- x
Çiğ köfte Ustalarına sorum var.?? Yapılış şekli
50 Cevap5420 Görüntüleme
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Seçkin Yorumlar Yazdır
Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj


2259 Mesaj
12 Ocak 2009; 21:34:32 

Güneydoğuda antep yöresi

bulgur isot soğan vb... karıştırılarak yoğrulduktan sonra en son kıymayı atıyolar.

diyarbakır adıyaman urfa yöresinde
Kıyma isot soğan vb... karıştırılarak yoğrulduktan sonra en son yavaş yavaş bulgur atılıyor.
ilk önce nasıl başlanır???????????


Çiğköfte yapanlar hep bunu tartışır.Acaba ilk olarak hangisinden başlanır.



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIZILÖTESİİ -- 23 Ocak 2009; 9:06:12 >


_____________________________


Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü
Türk Tarihinin En Büyük Kumandanı Fatih Sultan Mehmet Han


3636 Mesaj
12 Ocak 2009; 21:36:23 

ben ilk düğ ve eti yoğurmak ile başlıyorum..


_____________________________

Dilimin sınırları, dünyamın sınırlarını belirler.


5442 Mesaj
12 Ocak 2009; 21:37:31 

ilk et yoğrulur diye biliyom


_____________________________

Xbox 360 Gamertag: Swat882dh - Galaxy S4 - Ipad Mini---Business Administration-Marketing---I30 2012 CRDI Finland Helsinki


2259 Mesaj
12 Ocak 2009; 21:50:32 


quote:

Orjinalden alıntı: Styric

ben ilk düğ ve eti yoğurmak ile başlıyorum..

evet sonra


_____________________________


Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü
Türk Tarihinin En Büyük Kumandanı Fatih Sultan Mehmet Han


777 Mesaj
12 Ocak 2009; 21:53:09 

siyah bulgur, soğan, isot, saçla, gerekli baharatlar sırayla eklenip yoğrulduktan sonra kıyma katılarak yoğrulmaya devam edilir, en azından çevremde yapanlar böyle yapıyor ( Elazığlıyım)
böyle yapılmasının nedeni ise, bulgurun diri kalmasının önlenmesi, böylece et daha iyi karışıyor bulgura


_____________________________

eski nick ; brand_izmir


2259 Mesaj
13 Ocak 2009; 21:50:04 


quote:

Orjinalden alıntı: Lincoln10

siyah bulgur, soğan, isot, saçla, gerekli baharatlar sırayla eklenip yoğrulduktan sonra kıyma katılarak yoğrulmaya devam edilir, en azından çevremde yapanlar böyle yapıyor ( Elazığlıyım)
böyle yapılmasının nedeni ise, bulgurun diri kalmasının önlenmesi, böylece et daha iyi karışıyor bulgura

Orjinal olarak tam anlatırmısın.a dan z ye


_____________________________


Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü
Türk Tarihinin En Büyük Kumandanı Fatih Sultan Mehmet Han


2259 Mesaj
13 Ocak 2009; 22:00:50 

0


herkez yapamaz ama bunun bir püf noktası kesin vardır.


_____________________________


Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü
Türk Tarihinin En Büyük Kumandanı Fatih Sultan Mehmet Han

Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
13 Ocak 2009; 22:16:25 

bence boşver çiğ köfteyi tenya yapıyomuş (bağırsak solucanı)


1725 Mesaj
13 Ocak 2009; 22:24:09 

arkadaş ilk önce bulguru gerekli malzemelerle yoğuracaksın sonra kıymasını koyacaksın, bulgur yumuşamaya başlayınca eti koyucaksın
öle hamur gibide yoğurmicaksın bunun özel tepsileri var/illa gerekmez tepsi/ sol elini sabit tutup sağ elinle avuçlarını birbirine sürteceksinki bulgur iice yumuşasın :)


_____________________________



519 Mesaj
13 Ocak 2009; 22:24:50 


quote:

