Şimdi Ara

* 500T - Tuzla Şifa Mah. / Topkapı C.Bağ (Ana Konu) Efsane :) *

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
14
Favori
60.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar arkadaşlar ;

    - Bu konuyu açmamın sebebi bildiğiniz üzre 500T Otobüsü neredeyse bir efsane oldu. Gel görki açılan çoğu '' İŞ, ULAŞIM vs . . . '' konularında adı sürekli telaffuz ediliyor. Bende tek bir konu açayım dedim ve burada bu Otobüs hakkında konuşalım istedim, Çünkü bir çok arkadaşımız İşe giderken 500T yi kullanıyor. Şahsen bende kullanıyorum ve ne çektiğimi bir ben bilirim birde Allah bilir . . . Ve bu konu hakkında birazda Net'de gezdim ve değişik sitelerden 500T hakkında yazılan yazıları topladım . . . İşte yazılar ;

    Yada size şu soruyu sorayım, 500T sizce ne demek, 500T size neyi çağrıştırıyor?

    Vatandaşların 500T hakkındaki Görüşleri, Düşünceleri ;



    yolculuk sırasında bir tane bayana rastlanması mümkün olmayan, kazara bir bayanın ön taraftan otobüse binmesi durumunda otobüsün arka kısmından rahatlıkla duyulabilecek bir
    -hmmmm, hoaahhh, grrroooaaa, üüüüaaaa
    seslerinin yükselmesi ve gayriihtiyari ellerin herkeste kesinlikle bulunan bıyıklara gitmesi sonucunu doğurur.


    işyerine giderken kullandıgım otobus. kendine has kokusu olmasıyla meshurdur.zira bu kokuyu hiç bir halk otobusunde tatmamıstım. anlatılmaz sadece yasanır.soforleri de son derece deneyimlidir.16 yasında direksiyon sallamak her baba yigidin harcı degildir.


    katettiği mesafeye bakılırsa belediye otobüsünden ziyade şehirlerarası otobüs olarak da addedilebilecek olan otobüs.


    bugun tuzla piyade okulundaki arkadasimi ziyaret edebilmek icin kullandigim otobus hatti. ben boyle bi hat gormedim... cevbizlibagdan tuzlaya kadar yerimi 3 farkli insana verip tekrar ayni yere oturabildim... yola cikmamdan 1.5 saat sonra yandaki kadin "piyade okuluna daha var mi"gibi bi soru sordu. ayaktaki adamin hafif siritarak "ooo senin inmene daha cok var; sen benden sonra 3-4 durak daha gideceksin" demesiyle sinirden gulmeye basladim... tuzlaya vardigimda plakalarin artik 34 degil 41 olusunu aciyla gordum... garip bi sehir su istanbul...


    tuzladaki acemilik donemimim de cumalari ozlemle binmeyi bekledigim pazar ogleden sonralari ise durakta tabutu bekler gibi bekledigim otobustur.


    tuzla piyade okulu arazisinde yukarıya atışa veya eğitime çıkarken durakta durduğunu gördüğünüzde cuma akşamı binebilmek için hayal kurdugunuz, pazar günleri ise binerken ayaklarınızın durakta geri geri gittiği otobüstür. binmek için nizamiyeden biraz yukarı yürümek gerekir.


    otobana çıktıktan sonra, misyonunu hızlı ve öfkeli tokyo yarışı misali değiştiren otobüs. ulan içinde elli kişi varken koca otobüsle o makaslara nasıl giriyorsunuz helal olsun valla.


    en önemli özelliği neredeyse 5 dakika aralıkla gelmeleridir, inanılmaz bir yolcu yoğunluğu yaşanmaktadır. günün her vakti hemen hemen doludur.


    bol ter kokulu otobüstür.


    en sık geçen otobüslerdendir.


    Bu otobüslerin normal bir hızda gittikleri görülmemiştir. Ya durakta yolcu biriksin diye saatte 10 km hızla giderler ya da bi tarafa bir şeyler yatiştirmeleri gerekiyormuş gibi hız ibresini sonuna kadar dayarlar. Sonuç olarak her iki durumda da yolcuların şoföre iyi dileklerini sundukları bir otobüstür.


    istanbulun yaklaşı 5'te 3'ünü kateder.
    yaz günü yanlış hesaplamalarla güneşli tarafa oturan zavallı insan 2 saat yolu ayakta gitmeye tercih eder.



