia Xclassları

    1- Accretia Warrior > Engineer > Battle Leader

    Böyle Bir Karekter Yapmanın Amacı : Accretia Specialistleri Gibi Grenade Launcher Kullanmak

    Avantajları :

    1- Range Pt GM e Kadar Kasılabilir.
    2- Grenade Launcher Kullanılabilir.
    3- Range Skilleri Expert'e Kadar Açılır.

    Karekter Grenade Launcher Kullanarak Rakibine Net ve Virüs Atıp Onu Öldürebilir.


    2- Accretia Ranger > Gladius > Mercenary

    Böyle Bir Karekter Yapmanın Amacı : Mercenary Classının Hp Bonusundan Faydalanmak

    Avantajları :

    1- Melee ve Shield Pt GM e Kadar Kasılabilir.
    2- Melee GM Kasacağından Dolayı Sword Yada Spear Takabilir. Range Armor Sayesinde Cok Daha Hızlı Attack Yapabilir.
    3- Melee Skilleri Elite'e Kadar Açılır.

    Karekter Range Armor ve Melee Weapon Ile Cok Hızlı Attack Yaparak Rakibini Öldürebilir. Defans Yerine Dodge Ile Kendini Korur.



    Bellato Xclassları

    1- Bellato Ranger > Miller > Shield Miller

    Böyle Bir Karekter Yapmanın Amacı : Shield Miller Classının Hp Bonusundan Faydalanmak

    Avantajları :

    1- Melee ve Shield Pt GM e Kadar Kasılabilir.
    2- Melee GM Kasacağından Dolayı Sword Yada Spear Takabilir. Range Armor Sayesinde Cok Daha Hızlı Attack Yapabilir.
    3- Melee Skilleri Elite'e Kadar Açılır.

    Karekter Range Armor ve Melee Weapon Ile Cok Hızlı Attack Yaparak Rakibini Öldürebilir. Defans Yerine Dodge Ile Kendini Korur.


    2- Bellato Spiritualist > Sniper > Infiltrator

    Böyle Bir Karekter Yapmanın Amacı : Evasion Buffını Kullanmak

    Avantajları :

    1- Range Pt GM e Kadar Kasılabilir.
    2- Range Elite Skilleri Açılır.

    Karekter Spiritualist Olduğu Için Agility Buffıyla 30 Dodge Kazanmış Olur ve Evasionuda Kullanarak Karekter Direk Olarak 60 Dodge Kullanmış Olur. ve Bunu Yüzüklerle Destekleyerek Oyunda Çok Yüksek Seviyede Dodge Yapabilirler.


    3- Bellato Spiritualist > Driver > Armor Rider

    Böyle Bir Karekter Yapmanın Amacı : Mau Kullanmak

    Avantajları :

    1- Melee, Range, Unit Pt GM e Kadar Kasılabilir.
    2- Range Expert Skilleri Açılır.

    Karekter Armor Rider Olduğu İçin Mau Kullanabilir. Ayrıca Bir Spiritualist Gibi Force Attack Yapabilir.



    Cora Xclassları

    1- Cora Warrior > Summoner > Grazier

    Böyle Bir Karekter Yapmanın Amacı : Hecate Kullanmak

    Avantajları :

    1- Summon Pt GM e Kadar Kasılabilir.
    2- Animusları Kullanabilir.

    Karekter Grazier Olduğu İçin Hecate Kullanabilir. Böylece Rakibini Hecatenin Seri Attacklarıyla Hareket Etmesini Zorlaştırabilir.


    2- Cora Ranger > Knight > Black Knight

    Böyle Bir Karekter Yapmanın Amacı : Black Knight Classının Hp Bonusundan Faydalanmak

    Avantajları :

    1- Melee ve Shield Pt GM e Kadar Kasılabilir.
    2- Melee GM Kasacağından Dolayı Sword Yada Spear Takabilir. Range Armor Sayesinde Cok Daha Hızlı Attack Yapabilir.
    3- Melee Skilleri Elite'e Kadar Açılır.

    Karekter Range Armor ve Melee Weapon Ile Cok Hızlı Attack Yaparak Rakibini Öldürebilir. Defans Yerine Dodge Ile Kendini Korur.

    Bütün Bu Xclassların Dezavantajları :

    Tek Dezavantajı Vardır. Class Skilleri Kullanamamak.


    Bu Uygulamalar Uygun Koşullarda Çok Güzel Sonuçlar Ortaya Çıkarabiliyor. Ancak Yapılması İçinde Büyük Güç Gerekiyor.

