Şimdi Ara

Lancer mı mazda 3 mü ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
16.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR 0 KM. ALMAYA KARAR VERDİM.AMA HANGİ ARACA YÖNELECEĞİME KARAR VEREMEDİM
    MİTSUBİSHİ LANCER MI MAZDA 3 MÜ ? MAZDA 3 ÜN KASA DEĞİŞTİRECEK VEYA MAKYAJLANACAK OLMASI BENİM İÇİN FARKETMEZ.LANCER LE İLGİLİ TEK SORUN OKUDUĞUM BİR TESTTE FRENLERİNİN ÇOK DAHA İYİ OLMASINI BEKLEDİĞİMİZ DİYE BİR CÜMLE GEÇİYORDU TEST EDİLEN ARAÇ OTOMATİKTİ BU BENİM KAFAMI KARIŞTIRDI AÇIKÇASI.BİLEN VARSA FREN MESAFESİNİ YAZABİLİR Mİ BİRİSİ BANA LANCER İN.DERGİ TESTLERİNDE VARDIR MUTLAKA. MÜMKÜNSE DÜZ VİTES OLANINI YAZARSANIZ ÇOK İYİ OLUR ÇÜNKÜ OTOMATİKLE DÜZ VİTES FARK EDİYOR KISACASI BU İKİ ARAÇ ARASINDA KARARSIZ KALDIM SİZDEN FİKİR VE YORUM BEKLİYORUM ARKADAŞLAR TERCİHİNİZİ NEDENLERİYLE BİRLİKTE YAZARSANIZ BANA ÇOK YARDIMCI OLMUŞ OLURSUNUZ.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Lancer mı mazda 3 mü ?

• MİTSUBİSHİ LANCER

Lancer mı mazda 3 mü ?
  • acelen yoksa beklenmeli yeni mazda mayısta geliyo (bayinin söylmesi)
    birde bütçen 30,32 ise lancer en iyi seçenek
  • TABİKİ LANCER DERİM FİYAT DONANIM PERFORMANS
  • Manuel Lancer test ettiğimde frenlerini gayet iyi bulmuştum dozlaması çok iyiydi.
     Lancer mı mazda 3 mü ?

Lancer mı mazda 3 mü ?
  • gerçekten çok zor bir soru sormuşsun ikiside çok güzel arabalar benimde gelecekte almayı düşündüğüm 2 araba bunlar. Fiyat hangisinde uygunsa onu al bence çünkü hemen hemen aynı sınıf ve özellikteler...
  • şimdi lancer al mayısta da takasla yeni kasa mazdaya geçersin :):)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 3 mü, Accent Blue mu?
    8 yıl önce açıldı
    Ford Focus II mi? Mazda 3 mü?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mazda 3 ün fren mesafesi 37 metreymiş.arkadaşlar mazda 3 yenilendiğinde bu fiyata vermezler gibi geliyor bana.zaten yeni çıkan araçlarda özellikle ilk serilerde bazı problemler oluyor sonraki serilerde bu sorunlar gideriliyor ama 1-2 sene geçmesi lazım tabi.ayrıca lancer den farklı olarak otomatik far sensörü yağmur sensörü sunroof cruise control sis farı mevcut mazda 3 te.mevcut modeli zaten çok yok piyasada yani megane civic toyota gibi çok fazla yok piyasada o yüzden kasanın değişecek olması çok fazla birşey ifade etmiyor benim için şu anki modelde zaten yeterince güzel bence
  • su lancerin onun mukemmel. bukadar zaman harcamişlar boyle guzel bir tasarim yapmak icin AMA bukadar cirkin bir arka dizayn..... 10 yasinda cocugun eline kalem versen daha guzel cizerdi orayi. bilmiyorum banami oyle geliyo. ayni sey yeni colt 3 kapidada var. o daha biraz iyi ama oda bununla ayni hatlari tasiyor. on mukemmel arka igrenc
  • quote:

Orjinalden alıntı: Exxcrea
    su lancerin onun mukemmel. bukadar zaman harcamişlar boyle guzel bir tasarim yapmak icin AMA bukadar cirkin bir arka dizayn..... 10 yasinda cocugun eline kalem versen daha guzel cizerdi orayi. bilmiyorum banami oyle geliyo. ayni sey yeni colt 3 kapidada var. o daha biraz iyi ama oda bununla ayni hatlari tasiyor. on mukemmel arka igrenc

Zevk, renk meselesi.. Beni arka kısmında tırmalayan bişi yok mesela.

Sadece stopların plastikleri biraz daha kaliteli yapılabilirdi. Sıçtım kaçtım olmuş biraz.

• ben yeni kasa mazda 3 zoom-zoom aldım. oldukça memnunum. lancer almak o kadar fiyata saçma bence. mazda 3 ün servisi hakkında bir sorun oldğunu düşünenler de var. o konuda rahatsz olmasın kimse. çünkü honda servisi mazda yada bakıyor. tasarım açısından da mazda daha iyi ve daha dikkat çekici bence. yani mazda 3ün daha iyi bir seçim olduğnu düşünüyorum.
  • Mazda 3 Dizel resmen Türkiyede!!,
    Öncelikle teknik özelliklerle ilgili avantajlarımızdan bahsetmek gerekirse; en önemli kriterlerden biri olan yakıt tüketiminde, ana rakiplerimiz olan Toyota Corolla ve VW Jetta’ya göre üstünlüğümüz söz konusu. Mazda3’ün 4.5L olan ortalama yakıt tüketimi değeri, 4.6L’lik bir değer sahip olan Toyota Corolla ve 4.7L’lik bir değer sahip olan VW Jetta’dan daha düşük bir seviyede. Bu değerler Mazda3 dizelin, Corolla’ya göre %2.2, Jetta’ya göre ise %4.5 oranında daha az yakıt harcadığını göstermekte.