Orjinalden alıntı: gelgor11

bence boşver çiğ köfteyi tenya yapıyomuş (bağırsak solucanı)


çiğ köfte çiğ gibi görünsede değildir...gerçek ustalar okadar çok yoğururki elinin ısısıyla pişer çiğ köfte... Çok korkuyosan pişmiş etle dene


_____________________________



 
5266 Mesaj
13 Ocak 2009; 22:27:03 


quote:

Orjinalden alıntı: gelgor11

bence boşver çiğ köfteyi tenya yapıyomuş (bağırsak solucanı)


Çiğ köfte diye sunulan şey otomatik olarak adı gibi çiğ olan bir et değildir.


_____________________________



1996 Mesaj
13 Ocak 2009; 22:28:41 

Ya şu kıpkırmızı olan çiğköfteler değil de genelde dükkanlarda satılan turuncu renge kaçık çiğköfteler çok daha güzel oluyor,tadına doyulmuyor resmen..Onlar nasıl yapılıyor ?


_____________________________



1098 Mesaj
13 Ocak 2009; 22:40:22 

çiğ köfte yapmadan önce bulgur ıslatılır.

et ve ilave edeceğin isot baharat... vs birlikte kısa bir süre yoğurulur daha sonra ıslatmış olduğun bulgur yavaş yavaş ilave edilir..

- bulguru ilave ettikçe kuru olan kıvamı yumuşatmak için su kullanılır, benim sana tavsiyem buz kullan yalnız dikkat et elini kesme..

- şahsen ben adıyamanlıyım 20 yıldır evimde her hafta sonu çiğköfte yapılır. Bu zamana kadar çok nadir çiğköfte olmadan bir pazar günü geçirmişimdir..

- Bazen etsiz yapıyorum. ve bunu arkadaşlarım fark etmiyor söylemesem anlamıyorlar et olup olmadığını. bunun formulude patates!

- Çiğ köfte yapımında sıra ve yoğurma tarzı falan teferruattır önemli olan kattığın tadların uyumu ve miktarı.

- 1 kg bulgur 750gr et 1kg isot ile çiğköfte yaptığım bile oluyor tercih sana kalmış yapa yapa öğreneceksin



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz c -- 13 Ocak 2009; 22:38:06 >


_____________________________

Stay hungry, Stay foolish!


 
0 Mesaj
14 Ocak 2009; 1:39:43 

canım cok cekti yaaaaa


_____________________________


Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
14 Ocak 2009; 2:13:35 

0


389 Mesaj
14 Ocak 2009; 2:20:22 

Bulgur ıslartılırsa lezzet olmaz


quote:

Orjinalden alıntı: deniz c

çiğ köfte yapmadan önce bulgur ıslatılır.

et ve ilave edeceğin isot baharat... vs birlikte kısa bir süre yoğurulur daha sonra ıslatmış olduğun bulgur yavaş yavaş ilave edilir..

- bulguru ilave ettikçe kuru olan kıvamı yumuşatmak için su kullanılır, benim sana tavsiyem buz kullan yalnız dikkat et elini kesme..

- şahsen ben adıyamanlıyım 20 yıldır evimde her hafta sonu çiğköfte yapılır. Bu zamana kadar çok nadir çiğköfte olmadan bir pazar günü geçirmişimdir..

- Bazen etsiz yapıyorum. ve bunu arkadaşlarım fark etmiyor söylemesem anlamıyorlar et olup olmadığını. bunun formulude patates!

- Çiğ köfte yapımında sıra ve yoğurma tarzı falan teferruattır önemli olan kattığın tadların uyumu ve miktarı.

- 1 kg bulgur 750gr et 1kg isot ile çiğköfte yaptığım bile oluyor tercih sana kalmış yapa yapa öğreneceksin


_____________________________


Computer Informatik


1996 Mesaj
14 Ocak 2009; 2:22:09 


quote:

Orjinalden alıntı: LastDestruction

Ya şu kıpkırmızı olan çiğköfteler değil de genelde dükkanlarda satılan turuncu renge kaçık çiğköfteler çok daha güzel oluyor,tadına doyulmuyor resmen..Onlar nasıl yapılıyor ?



