Şimdi Ara

LG RENOIR KC910 ** İNCELEME YAZIM **

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
0
Favori
9.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Telefon bildiğiniz gibi henüz Türkiye piyasasına girmemiştir. Merakla beklenen bu telefonu ilk alıp Türkiye sayılı kullananlardan biri olmakla öncelikle mutluluk duyuyorum. Telefonu İngiltere'den Londra Tottenham Court Rd caddesinden aldım. İncelememi şu ana başlıklar altında toplayacağım.

LG RENOIR KC910i ** İNCELEME YAZIM **

A) Genel bilgiler
    B) Kutu içeriği

1-) Donanım
    2-) Yazılım
    3-) Fotoğraf
    4-) Video

GENEL BİLGİLER

LG RENOIR  KC910  ** İNCELEME YAZIM **

Kendi çekimim fotoğraflar

KUTU İÇERİĞİ

Telefonun kendisi gibi kutusuda pek kullanışlı
    İçerisinden çıkan parçalar şunlar:

1-) USB Data Kablosu
    2-) Şarj Aleti
    3-) Kulaklık
    4-) Cd ve Kullanım Kitapçığı
    5-) Ekran koruyucu sticker
    6-) Kılıflı kalemi

Telefonun ön ve arka yüzeyinde fabrikadan orjinal çıkışlı stickerlı gelmekte :) Bunu gerçekten iyi düşünmüşler. Ekran yüzünde ki sticker dokunmatik ekranı etkilememekte.

1-) DONANIM

Dış görünüm: Dış görünümü öyle fotoğraflarda ki gibi değil. Çok daha güzel. Ben elime alıp incelediğimde çok beğendim. Resimler ve videolarda ki görüntüler caydırıcı. Gün ışığında elinizde tutması çok daha karar verici bir nitelikte. Kasa sert ABS plastikten yapılmış. Telefonun kenarlarında krom kaplı yarım santimlik çerçeve tüm telefonu dolaşıyor. Çok da güzel bir ayrıntı. Güneşte pırıl pırıl parlıyor

Dokunmatik ekran: İnanılmaz hassas ! İphone kadar hassas diyebilirim arkadaşlar. Üstelik telefonumun üzerinde koruyucu sticker olmasına rağmen çok duyarlı. Kalemini kullanmaya hiç gerek yok. Her düğmeye rahatlıkla basılabiliniyor.

Mesaj yazma:
    İşte bu önemli. Bazılarının dokunmatik ekranda mesaj nasıl yazılır sorularını duyar gibiyim. Arkadaşlar ben çok hızlı mesaj yazan birisiyim özellikle de eski telefonum sony ericsson tuşlu modelinde jet gibi yazardım. Bunda da farklı bir durum yok. O kadar hızlı tepki veriyor ki renoir size, şaşırıyorsunuz adeta bir tuşlu telefon kullanırmışcasına hisse kapılabilirsiniz. Mesaj yazarken herşey çok akıllıca düşünülmüş. Tuşlar kocaman bir kere. Rakam ve Harfler arasında tek bir tuşla geçiş yapıp tekrar harflere veya rakamlara jet hızıyla dönüyorsunuz. T9 klavye özelliği çok harika tepkimeler veriyor. Kesinlike sıkıntı yaşamayacağınıza garanti verebilirim.

Şarj: Henüz konuşmak için erken. Telefonu aldığımda fabrika ayarlı yarı şarjlıydı. 1 kere şarj ettim. 3 gün rahat gidiyor diyebilirim. Özellikle 1 saat wi-fi ve gps kurcaladıktan sonra tek diş dahi şarj göstergesinden inmedi. Ben memnunum. Üstelik telefonda wi-fi ve gps açıkken ısınma yok arkadaşlar Telefon kapalı iken 2.30 - 3 saat arasında tam şarj oluyor

Speaker:
    Hoparlörü kaliteli. Yalnız sesi biraz düşük. Dışardayken duyulması yüksek sesli yerlerde problem olabilir. Ama titreşimi inanılmaz kuvvetli. Mp3 dinlerken speaker'dan kaliteli bir ses alıyorsunuz gerçekten. Dolby digitali açınca müzik daha da tonları belirginleşiyor ve distorsiyon yok oluyor.