    tuzla/içmeler-cevizlibag arası çalışan, kağnı hızında hareket eden, her daim dolu, tıklım tıklım hareket eden otobüslerdir. ilk duraktan binilmediği surette oturmanın neredeyse imkanı yoktur. o yüzden mümkün olduğunca ilk duraktan ya da buna yakın duraktan binilmelidir.


    otobüste kendi kendine gülen biri varsa, ya 500t`desinizdir ya da otobüste değilsinizidir.otobüs maceralarımın hepsi burada geçmiştir.hakkında funclub açılabilecek otobüstür.ramazanda hurma dağatıldığı, sıkışıklığından dolayı "üstkata çıkıyoruz beyler" diyen amcaların olduğu,yaşlı teyzelerin ayakta yolculuk ettiğini,camın buhusundan çeşitli sanat eserleri üretilebileceğini,güzel kızlara yer verildiğini, tavuk, bavul ,çeşitli büyüklükteki koliler,kutular ve yere oturan yavrular görülmesi mümkündür.
    ayrıca 500t`ye binmek ayrıcalıktır.zira 500t avrupanın en uzun şehir içi güzergahına sahiptir. yani 500t'den sonra, "kısa bir avrupa yolculuğundadaydım" diyerek arkadaşlarınıza hava atabilirsiniz.



    (integral; tuzladan cevizli bağa kadar) 500t.dt

    sonuc = 500t^2/2+c t yerine sınırlarımızı koyuyoruz ve o da nesi!! tuzla-cevizli bağ arası bir portal kapısı açılmı$!.



    her ne kadar diğer halk otobüslerinden araç modeli, markası olarak bir farkı yoksa da bu otobüsün önünde 500t yazısı gözüktüğü vakit gözüme bir çöl gibi gözükür. bir varoştur bu otobüs. istanbul'un en kilit noktalarından geçer buna rağmen. zeytinburnu'nda garajdan çıkar, sonra cevizlibağ, okmeydanı, 4. levent, kozyatağı filan merkezi yerleri dolaşır. mutlaka birisi gelir ayağıma basar eğer ayaktaysam. ya da birisinin bok gibi kokan nefesi suratıma suratıma doğru eser. ya da bebeğin biri ağlamaya başlar, çarşaflı bir teyze bir şeyler mırıldanır, tiki bir kız carrefour'a gelince iner, ya da yine bakımlı bir oğlan levent'ten biner. çok kozmopolit bir otobüstür, küçük istanbul.


    500t anlatilmaz yasanir.


    yolu git git bitmez bir türlü hemen hemen hepsi özel halk otobüsüdür ben daha hiç belediyeye rastlamadım çok sık geçer ve her daim kalabalıktır.


    yolculuk mesafesi cok uzundur.
    genelde erkek kismisinin bindigi hat otobusudur.
    yatagi yorgani sepetiyle binen insanlarla doludur.
    her zaman arkalar bostur, ilerlemek gerektir (bkz: arkalara ilerleyin beyler)cift biletle seyahat edilip köprüden sonra tek bilete donusur ama nedense kimi zaman akbil tek bilete donusturulme unutulur.
    arka kapidan binip akbil uzattiginiz vakit akbiliniz geri donmeyebilir.
    para ustunuz baska cebe inebilir.
    kimi zaman uc dakika da bir gecmektedir lakin halicioglu istikametinde beklediginiz sirada cani isteyince duraga yanasmayan hoyrat soforlere sahiptir bu hat.



    otobüs'ün tenhalaşma yerleri bellidir ;


    avrupa yakasından biniliyorsa ; beşiktaş civarında bi tenhalaşma olur, kavacık tarafında tamamen boşalır, hoş cevizlibağdan biniyorsanız otobüs bomboştur istediğiniz yere oturabilirsiniz.

    anadoludan biniliyorsa ; kavacık 1 posta boşalır, akabinde 4. Levent'te de otobüs tenhalaşır.



    muavini "ayakta taşınan yolcu sayısı=x" ifadesini "ayakta taşınan yolcu sayısı=4x" olduğunu zanneden ölüm hattı. topkapı'dan cevizlibağ a gitmeye karar verip bu otobüse bindiyseniz vay halinize. istanbul un her kesiminden insanlar bulabilirsiniz ve işin kötüsü size insan gibi davranmazlar. bu hattın içinde bulunan her insan gibi şöförü de doğal değildir. kendisi çok oturgaçlı götürgeçle f1'e bile girebilir.