_____________________________



2554 Mesaj
14 Ocak 2009; 2:38:04 

Et ile baharat ,soğan , taze sarımsak , ince dilim limon iyice yoğrulur..Daha sonra siyah bulgur konulur eğer kuru olursa su değil domates kullanılır..


_____________________________

Tonight is the night...


594 Mesaj
14 Ocak 2009; 3:46:15 


quote:

Orjinalden alıntı: Lincoln10

siyah bulgur, soğan, isot, saçla, gerekli baharatlar sırayla eklenip yoğrulduktan sonra kıyma katılarak yoğrulmaya devam edilir, en azından çevremde yapanlar böyle yapıyor ( Elazığlıyım)
böyle yapılmasının nedeni ise, bulgurun diri kalmasının önlenmesi, böylece et daha iyi karışıyor bulgura


bende aynen böyle yapıyorum..erzincanlıyım..

hem bulgurun diri kalmasını engelliyorum,hemde bulguru iyice yoğurduktan sonra eti üstüne yayıp,üüzerine baharatlarını dökerek dinlendiriyorum..

hem et baharatlarla pişip mideyi rahatsız etmiyor fazla,hemde bulgur agıza taş gibi gelmiyor..



_____________________________



2604 Mesaj
14 Ocak 2009; 4:13:19 

Canım çektimi yaparım kendi ağız tadıma göre, az bilgimle aydınlatıyım biraz..

Öncelikle aldığınız eti yoğurun. eti kıyma makinasından 2-3 defa çekilmesine özen gösterin. sonra 7 türlü baharat yada piyasada buluna diğer çiğköfte baharatı ile (ki bunun içinde herşey var) isteğinize göre içine sarımsak ve diğer isot, kekik gibi baharatları katıp yoğurun. Et yoğurulduktan sonra dinlenirse daha güzel olur. Bulgur kısmına gelince; bulgurunuz marketlerde satılan en ince bulgurun olmasına özen gösterin. bulguru tepsiye döktükten sonra üzerine mikserde çekilmiş tada oldukça ince doğranmış soğanla ezin. soğanın suyu zamanla yumuşatacaktır bulguru. 10 dakika bu şekilde yoğurduktan ara ara içersine domates püresi atarak hafif ıslak kıvamda iyice ezin bulguru. domates püresinde domates kabuğu olmamasına özen gösterin. ezme işlemininide sabırla yaplamısınız bide. öle hemen iki sıktımla olmaz çiğköfte. sağlam sabır ve güç gerektirir biraz. yaklaşık yarım kiloluk bulguru 40 dakika civarı yoğurmanız gerekir. bulgur püreyle iyice yoğurulduktan sonra artık sonlara doğru 2-3 defada salçayla ezilmeli ve yoğurulmalıdır. salçaya isotu yada pul biberini katarsanız ezerken acılığını daha iyi vericektir. şunu unutmayın isot fazla yakmaz ama güzel ve acımsı tat verir. acıyla fazla arası olmayanlar isotu acı sanırki aslında acımsı tad vermektedir. kaliteli bir pul biberle acılığını verebilirsiniz. isot hem görünüşte hemde tatda güzel etki bırakır. salçaylada iyice yoğurulduktan sonra tüm bulgurun üzerine biraz salça sürülüp dinlenmeye bırakılır. bu arada çok ince doğranmış yeşil soğan ve yine çok ince doğranmış maydonoz hazırlanır. ve getirilip bulgurla karıştırılır. bulgurla ve yeşilsoğan + maydonoz karışımıyla biraz karışıtıldıntan sonra et ilave edilir. Etin karışması kolay olmaz bu yüzden 5-10 dakikalık bir ezme ve dağıtma süreci daha gereklidir. koyduğunuz yeşillikler ezilip görünüşü az olana kadar ezin. diri kalmasın içinde.. ve en sonunda VAKİT GEÇİRMEDEN hemen yiyin :) vakit geçtimi bulgur şişer. tekrar ezilmesi gerekir ki iyi ezilmemiş bulgurlu çiğköfte karnınızı ağrıtır, tuvalatten çıkmaz eder..

