Şimdi Ara

AMD Phenom II @ 6GHz video inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
46.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD'nin geçtiğimiz sene Phenom ailesi işlemcilerle başarılı bir grafik çizdiği söylenemez. Düşük hız aşırtma potansiyeli ve bazı donanımsal sorunlar nedeniyle işlemciler isteneni veremediler.


    AMD bu sefer ödevine iyi çalışmış gibi görünüyor. Eskisine oranla aynı saat hızında yaklaşık %20 daha fazla performans sunabilen, daha az enerji tüketen ve hız aşırtmacıların rüyalarını süsleyecek bir potansiyele sahip olan yeni Phenom II işlemcilerle tanışın.



    http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=479367








  • amd nin overclock u azcikda olsa bilen kesime satmasi icin bu overclock potansiyeli isine el atmasi lazimdi zaten

    yanliz 3d mark 2006 skorlarina bakinca

    benim q6600 @ 3.75 GHZ de 5850 islemci puani aliyor
    cakma ddr 800 mhz bellek ile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 8 Ocak 2009; 7:42:02 >
  • Normal değerlede pek başarılı değil, AMD işi tamamen oc'ye bağlamış.Son 1-2 dakikası reklama dönüşmüş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinteR -- 8 Ocak 2009; 7:51:14 >
  • overclock denmesin, hızaşırtma densin istiyoruz
  • Süppper.
  • AMD ALINMAZ ARTIQ BNCE baksanıza intel koyuo 12 mb l2 amd hala 8mb yapıo q6600 kapıssın bu ıslemcı
  • abi anakartı unladınız yha:D bi lahmacun açın artık oc yaparken
  • AMD'nin bu işlemcilerle P/F olayına daha çok vurgu yapması gerekiyor bence. Hatta tanıtım stratejisini bu kavram üzerine bina etmeli. Böylelikle çok güzel satış rakamlarına ulaşabilir çünkü işlemci performansına baktığımızda bir önceki intel jenerasyonu olan Core 2 duo larla aynı ayarda fakat maliyeti daha az en azından Q9000 ve Q8000 serisi için bunu söyleyebiliriz. Q6600 ün durumu biraz karışık fakat yakında piyasadan kalktığı için dert değil. İnsanların özellikle paraya çok önem verdiği dönemde bu kavram çok iyi iş görecektir. Fakat bu videoda da gördüğümüz gibi yüzeysel olarak geçiliyor, bunun nedeni ise AMD'nin olaya yaklaşımı. AMD olaya P/F açısından yaklaşsaydı videoda bu kavrama vurguyu daha çok duyardık, ancak o/c işine kafayı taktığı için o/c kavramını daha çok duyduk.

    Ancak o/c işindede PII 940 ile 3.8 GHz stabil değer olarak elde edilmiş, LN2 değeri sadece extreme o/c çular için bir anlam ifade edecektir, çoğunluğun oluşturduğu ev kullanıcıları için bir anlam ifade edeceğini sanmıyorum onlar hava ile stabil değer olan 3.8 e odaklanacaktır. Bu değerde Core i7 920 nin daha düşük frekanslı olmasına rağmen 3.8 de stabil çalışması nedeniyle o kadar çekici bir değer haline gelmiyor. Dolayısıyla yine en önemli argüman olan P/F değeri karşımıza çıkıyor.

    Bence AMD reklam sunumlarında ve sitelere işlemci gönderirken, özellikle P/F analizi yapılması şartı koşmalı platform bazında o zaman daha çok kullanıcının aklını cezbedecektir diye düşünüyorum. Nede olsa bu dönemde en önemli şey para. Gerçi ne zaman öyle değildi ki. :)

    Birde AMD, "Smarter Choice" sloganını bıraktı diye biliyorum ki, bu da bence gereksizdi. Slogan gayet güzel ve AMD'ye uyuyordu. Ancak "Future is Fusion" gibi bence gereksiz ve anlamsız bir slogana geçtiler diye hatırlıyorum fakat video da yine AMD "Smarter Choice" logosu var.




