Şimdi Ara

*** DETAYLI 5800 XM İNCELEMESİ *** (Güncellendi) ***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
0
Favori
37.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.nokia.com.tr/A41301058
    Boyutlar: 111 x 51,7 x 15,5 mm 109 gram(Çok hafif )
    Ekran Özellikleri: 3.2' 16:9 Geniş 16 M Renkli Dokunmatik Ekran - 640 x 360 nHD Çözünürlük - Akselerometre
    Hafiza Özellikleri: microSD(8 GB kart ile geliyor) 16 GB'a kadar yükseltilebilir.(Yeni Firmwarelerle değişebilir) 81 Mb Dahili Hafıza
    Genel: A-GPS, 802.11 b/g Kablosuz Bağantı, BT 2.0,
    Kamera: 3.2 MPX Carl Zeiss Mercekli AF 2 Led Flaşlı - 640 x 480, 640 x360(Geniş Ekran Video Kaydı) 30 fps e kadar video kaydetme
    Batarya: BL-5J 1320 mAh Li-lon pil ile 410 sa bekleme 9 sa konuşma ve 35 sa müzik(Değerler Değişebilir)
    Müzik Ve Ses: 8 band Ekolayzerlı, Bass güçlendirici-Stereo Genişleme-Gür Ses - Surround Ses Kalitesi Sunan Özel Ses Çipli Bütünleşik Çift Hoparlör
    İşletim Sistemi: # S60 5th edition - # Symbian OS version 9.4

Kutu İçeriği
    Nokia Doldurmuş Kutuyu
    * 5800 XpressMusic(Kalemiyle)
    * Batarya (BL-5J)
    * Yüksek Verimli Şarj Aleti (AC-8)
    * Müzik Kulaklığı (HS-45, AD-54)
    * Video Çıkış Kablosu (CA-75U)
    * Usb Data Kablosu (CA-101)
    * 8 GB microSDHC Kart (MU-43)
    * Taşıma Kılıfı (CP-305)
    * Stand (DT-29)
    * Bilek Askılı stylus pen (CP-306)
    * Yedek Kalem
    * User guide and Quick guide
    * Mini DVD

Kutu içeriği çok zengin arkadaşlar yedek kaleminden taşıma kılıfına gayet güzel

Tasarım
    Tasarımı çok etkileyici, kimileri kalın desede insan alışıyo ben genelde hep kalın telefon kullandığımdandır bu bana ince bile geldi..Ekranda sadece 3 tuş var bunlar soldan sağa Cevaplama tuşu, menü tuşu ve Kırmızı kapama tuşu, onun dışında tuş yok gerisi tamamen dokunmatik.Herkezin merakla beklediği dokunmatiğe gelicem.Cihazın Üstünde Şarj Girişi Data Girişi Kulaklık girişi ve açma kapama tuşu var(NE çok Sey var Yavv)Sağ yanda ekran kilidi ve ses artış azalış var sol taraftada Sim kart, hafıza kart slotları var ve iki tane çizgi şeklinde(ilk başta görememiştim bile)hoparlörü mevcut...
    Cihazın ön yüzünde parmak izi kalıyor ama çabuk temizleniyor ekran cok sağlam çizilmeye karsı, arka yüzünün kadifemsi bi yapısı var ne leke ne iz kalıyo plastik yapım olmasına rağmen sağlam olduğunu hissettiriyor.Cihazla gelen koruma kılıfı maşallah zırh gibi onuda belirtiyim

Ekran
    Eveeeeeett herkezin merakla beklediği konudur ekranı...

Önce şunu söyliyim iPhone kullanmış biri olarak hiçbir cihaz dokunmatikte iPhone u geçemez bu bi gerçek.Ancak 5800 nokianın ilk dokunmatiği olmasına karşın harika bi performans sergiliyor.Kalın baş parmağımla gayet rahat kullanıyorum arada aksamalar algılamamalar oluyor buda benim basma şeklimdendir.Kalemi yada peni ayrı bi konu minicik bi dokunuşta hissediveriyor cihaz birde multitouch olsa tadından yenmezdi ama sağlık olsun oda olsaydı fiyat katlanırdı
    Burdan cihazı daha kullanmadan sallayanlara sesleniyorum !!! Basmatik değil gayet güzel algılayan dokunmatik !!
    Gel gelelim ekran özelliklerine beni acayip tatmin eden o şahane çözünürlüğe... 640 x 360 kendini hissettiriyo renkler mükemmel ki renk oranlarına bi müdahele eder nokia büyük ihtimal ..
    Akselerometrede gayet güzel çalışıyor araba yarışını 5800 ı çevire çevire oynadım gayet keyifliydi internette gezinirken fotolara bakarkenki dönüşler gayet hızlı ama bazen algılamıyor nadirde olsa..
    Parlaklık ve kontrast biraz dengesiz cihaz genelde koyu tonlu parlaklık harika ama koyuluk pek olmamış ama ben mutluyum.