Ben siirtliyim. Yöreme has bi çiğköfte yapmıyorum damağıma göre istediğim şeyi koyuyorum. Değişik yörelerde değişik biçimlerde yapılıyor tabi. mesela urfalılar buzla eziyor bulguru. hem buz eridikçe yumuşatıyor bulguru hemde buzun sertliğinden faydanılıyor bulgur ezilmesi için ayrıca soğuk ortam bulguru sürekli dinç tutucağı için daha uzun süre yoğurulma gereği oluyor. Bulgur nekadar yoğurulursa okadar güzel olur çiğköfte. bildiğim kadarylada antepliler baya fazla isot kullanıyor. esmer bi çiğköfte oluyo nihayetinde :) ben isot tadımlık katıp daha sonra çiğköfteye sos eşliğinde ilave edilmesinden yanayım.



0





He bide yanına lavaş almicaksanız hiç yapmayın

0



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stigmata_ -- 15 Ocak 2009; 4:25:35 >


_____________________________

Petrol ve Doğalgaz Mühendisi | 2006 |İstanbul Teknik Üniversitesi]
"Kimse kimseyi küçümseyecek kadar büyük değildir bilmelisin ve bilmelisin ki küçümsediğin her şey için gün gelir önemsediğin bir bedel ödersin.."


2604 Mesaj
14 Ocak 2009; 5:08:22 


Bi sorun olursa sor hocam bende yapıcam büyük ihtimalle..


_____________________________

Petrol ve Doğalgaz Mühendisi | 2006 |İstanbul Teknik Üniversitesi]
"Kimse kimseyi küçümseyecek kadar büyük değildir bilmelisin ve bilmelisin ki küçümsediğin her şey için gün gelir önemsediğin bir bedel ödersin.."


7711 Mesaj
14 Ocak 2009; 6:32:08 

Bulguru ıslatırsanız suyu çeker ve şişer. Gaz yapar sonra.
Önce bulguru domates salçası ile iyice yoğuracaksınız. Taa ki, ağzınıza aldığınızda tane tane hissetmeyene kadar. Sonra eti karıştırıp yoğuracaksınız. Baharat vs. ilave edip yoğuracaksınız. Macun gibi olunca ufak doğranmış taze soğanları katıp şeklini verip tabağa dizersiniz, olur biter...


_____________________________

KEDÜDÜR O , KEDÜ KEDÜ



262 Mesaj
14 Ocak 2009; 6:46:29 


quote:

Orjinalden alıntı: ABABA2307

Bulguru ıslatırsanız suyu çeker ve şişer. Gaz yapar sonra.
Önce bulguru domates salçası ile iyice yoğuracaksınız. Taa ki, ağzınıza aldığınızda tane tane hissetmeyene kadar. Sonra eti karıştırıp yoğuracaksınız. Baharat vs. ilave edip yoğuracaksınız. Macun gibi olunca ufak doğranmış taze soğanları katıp şeklini verip tabağa dizersiniz, olur biter...


domates salçası olursa tatlı olur hocam.. Biber salçası kullanmak bana göre daha makbuldur...

Bulguru yumuşatmak içinse ben "soğan" ve "domates" kullanıyorum...