    olay: aşiret halinde binen kasımpaşalı insanlarımızı görmüştüm. sayıları ondu ama beş kişi parası gönderip, yazın o sıcağında tartışmaya yol açmışlardı.
    muavin - ee sayıyorum 10 kişisiniz ya işte!
    abece - görmüğomusun abee kızanım.kucağa oturunca 5 kişi olar bizde.hadee bakeyyim...
    böyle senaryoları sık sık yaşayabilirsiniz. aslında bir bakıma zevkli bile olabilir bu hat. yok canım böle bişey. gayet sıkıcı!



    otobüse kartal'da binip tuzla şifa mahallesi'nde indiğinizde "ulan az daha dötü veriyoduk millete he" diyerek zor kurtulmanıza sevindiğiniz otobüstür. çok sıkışıktır efenim çook.


    Yollardaki emniyet şeritlerini kendileri için hazırlanmış özel parkur olarak kullanan otobüs hattı. Bu anlamda daha metrobüs fikri ortada yokken kendileri bu görevi görmekteydiler. Yine de maltepe e-5'ten nereye gitmek istersem isteyim kullandığım tek araçtır, o derece bağımlı o derece hastası olmuşum. Bir yere gideceksem önce bir 500t'ye bineyim de sonrasını düşünürüz diye planlar yapıyorum o derece. bu bir sevdadır, Hani şairin dediği gibi;

    "oyle deme, 500t'yi sevmeyene bir zulumdur
    bu kadar insanin neden 500t'yi bu kadar cok sevdigini anlamadan
    500t ile yolculuk yapmak.



    dört tekerlekli insan sardalyası taşıma aleti.


    içerisinde keçi kokusu mevcut olan istanbul turu yapan ve mavi akbil (aylık) geçen iett hattı. bu otobüsler solundaki arabalar dururken 100 km hızla gidebilir. bütün 500t şöförleri mit gibi çalışır ve fsm köprüsüne giden yoldaki bütün polislerin yerlerini birbirlerine rapor eder. bazen 2,5 saatte kozyatağından 4. levente gelir bazen yarım saatte. ayrıca sabahları doluluğu standarttır. oturacak yer yoktur ama ayakta da 5-6 kişi vardır. bazen de arka arkaya gelir arkadan gelene oturursun.


    temde yolcu indirip bindirmese daha da iyi olacak dediğim, her sabah binmekten mutlu olduğum güzelim halk otobüsüdür.evimden sanayi mahallesine beni 10 dakka da götürür ki, mecidiyeköy üzerinden gitmeye kalktığımda aynı yere 40 dakkada ancak gelirim, muhteşem bir otobüstür.ayrıca şöferleri makas bile yapabiliyor.tek kelimeyle mükemmel.


    binince uçeyyruummm demek istediğim tek otobüs.


    trafik sıkışık olduğunda, "parası neyse veririz" mantığıyla* hareket ederek çatır çatır emniyet şeridinden giden saygıdeğer otobüsümüz.


    bu otobüslerde her daim öyle bir kalabalık, sıkış tıkışlık ve salsıntı vardır ki, insan sormadan edemiyor;
    acaba oluşan temaslarla, bir akrabalık ve bir tuzla nesli, bir tuzlalılık kültürü mü oluşturulmaya çalışılıyor?
    eğer bu yapılabilirse, herkesin eş, dost, ahbap, akraba, hemşehri olduğu bu otobüslerde hep beraber söylenen şarkılar türkülerle mi seyahat edilecek bire süre sonra?



    kendine özel durakları olan otobüstür. seyrantepe ile sanayi mahallesi arasında kalan yerde, kocaman harflerle, "bu durakta sadece 500t otobüsleri durur." yazısını görünce anlamıştım ne kadar ulu bir toplu taşıma aracı olduğunu.


    orta kapıdan binme denememde kadının birinin beni iterek "çekilsene be salak!!" deyip şoka girmemi sağlayan otobüs.



     * 500T - Tuzla Şifa Mah. / Topkapı C.Bağ (Ana Konu) Efsane :) *


     * 500T - Tuzla Şifa Mah. / Topkapı C.Bağ (Ana Konu) Efsane :) *


     * 500T - Tuzla Şifa Mah. / Topkapı C.Bağ (Ana Konu) Efsane :) *


     * 500T - Tuzla Şifa Mah. / Topkapı C.Bağ (Ana Konu) Efsane :) *


     * 500T - Tuzla Şifa Mah. / Topkapı C.Bağ (Ana Konu) Efsane :) *


    Arkadaşlar Son resimde gördüğünüz gibi tam bir 500T klasiğidir. Herşey ortada. Eğer bende 500T'ciyim diyorsanız bende 500T sevenlerindenim diyorsanız dilerseniz bir Fun Club açalım . . .

