Şimdi Ara

Mazda 2 1.3 high ilk sürüş izlenimi ve resimler..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
9.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün sabah arabayı arabayı teslim aldım. 24 saatte yaklaşık 150 km yaptım. Şimdi ilk izlenimlerini söyleyeyim..
    -önce ergonomi: Araba küçük olmasından mı benim normalden şişman (172 cm, 102 kg) olmamdan mıdır bilmem aşırı rahat değilim. Direksiyonda ve koltukta yükseklik ayarı olmasına rağmen biraz rahatsızlık var rahatsızlık zaten yukarı aşağı değil sağ sol yönünde…Sanki direksiyonu 1-2 cm fazla solda yapmışlar da direksiyonun hafif sağında kalmışım gibi hissediyorum. Gaza basan sağ ayağım orta konsola yapışık duruyor. Sportif görünüm için arkaya doğru camlar yükseliyor ya işte o sebepten kapı cam pervazı 1-2 cm yukarıda kalıyor. Ben orayı sol dirseğim için kol dayama olarak kullanırım. Burada 1-2 cm aşağıda olsa iyi olur. Bu arada kapılar etli (tweeter koymak için herhalde) bu daha tok görünüyor ve kolunu koyabiliyorsun ama yandan azcık daraltmış işte..Baş ve diz mesafelerinde sorun yok koltuk en yukarıda bile bayağı mesafe kalıyor. Arka diz mesafesi de gayet iyi..Oturma pozisyonundaki rahatsızlık çok aşırı değil lanet olsun dedirtmiyor ama biraz sürüş pozisyonu kötü işte.
    -ekonomiden memnunum. Bildiğim kadarıyla depo 46 litre..Ancak arabayı teslim aldığımda “E (empty =boş)” yanıp sönüyordu hemen oradaki sevmediğim istasyondan 20 YTLlik aldım. 2 çizgi çıktı..100 km kadar yaptım tek çizgisi indi ve yanıp sönmeye başladı. Bu arada YB ort tüketimi 6.9 veriyordu ve menzil 40 km falandı. BPye gittim ve fulledim. 32 litre yakıt aldı (89 YTL). Menzil 720 km gösterdi. Bugün ortalama tüketimi 0lamayı öğrendim. Sıfırladım ve yaklaşık 40 km normal yolumdan sonra 4.9 idi (karşılaştırma için aynı şekilde cmax 6.1-6.3 yazları yol boşken iyi ihtimalle 5.1-5.3 falan yapardı). Bu şekilde 5in altında bir ortalama tüketim olursa ballı börek olur benim için…
    -ses sistemi: her ne kadar 6 hoparlör (kapılarda 2si tweeter ) asla müzik sistemi daha üst segment araçlarınki kadar (mesela cmax, mesela accord) gibi değil. Yine de segmenti için oldukça başarılı denebilir. Yerdeki aux in girişi ile mp3 çalardan müzik dinlemek CD veya radyoya göre daha iyi…
    -Japon tipi kontrollere alışmak zor olacak benim için: farlar ve sileceklerin dönerek kontrolünü karıştırıyorum hala..Otomatik klima gayet başarılı ancak onda da düğmenin değil etrafındaki bileziğin dönmesi bana ters geldi. Hep tersini yapıyorum. Arabada günlük km sayacından iki tane var. Biri mesela uzun yolda toplam ne kadar yaptığınızı , ikinciyi ise böyle uzun yolculuklar içinde daha kısa mesafeyi veya bir depo ile ne gittiğinizi görmek için falan kullanabilirsiniz diyor. Hararet göstergesi yok. Mavi termometre henüz soğuk olduğunu gösteriyor. Isınınca ışık sönüyor. Kırmızı termometre yanarsa araba hararet yapmış demektir. İlk kez sıcaklık göstergesi olmayan araba kullanmış olacağım. Anahtarı sustalı ve çok kaliteli. 4 cam otomatik ve sürücü camı tek dokunuşla açma kapama fonksiyonlu. Bu KGSden geçerken işe yarıyor (fiestada basılı tutmak zorunda kalırdık). YB gayet kapsamlı ben beğendim.ancak iki kadranın yanında asimetrik YB ekranı biraz güzelliği bozuyor. Işıklandırmalar kırmızı o hoş olmuş..
    -195 45 16 toyo proxes R31 diye lastik var. Düşük yanak sebebiyle yoldaki bozukluklar aynen içeride, süspansiyon tatlı sert. En büyük korkum olan çukura düşme daha ilk gün gerçekleşti. Ancak arabanın hafifliğinden mi nedir bişey olmadı.
    -Performans yeterli ..Düşük devirde iyi hızlanıyor sanki dizel gibi. Çok yüksek hızlara hiç çıkmadım ama şehir içi için ideal diyebilirim. Yan rüzgarı almasından korkuyordum ama fiesta veya cmaxten daha kötü değil yani..

Şu an için aldığım fiyat da göz önüne alınırsa oldukça memnunum.Dün akşam bizim hatun ve 2 oğlanla ufak bir gezinti yaptık. Küçük zaren Cmaxten başka arabaya binmez bunu beğendi o da bindi rahat rahat…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 11 Ocak 2009; 23:21:16 >

• hayırlı olsun güle güle kullanın,paylaşımınız için teşekkürler

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • hayırlı olsun kaça aldınız? kaç bg bide bu?
    2017 Opel Astra K 1.6 Cdti 136 ps Dynamic - Sunroof - Manyetik Gri
  • kazasız belasız güle güle kullanın

Teknik özellikleri ve donanımı burada yazıyor.Benim aldığım play donanım seviyesi yani üst donanım... Merak eden bakabilir. Bu donanıma bu fiyat mükemmel valla. Gerçi bikaç aya düşer mi bilmem ama benim arabaya acil ihtiyacım vardı...

http://www.mazda-tr.com/showroom/mazda2/5door/specs/
  • @ x-rayted

evvela kazasız sürüşler...