Memlekete gidince bizimkilere yapıyım canım çekti


_____________________________

Sakuragi Hanamichi

Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
14 Ocak 2009; 11:20:20 

etli çiğ köfteden hoşlanmıyorum...

et yerine öğütülmüş badem fındık ve fıstık

aroması aynı etli çiğ köfte

ince bulgur kullanın iyice yoğurun

et kullanacak olanlar döşü tercih etsin sinirlerini iyice ayırın

isot kullanın baharatlar da abartıya kaçmayın

ve yanında bol ekşili salata olsun (marullu ve domatesli )


902 Mesaj
14 Ocak 2009; 11:31:43 

Pismis et kullanan bir yerden yiyorum ben gayet guzel oluyor ETSIZ CIGKOFTENIN KISIRDAN FARKI YOKTUR
Ama evde yapilirsa cig et kullanilip o an icinde bitmeside olasidir cig et kullanildigi zaman biber oraninin eti pisirmesi icin bir hayli fazla olmasi gerekir + ozel tepsi + iyice ovalanmasi gerekmektedir


_____________________________

INTEL i5-4670K // CM Seidon 120V // MSI Z87-G43 GAMING // CORSAIR XMS3 - 8GB DDR3 1600MHz CL9 // AMD ASUS R9 280X DirectCU II TOP
SAMSUNG 250GB 840 EVO SSD // WESTERN DIGITAL Caviar Black SATA2 1TB 64MB // CORSAIR HX Series 750W 80PLUS GOLD PSU
CORSAIR Vengeance C70 Gaming Case // SAMSUNG P2350 23" LCD 2ms // LOGITECH X540 70W 5.1 //ASUS Xonar DG 5.1
SENNHEISER PC 320 G4ME // LOGITECH G103 // RAZER Deathadder 2013 // STEELSERIES qck mass


3233 Mesaj
14 Ocak 2009; 12:13:44 

yoğuranın terleri böle damla damla düşcek içine bu kdr güzel olmasının sebebi bu gizli malzeme işte


_____________________________


bang! bang!


10564 Mesaj
14 Ocak 2009; 12:22:40 

Annem etsiz yapar ama yiyenlerin hiç biri içinde et olmadığını anlamaz, çoğunluğu hazır alınmış sanıyorlar.
Şu ana kadar yiyenlerin hepsi tarifini aldı. Sadece 5 ytl ile 100-150 tane köfte çıkıyor.


_____________________________



Hatasız kul, bugsız oyun olmaz. (Oyuncular Kulübü)
Yalnızlık beni hayatım boyunca izledi. Barlarda ,arabalarda ,kaldırımlarda, dükkânlarda... Kaçış yok. Ben Tanrı'nın yalnız adamıyım. (Taxi Driver)
Hayatta önemli olan ne kadar sert vurabildiğin değil, aldığın darbelere dayanıp devam edebilme dayanıklılığını gösterebilmendir. (Rocky)
Eğer haberler doğru olsaydı, onları güzel kadınlara sundurmak zorunda kalmazdık. (Anonim)




 
740 Mesaj
14 Ocak 2009; 13:33:09 

Tatar eti farklı birşey mi ? bunun yüüznden çevremde bayağı kavga çıktı yok tatar etidir yok çiğköftedir diye


_____________________________

Yaklaş yaklaşta limuzin olalım :)


2604 Mesaj
14 Ocak 2009; 17:07:35 


quote:

Orjinalden alıntı: Gny*

Annem etsiz yapar ama yiyenlerin hiç biri içinde et olmadığını anlamaz, çoğunluğu hazır alınmış sanıyorlar.
Şu ana kadar yiyenlerin hepsi tarifini aldı. Sadece 5 ytl ile 100-150 tane köfte çıkıyor.



Etsiz yapanken ne koyuyo et yerine? Bende bunu merak ediyorum hep.


_____________________________

Petrol ve Doğalgaz Mühendisi | 2006 |İstanbul Teknik Üniversitesi]
"Kimse kimseyi küçümseyecek kadar büyük değildir bilmelisin ve bilmelisin ki küçümsediğin her şey için gün gelir önemsediğin bir bedel ödersin.."


3636 Mesaj
14 Ocak 2009; 17:17:21 

kısır olmasın o s:


_____________________________

Dilimin sınırları, dünyamın sınırlarını belirler.


1457 Mesaj
14 Ocak 2009; 17:22:54 

Benden sana öneri ben önce düğü (bulgur) döküyorum yapcağım çiğköfte leğenine sonra bahartlar soğan vs.

onu yoğurduktan sonra biraz eti atıorum sora olmaya yakın maydonoz atıyorum Sonra AFİYET OLA!


