Şimdi Ara

PEUGEOT 3008 (205. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.081
Cevap
113
Favori
1.502.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sn. eirdem ve Sn. dtvolkanozbay verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Benim için bagajın tümünü kullanmak çok önemli. Keşke koltuk altına sığdırabilseydik. Fakat aklıma birşey geldi, aracımızda öyle bir ses sistemi olsa ki, tüm ekipmanları stepne'nin yerine bir kabin içine sığsa. Çokmu zor? Benim bu konularda pek bilgim yok. Tecrübesi ve bilgisi olan siz ve sizin gibi değerli arkadaşların katkılarını bekliyorum.

Birde, şu ana kadar ben şu ses sistemini yaptım, üstüne ekleyecek birşeyim yok, şahane oldu diyenini de henüz duyduğumu hatırlamıyorum. Bu nedenle en doğru seçimi yapmak için bilgi paylaşımına önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Açıkça söylemek gerekirse ben aracımda düşündüğüm tüm yeniliklerin tüm 3008'lerde görmek istiyorum çünkü yolda gördüğüm her 3008'e hayranlıkla bakıyorum...

Bu arada dörtlüleri yakarak aracımın fotografını çektim. Şöyle düşündüm de bizim gündüz farlarını turuncu farla değiştirmek hem çok farklı hem de çok şık, siz ne dersiniz. Farları değiştirmek ileride canımızı sıkarmı?

PEUGEOT 3008

• Gündüz farlarını turuncu farlar ile değiştirmekten açıkçası korkuyorum çünkübu forumda öğrendiğim kadarıyla sadece farlar değiştirilmiyormuş, farlarla birlikte yuvasıda değişiyormuş. Farlar turuncu ile değişince sık sık patlama problemi olurmu, daha önce farlarını turuncu ile değiştirip memnun kalan varmı, bunun maliyeti nedir.

Aklıma ilk gelen şey bukadar soru işareti yerine gündüz farını yuvasından çıkarıp ısıya dayanıklı turuncu boya bulup onunla boyamak, böylece hem riske girmemiş olurum hem de cebimden para çıkmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalettintaha -- 24 Ocak 2012; 0:55:46 >
  • Sn. cemalettin bey ses olaı ucu açık sınırı olmayan bir iş. kişi sürekli daha iyisini istiyor belli süre dinledikten sonra tekrar geliştirme isteği doğuyor. stepme boşluğu bu iş için yetersiz keza bass kabini için ancak alan yeter anfiler için gene yer arayışı doğar.tüm alt katı kullanmak bana daha mantıklı geliyor. ben ciddi bir revizyona gidicem ama yazı bulur

herkese merhaba. uzun zamandır yokdum forumda. baya bir geriden okumaya devam ederek güncelleyeceğim kendimi.

Bir kaç soru ve yorumum var.En son 40.sayfada kaldım okuma konusunda. Belki çözümler bulunmuştur ancak yine de söylemek istedim.

Araçtaki soğukken silkeleme sarsıntı ve boğulma sorunlarına İstanbul Tekoto'da çözüm buldular. Vites geçişleri ise acayip hassas oldu ve 5-6 ay geçti araç şuan sorunsuz işliyor. Sanırım yazılım güncellemesi yapıldu ve tabiki uzun bir test sürüşü.

Konsoldon gelen çıt sesi sadece arada gösterge civarından gelen sesler dışında ve aracın ısınırken soğurken genleşmeye bağlı çıkardığı çıt sesleri dışında tamamen sıfırlandı. Dediğim gibi gösterge çevresindeki kromlara dokunduğunuzda gelen seslerden ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Tavan daki ses is yine Tekoto da halledildi. Adem ustayı bulun. Çözümü biliyor.