Kullanım

Sunu belirtyim benim gibi çok mesajlasıyosanız bu telefonla alısmak bir ayı alır.Sırf bunun için telefondan soğudum yanlış anlamayın kötülemiyorum Numerik klavyesi olmasına rağmen mesaj yazarken zevk bile almıyorum ki yazamıyorum ben mi beceriksizim yoksa elim katur kutur tuşlaramı alışmış.Günlük 100 mesaj atarım ortalama buda telefonun beni delirtmesi demek

Pocket gitar pocket piano uygulamalarını yükledim arkadaşların isteği üzerine oda ne ben pena ile en üst tele dokunduğum halde gariban ortadaki tel üstüne vazife almış gibi kendi çalıyo halbuki en üste dokunmustum.Nokia sana diyorum yeni firmwarelerde düzelltte mutlu olalım.

Müzik çalarda dokunmatik hareket etmek ayrı bi durum ben kullanmıyorım yanında verdikleri kulaklıgın tuşmatiğiyle kullanıyorum
    Ah bi multitouch olcaktı ahh....

Müzik, Ses ve Radyo
    Xpress Music telefonu olduğundan bu konudada cok merak edilen seyler var..Bunlara değinmek istiyorum
    Cihazın solunda üstlü altlı ince çizgi halinde çift hoparlör mevcut.Ses kalitesi gerçekten sahane Dj Tiesto abimizin yaptığı kaliteli müziklerden birini çalarken dikkat ettim disko havası kattı eve detayları çok iyi veriyor ancaaak sesi öyle ahım şahım yüksek değil ama firmwarelerle değişebilir. O özel ses çipi yokmu o çip bitirdi beni mp3 player almanıza hiç gerek yok 8 band eko lu ses standartlarına sahip güzel bi müzik aleti kendileri ve kulaklık sesi muhteşem sunu belirtiyim !! Ben Bu cihazı CX500 ile kullanıyorum ona göre yorumlar kendi kulaklığını at çöpe...
    Radyosuda çok güzel rds destekli güzel çekiyor

Ses Karşılaştırmaları
    Arkadaşlar bu konuda elimden geldiğince objektif olmaya çalıstım...
    Kulaklık
    5800 > N73 ME
    5800 > N95 8GB
    5800 > N96
    5800 < cowon D2
    5800 = iPhone 3G
    5800 = Creative Zen

Hoparlör
    5800 < N73 ME
    5800 > N95 8GB
    5800 > N96
    5800 > iPhone 3G
    5800 < N81 , 6233

Video

Merak edilen bir diğer konu video sevgili real player ne gıcık bi programdır yaa
    Lost 4 sezon 14. bölümü alyazıyı gömerek attım.Sonuç güzel zaten bi bölüm 358 mb divx onu 100 e indirdim kaliteli oldu dokunduğum andan 5 sn bekletti beni belki daha fazladır yiğenle urasıyodum o sıra ya 5 ya 7
    Yüksek detaylı yüksek kapasiteli bi filmi siz düşünün artık

En Büyük Eksi Kamera
    Nokiaya bu konuda kocaman bir
    O kadar muhteşem bi cihaz yap sen sonra ona 3.2 iki ledli kamera koy bare koruma koy be nokiada camına bişe olmasın Neyseki ben kamerayı pek takmıyorum...
    Örnek resimler