_____________________________


•••GalataSaray•••
•••R-Y-Z•••



 
584 Mesaj
14 Ocak 2009; 17:25:18 

benim eniştem urfalı çiğköftesi çok güzel oluyo bulguru eti soğanı biberi falan en başta yoğurulur en sonlara doğru ise çiğköftenin yeşillikleri koyulur benim bildiğim bu ve urfada bu yapılır


_____________________________



1763 Mesaj
14 Ocak 2009; 17:35:47 

İlk önce et yoğurulmaz et sonradan konulur et zaten çiğ köftenin acısıyla pişer.Eti normal yoğurmanın bir anlamı yok.


_____________________________


Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot. That sometimes the hand of fate must be forced!
Now, go forth. Unleash the Tides of Doom, upon all those who would oppose us.


750 Mesaj
14 Ocak 2009; 18:37:09 

Et ; bizde en başta salça,isot baharat karışımı ile yoğurulur, homojenize olduktan sonra bulgur yavaş yavaş alınır. Et en başta konulur, çünkü direkt salça, isot baharat karışım ile karışır, bu şekilde et daha iyi pişer, tabiri caizse...

Eti ne kadar erken koyarsanız o kadar et çok yoğurulmuş olur, yani daha iyi pişer... Bir Urfalı olarak söyleyeceğim bunlar...
Bulgur ıslatılmaz kesinlikle... amaç bulguru yoğurarak o hale getirmek. bazı uyanıklar çabuk yoruluyo ondan ıslatıyo, sonra 5 dk.da oldu diyor.

Etsiz çiğköfteye biz çiğköfte demiyoruz, Yumurtalı köftedir adı...

Daha sık yapılabilir bir çeşittir. Et koymuyorsunuz, diğer tüm malzemeler aynı, en sonda bir tavada bolca yumurtayı bolca yağda çırpıp pişiriyorsunuz. ve köfteye ekliyosunuz, iyice dağıtıyosunuz... Bu daha kolay ve masrafsız... vede çooooooooook lezetli


_____________________________

Hayat değişiyor bizim için bugünden sonra 12.06.2013


2259 Mesaj
14 Ocak 2009; 20:06:22 


quote:

Orjinalden alıntı: deniz c

çiğ köfte yapmadan önce bulgur ıslatılır.

et ve ilave edeceğin isot baharat... vs birlikte kısa bir süre yoğurulur daha sonra ıslatmış olduğun bulgur yavaş yavaş ilave edilir..

- bulguru ilave ettikçe kuru olan kıvamı yumuşatmak için su kullanılır, benim sana tavsiyem buz kullan yalnız dikkat et elini kesme..

- şahsen ben adıyamanlıyım 20 yıldır evimde her hafta sonu çiğköfte yapılır. Bu zamana kadar çok nadir çiğköfte olmadan bir pazar günü geçirmişimdir..

- Bazen etsiz yapıyorum. ve bunu arkadaşlarım fark etmiyor söylemesem anlamıyorlar et olup olmadığını. bunun formulude patates!

- Çiğ köfte yapımında sıra ve yoğurma tarzı falan teferruattır önemli olan kattığın tadların uyumu ve miktarı.

- 1 kg bulgur 750gr et 1kg isot ile çiğköfte yaptığım bile oluyor tercih sana kalmış yapa yapa öğreneceksin

Eyvallah
pieceofmoon nickli arkadaşımızda senin gibi anlatmış.


Şu olayı daha ayrıntılı anlatırsanız sevinirim.Kişi başını nasıl ayarlıyosunuz.örneğin 5-10-20 kişilik yapılacak.Kriter ne


_____________________________


Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü
Türk Tarihinin En Büyük Kumandanı Fatih Sultan Mehmet Han


1120 Mesaj
14 Ocak 2009; 20:09:34 

Bulgura isot soğan vb kattıktan sonra biraz yoğurulur..


