Şimdi Ara

Lucid: İkinci ekran kartıyla %100 performans artışı yakında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Geçtiğimiz aylarda Lucid firması ve üzerinde çalıştığı Hydra Engine isimli çoklu GPU teknolojisine ait ilk detayları sizler ile paylaşmıştık. Yatırımcıları arasında Intel'in de olduğu firma, geliştirdiği yonga ile ekran kartı ve yonga seti bağımsız olarak çift PCIe x16 slotuna sahip olan herhangi bir anakart üzerinde ATi ve Nvidia tabanlı ekran kartlarının paralel çalıştırılabileceğini iddia ediyordu.


    Açıkçası Lucid firmasının Hydra Engine çözümüyle ilgili olarak geçtiğimiz yılın sonlarına doğru düzenlenen Intel Geliştiriciler Forumu'ndaki detayları açıklanmayan Demo sistemi haricinde somut herhangi bir gelişme yaşanmamıştı. Fakat Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı'nda firmanın başkanı Offir Remez hangi aşamada olduklarıyla ilgili dikkat çekici bazı açıklamalarda bulundu.


    Açıklanan yeni bilgilere göre, Lucid'in Hydra Engine teknolojisi sayesinde SLI veya Crossfire fark etmeksizin aynı sistemde kullanılacak iki ekran kartı Lucid'in özel olarak geliştirdiği SoC formundaki özel yonga ve sürücüleriyle %100 performans artışı sağlanabilecek. Bilindiği üzere güncel SLI ve Crossfire teknolojilerinde çeşitli sebeplerden ötürü ikinci ekran kartıyla oyun ve uygulamasına göre %100 performans artışı (en iyi senaryo) sağlanamıyor.



    Fiziksel ve yazılımsal sınırlamalardan ötürü hem ATi hem de Nvidia ikinci ekran kartıyla genellikle %80 civarı performans artışı (oyun ve uygulamaya göre değişebiliyor!) sağladıklarını ifade ederken Lucid'in yeni teknolojisi ile ikinci ekran kartı %100 kazanım sağlayabilecek. Üstelik firmanın açıklamalarına göre teknolojide herhangi bir limitlemede bulunmuyor zira 3 veya 4. ekran kartıyla da başarım kayıpsız olarak ölçeklendirilebiliyor.


    Lucid firmasından gelen bilgilere göre geliştirilen yeni yonganın farklı şekillerde kullanımı mümkün olabilecek. Dileyen üreticiler yongaya anakartlarında dileyenler ekran kartlarında dileyenlerse harici bir kart olarak yer verebilecekler. Mevcut şartlar dahilinde anakart üstü kullanımın tercih edileceği izlenimiş oluşmuş olsa da PLX yongasına yer verilen ekran kartları da Lucid'in hedefleri arasında yer alıyor.


    Firmanın en büyük yatırımcılarından biri Intel Capital yani Intel'in yatırımlardan sorumlu birimi. İşte bu sebeple Lucid'in geliştirdiği teknolojinin Intel'in Larrabee projesinde yer alması da kuvvetle muhtemel görünüyor. Zaten geçtiğimiz haftalarda da Intel'in Smackover kod adlı X58 anakartının hazırlanacak yeni bir revizyonunda Lucid'in Hydra Engine teknolojisine yer verileceği de iddia edilmişti. Öte yandan ilk Lucid yongasının yılın ikinci yarısında hazır olması bekleniyor.








  • bence bu çok güzel haber,iki tane 4830 alsak bize fazlasyla yetecektir o zaman
  • Bu haber ilk çıktığında bazıları 'Hade lan ordan!!' demişti
  • Bu kadar olmaz ''yazılımsal sınırlamalardan ötürü hem ATi hem de Nvidia ikinci ekran kartıyla genellikle %80 civarı performans artışı saglayabiliyor'' ne demek ya resmen iş para tuzağı olmaya başladı !!!
  • Eğer bu verilen %100 performans artışı doğru ise SLI ve Crossfire'in üst kesim ''enthusiast'' dışında da orta kesimlerde yayılmasını sağlayacaktır.