Tek halledilmeyen sorun kap fitillerinden gelen sesler. Sizlerden ricam bunu yağlama silikonlama dışında çözen varsa lütfen paylaşssın. Biz ömür boyu aracın kapı lastiklerini yağlamak için servise mi götüreceğiz? Böyle bir bağımlılıkla araç mı sürülür? Ayrıca yağlama sonucunda lastiğin metali öptüğü kısımlarda boyada sararma meydana geldi. Bu kapı çevresini dolanıyor. Sizde de böyle bir durum oldu mu?

Lastikleri değiştiren ve seslerin kesilmesini sağlayan var mı? Yani garanti den değişiyor mu?

Bir soru da bakım zamanı. Tekoto 1 yıl veya 15000 km diyor. Benim gönlüm 15000 km'den yana ancak bu durum garantiye etki eder mi? 15000 km yi beklemenin bir sakıncası var mı. Aracı alalı 1 yıl oldu ancak km 11000 de.

Bilgilendirirseniz sevinirim

Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: cemalettintaha

Sn. eirdem ve Sn. dtvolkanozbay verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Benim için bagajın tümünü kullanmak çok önemli. Keşke koltuk altına sığdırabilseydik. Fakat aklıma birşey geldi, aracımızda öyle bir ses sistemi olsa ki, tüm ekipmanları stepne'nin yerine bir kabin içine sığsa. Çokmu zor? Benim bu konularda pek bilgim yok. Tecrübesi ve bilgisi olan siz ve sizin gibi değerli arkadaşların katkılarını bekliyorum.

Birde, şu ana kadar ben şu ses sistemini yaptım, üstüne ekleyecek birşeyim yok, şahane oldu diyenini de henüz duyduğumu hatırlamıyorum. Bu nedenle en doğru seçimi yapmak için bilgi paylaşımına önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Açıkça söylemek gerekirse ben aracımda düşündüğüm tüm yeniliklerin tüm 3008'lerde görmek istiyorum çünkü yolda gördüğüm her 3008'e hayranlıkla bakıyorum...

Bu arada dörtlüleri yakarak aracımın fotografını çektim. Şöyle düşündüm de bizim gündüz farlarını turuncu farla değiştirmek hem çok farklı hem de çok şık, siz ne dersiniz. Farları değiştirmek ileride canımızı sıkarmı?

PEUGEOT 3008

o gündüz farlarının tanesine 45 tl verdim daha yeni bizim dier araç 2009 sonu onun 1 tanesi patlamıştı belki onun yuvalarına led yapabilirim.

stepne kısmına bass yerleşir ama litre yeterli olmayacağı için tonlu yani derin çalmaz. benim bagaja yapılan 65 litre civarında bir kutu.ses sisteminde de oldu bitti demenin yolu yok aracı mulitmedia yapsanız sq olsun dersiniz sq yapsanız şunu deneyeyim falan. birde üst seri ürünlere geçince hepsinin başka bir tınısıtadı var yani hepsini bir süreliğine kullanmak istiyor insan ki ben şuana kadar bir çok üst seri cihaz kullandım. yani evet sonu yok sonu insanın bunlarla ilgilenmekten sıkılıp bir süreliğine ara vermesi 1-2 yıl sonra tekrar başlıyorsunuz ondan ben hep bir kaç cihaz tutuyorum elimde.

• quote:

Orijinalden alıntı: eirdem

quote:

Sn. eirdem ve Sn. dtvolkanozbay verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Benim için bagajın tümünü kullanmak çok önemli. Keşke koltuk altına sığdırabilseydik. Fakat aklıma birşey geldi, aracımızda öyle bir ses sistemi olsa ki, tüm ekipmanları stepne'nin yerine bir kabin içine sığsa. Çokmu zor? Benim bu konularda pek bilgim yok. Tecrübesi ve bilgisi olan siz ve sizin gibi değerli arkadaşların katkılarını bekliyorum.