    Birde arkadaşlar başımdan geçen bir olayı anlatayım ;

    - Birgün iş çıkışı her zamanki gib Kavacık'ta durakta 500T bekliyorum Zaten sık geliyor ama sürekli dolu. Biraz daha tenha olanını bekliyordum. Neyse Aşırının Aşırısı bir 500T geldi tıka basa dolu. Millet bütün kapılardan binmeye çalışıyor. Amcanın biride ön kapıya tutundu. Yavaşça otobüs harakete başladı ve biraz daha hızlandığı sırada ne olduysa amcayı herhalde ittirdiler ki yanılmıyorsam öyledir amca pat yerde iki takla ettı ve yere kapaklandı 500T de bastı gitti . . . Allagtan altında ezilmedi . . .

    İşte bu otobüs nelere kadir . . .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Messerschmitt BF109 -- 13 Ocak 2009; 18:27:27 >



  • bu çok şeyi anlatır sanırım..ayrıca forumdaki arkadaşların çoğunun bu işkence seferinden haberi yok bea..normal olarak..

     * 500T - Tuzla Şifa Mah. / Topkapı C.Bağ (Ana Konu) Efsane :) *


     * 500T - Tuzla Şifa Mah. / Topkapı C.Bağ (Ana Konu) Efsane :) *



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyhat -- 16 Aralık 2009; 13:11:43 >
  • hergün olduğu gibi birazdan 500t me bineceğim tuzla içmeler - 4. levent yer bulunca çok iyi oluyor deliksiz uyuduğum oluyor hatta 4. levente geldiğimi köprüden sonraki virajda otobüsün eğilmesinden anlıyor ve uyanıyorum söförlerde orada iyi yardırıyor he
    ve birde ipodun şarjı bitip de 2 saat boyunca zaman geçirecek bişeyim olmadığında kendim hakkında düşünüyorum, geleceğimi planlıyorum

    bütün okul hayatımda sınavlarıma 500t de çalıştım, şimdide finallere gidiyorum printlerimi aldım 500t de bakarım sıkılırsam uyurum kalın sağlıcakla
  • Vay bizim semt Tuzla
  • Hehe süper yazılar. Evet bende 500T ile çok gidip geldim mazim vardır.. Edirnekapı - üst kaynarca arası
  • quote:

    Orjinalden alıntı: XErTuX

    hergün olduğu gibi birazdan 500t me bineceğim tuzla içmeler - 4. levent yer bulunca çok iyi oluyor deliksiz uyuduğum oluyor hatta 4. levente geldiğimi köprüden sonraki virajda otobüsün eğilmesinden anlıyor ve uyanıyorum söförlerde orada iyi yardırıyor he
    ve birde ipodun şarjı bitip de 2 saat boyunca zaman geçirecek bişeyim olmadığında kendim hakkında düşünüyorum, geleceğimi planlıyorum

    bütün okul hayatımda sınavlarıma 500t de çalıştım, şimdide finallere gidiyorum printlerimi aldım 500t de bakarım sıkılırsam uyurum kalın sağlıcakla


    Desene ÖSS yi 500T'de kazanacaksın . . .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Auto CAD


    quote:

    Orjinalden alıntı: XErTuX

    hergün olduğu gibi birazdan 500t me bineceğim tuzla içmeler - 4. levent yer bulunca çok iyi oluyor deliksiz uyuduğum oluyor hatta 4. levente geldiğimi köprüden sonraki virajda otobüsün eğilmesinden anlıyor ve uyanıyorum söförlerde orada iyi yardırıyor he
    ve birde ipodun şarjı bitip de 2 saat boyunca zaman geçirecek bişeyim olmadığında kendim hakkında düşünüyorum, geleceğimi planlıyorum

    bütün okul hayatımda sınavlarıma 500t de çalıştım, şimdide finallere gidiyorum printlerimi aldım 500t de bakarım sıkılırsam uyurum kalın sağlıcakla


    Desene ÖSS yi 500T'de kazanacaksın . . .