    Çünkü genelde orta kesim %50-%60 lık performans farkı için 2. ekran kartı artı SLI-Crossfire kaldırabilecek pahalı PSU yüküne girmek istemiyordu.

    Ama iş %100 verimlilik olunca,artı orta seviye kartların güç ihtiyaçları mimarideki hızlı nanometrik küçülme sayesinde düştükçe iki tane orta seviye kart alıp güçlü bir sistem kurmak çok daha mantıklı gelmeye başlıyor.

    Eğer bu doğruysa Lucid firması altın yumurtlayan bir tavuğu yakaladı demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 14 Ocak 2009; 20:18:37 >
  • Sli veya cf farketmeksizin kayıpsız performans sağlaması gerçek olursa çok iyi o zaman çift gpu'lar daha iyi sonuç vericek ve ms tarihe karışıyor diyebiliriz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 14 Ocak 2009; 20:26:25 >
  • Ati ve Nvidia nın yapamadığını yaparlarsa güzel bir başarı olur onlar adına.
    Merak ettiğim şeyse acaba bu yonganın maliyeti ne kadar olacak??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x1650Pro -- 14 Ocak 2009; 20:29:00 >
  • süper bi haber. nvidia bu firmayı da alır batırır :) 3dfxi aldı ama hic bi şekilde yararlanamadı
  • Intel işin arkasında olduğuna göre kayda değer birşeyler var ortada demektir bakalım uygulamada durum ne olacak.......
  • "ugacomtr"

    bence nvidia 3dfx'i alıp batırmadı.. 3dfx'den gayet güzel yararlandı.. şu an kullanılan sli adıda 3dfx'in teknolojisiydi.. sli teknolojisini de 3dfx sayesinde geliştirdi..
  • yalan dolan
    butun is ati-amd,nvidia ve intel de.nezaman donanimi ve yazilimi optimize ederler ozaman performans artisi olur
  • şimdi bu yazının özeti slı destekli ana karta cf ,cf destekli kartta slı ve her 2 sidemi yapılabilcek mesela p5q pro da slı gibi ?
  • Bence bu teknolojiji zaten buldular fakat herşeyi tek tek satıyolar ilk crossfire,sli sobra tek gpu da x2ler falan şimdide bu kardeşim ne alıcas ne zaman almamıs gerekir hiç bilemiyorum.=(
  • a
  • bu olay PhysX kartları gibi ellerinde patlıcak bence. boşu boşuna hayal kurmayalım.
  • Bence hayalin kralını kurabiliriz, çünkü bana kalırsa biraz daha geliştirildiğinde Ati ve Nvidia kartları beraber kullanmamızı bile sağlayabilir. Yani Kuzey Köprüsü gibi, Hydra engine köprüsü tadında bişey yapılsa ve gelen grafik işlemlerini tam olarak 2 ye bölme işlemini yapsa ve bunları 2 ayrı gpu ya yönlendirse, ati nvidia farketmez kullanılabilir diye düşünüyorum ama, bu düşünce olaydan anlamayan birinin yorumundan ibaret. 2 gpu arasındaki güç farkı uçurum olursa ne olacak sorusu ilk akla gelen soru olabilir mesela.
  • harika bir haber tabii sorunlarda devan etmezse ama bu anakartlara x58 lere takılırsa fiyat ne olur tahmin edemiyorum.
  • Güzel bir haber diyelim gerçekleşti çift gpuyla full perfomans alınıcak.Peki bu yonga x58 öncesi kartlarada eklenip satılacakmı yoksa sadece x58 lerdemi olacak.Öyle olursa gene baştan sistem toplamak masraflı bir iş olmayacakmı ? ..
  • Eğer vaat ettiklerini gerçekleştirebilirlerse bu Nvidia'nın hiç işine gelmez. SLI destekli anakartlarının satışı yara alır.
  • Larrabee pek boş gelmeyecek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.