PEUGEOT 3008

o gündüz farlarının tanesine 45 tl verdim daha yeni bizim dier araç 2009 sonu onun 1 tanesi patlamıştı belki onun yuvalarına led yapabilirim.

stepne kısmına bass yerleşir ama litre yeterli olmayacağı için tonlu yani derin çalmaz. benim bagaja yapılan 65 litre civarında bir kutu.ses sisteminde de oldu bitti demenin yolu yok aracı mulitmedia yapsanız sq olsun dersiniz sq yapsanız şunu deneyeyim falan. birde üst seri ürünlere geçince hepsinin başka bir tınısıtadı var yani hepsini bir süreliğine kullanmak istiyor insan ki ben şuana kadar bir çok üst seri cihaz kullandım. yani evet sonu yok sonu insanın bunlarla ilgilenmekten sıkılıp bir süreliğine ara vermesi 1-2 yıl sonra tekrar başlıyorsunuz ondan ben hep bir kaç cihaz tutuyorum elimde.

Sn. eirdem, işte bende tam bu sebepten ötürü başımı ağrıtmamak için ampulü ve yuvasını değiştirmektense, ampulü boyama seçeneğini araştırmak istiyorum. Verdiğiniz bilgiye dayanarak kesinlikle orjinal olan bir parçayı değiştirmem. Verdiğiniz bilgi sayesinde yanlışa düşmeyeceğim, teşekkür ederim.

Ben en iyisi kapıdaki hoparlörleri değiştirmekle yetineyim:) Bagajı açınca kablo vs görmek istemiyorum. Koltuğun altına saklanabilseydi iyi olurdu, ben yine de pıoneer'in ürününü oraya sığarmı diye deneyeyim, belki sığar kim bilir:)

• Değerli forum üyeleri; 2012 model 3008'lerde star stop olduğunu malum biliyoruz. Peki araç kırmızı ışıkta durduğunda, motor stop ettiğinde head up display de kapanıyormu?

Star stopu olmayan araçlar, kırmızı ışıkta kontaktan stop edilirse, star stoplu araçlardan işleyiş olarak nasıl bir farkı gösterir. Kısacası biz aynı işi kontaktan yaparsak herhangi bir sakıncası olurmu?

Keyifli Sürüşler...
    birşey devre dışı kalmadan ve işin güzel yanı yol bilgisayayında kaç dakika elektrik ünitesiyle gittiğinizi görebiliyorsunuz
    yakıt tüketimimde bağdat cad. tamamen durkalk ilk 200 km 7.8 lt servisten 1500-2000 km den sonra düşmeye başlar dediler ....

Değerli forum üyeleri; 2012 model 3008'lerde star stop olduğunu malum biliyoruz. Peki araç kırmızı ışıkta durduğunda, motor stop ettiğinde head up display de kapanıyormu?

Star stopu olmayan araçlar, kırmızı ışıkta kontaktan stop edilirse, star stoplu araçlardan işleyiş olarak nasıl bir farkı gösterir. Kısacası biz aynı işi kontaktan yaparsak herhangi bir sakıncası olurmu?

Keyifli Sürüşler...

hayır hocam head up ekranı kapanmıyor sadece motor stop ediyor diğer arçtaki bütün donanımlar çalışıyor..bunun için araçta bulunan ekstra güç ünitesini kullanıyor..aracı çalıştırmak içinde her seferinde bu ek güç ünitesinden sistem yararlanıyor..yani marş motoruna aracı ilk çalıştırma anında kullanıyosunuz sonra ki durmalarda ise marş motoru kullanılmıyor..sizin dediğiniz gibi her durduğunuz lambalarda aracı stop ederseniz 2 ayda marş dinamosunu elinize alırsınız..

• quote:

Orijinalden alıntı: tttnet.net

quote:

Değerli forum üyeleri; 2012 model 3008'lerde star stop olduğunu malum biliyoruz. Peki araç kırmızı ışıkta durduğunda, motor stop ettiğinde head up display de kapanıyormu?