0-100 km hızlanma zamanlamalarında yine Mazda3’ün üstünlüğü söz konusu. Mazda3’ün 11.0 saniyede ulaştığı 100km/s hıza, Corolla 11.9 saniyede (%8 daha yavaş), Jetta ise 12.0 saniyede (%9 daha yavaş) ulaşıyor. Mazda3, maksimum hızda Jetta ile aynı değere sahip olsa da (187 km/s), 175 km/s’te çıkabilen Corolla’dan %7 daha iyi bir performans sunuyor.

CO2 emisyonlarında da Mazda3’ün 119 g/km olan değeri, 122 g/km’lik değer sahip olan rakiplerinden %2.5 daha düşük bir seviye anlamına geliyor.

Donanım özellikleri açısından bir karşılaştırma yapılacak olursa Mazda3’ün başka üstünlükleri ortaya çıkıyor. Mazda3 Comfort’ı VW Jetta Primeline ve Toyota Corolla Class ile karşılaştırdığımızda, Mazda3’te standart olarak sunulan

• DSC+TCS
    • 16” alaşım jantlar
    • Ön sis farları
    • Katlanabilen yan aynalar gibi donanımların rakip araçlarda bulunmadığını görüyoruz. Corolla’nın Class donanımında arka camların elektrikli olmaması da, bu karşılaştırmada Mazda3’ün çok daha önce bulunduğunun bir başka göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Mazda3’ün üst donanım seviyesi olan Touring’i, VW Jetta’nın Exclusive, Toyota Corolla’nıın ise Comfort donanımlarıyla karşılaştırdığımızda DSC+TCS ve katlanabilen yan aynalar gibi özelliklerdeki üstünlüğümüzün devam ettiğini görüyoruz. Bu noktada Corolla Comfort, yağmur sensörü, otomatik yanan farlar, çift bölgeli otomatik klima ve kendiliğinden kararan dikiz aynası gibi eksikleriyle aslında Mazda3’e rakip olamayacak bir araç olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Mazda3 Touring’in sahip olduğu perde hava yastıkları ve çift bölgeli otomatik klima gibi bazı önemli özelliklerin, pazardaki diğer bazı rakiplerimizde de eksik olması, 1.6L dizel motora sahip Mazda3 araçlarımızın fiyat/donanım oranındaki üstünlüğünü bir kez daha vurgulayan gerçekler

• bence dizele fazla gerek yok . benzinli otomatik mazda 3 impresiive ile istanbul izmir arasını yarım depo ile gittim:) en fazla 100 yaptım. en ekonomik otomatik benzinde mazdada galba.
  • 2 sinide tavsiye etmem.2sinde de son derece güçsüz motorlar var.yanılmıyorsam lancer 109 mazda 105 hp lik motora sahip.lancerın tüketimi mazdaya göre daha düşük.mazda 2 1.5 bile otohaber test yıllıdından hatırladıgım kadarıyla 8 litre tüketime sahipti.Bence Kia Cerato düşünebilirsin 2 sinden de daha yakışıklı ve çok daha güçlü bir araç onu geçtim 2.el 1.8 civic bile alabilirsin.
  • bende mazda 3 var ve kesinlikle güçsüz bir motor değil ;) focus tan daha güçlü ;) kalkınca koltuğa gömülüyoorum. ve izmir-istanbul arasnı yarım depoyla gittm demiştim. hangi benzini araç istanbul-izmir arasnı yarım depoyla gidiyor şuan ?
  • Oldukça zor bir soru illa ikisinden birisini alacak olsaydım Mazda 3 alırdım. Ama mevcut fiyat seviyesinde ikisine de yanaşmam. 23.500 Liraya aldığım Colt'un şu an fiyatı 32.000 Lira civarında. Araçta aradaki fiyat farkı kadar iyileştirme mi oldu, bence yanıtı hayır. Peki dövize bağlı olarak mı fiyatı arttı, bence onun da yanıtı hayır. Peki ne oldu da bu arabanın fiyatı bu kadar arttı? Hani arabayı ÖTV indiriminden önce almıştım bir de...
  • bazı markalar bir araç fazla satınca fiyatı artırıyor. ve iç malzeme kalitesiyle oynanmış olabilir. döşeme kalitesi vb. şeyler. ve 1 ocakta 3-4 milyar bir zam geldi bunu mitsubishi fiyata eklemiş olabir. ama bu zamda çoğu firma vergi zamını fiyata eklemedi
  • Dizel seçeneğinden dolayı bence Mazda3. Focus ve Volvo da kullanılan dizel in aynısı, performanslı ve ekonomik. Benzinli model alımı söz konusu olursa bildiğim kadarı ile Lancer daha ekonomik bir motora sahip.
  • benm bildğm mazda ama mazdada donanım olarak lancer a göre çok fark var.
  • Mazda fiyatları nerede yazıyor?
    Merser satmıyormuş, mazda web sitesinde de yazmıyor?
    Pardon yanlış konuya yazdım galiba. Mazda 3 yeni kasa diye bir konu gördüm oraya yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fennezs -- 29 Mart 2010; 15:30:57 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.