Şimdi Ara

Samsung H serisi Full HD video kameralarını duyurdu; SSD yaygınlaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Güney Kore'nin teknoloji devlerinden Samsung, Tüketici Elektroniği Fuar'ındaki tanıtımlarını ard arda sürdürüyor. Üretici, 4 farklı H serisi Full HD video kamerasını gün ışığına çıkardı.


    HMX H-106, HMX H-105 ve HMX H-104'ü pazardaki rakiplerinden ayıran en büyük detay depolama çözümü olarak SSD (Solid State Disk) kullanmaları. İlk olarak bilgisayarlar aracılığıyla tanıştığımız SSD teknolojisi, sunduğu yüksek performans, hafiflik, stabilite ve düşük enerji tüketimi gibi avantajlarından dolayı tercih ediliyor. H-106 64 GB, H-105 32 GB, H-104 16 GB SSD barındırıyor. H-100'de ise SSD'ye yer verilmediğini görüyoruz. Kameraların hepsi hafıza kartı slotuna sahip.


    Yeni video kameralarda, Schneider Kreuznach'ın lensleri bulunmakta. Lens, 10 kata kadar optik yakınlaştırma yapabiliyor. Kameraların sensörü ise 1/4.5 inç boyutunda ve CMOS. Bunların yanısıra kaydettiğimiz görüntülerdeki istenmeyen titreşimlerin önüne geçilmesi için optik görüntü stabilizasyon sistemi mevcut. Ek olarak yaptığımız çekimleri 2.7 inç'lik kapanıp açılabilen LCD ekrandan izleyebiliyoruz.


    Kameraların nisan ayına doğru satışa sunulacağı öngörülürken fiyatlandırma ile ilgili bilgi bulunmuyor.








  • harika bir görünümü var.
  • böcek gibi duruo çk hoş
  • samsung +1
  • Ya pardon ya, cehaletimi hoş görün, bu SSD denen şeyin HDD'ye olan üstünlükleri nedir acaba? Bir de "sata hdd" diye bir şeylere rastlıyorum.
    Bunların birbirlerinden farkları nelerdir kısaca?

    İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.
  • çok uzun hikaye... SSD'ler bildiğimiz flash bellek gibidirler. Veriler bir katı halli disk (veya çip) içinde saklanır, hareketli parçası yoktur dolayısıyla daha az elektrik harcar , laptoplarda pil ömrünü uzatması beklenir ve sıfır seslidir, veri aktarım hızı mekanik dönme hızına bağımlı değildir, disk ömrü daha uzundur, hareketli parçası olmadığı için darbelere karşı daha dayanıklı olması beklenir, verileri depolamak için hdd lardan daha güvenlidir. Bildiğin sd kartların 8 gb larını birleştirmişsin gibi düşün.sata seri ata bağlantı biçimi.eski hdd lar paralel ata bağlantısını kullanıyordu daha geniş veri kablosu vardı ve veri aktarım hızı daha düşüktü, kablolar kasa içinde hava sirkülasyonunu engelliyordu. sata geliştirilince veri aktarım hızı da arttı kablo da inceldi.
  • full hd kamera sensörü 1/4,5.çok kaliteli
  • 2000 lira filan olur bunun fiyatı belkide daha fazla.
  • görüntüsü süpermiş... :D
  • Çok harika bir kamera değil bence.Halihazırda bundan daha iyi ürünler var.Ancak SSDnin kameralarda kullanılmaya başlanması ilginç bir gelişme.Eğer HDDlerden ve hafıza kartlarından daha hızlı veri aktarımına uygun olurlarsa yani en az 25mbps veri içeren video kaydetmeye izin verirlerse kasetlerin yerini alacak bir teknoloji demektir.Fiyatı da oldukça pahalıdır zannediyorum.Fiyat performans oranı çok düşük olur bu durmda.Ama yeni bir teknolojinin kullanılması açısından güzel bir haber.Haber için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.