Yiğen

Bağlantı

Cihazımızın değerine değer katan konu..
    A-GPS, 802.11 b/g Kablosuz Bağantı, BT, tv out ve bir sürü yeni standart ama ben bilmiyorum henüz bakamadım
    802.11 b/g Kablosuz Bağantı odamdan bizim kablosuz mademi full seviyede görüyor bizim binadaki bütün ağları anında buldu cok hızlı gercekten.Hemen bağlandım bizimkine şifreyi girip..Kendi web tarayıcısı gayet kullanışlı ve hızlı ama ben operayı indirdim hemde kendi web tarayıcısından girdim indirdim video, müzik, program hersey indirebilirsiniz.
    Opera mini harika bi program yakında skyfire yide inceleyeceğim.Ancak bi sorun var Opera arada bi durduk yere atıyo menüye dönüyo telefon cok sinir bozucu oluyo bazen..Genel Anlamda 802.11 b/g Kablosuz Bağantısı coook mükemmel olmasada cok iyi
    GPS i deneyemedim ama deneyen bi arkadaşlar konustum direk hızlı bi şekilde bağlanmış garminle ve 3,2' ekranda cok rahat bi şekilde kullanmış..
    5800 XM de Flash desteği var ancak ne ilginçtirki bazen bazı videolar oynamıyo flash desteği yok diyor buna bi müdahele eder nokia heralde..

Şarj

Buda çok önemli bi konu çünkü ekran cok enerji harcıyan bişe.Sadece o olsa gene iyi müzik video gps wifi herşey şarj yiyo
    Amaaaaa nokia bey 1320 mAh lık piliyle bunun önlemini almış cihazı iki gündür hopur pubur kurcalıyorum internete giriyorum müzik dinliyorum su an tek çizgi ama bitmedi ağlamak istiyorum ekran ışığı orta seviye harika yhaaa

Yazılım

NOKIA 5800XM RM-356
    0559083 Euro2 Turkey RED
    0559373 Euro2 Turkey BLUE(nokia firmware yükleme merkesizden alıntıdır)

NSU ==>>http://europe.nokia.com/A4579163?5800
    NSS==>>http://www.b-phreaks.co.uk/index.php?main_page=page_2

Artıları==>>

-3.2' nHD dokunmatik ekran
    -Bağlantı özellikleri
    -MultiMedia özellikleri
    -Şarj Süresi

Eksileri==>>

-MultiTouch
    -Kamera
    Ancak şunu unutmayın eksileride tam olsa fiyat çok değişir..

iPhone 3G - N96 - 5800 XM
    N96 dokunmatik olmadığından tam karşılaştırma yapamam.Ancak Göze çarpan seyler mesela 5800 dan sonra n96 nın ekranı berbat geliyo pikseller gözüme gözüme giriyor.16 gb hafiza n96 için bi artı ama dolduramadıktan sonra artı olsa ne ifade eder.N96 wifi 4 tane buldu 5800 7 tane buldu. Ve daha sağlam çekiyordu.Ses kalitesi N96 höparlörler sırf tiz 5800 çaldığında müzik seti gibiydi N96 son firmware ile hoparlörü batırmış malesef, Kulaklık ses kalitesi işin akışını değiştiriyor neredeyde mp3 player gibi ama basslar zayıf daha cok mid ağırlıklı 5800 da basslar ve derinlik daha belirgin sonuçta Müzik Telefonu
    N96 nın şarjı 1gün gidiyordu 5800 2,5 gün(bazen 3 veya 2 oluyordu.)Son olarak N96 videoları harika oynatıyordu sıfır takılma ancak o ekranla video izlesen nolur güzelim 5800 ın ekranı dururken...

iPhone 3G vs 5800 XM

Dokunmatik iPhone bi harika denemek için cok hafif coook cook hafif deydiriyorum parmağımı direk anlıyor 5800 birak anlamayı daha cok bastır yoksa girmem o sekmeye dercesine bakıyor size sizde daha cok bastırıyorsunuz..Ben iPhone ile mesaj yazmaya alıstım acıkcası 5800 la 1 hafta geçmesine rağmen alısamamıstım bilen bilir...