  • AMD Phenom II ile ataga kalkmış ancak bomba bu deyil bundan sonraki mimari..Benim işlemci en az 1 sene daha rahat rahat götürür beni istedigim yere.Hiç gerek yok i7 veya Phenom'a


    Edit..İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::_Kosov@lı_:: -- 8 Ocak 2009; 9:57:56 >
  • testler bence fena değil.genede yapılan testler bana hitap etmiyor.bana göre önemli olan oyun testleri onlarda incelemeye katılmamış malesef..neyse 1-2 güne ortaya çıkar zaten
  • Ben bir gelişme göremedim... Saat hızı artmış bir phenom sadece.
  • Kullanıcı incelemeleri bir iki güne gelir. Oyun incelemeleri ve Fiyat kategorisindeki Intel karşılaştırmaları tercihleri belirleyecektir.
    Videoda DDR3 ün katkısı %20 olarak belirlenmiş! Daha önceki sunumlarda ise %5 olacağından bahsedilmişti.
    PhenomII lerin Intel cephesindeki karşılığı CoreI5 serisi gibi görünüyor.
    AMD 6Mb L3 ile bu değerlere ulaşabiliyorsa L3 belleksiz gelecek olan Propus'lar sadece Dore2Duo ların performans rakibi olabilir.
  • vıdeolar ayrıntılı ve guzel olmus.guzel ıslemcı malıyetı az performansı cok.suanki yazılımlarında İntelin yeni işlemcilerinede ihtiyacı yok zaten.kısaca gereksiz olur..
  • öncelikle donanım haber editörlerine teşekkürler.

    amd çok güzel bir işlemci yapmış.bu işlemci ile kendini toparlayacaktır.hatta amd bu işlemci ile eski günlerini hatırlamış gibime geliyor
  • Recep sıvı azottan birazda kendisi içmiş sanırım :)
  • Video güzel olmuş elinize sağlık.
  • benim şöyle bir sorum olucak dh yöneticilerine neden videolarınızın youtube gibi url ve embed linklerini vermiyorusunuz böylelikle daha çok kişi tarafından izlenmesini sağlamış olmamzısınız çünkü ben sizin videolarınızı kendi sitemde yayınlamak istiyorum kolay gelsin ?
  • gigabyte anakart 800mhz dual ram ile yapilan testlerden cok bisey beklemiyorum... hele ki bios yokken...
    tahmin ediyorum ki anakart'da 790x veya fx anakarttir..

    mesut arkadasimiza sorayim... uzun zamandir adam gibi ilk defa AMD islemcisini konu aldi... aliskanliktir diye Anakart'i Intel P45 secer diye korktugumu soylemeliyim..

    diger overclockcu arkadasimiz da gercekten cok meraklanmis.. adamin uykusu var yahu... zorla getirmediniz umarim adami... bundan sonra overclockculara Internet baglantisini yasakliyorum... arada oyun oynasinlar overclock yapsinlar... zaten baska bisey icin alimiyorlar islemciyi anladigim kadari ile...

    diger taraftan AMD'nin ilk Phenom islemcileri overclock olamadiklari icin direkt olarak asagilanmis oldugu goroluyor. hatta ilk Phenom islemcilerinden "hata" olarak bahsediliyor... tanrim overclock nelere kadir... overclock olamiyorsa almayin demissiniz sanki...

    size karsi bisey soylemiyorum.. sadece gorduklerim bunlar.. hakaret olarak algilanmazsa sevinirim, cunku amacim bu degil..

    Video bence test anlami elde etmek bakimindan yetersiz... mumkunse daha fazla test koyulmali... cok ustun koru olmus... arada aksam muhabbet ederken hadi test yapalim diye test etmissiniz gibi gozukuyor..

    saygilarimla..




  • @Towarscke

    Merhaba,

    Öneri ve görüşlerinizi bizle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Testlerde kullanılan anakart videoda bir çok yerde göründüğü ve sözlü bir şekilde aktardığımız gibi Foxconn marka bir anakarttır ve 790GX yonga seti kullanıyor.
  • yine bir devrim yok.. neden intel yerine amd yi tercih edilecek o zaman? bi cevap yok.. ancak düşük bütçeler için ya da amd fanboyları için
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.