    Yukarıda Dediğim Gibi Xclass Karekterler Seçtikleri Classların Skillerini Kullanamıyorlar ve Buda Karekterler İçin Büyük Bir Dezavantaj Oluyor.



    Uygun Olan Xclass Karekterler Bunlardır. Amaç Sadece Konu Hakkında Bilgi Vermek.
    ve Bence Bu Uygun Classlar İçinden Yapılması En Zor Olanı Cora Warrior > Summoner > Grazier. En Kolayı Bellato Spiritualist > Driver > Armor Rider.

    Resmi Ortamda Uygun Koşullara Sahip Değilseniz, Lütfen Denemeyiniz


    Fire Guard nedir?

    (writed by ExtReme1®)

    Çok Fazla Kişinin Sorması Üzerine Bu Rehberi Hazırladım.

    FireGuard Oyun İçinde Cheat Engine vb Gibi Programların Çalışmasını Engelleyen Bir Kalkandır.

    Oyuna İlk Girişimizde FireGuard Bizden Bir Şifre, Gizli Soru ve Cevabı Yazmamızı İsteyecektir.

     RisingForce Rehberi


    Yazacağımız Şifre Hem Alfabetik hemde Numerik Karekterler İçermek Zorundadır. 8 ve 12 Haneler Arasında Bir Şifre Yazmanız Gerekmektedir.

    Şifrenin Hemen Yan Tarafında Gizli Sorununu Seçmek İçin Bir Buton Var. Oradan Sorunuzu Seçip Bir Cevap Belirliyorsunuz. Sonra OK Butonuna Basıyorsunuz. Artık Şifremizi Oluşturduk.

    İkinci Aşamamız Her Oyuna Girişte Karşınıza Çıkacaktır. Oyuna Her Girdiğimizde Bizden FireGuard Şifremizi Yazmamız İstenecektir.

     RisingForce Rehberi



    Buraya Şifremizi Yazdıktan Sonra OK Butonuna Basıyoruz ve Lobiye Giriyoruz. Sonrasında Karekter Seçip Oyuna Girebiliriz.



    Birkaç Önemli Bilgi

    oyunda bi kaç kısalyol tuşu bize büyük kolaylık sağlıyor.Bunlardan 1. si H tuşu.bu tuşa basınca klavye(keyboard) moduna geçiyoruz.böylelikle asdwqe tuşlarıyla daha akıcı hareket edebilioruz.2. si ise Ç tuşu.Bu tuşun özelliği benim gibi f1 f2 tuşlarıyla skill kullanmakta zorlananlar için normal 1,2,3,4 tuşlarını etkin kılıyor.

    oyunun bi özelliği ise macro özelliği.Bu özellik bizim mana,hp,sp potlarını auto basmamızı sağlıyor.Bu bir hile deildir oyunun dahili bir özelliği.Sanmayınki savaşlarda ölmeyiz bölelikle hiçde öyle olmuor çünkü ard arda basmıor bu potları 5,6 sn arayla.Neyse bu özelliği kullanmak için Y tuşundan macro bölümünü açıoruz.HP,Mana,SP kısımlarından potu ne zmn basıcağı ve hangi potu kullanıcağını seçip okeyliorz.ARtık size sadece atak yapmak ve pot almak kalıor.

    RF de diğer mmorpglerin aksine yüksek lvl olmak çok şey ifade etmiyor bunun yanında PT lerimizi yüksek tutmak zorundayız.Hangi clası seçerseniz seçin MAU-unit pt ve Striker pt harici Diğer bütün ptleri kasabilirsiniz ve kastığınız her pt size bir + olarak döner.Şöyleki Ranger olduğunuz halde melee pt yi kasmanız size warrior armorlarını giyerek daha fazla defansa sahip olma ve exp kasarken daha az damage yeme gibi bir avantaj sağlar.Tam tersi warriorsanız melee ptnin yanında range ptsini kasmak size ranger armorlarını giyme olanağı verir ve ranger armorları hızınızı artırır ve böylelikle ulaşacağınız yere daha rahat varırsını.Shield ptyi her char kasmalı özellikle pvp durumlarında birden fazla kişi saldırdığında kalkan takmanıza olanak verir ve hayatınızı kurtarır.Force pt mananızı yükseltir ve yanınızda daha az pot taşırsınız ve buda iyi bir avantajdır.