Keyifli Sürüşler...

hayır hocam head up ekranı kapanmıyor sadece motor stop ediyor diğer arçtaki bütün donanımlar çalışıyor..bunun için araçta bulunan ekstra güç ünitesini kullanıyor..aracı çalıştırmak içinde her seferinde bu ek güç ünitesinden sistem yararlanıyor..yani marş motoruna aracı ilk çalıştırma anında kullanıyosunuz sonra ki durmalarda ise marş motoru kullanılmıyor..sizin dediğiniz gibi her durduğunuz lambalarda aracı stop ederseniz 2 ayda marş dinamosunu elinize alırsınız..

Söylemiş olduğunuz ek güç ünitesi sizin aracınız stop ettiğinde araca enerji verilmesini sağlıyor ve bu ünite araç yokuş aşağı giderken veya frenleme yaparken enerjisini depoluyor. Sizin aracınızda bizimkiler gibi marş motoruyla tekrar çalışıyor. Ancak sizde kullanılanın bizimkilere göre daha uzun ömürlü olduğunu söyleyebilirim ancak dediğiniz gibi 2 ayda falan bişiy olmaz merak etmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: anelka10

2012 fellinimi geçen hafta aldım henüz 200km de star -stop özelliği hakikaten inanılmaz hele istanbulun dur kalk trafiğinde süper
    sadece durmaya çok yaklaştığın an motor devre dışı kalıyor tometre sıfırlıyor fakat araba elektrik ünitesiyle 0 sesle çalışmaya devam
    ediyor ayağınızı frenden kaldırır kaldırmaz gene size hiç belli etmeden motor devam ediyo alıyacağınız araba aynı şekilde çalışıyor hiç
    birşey devre dışı kalmadan ve işin güzel yanı yol bilgisayayında kaç dakika elektrik ünitesiyle gittiğinizi görebiliyorsunuz
    yakıt tüketimimde bağdat cad. tamamen durkalk ilk 200 km 7.8 lt servisten 1500-2000 km den sonra düşmeye başlar dediler ....

hayırlı olsun gule gule kullanın
    ama cok tehlikeli ya stop edip çalışmassa hehehe
    işin şakası tabi kazasız belasız insallah

• quote:

Orijinalden alıntı: tttnet.net

quote:

Keyifli Sürüşler...

aracınız hayırlı olsun

• Sn. anelka10 aracınız hayırlı uğurlu olsun, Sn. Enerji_YC çok geçmiş olsun.

Değerli forum üyeleri. Ankara'da özellikle de kaldığım yerde şu anda yaklaşık 30-40 cm kar var. Aracımı parka çekmiştim, Parktan yola kadar yaklaşık 50 m mesafe vardı. Benden iki dakika kadar önce kar lastikli bir arabayı iki kişi iterek ve kürekle tüm karı temizleyerek zar zor çıkarmıştık.

Ben önce aracı kar moduna alıp geri çıktım. Yaklaşık 10 m sonra araba çakıldı kaldı. Ne ileri ne geri hareket etti. Kar çorabını araca taktım, rahat bir şekilde kardan çıkmaya başlamıştım ki sol aynanın arkayı göstermediğini farkettim. (Nasıl olduğunu bilmiyorum ama biri aynaya omuz atmış olsa gerek ki ayna aracın önüne doğru eğilmişti, elimle kolaylıkla düzelttim. Şu anda bereket yok. Ama beni korkuttu diyebilirim.) Bu sebeple durduğuma da pişman oldum, eyvah araç ya hareket etmesse, hazır kaptırmışken çıksamıydım diye düşünürken yine rahat bir şekilde aracı o yoğun kardan çıkardım.

Garajdan çıktığımda aracın geçtiği yere şöyle bir baktım, aracın sadece lastik izleri değil, aracın tüm gövdesinin izi orada duruyordu. Tüh dedim kendi kendime, keşke videoya çekip buradan paylaşsaydım. Ama anlattım ya olsun, bununla idare edin artık

• arkadaşlar bilmediğimden soruyorum araçlarımız bağımsız iki çeker midir?
  • Değerli forum üyeleri; benim, aracıma yapacağım en büyük modifiye ancak bukadar olur Izgaralara iki adet krom eklemek ve gündüz farını uygun bir cam boyası bulursam boyamak. Ben aracımda hiçbir problem yokken, bu bir ampul bile olsa değiştirmek istemiyorum çünkü önceki aracımda ampulu değiştirdim diye epey bir sıkıntı çekmiştim.