1- 1.3 motor performansından memnun musunuz?
    2- araç dolu iken düz yol veya rampalardaki çekişi nasıl ?
    3-gaz pedalına dokunduğunuzda tepkiyi hemen alabiliyor musunuz ?
    4- son yakıt verilerinizi paylaşır mısınız?
    5- C-max ile mukayese ettiğinizde Mazda 2 yol tutuş ve performans açısından C-maxi arattı mı ?
    6- kabin gürültüsü n seviyede ? motor sesi hangi devir seviyesinde veya hızda dikkat çekici oluyor?

teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bacey -- 7 Ocak 2009; 16:55:46 >
  • Hayırlı ,uğurlu olsun.Kazasız sürüşler dilerim.
  • herkese selamlar arkadasim oncelikle hayirli olsun bende bu araci dusunuyorum bugun test surusu yaptim bende benimde boy 1.76 ama oole cok sikisik falan hissetmedim hatta benim aracim toyota yaris eski kasa ondan daha genis ve kesinlikle cok daha spor ve atak yalniz 16 inch jantta arac gercekten kasislerde sert biraz ama ben en bazini alabilcem bence b sinifina kesinlikle degisik bi hava getirmis ve gercekten cok farkli
    Bu maskenin altında bir fikir var!
    Ve fikirler kurşun geçirmez!..
  • Hayırlı ,uğurlu olsun.Kazasız sürüşler dilerim...

quote:

Orjinalden alıntı: bacey

@ x-rayted

evvela kazasız sürüşler...

1- 1.3 motor performansından memnun musunuz?
    2- araç dolu iken düz yol veya rampalardaki çekişi nasıl ?
    3-gaz pedalına dokunduğunuzda tepkiyi hemen alabiliyor musunuz ?
    4- son yakıt verilerinizi paylaşır mısınız?
    5- C-max ile mukayese ettiğinizde Mazda 2 yol tutuş ve performans açısından C-maxi arattı mı ?
    6- kabin gürültüsü n seviyede ? motor sesi hangi devir seviyesinde veya hızda dikkat çekici oluyor?

teşekkürler...

1) 1.3 motor performansından fazlasıyla memnunum. Karşılaştırmam bir önceki 1.4 80 bg benzinli fiesta iledir. Fiesta daha hantaldı..
    2) ben bunu dolu olarak kullanmayı düşünmüyorum .o konuda birşey söyleyemem. Tekbaşına işe gidip gelmeye aldım. Dolduracaksam Cmax var...Düz yolda gayet iyi 130lara kadar; sonra daha zayıf , rampada denemedim..
    3) belki anlık bir gecikme oluyor..bilmiyorum elektronik gaz teli mi var? Dikkat çekicek seviyede değil...
    4) Şu an için 180 km oldum ..YB ortalama 5.5 veriyor...Cmax aynı şekilde 6.0-6.5 verirdi..Fiesta benzer kullanımla en iyi haliyle 5.6 vermişti yazın yollar bomboş iken ..Mazda 2 belki rodaj tamamlanınca 5-10 K sonra 5lerin başına iner...Benim kullanımım TEM ve 2. köprü...ne şi ne şd, karışık diyelim...
    5) Cmax mazda2 yi arattı mı diyelim. mazda 2 16" jantlarla deli gibi yol tutuyor. Performans biraz daha geride... Tabii cmaxin oturma pozisyonu ve sürüşü doğal olarak kat kat üstün
    6) Mazda 2 rölantide hiç ses yapmıyor..Açıkçası ben kabin gürültüsünü pek iplemem çünkü hep yüksek sesle müzik dinlerim.Eski fiestadan sessiz diyebilirim sadece

quote:

Orjinalden alıntı: DayLight66

acaba hangi şehirdesiniz ve hangi bayiden aldınız?
    biz ankarada sorduk. go modeline 23.500 den aşağı inmedi. siz üst modelini 24e iyi almışsınız. Metalik renk mi?

istanbul şahsuvaroğlu ..genel müdürü arkadaşım bana sözü vardı elde kalan yani satılmamış olanlardan birini bu fiyata verdi. Metalik beyaz, metalik gümüş ve opak siyah vardı ben metalik gümüşü aldım.Resimleri havalar düzelince çekip koyacağım..Bu fiyat zararına. Eğer elde olmayan metalik sarı metalik kırmızı veya yeşil gibi renkleri seçseydim bu fiyata olmayacaktı...Onlar aslında bana 6 vermeye kalkıştı doktor adamsın para sorunun mu var al 6 yı onu daha yüksek zararla satalım dediler ama ben 2 yi beğendim bir kere.....Zaten yağlı müşterileri olduğum için (yanlış anlamayın Cmaxi herhalde 8-9 kere bakıma soktuğuma göre, eski fiestayı da oraya götürüyordum zararın kat kat karını çıkarmışlardır benden, cmaxin lastiklerini, sileceklerini de onlardan alırım) ..

• hayırlı olsun.Ailecek güle güle kullanın.Allah kaza bela vermesin.
    Eski bir mazda kullanıcısı olarak söylemek istediğim "güzel bir seçim".
  • hayırlı olsun hem güzel seçim hemde fiyat süper kaymaklı ekmek kadayıfı gibi
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.