Şimdi Ara

centrino işlemci diye bişey yoktur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar forumda sıksık karşılaştığım söyle bir hatayı düzeltmek isterim ki centrino işlemci adı değildir centrino dediğimiz pentiüm m işlemciye sahip centrino teknolojine denir yani cpu wireless ve pentium m combinasyonu ile intel tarafından üretilmiş teknolojinin adıdır

Centrino (also called Centrino Mobile Technology) is a marketing initiative from Intel for a particular combination of CPU, mainboard chipset and wireless network interface in the design of a laptop personal computer. The combination currently consists of a Pentium M processor, the Intel 855 chipset family, and an Intel PRO/Wireless 2100 (IEEE 802.11b) or PRO/Wireless 2200 (IEEE 802.11bg) network connection.

• ewt bunu kimse bilmez..sonra centrino kullanan bir lap topta wireless var mı derler:)
  • her centrinoda wireless oldugunu bilmiyordum
    tesekkurler bu bilgi için
  • evt gerçekten önemli bir bilgi. centrino tamamen wireless ile alakalı yoksa içindeki pentium m den başka birşey değil :)
  • evet işlemciler de kod adları ile söylenirse daha faydalı olur (banias, dothan, sonoma gibi...)
  • Halk arasında centrino olarak biliniyor.. Ne var ki bunda..
    Size biri,
    Centrino işlemcili bi laptop aldım dese, siz onun pentium m ( mobile ) olduğunu bilmeyecekmisiniz?
  • quote:

Halk arasında centrino olarak biliniyor.. Ne var ki bunda..
    Size biri,
    Centrino işlemcili bi laptop aldım dese, siz onun pentium m ( mobile ) olduğunu bilmeyecekmisiniz?

arkadaşa centrino laptop aldık. ben biliyorum tabi pentium m işlemci olduğunu. çok bilen bi arkadaşı özelliklerden bakmış hani centrinoydu bak pentium yazıyo demiş sonra ayıkla pirincin taşını. neyse sonra anlattık bi şekilde de de anladı mı yoksa neyse boşver deyip kabullendi mi bilmiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    notebook ramleri ne tipte olur
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: supremum

quote:

Size biri,

arkadaşa centrino laptop aldık. ben biliyorum tabi pentium m işlemci olduğunu. çok bilen bi arkadaşı özelliklerden bakmış hani centrinoydu bak pentium yazıyo demiş sonra ayıkla pirincin taşını. neyse sonra anlattık bi şekilde de de anladı mı yoksa neyse boşver deyip kabullendi mi bilmiyorum.

iyi örnek olmuş
  • ama baştan pentium m denmiyordu.daha sonradan pentium M demeye başladılar onun için kargaşa oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: c_dikmen

Size biri,

bende anlamayanlar varsa ögrensinler diye yazdım zaten
  • centrino teknolojisinin dogrudan wireless'le alakali oldugunu bilmiyordum.. tesekkurler bilgi icin
  • Centrino dendiği zaman şu üçünün birlikte bulunması zorunludur;
    Pentium M (bazı modelleri hariç)
    intel mobil çipset
    intel Wi-Fİ
  • Bunu bilmiyordum valla,sadece CPU teknolojisi diye biliyordum.Bu konuya değindiğiniz iyi oldu.Teşekkürler...
  • eskiden centrinolarda sadece pentiım m işlemci bulunuyordu. dolayısıyla yanlış anlaşıma olmuyodu. centrino deyince ne shit olduğu belliydi yani.
    sonradan garibana da centrino aldırmak için celeron M işlemcili centrino çıkardılar. Pentium M'i kesip biçtiler ve celeron M 'i icat ettiler. Genel olarak centrino platformu wireless iletişim olayı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hp640c

eskiden centrinolarda sadece pentiım m işlemci bulunuyordu. dolayısıyla yanlış anlaşıma olmuyodu. centrino deyince ne shit olduğu belliydi yani.
    sonradan garibana da centrino aldırmak için celeron M işlemcili centrino çıkardılar. Pentium M'i kesip biçtiler ve celeron M 'i icat ettiler. Genel olarak centrino platformu wireless iletişim olayı.

bence de haklısın. şimdi de dothan, sonoma vs. çıktı. lafta hepsi centrino, pentium mobile ama neyin ne olduğu belli değil. hangi akla hizmet olsun diye tek isimde birleştirmişler anlamıyorum...
    ayrıca alışveriş sitelerinde hep gördüğüm işlemci kısmında centrino 1.6 gibi şeyler yazmaya dewam ederse yurdum insanı öğrenemez tabi neyin ne olduğunu. önce satıcıların bu lafları değiştirmeleri lazım...

• Faydalı bi çalışma. Wireless olayını bende bilmiyodum.
  • Daha önceden bu konuyla ilgili olarak benim de kafam karışmıştı neyseki sonunda cevabını buldum...
    Ama birazda buna sebep olan diğer arkadaşımın dediği gibi işlemci bölümüne Centrino işlemci şeklinde yazan satıcılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramroat

ewt bunu kimse bilmez..sonra centrino kullanan bir lap topta wireless var mı derler:)

Peki neden Dothan olmasına rağmen DATRON AERO KXA'da wireless Yok? (Link)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgur77

quote:

Orjinalden alıntı: ramroat

ewt bunu kimse bilmez..sonra centrino kullanan bir lap topta wireless var mı derler:)

Peki neden Dothan olmasına rağmen DATRON AERO KXA'da wireless Yok? (Link)

bu bir nevi kazıklama olayı olmasın.
    yani yok deyip ayriyeten aldırmak. böyle yapanlar var

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.