Şimdi Ara

Çift çekirdekli Atom işlemcisi netbook'larda yer almayabilir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Atom platformunun sergilediği başarı sonrası elde ettiği pazar payı ile netbook dünyasını adeta kontrol eden Intel, geçtiğimiz Eylül ayında çift çekirdekli Atom 330 işlemcisini endüstrinin beğenisine sunmuştu. Fakat gelen yeni haberlere göre çift çekirdekli Atom işlemcilerinin mini-bilgisayarlarda kullanılması mevcut şartlar dahilinde en azından şimdilik pek mümkün görünmüyor.


    Intel'in Mobil Platform Grubundan sourmlu kıdemli başkan yardımcısı Shmuel Eden'ın açıklamasına göre çift çekirdekli Atom işlemcilerin netbook bilgisayarlar için çok sıcak olması ve fan kullanımını gerektirmesi nedeniyle OEM üreticilerininçift çekirdekli Atom işlemcilerini kullanmak istemediği ayrıca güç tüketimi açısından da işlemcilerin mini-bilgisayarlar için pek cazip olmadığı belirtiliyor.


    Masaüstünü hedef alan maliyet odaklı ve kompakt yapılı nettop bilgisayarlarda kullanımına başlanan çift çekirdekli Atom modellerinin yapılan açıklamalar doğrultusunda şimdilik netbook'lara gelmesi uzak bir ihtimal olsa da yıl sonuna doğru geçilmesine planlanan 32nm üretim teknolojisiyle birlikte özellikle mobil segmentlerde farklı gelişmeler yaşanacağı yönünde beklentiler olduğunu da belirtelim.


    Editörün Not: Microsoft'un OEM üreticilerine Windows XP tabanlı netbook modellerinde tek çekirdekli işlemci sınırlaması getirdiği yönünde iddalar olduğunu da daha önce sizlerle paylaşmıştık. Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.




  • normal birşey enerji önemli ama oyuncular için olabilir
  • bu çift çekirdek mevzunu bekliyorum nettop alcam fakat....performans cok fark edermi acaba cift çekirdekte oyun felan zaten yalan bu cihazlarda bence ama video ve müzik performansı ne alemde gercekten merak ediyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GOLDFALCON

    bu çift çekirdek mevzunu bekliyorum nettop alcam fakat....performans cok fark edermi acaba cift çekirdekte oyun felan zaten yalan bu cihazlarda bence ama video ve müzik performansı ne alemde gercekten merak ediyorum


    Oyun falan yalan değil bu makinelerde. Oyun oynanması için üretilmemiş bunlar; video, müzik, ofis programları ve internet bağlantısı için geliştirilmiş.

    Yani tam benim gibiler için.
  • çift çekirek atom gelmezse ve athlonlar netbook piyasasına çıkarsa intel netbookda biter bu kadar diyorum ki(bu olayın birde ki si var hepimiz biliyoruz amd bir olaya iş işten geçtikten sonra girdiği için aynı laptop piyasasındaki gibi bakalım neler olcak)

    not:haberin tarihini görmedim özür dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaSsErDoDo -- 31 Ocak 2009; 2:30:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.