_____________________________



376 Mesaj
14 Ocak 2009; 20:10:34 

canım çekti ya


_____________________________



1098 Mesaj
14 Ocak 2009; 22:47:10 


quote:

Orjinalden alıntı: KIZILÖTESİİ



Eyvallah
pieceofmoon nickli arkadaşımızda senin gibi anlatmış.


Şu olayı daha ayrıntılı anlatırsanız sevinirim.Kişi başını nasıl ayarlıyosunuz.örneğin 5-10-20 kişilik yapılacak.Kriter ne


ben 5 kişi için 750gr bulgur 500gr et kullanıyorum. aslında onuda zamanla kavrıyosun, tadımlık olsun diyorsan daha az yaparsın. ama ilk deneyim olacaksa 750gr bulgur ile başla.

pieceofmoon da anlattığı gibi yumurtalıköfte de çok güzel olur arada yaparız. tabaklara koyarız çatalla yeriz yada yeşilliğin arasına koyup yemek gayet zevkli ve lezzetli olur.

Kişi başına nasıl ayarlıyoruz demişsin bunuda istersen şöyle yap 1 kişi için 1 su bardağı bulgur koy, toplam bulgurun tamamı kadar yada 4 te 3 ü kadarda et koyarsan. güzel olur zaten ilk yaptığında illaki eksiklerin olacak yapa yapa kavrıcaksın kasaba gidip çiğköftelik kıyma iste hatta bazı kasaplarda çiğköfteler için hazır baharatlar var onlardanda alabilirsin.


_____________________________

Stay hungry, Stay foolish!


832 Mesaj
14 Ocak 2009; 23:19:57 

Bende merak ettim bir ara denemelik yapayım


_____________________________



594 Mesaj
15 Ocak 2009; 18:58:29 

et,bulgurdan 50-100gram fazla olursa daha lezzetli olur..

ben mesela 500gram kıymaya 400-450gram bulgur koyuyorum..

1 kilo kıymaya 900 gram fln bulgur koyuyorum..


_____________________________



2259 Mesaj
15 Ocak 2009; 19:09:04 

0



Bakır leğen olmazsa olmazı galiba



_____________________________


Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü
Türk Tarihinin En Büyük Kumandanı Fatih Sultan Mehmet Han


1473 Mesaj
15 Ocak 2009; 19:48:08 

Urfalıyım .. sanırım biraz söz sahibiyim .. Hakiki çiğköfte çekilmiş kıyma olmaz ... dögülmüş yağsız kara et olur .. ve en önemlisi kuru isottur zaten tadı veren budur ve Urfa isot'tu kullanmak en iyisidir isteyene yollarım bide bulgur legene sonra eklenmez zaten eklenmelidir bi tarafında kıymayla isot ve baharatlar karıştırılır iyice kıvama geldigi zaman bulguruda karıştırırsın .. sonra bulgur iyice yumuşayana kadar yogrulur tabi yogurmakta marifet ister.. sonra yeşilligi atılır tabi anlatılmaz yaşanır bu olay tabiki urfada



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaDeS -- 15 Ocak 2009; 19:46:38 >


_____________________________

Sen! Ben! desin efrad, aradan vahdeti kaldır,
Milletler için işte kıyâmet o zamandır..
Mehmet Akif ERSOY


1457 Mesaj
15 Ocak 2009; 20:15:30 

Urda köfteside mübarek Cehennem acısı gibi!!

kapkara :D ama lezzetli insan acıyı tınlamıyo o lezzetde


_____________________________


•••GalataSaray•••
•••R-Y-Z•••



49 Mesaj
15 Ocak 2009; 20:46:43 

Belki inanmıcanız ama ben etsiz yapıyorum et yerine patates haşlayıp onu koyuyorum ve de hiçbir fark olmuyor..Hatta bazı ilk yiyen arkadaşlarım etli mi etsiz mi olduğunu anlayamıyorlar


_____________________________



2604 Mesaj
19 Ocak 2009; 21:23:42 



_____________________________

Petrol ve Doğalgaz Mühendisi | 2006 |İstanbul Teknik Üniversitesi]
"Kimse kimseyi küçümseyecek kadar büyük değildir bilmelisin ve bilmelisin ki küçümsediğin her şey için gün gelir önemsediğin bir bedel ödersin.."