Lütfen gündüz farındaki ampulu cam boyasıyla turuncu renge boyarsak sonucun uzun ömürlü olup olmayacağı konusunda fikri olan arkadaşlar yardımcı olunuz.

Herkese keyifli sürüşler...

PEUGEOT 3008

• Arkadaşlar,
    Yeni çıkan bir yasa ile, artık hisseli arabası olan kişiler ruhsata hisse oranlarını yazdırmak zorundalar.
    Bugün eski aracımın satışını yapmak için notere gittiğimizde, eşimle bana ait ve oranı belli olmayan hisseli ruhsatta "hisse oranı yok" diye satışı yapamadım. (Oysa araçta hissesi olan iki kişi de ordaydık ve bu bile farketmedi)
    Aracın bağlı bulunduğu trafik şubeden hisse oranları belirtilmiş yeni ruhsat ile satışı yapmam gerekti. İşi gücü bırakıp, oldukça uzakta olan şubeye gidip, sıra bekleyip, uzun bir zaman harcayarak bunu hallettik ama can sıkıcı oldu tabi. Alıcı kişi de günübirlik şehir dışından gelmişti, adama da rezil olduk resmen.
    Bu konu pek bilinmediği için gelecekte sorun yaşamamanız için sizlere de bilgi vermek istedim.

Yolunuz ve forumunuz açık olsun

• arkadaşlar cam sileceğimde sorun var otomatik cam sileceğini devreden çıkaramıyorum ekranda otomatik cam sileceği devre dışı diyor ama silmeye devam ediyor silecek kolu en altın bir üstü olmasına rağmen? birde cam tavanın sağında cıt cıt ses geliyor camın hemen altındaki gri parça yağmur oluğu gibi bir parça Avrupa yakasında hangi servise gideyim. Teşekkür ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtvolkanozbay -- 27 Ocak 2012; 11:48:46 >

Orijinalden alıntı: dtvolkanozbay

arkadaşlar cam sileceğimde sorun var otomatik cam sileceğini devreden çıkaramıyorum ekranda otomatik cam sileceği devre dışı diyor ama silmeye devam ediyor silecek kolu en altın bir üstü olmasına rağmen? birde cam tavanın sağında cıt cıt ses geliyor camın hemen altındaki gri parça yağmur oluğu gibi bir parça Avrupa yakasında hangi servise gideyim. Teşekkür ettim

Cam sileceğini otomatikten çıkarmak için yukarı kaldırdığınızda fasılalı silmeye geçer kolu tekrar aşağıya çekiniz.

Orijinalden alıntı: hakan911

quote:

Orijinalden alıntı: dtvolkanozbay

arkadaşlar cam sileceğimde sorun var otomatik cam sileceğini devreden çıkaramıyorum ekranda otomatik cam sileceği devre dışı diyor ama silmeye devam ediyor silecek kolu en altın bir üstü olmasına rağmen? birde cam tavanın sağında cıt cıt ses geliyor camın hemen altındaki gri parça yağmur oluğu gibi bir parça Avrupa yakasında hangi servise gideyim. Teşekkür ettim

Cam sileceğini otomatikten çıkarmak için yukarı kaldırdığınızda fasılalı silmeye geçer kolu tekrar aşağıya çekiniz.

Tekrar aşağı yapınca otomatik cam silme aktif olmuyormu? ama gene bir deneyeyim nerdeyse 1 saat denedim çözemedim

• Arkadaşlar ön sileceklerimiz (3008) kaç inç ?
    Ebadı tutan, her benzicide bile satılan , universal olarak adlandırılan, herhangi bir muz silecek oluyor mu ?

Yoksa illa peugeot dan mı alacağız ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.