Şimdi Ara

Fujitsu-Siemens Amilo Graphics Booster İncelemesi yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun süre önce çıkması beklenen ürün nihayet satışa sunuldu ve testleri yapıldı. Teknoloji itibari ile masa üstü bilgisayarlardaki yüksek enerji tüketen (100 watt ve üstü) ve dolayısıyla çok ısı yayan güçlü ekran kartları bildiğiniz gibi dizüstülerden hep uzak kalıyorlardı. Bu nedenle standart dizüstü bilgisayarlarda güncel oyunları akıcı ve tüm ayarlar açık oynayabilmek, hep bir gerçekleşmeyen efsane olarak kalmıştır. Diğer yandan artan notebook satışıları nedeniyle, pazar Ati'nin geliştirdiği bu çözüme büyük ihtimalle hemen yadsınacak, tabii en azından şimdilik üst seviye modellerde.


    alt="Fujitsu-Siemens Amilo Graphics Booster İncelemesi yayınlandı"


    Sistem dizüstü bilgisayarın içindeki entegre ekran kartını, özel bir bağlantı noktasından, takılan harici bir ekran kartı kutusunun devralmasını sağlayan bir teknoloji. XGP portunun özelliği sisteme


    PCI-Express 2.0 x8 port bağlantı hızı vermesi ve aslında üretim fiyatının bir kaç doları geçmemesi. Bu port


    PCI-Express 2.0 olduğundan aslında aşağı yukarı


    PCI-Express 1.1 x16 hızı kadar iyi bir değer.


    Bu bağlantı yuvası şimdilik sadece Ati ve Fujitsu-Siemens'e özel ama kısa süre içersinde tüm notebook ve ekran kartı üreticilerine açık olacak, en nihayetinde de bu bağlantı özelliği bulunan tüm notebooklar için gidip bir MSI yada Sapphire ekran kartı kutusu alabilecek, daha hızlısı çıktığında güncelleyebileceksiniz. Hatta Nvidia'nın bile kullanacağı belirtilen haberler arasında. Tabii Ati'nin kinin adı


    ATI XGP (eXternal Graphics Platform) ve doğal olarak Ati IGP'si olan anakartlar ile çalışacak. Nvidia'da kendi Hybrid'ini belli bir süre çıkartıcaktır.


    alt="Fujitsu-Siemens Amilo Graphics Booster İncelemesi yayınlandı"


    Tahminlere göre ise ilerde kutular sabit kalacak ve sadece içindeki ekran kartları aynı bilgisayarın içinden değiştirdiğimiz gibi değiştirilecek. Bu sayede aldığınız kutudaki ekran kartı eskiyince yenisini alıp eskisini satabileceksiniz. Hatta iki kutu birbirine bağlanarak crossfire bile çalıştırmak mümkün olacak.


    Performans olarak bakarsak aynı çözünürlük ve ayarlarda alınan sonuçlarda çoğu oyunda 4 kat veya daha fazla performans artışı verdiği söylenebilir. Harici Mobility Ati Radeon HD 3870 ekran kartının hızları ise şöyle, Çekirdek 650 Mhz, Bellek ise GDDR3 ve 1000 Mhz. Ayrıca harici ekran kartı kutusuna bir DVI bir adette HDMI bağlantısına sahip, notebook üzerindekileride takınca toplam 4 tane monitöre aynı anda görüntü verebiliyorsunuz. Ayrıca üzerine iki usb girişide mevcut.
     



    Oyun Adı Dahili HD3200 (kare/sn) Harici HD3870 (kare/sn)
    Doom 3
    31
    117
    Fear
    2
    37
    Half Life 2 - Lost Coast
    25
    100
    Crysis
    25
    55
    Supreme Commander
    6,56
    30,8
    3DMark 2006
    -
    8064
    3DMark 2005
    -
    12769
    3DMark 2003
    -
    28981


    Bu kadar iyi sonuçlara imza atabilen diz üstünün tam modeli


    FSC Amilo SA3650

    ve ekran boyutu 13.3" inch, ağırlığı da 2.25 kg. İşlemcisi


    AMD Turion X2 Ultra ZM-86 2.4 GHz. Ayrıca 4 Gb


    DDR2 PC-6400,


    Fujitsu MHZ2320BH G2, 320GB 5400rpm 320 GB

    gibi özellikleride var. Tam özellikler için incelemeye gitmenizi tavsiye ederim. Yurt dışında 1300 Euro'ya satılan sistem ülkemizde de benzer bir fiyata satılacaktır. Umarım kısa sürede Graphics Booster kutusu yeni versiyon olan ATi Radeon Mobility HD 4850 ile güncelenir ve daha yüksek hızlara ulaşılabilir.