    Kısacası kendi clasınız özel ptleri haricinde yan ptleri olduğunuz lvlde tutmaya çalışın.Yani warriorsanız diyelimki lvl 40 melee ptinz 60-70 civarı olur bunun yanında diğer ptlerinizide 40 a getirin.Böylelikle kendi lvlinizdeki diğer classların itemlerini kullanablrsnz.Sadece force ptyi çok kasmanız gerekmez 30 a kadar kasmanız kafi.Defans pt herhalukarda kasılıyor zaten.Shieldinizi de bi hayli yüksek tutmaya çalışın.Bu ptleri kasabileceğiniz en rahat yerler 40 a kdr normal görev yaratıkları ve brutallerdir.40 tan sonra crawler rex defans ve shield için iyi bir seçenek.Bunun yanında ABA,etherde calli atak ptlerinizi kasmak için birebir ancak bu yaratıkların damageleri yüksek olduğundan bu yerlerde para kasan yüksek lvlli adamların yanında partye girip sadece aatak yaparak kasabilirsiniz.

    unutmayın sadece skill kullanırsanız gelen pt puanının 4te1ini alırsınız yani mümkün olduğunca normal atak yapın.




    Rehberin upgrade, force craft, cross class, fireguard bölümleri hariç hepsi tarafıma aittir.Başka forumlarda yayımlarken alıntı olduğunu belirtmenizi dilerim.Emeğe saygı.

    ALL RIGHTS RESERVED



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCb4uC -- 3 Ağustos 2010; 12:53:26 >




  • Muhteşem kaynak eline sağlık , teşekkürler
  • Çalışma İçin Teşekkürler..
  • Gerçekten muhteşem olmuş 1 hafta beklediğimize deymiş eline sağlık.
  • eline sağlık kardeş tüm yararlı bilgiler tek bir adreste toplanmış oldu
  • çok iyi olmuş teşekürler...
  • Süper hazırlamışsın, eline sağlık
  • İlk öNce ellerine sağlık
    ama Oyun Pek iç acıcı değil
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CutSpite

    İlk öNce ellerine sağlık
    ama Oyun Pek iç acıcı değil

    Sana öle gelmiş iç açıcı olmayan bi oyun için bu kadar uraşmayız merak etme
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CutSpite

    İlk öNce ellerine sağlık
    ama Oyun Pek iç acıcı değil





    CutSpite kardeş piyasadaki tüm mmorpg oyununlarının neredeyse tamamını denemiş ve 24 yaşına kadar hep bu tür oyunları oynamış biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirimki ücretsiz mmorpg olarak RFO dan daha zevkli daha seviyeli ve action ı yüksek bir oyun yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: destanayhan


    quote:

    Orjinalden alıntı: CutSpite

    İlk öNce ellerine sağlık
    ama Oyun Pek iç acıcı değil





    CutSpite kardeş piyasadaki tüm mmorpg oyununlarının neredeyse tamamını denemiş ve 24 yaşına kadar hep bu tür oyunları oynamış biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirimki ücretsiz mmorpg olarak RFO dan daha zevkli daha seviyeli ve action ı yüksek bir oyun yok.

    Ücretli de yok sayılır wowda bile bir sürü seviyesiz velet dolu.Warhammerdesen 15 günde baydı oynucak gibi deil.Diğerlerini saymıorm bile




  • Şuan Piyasadaki En İyi Oyunlardan Bir Tanesi Rising Forcedir..

    Eline Saglık Dostum Güzel Rehber Olmuş..
  • Bütün rehberleri aynı sayfaya yazmayın. Resimler geç yükleniyor sorun oluyor.
  • @destanayhan

    Avatarında acc resmi var , imzanda sonuna kadar bell yazıyor
    Hangi ırkı secıyorsun belli oldu mu ? ben bell zerker olacagim denemedigim tek o kaldı sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Deniz.. -- 18 Ocak 2009; 2:15:33 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .Deniz..

    @destanayhan

    Avatarında acc resmi var , imzanda sonuna kadar bell yazıyor
    Hangi ırkı secıyorsun belli oldu mu ? ben bell zerker olacagim denemedigim tek o kaldı sanırım

    Aldatmaca yapıo cora olup arkamızdan vurcak o

    @garyo

    Resimlerin boyutları çok küçük en fazla 15 saniye sürüor yüklemesi zaten bi kere yüklendikten sonra tekrar aynı şey olmuyor senin internetinde problem varsa onu bilemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCb4uC -- 18 Ocak 2009; 2:33:21 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: .Deniz..