Kulaklık ve Hoparlör seslerine gelince bence 5800 hoparlör konusunda mukemmel bi iş cıkarmıs cok kaliteli ses aldım tekno club ta özlelikle disko havası yaratıyor ancak cok yüksek ses cıkarmıyor ama iPhoneden yeterince yüksek
    Kulaklık ses kaliteleri bence eşit iphonede ipod olması 5800 da XM olması ikisni eşitlemiş kalite kousunda ama bana enstruman seslerinde iPhone daha kaliteli yapay tekno club vb seslerde 5800 daha kaliteli geldi.. Yane tam bişe soliyemiorm anlıcanız ikiside bu konuda başarılı

Dış yapı olarak iPhone tam bir parmak izi ve çizik abidesi olma potansiyeli tasıyan bi alet iPhone alan biri bi 50-100 lirada koruma ürünlerine para bayılıyo benim param yok henüz alamadım çorabımın içinde koruyorum.5800 ın arka yüzünde sıfır parmak izi ve çizik Ayrıca içinde kılıfla geliyor oda tam bir zırh..

Şarj -ı anlatmama bile gerek yok 5800 > iPhone
    iPhone 1 gün zor görürürken 5800 bende 2,5 gün gitti resmen ama sonrada değişme olmadı değil 1,5 güne düştü 3 e cıktı kullanıma bağlı yani

Ekran kalitesi iPhone aşık oldum çünkü renkler acayip canlı ya kımbıl kımbıllar ama 5800 ı yabana atmıyalım çözünürlük harika nHD zaten..
    Şimdilik bunları gözlemledim devamı gelecek...

DonanımHaber için Hazırlanmıştır.Eksikleri hatalı bildirin hep beraber düzeltelim.İzinsiz çalıp çırpmak alıntı yapmak yasaktır..
    Herşey Donanım Haber İçin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthony John Soprano -- 31 Ocak 2009; 19:55:48 >

• inceleme için teşekkürler.cowon d2 ye göre nasıl sizce sesi?ses yüksekliğinden çok netliği ve keskinliğini ve berraklığını merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayaz77 -- 11 Ocak 2009; 15:12:24 >
  • Önemli değil sizler için daha geliştiricem.
    D2 sahibi olarak d2 deki yapaylık yok cok doğal aynı iRiver clix 2 gibi eko rockta tam kaliteye ulaşıyor cx500 lede tadından yenmiyor ancak unutmamak gerek telefon bu d2 kadar profesyonel bi cihaz değil ama iyi bir kulaklıkla istediğini elde edebilirsin.
    İncelemede değindim zaten yükseklik değil netlik cok harika detayları cok iyi veriyo hem kulaklık hemde hoparlörü
  • teşekkürler kardeşim böle resimli bir inceleme bekliyordum eline sağlık mini dvd nedir anlamadım bide küçük bi aparat vardı telefonu üstüne koyup film izlenebiliyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert!! -- 11 Ocak 2009; 15:27:18 >
  • Daha eklicek çok sey var bu hafta çok fazla yapamıcam sınavlar var ama düzenlemeleri ve geliştirmeleri eksik etmicem.
    Ben tesekkur ederim
    Film izleme apatı deniyoda ben daha cok vitrinde sergilemek için kullanırdım çünkü öyle bi yapısı var ..
    Mini dvd de pc suite ve benzeri telefonlar ilgili yazılımları barındıryo ben gerek görmedim internetten PC suitenin son sürümünü indirdim kullanıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthony John Soprano -- 11 Ocak 2009; 15:32:02 >
  • bende cx300 var ama ilerde cx 500 düşünüyorum.İphone u cx 500 ile dinlediniz mi?ona göre nasıl?veya iriver clix 2 kadar iyi sesi var diyebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayaz77 -- 11 Ocak 2009; 15:31:41 >
  • iRiverin ses kalitesini su ana kadar baska cihazda görmedim.Ancak 5800 ona yaklaşan sayılı cihazlarlardan..iPhone lada denemedim ama sizin için arastırıp yazarım incelemede
    CX500 CX300 e göre tizleri daha iyui olan dengeli bir kulaklık tavsiye ederim ama bence AKG K-324 40 lira daha ucuz aynı değerde bu tip konuları kulaklık tavsiye bölümünde arkadaşlar cok güzel anlatmış bi göz at tavsiye ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler yorum için filmleri elde kulaklıkla izlemek gibisi yok vitrin için uygun ama :D birde hem internete girip hemde müzik dinlenebiliyormu eğer oluyorsa telefonda yavaşlama oluyormu
    quote:

Orjinalden alıntı: maviturk

Daha eklicek çok sey var bu hafta çok fazla yapamıcam sınavlar var ama düzenlemeleri ve geliştirmeleri eksik etmicem.
    Ben tesekkur ederim
    Film izleme apatı deniyoda ben daha cok vitrinde sergilemek için kullanırdım çünkü öyle bi yapısı var ..
    Mini dvd de pc suite ve benzeri telefonlar ilgili yazılımları barındıryo ben gerek görmedim internetten PC suitenin son sürümünü indirdim kullanıyorum..