     









  • mükemmle crysisteki 55 fps ye inanamadım :D
  • Bu ürün CEbit Teknosa'nın içinde satıldı. Ekran kartının tam modelini hatırlamıyorum ama Amd işlemci ati onbord ekran kartı ve harici ekran kartı kutusu ile satıldığını çok iyi biliyorum.
  • hangi çözünürlükte 55fps ama :)
  • haber müthiş nezamandır buna benzer birşeyin haberini bekliyordum.Teşekkürler fujitsu ve ati
    teşekkürler donanimhaber
  • cok gereksiz bence o parcayi almak icin ona ozel laptop almak gerekiyor ben kendi cihazima takamadiktan sonra ne anlami var suan zaten piyasada 8800gtxli laptoplar var ne diye 2 parca cihaz alinirki bir getirisi yok ve o cihazi alinca onu kullanmak icin ozel monitor gerekiyor laptopun kendi ekraninda calismiyor
  • vallahi bana de çok saçma geldi.
  • yanında taşıncaksa laptopa ne gerek var diye sorarlar ?
  • çok güzel bi haber
    mobilite için laptopa muhtaç ama yer yer ekran kartı gerektiren işler için mesela oyun oynamak render almak yada dahası çok işlevsel olmuş ...
    laptopunuzu alıp çıkarsınız eve gelince takarsınız ekran kartı kutunuzu işlerinizi halledersiniz çok güzel... gelişmesini umuyorum çok rahbet görür benim gibi kullanıcılar tarafından... bunun bir alternatifi de hem masaüstü pc toplamak hemde laptop almak ama böyle bir teknoloji gelişirse ben bunu seçerdim...
  • Düşük detaylar ve 10x7 tabii. Bu arada şidilik harici monitöre ihtiyaç duyuyor yazılım güncellemesi ile nb monitöründe de çalışacak.



    Sizin notebook'a yetişmeyebilir ama bir sonraki notebook'unuzu bu özelliği destekleyi şekilde alabilirsiniz. Şimdilik pahalı ama o zamana çok az bir farkla alabileceksiniz diye umud ediyoruz.
  • Bence sektör için büyük bir eksiklik giderildi. Şöyle bir örnek vereyim kullanım alanı için. Bildiğiniz gibi yüksek ekran kartlı laptopların fiyatları bi hayli pahalı ve ayrıca kullandıkları güç gereği %99 elektirikle çalışması gerekiyor laptopun. Atinin dahili ekran kartı güç tüketimi konusunda cimridir eminim ve ayrıca gma 4100 den kat kat iyi olduğuda kesindir. Şimdi ben üniversite öğrencisi olarak yurda masaüstü kuramıyorum. Doğal olarak laptop aldım ancak laptoplada yüksek performanslı oyun oynanmıyor. Oynamak için ya kaliteli bir laptop alıp dizüstünü üni ye götüremeyecem yada bunu kullanıp hem ünide uzun pil ömrü hemde yurt ta yüksek performans ile kullanabilecem. Bence gayet mantıklı bir sistem. Umarım yaygınlaşır.
  • tüm parçaları portatif yapsalarda arkadaşla icar ettiğimiz :)
    CPU+ram+anakart bi kutuda
    ekran kartı bi kutuda
    ses kartı bi kutuda
    dvd bi kutuda
    ve hepside birbiriyle çalışabilir faklı modelleri birleşebilir olacak :D

    Süper Bilgisayar Kutusu
    SeBeK aaaartık hayata geçse 10 yıl oldu daha burdalar hala

    ama ümitliyim geliyo yolda
  • boyle birsey cikarsa butik notebook satislari duser, zaten asus'un uzun suredir boyle bir urun uzerinde calisip bir turlu cikarmamasinin sebeplerinden biri de budur. elimdeki alet bozulmazsa yeni notebook alacagima yeni ekran karti alirim, olur biter. ayrica iyi mobile ekran kartlari cok pahali, her yil 4850/9800 tarzi bir kart alinabilir, bu da notebook pazarina olumsuz yansir.
  • yha arkadaşlar bunn her laptopa uygulananı tahmini olarak ne zaman cıkar bi bilgisi olan falan warmı???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    yha arkadaşlar bunn her laptopa uygulananı tahmini olarak ne zaman cıkar bi bilgisi olan falan warmı???

    Bu da herhalde çıkmayacak XG Station gibi olacak sonu
    Zaten kart eski bu kartın yaptığı işi HD5650'de yapabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.