    @destanayhan

    Avatarında acc resmi var , imzanda sonuna kadar bell yazıyor
    Hangi ırkı secıyorsun belli oldu mu ? ben bell zerker olacagim denemedigim tek o kaldı sanırım




    vallahi çok kararsızım deniz.acc kasması kolay force satın alma derdi yok, iyi kasılıyor fakat o kiti kurmak bilem zor geliyo bana zaten kurana kadar adam kayboluyo.bell olsam sanırım mau açarım ama onada biliyorsun 2. bir farm charı olarak lvl 41 mau kasmak lazım :D başlarda cora olucam diyordum fakat herkes sonradan acc olacağım dediğinden ondan da vazgeçtim.sanırım herşey server son açıldığı zaman belli olacak.aklım acc aç diyo kalbim bell :D




  • Bende Armor Rider açmayı isterdim ama savaşlarda bir bağlantı kesiliyor bir drop oluyorsun MAU yok yere patlıyor. Accretia'da ölsen ne olur ölmesen ne olur... :) Item'lerde bol hem daha kolay kasmak. :) Bellato'da Shield Miller bulursun HC olmaz, HC bulursun SM olmaz. İkisini birden bulursun bu sefer kasacak adam olmaz. Hepsini bulursun bu sefer ya Accretialar dalar yada Cora'lar... Zor yani... Bellatolar Accretia ve Coraların 10'da biri kadar raid yapıyor ama tam yapıyor... Zaten yeni başlayanların çoğu MAU açacak. Onları patlatır neşeleniriz. :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: destanayhan


    quote:

    Orjinalden alıntı: .Deniz..

    @destanayhan

    Avatarında acc resmi var , imzanda sonuna kadar bell yazıyor
    Hangi ırkı secıyorsun belli oldu mu ? ben bell zerker olacagim denemedigim tek o kaldı sanırım




    vallahi çok kararsızım deniz.acc kasması kolay force satın alma derdi yok, iyi kasılıyor fakat o kiti kurmak bilem zor geliyo bana zaten kurana kadar adam kayboluyo.bell olsam sanırım mau açarım ama onada biliyorsun 2. bir farm charı olarak lvl 41 mau kasmak lazım :D başlarda cora olucam diyordum fakat herkes sonradan acc olacağım dediğinden ondan da vazgeçtim.sanırım herşey server son açıldığı zaman belli olacak.aklım acc aç diyo kalbim bell :D

    bu sefer farm charı mau açmıyacagız ama privatede malum butun charları deneme fırsatı buldum en iyi farm charı lvl 40 crafter towerları dikip sadece space basıp keyfine bakıyorsun (düşmanlar rahat verirse)
    40 lvl towerlar su gibi kesiyor zaten sana dalan mobları..
    Striker olayına gelince kit olayı baslarda o kadar baymasa da ilerde kit acmamak için düşman ırkları bile es geçiyorsun o kadar bayıyor yanı şahsen 8-9 ay striker ile oynadım.Lv 50 int itemleri çekmedikten sonra range bir mau'ya strikerin dayanması için çok yüksek dodge yapmak lazım kı böyle yenı bir serverda bunu hayal edene deli derim ($ basarsa belki).Striker ile oynuyacak arkadaslar sabretmesini bilmesi lazım bızım Türklerde de o sabırı ben 2-3 kişide görmüşümdür en çok.
    Basit bir örnek;privatede gibi 30x ile 50 > 55 arasını 2 gün gibi kısa zamanda aldındıgı lv kasma olayının yok denilecek kadar az oldugu yerde 3 kişi olmuştuk lv 55 digerlerine zor geldi kasmak

    Sen gel bell ol , kalbinin sesini dinle..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: GARYOSAVAN

    Bende Armor Rider açmayı isterdim ama savaşlarda bir bağlantı kesiliyor bir drop oluyorsun MAU yok yere patlıyor. Accretia'da ölsen ne olur ölmesen ne olur... :) Item'lerde bol hem daha kolay kasmak. :) Bellato'da Shield Miller bulursun HC olmaz, HC bulursun SM olmaz. İkisini birden bulursun bu sefer kasacak adam olmaz. Hepsini bulursun bu sefer ya Accretialar dalar yada Cora'lar... Zor yani... Bellatolar Accretia ve Coraların 10'da biri kadar raid yapıyor ama tam yapıyor... Zaten yeni başlayanların çoğu MAU açacak. Onları patlatır neşeleniriz. :)

    Sen de kararını vermişsin anlaşılan Acc olacaksın
    Ama kalbin Bell'de kalacak , kalpsiz bir insan susuz çiçek gibidir bunu unutma
    kuruyup gitmeden oralarda gel sende kas ezilmeye mahkum bell'de




  • Eski Beller Toplansın Yine :=)
    Eziliyorduk Ama Mutluyduk..:)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.