    öss geçti sırada dgs var
  • İstanbulu bi baştan diğer başa geçen hat :D Dakikada 5-6 tane araç geçtiği bile mümkün olabilir :D Yoğun saatlerde durakta aynı anda 2 araç olabilmekte, ve diğer araç pas geçip bi soraki durağa yüklenebilmektedir :D

    Duraktaki araca binebilmek için savaşan insanlar güç bela kendilerini araca attıktan sonra arkadan bomboş gelen otobüsü görünce nasıl isyan ederler tahmin etmek o kadarda zor değil :D
  • Bu arada ilk mesajda Beşiktaş tarafında tenhalaştığı yazılmış... Otobüsün Beşiktaşla en yakın noktası İş Bankası Kuleleri... Bu nası bi Beşiktaş Civarı oluyo acaba? :D
  • karşıya geçip de eve gitmek için cevizlibağdan bindiğimde uykular arasında "hala gelmedik mi" uyanmaları yapıp bunalımlar geçirmeme sebep otobüstür.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rádèøή

    İstanbulu bi baştan diğer başa geçen hat :D Dakikada 5-6 tane araç geçtiği bile mümkün olabilir :D Yoğun saatlerde durakta aynı anda 2 araç olabilmekte, ve diğer araç pas geçip bi soraki durağa yüklenebilmektedir :D

    Duraktaki araca binebilmek için savaşan insanlar güç bela kendilerini araca attıktan sonra arkadan bomboş gelen otobüsü görünce nasıl isyan ederler tahmin etmek o kadarda zor değil :D



    O duyguyu bir kere yaşamıştım . . . Arkadan 129L gelmişti bomboş . . .
  • ben beşiktaştan ayazağa tarafına gidiyorum genelde durakta 500t gördüğümde o otobüste bir gariplik olduğunu biliyordum ama tam çözememiştim topic nedeni ile aydınlandım
  • daha bu gün sabah kustu kızın biri bu otobüse
  • quote:

    Orjinalden alıntı: heman_

    daha bu gün sabah kustu kızın biri bu otobüse


  • zaman zaman ben de binerim içmelerden bostancıya minibüsler iş çıkış saatlerinde 55 dakkada giderken bu otobus 35 dakkada gidio....minibüsler bütün yan mahallelere ugruyor deli ediyor adamı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuhi -- 8 Ocak 2009; 15:47:04 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Zuhi

    zaman zaman ben de binerim içmelerden bostancıya minibüsler iş çıkış saatlerinde 55 dakkada giderken bu otobus 35 dakkada gidio....minibüsler bütün yan mahallelere ugruyor deli ediyor adamı


    Bende Bostancı'da oturuyorum ve inanmazsınız belki ama ;

    - Bir Cumartesi günüydü sabah evden çıktım Her zaman 500T'ye bindiğim yere gittim yani Kozyatağı Carrefour'un önüne. Oradan 500T'ye bindim ve 9 Dk Sonra Kavacık'a geldim . . . Bu süre benim şuana kadar kırdığım en iyi rekor . . .

    Not : Şöför 19 Yaşında idi.
  • Haftada en az 2 defa bınıyorum ben bu araca. Topkapıdan Pendık e kadar. Sanayı mah. kadar surunme hızıyla gıdıyor ama kopru trafıgını astıktan sonra tutabılene ask olsun. Ama kopruden gecerken aksamları hava acıksa ufuktakı manzara seyredeger.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Auto CAD


    quote:

    Orjinalden alıntı: Zuhi

    zaman zaman ben de binerim içmelerden bostancıya minibüsler iş çıkış saatlerinde 55 dakkada giderken bu otobus 35 dakkada gidio....minibüsler bütün yan mahallelere ugruyor deli ediyor adamı


    Bende Bostancı'da oturuyorum ve inanmazsınız belki ama ;

    - Bir Cumartesi günüydü sabah evden çıktım Her zaman 500T'ye bindiğim yere gittim yani Kozyatağı Carrefour'un önüne. Oradan 500T'ye bindim ve 9 Dk Sonra Kavacık'a geldim . . . Bu süre benim şuana kadar kırdığım en iyi rekor . . .

    Not : Şöför 19 Yaşında idi.




    Hocam bende sabahları Kozyatağı Carrefour da oluyorum görüyorum o 500 t ye binme arzusu ve hırsı dolu olan insanları yaşlı kadın filan hiç anlamıyorlar herkes yardırarak bir an önce binmeye çalışıyor ve evet bu otobüste insanların difüzyonla ilerlediğine inanıyorum
  • 500T
    500ES
    130
    130A

    Bunlar anadolu yakasının efsane otobüsleridir
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.