3684 Mesaj
19 Ocak 2009; 21:41:33 

of ulan of canım çekti


_____________________________


Başarılar Gelir Geçer, Asaletin Bize Yeter


1109 Mesaj
19 Ocak 2009; 22:09:01 

Diğer maddeleri yoğuracaksın yumuşayacak sonra kara yağsız kıymayı atacaksın beyazlık olmayacak yoksa tadı kötü olur bol atacaksınki tadı güzel olsun nekadar az koyarsan okadar kötü olur yanınada ayran veya rakı


_____________________________

Baylar ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensublar memleketi olamaz. En doğru ve en hakikî tarikat, medeniyet tarikatıdır.


2259 Mesaj
23 Ocak 2009; 9:08:58 


quote:

Orjinalden alıntı: HaDeS

Urfalıyım .. sanırım biraz söz sahibiyim .. Hakiki çiğköfte çekilmiş kıyma olmaz ... dögülmüş yağsız kara et olur .. ve en önemlisi kuru isottur zaten tadı veren budur ve Urfa isot'tu kullanmak en iyisidir isteyene yollarım bide bulgur legene sonra eklenmez zaten eklenmelidir bi tarafında kıymayla isot ve baharatlar karıştırılır iyice kıvama geldigi zaman bulguruda karıştırırsın .. sonra bulgur iyice yumuşayana kadar yogrulur tabi yogurmakta marifet ister.. sonra yeşilligi atılır tabi anlatılmaz yaşanır bu olay tabiki urfada

ilk olarak kıyma diyosun yani


_____________________________


Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü
Türk Tarihinin En Büyük Kumandanı Fatih Sultan Mehmet Han


1473 Mesaj
24 Ocak 2009; 12:06:11 


quote:

Orjinalden alıntı: KIZILÖTESİİ



ilk olarak kıyma diyosun yani




evet aynen öyle diyorum ..


_____________________________

Sen! Ben! desin efrad, aradan vahdeti kaldır,
Milletler için işte kıyâmet o zamandır..
Mehmet Akif ERSOY


 
228 Mesaj
26 Ocak 2009; 12:24:49 

İlk önce KIYMA isot la yoğrulur.

Ama bazı vatandaşlar bulgurla isotu yğğurur.bunun adınada KISIR derler.



Çiğköfte yerken et kokusu gelmiyecek.onun için yoğrumaya kıyma ve isotla başlanır.Amaç etin kokusunu gidermek eti çabuk pişirmek



_____________________________


Ne Mutlu Türküm Diyene


2259 Mesaj
28 Ocak 2009; 15:00:06 


quote:

Orjinalden alıntı: İSKORPİT-X

İlk önce KIYMA isot la yoğrulur.

Ama bazı vatandaşlar bulgurla isotu yğğurur.bunun adınada KISIR derler.



Çiğköfte yerken et kokusu gelmiyecek.onun için yoğrumaya kıyma ve isotla başlanır.Amaç etin kokusunu gidermek eti çabuk pişirmek



Bu yöntemin tadı daha lezzetli

Bulgurla başlıyanın ,dediğin gibi et kokuyor


_____________________________


Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü
Türk Tarihinin En Büyük Kumandanı Fatih Sultan Mehmet Han
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar » [Konu Dışı / Off Topic] » Konu Dışı » Çiğ köfte Ustalarına sorum var.?? Yapılış şekli
Sayfa: [1]
Foruma Git
Bölümde Ara
Başa Dön


 
Reklamlar


DH VİDEO

 



Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET

Bu sayfanın mobil sürümü / tablet sürümü / mini sürümü.



0.672