• Müzik interneti şimdi denedim cok az bi yavaşlama mevcut ama oluyor
  • Eline sağlık arkadasim güzel inceleme olmus faydalı bilgiler verdin bize
  • Kulaklık sesi olarak N91'i metediyorlar.Hoparlör olarak da 6233'ü.5800 bu cihazlar ile bir karşılaştırabilirsen sevinirizGüzel inceleme ellerine sağlık
  • Gönül isterki cok detaylı bi inceleme yapmak ama bu kadar yapabildim ama inş geliştiricem
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ayaz77

ben aslında treksor vibes arıyordum ne yazıkki bulması zor kullanılmamış tabi.n82 rokr e2 ve e 51 kullanıyorum ve en iyi sesi e 51 den alıyorum.v moda vibe yide bu konuda övüyorlar.ama senheisser a güvenim tam ondan cx 500 düşünüyorum..

quote:

Orjinalden alıntı: maviturk

iRiverin ses kalitesini su ana kadar baska cihazda görmedim.Ancak 5800 ona yaklaşan sayılı cihazlarlardan..iPhone lada denemedim ama sizin için arastırıp yazarım incelemede
    CX500 CX300 e göre tizleri daha iyui olan dengeli bir kulaklık tavsiye ederim ama bence AKG K-324 40 lira daha ucuz aynı değerde bu tip konuları kulaklık tavsiye bölümünde arkadaşlar cok güzel anlatmış bi göz at tavsiye ederim

O zaman al cx500 pişman olmazsın hem şöyle düşünelim bi cebimde mp3 player bi cebimde cep telefonu bide kulaklığıda ekle cepler doldu bile burda cebinde birden fazla seyi tek birşeyde topluyosun bide bunla cx500 kullandımı tamamdır

• quote:

Orjinalden alıntı: Kayzerspy

Kulaklık sesi olarak N91'i metediyorlar.Hoparlör olarak da 6233'ü.5800 bu cihazlar ile bir karşılaştırabilirsen sevinirizGüzel inceleme ellerine sağlık

Tesekkur ederim
    Eski telefonum 6233tü kendileri deli gibi ses veriyodu evet 5800 dan yüksek ama ayrıntıyı veremiyordu kısaca 6233>5800
    ses kalitesi 6233<5800
    n91 kullanmadım hiç ama bunun ses kalitesi benim cok hosuma gitti ayrıntı ve bass uyumu cok güzel

• İnceleme için teşekkürler, daha çok açık hava dış mekan çekimleri yaparsanız buradan paylaşımınızı bekleriz..
  • Ben tesekkur ederim.Su an güzel pozlar yakalamaya çalışıyorum birazdan eklicem
  • oncelikle tesekkurler...

Akselerometre konusunda algilmama durumu cok fazla oluyormu,,yoksa dikkate alinacak bir durum degilmi,,ayni sorum ekran dokunmatigi icinde gecerli,,,cok fazla algilamama gibi bir durum sozkonusumu,,ayrica mekan ici foto ve kamera ornegi koyabilirsen co seviniriz....

wireless konusunda mukemmel olmasa da cok iyi demisinnn,,zaten cok iyi ise,,mukemmel demektir,,yani ne olmaliydiki sana gore,,mukemmel olmaliydi...???

simdiden cok tesekkur
  • @nokiauser
    Dikkate alınacak bi durum değil nadir oluyo oda benden kaynaklanıyodur algı sorunu..
    Kendi web tarayıcısı hızlı olsaydı (normal) wireless ayarları daha kapsamlı olsaydı(ki yeterli) ve durum bilgileri daha detaylı olsaydı mukkemmel derdim bende cok iyi dedim
  • tabi bide kulaklıktan çok kulaklığın cihazla uyumu çok önemli.Anladığım kadarıyla cx 500 ile 5800 çok iyi sağlamış bunu.
  • Aynen öyle hocam
    Bu arada belirtiyim mavi 5800 benimki iyiki kırmızı almadım diyorum mavi daha hoş yada ben mavi hastasıyım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.