Kulaklık: Henüz kulaklığını denemedim, poşetinden dahi açmadım arkadaşlar. Satarım diye getirmiştim cihazı ama öyle kaldı telefonu kurcalayınca aşık oldum

Bluetooth: Üzerinde 2.0 versiyon var. Laptop ile renoir aynı masada ve ikisinden de bluetooth cihazları arattırdığımda renoir 1 adet telefon bulurken laptop bulamıyor (apartman içi, bukunan telefon d900i, karşı bina yada apartman içi bilinmiyor)

Wi-fi: Wireless de çok kuvvetli arkadaşlar. Laptop 1 diş çekerken renoir 2 diş çekiyor ben bunu anlayabilmiş değilim. 1 saat bağlı kaldım bağlantı kopması yaşamadım.

Web browser: Üzerinde gelen tarayıcı çok işlevsel. Hiçbir sıkıntı çekeceğimizi zannetmiyorum. Her türlü sitede rahatça dolaşabildim. Buna mackolik,sporx,facebook,gmail,youtube,mynet siteleri dahil. Özellikle benim gibi maç canlı takibi yapıyorsanız emin olun ki %100 sorunsuz livescore takibi yapabiliyorsunuz. Facebooka girip profilinizi görebilir, mesajlarınızı okuyabilir hatta cevaplar yazabilir ve yeni arkadaş onayı verip ekleme taleplerini yaptım hepsi sorunsuz

GPS: Renoir java olduğu için kötü bir GPS programı yükledim. Yönlendirme yoktu programda. Sadece pozisyonumu belirleyip, otobüs ile giderken saatlik hızımı her saniye başı yenileyen bir programdı. Haa birde hangi yöne gittiğimi yüksekliği ortalama rakımı veren standart bir GPS programıydı. Ama gayet başarılı RENOIR. Çok hızlı bağlanabiliyor. Ev de falan bağlanmıyor tabii ki. Mutlaka gökyüzünü görmesi gerekiyor. Araba ile giderken köprüye girdiğinizde bağlantı kopuyor çıktığınızda 3 saniye içinde tekrar bağlantı kuruluyor.

Arama yapma: Arama yapmak bu telefonla hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı desem ayıp eder miyim . Gerçekten dokunarak aramaz çok eğlenceli. Üstelik siz tuşları girerken telefon otomatik olarak üst menüde "acaba bu olabilir mi aradığınız numara gibilerinden bir numara gösteriyor. Numaranın hepsini yazmaya gerek duymuyorsunuz tabii. Resimde gördüğünüz gibi numara renkleri istediğiniz her renk olarak değiştirebilmek mümkün.

1-) YAZILIM
    Telefon java olduğu için inanılmaz hızlı. Menüler arası geçişte çok çok hızlı. Bir omnia ile kıyasladığımda; omnia da start bastığınızda menü 2-3 saniyede açılacak sonra programlara basacaksınız 2 saniyede orada bekleyeceksiniz ardından aradığınız programı bulmak için biraz bakınacaksınız sonra tekrar programı çalıştırmak için 2 saniye kadar yine bekleyeceksiniz. Ama Renoirde bu böyle değil. Bas anında ekranda. Bas anında açılsın. Özellikle Galeri kısmı falan çok çok başarılı bence. Her menü istenilen hızda açılıyor. Hızlı ve kullanışlı bir arayüzü var.

TEMA: Telefon siyah ve beyaz olarak 2 tema yüklü olarak geliyor. Ek yükleyebilirsiniz tabii. Beyazı seçtiğinizde menüler rengarenk oluyor arka plan beyaz ikonlar renkli bir hal alıyor. Siyah ise telefona bence çok yakışıyor. Arka zemin simsiyah menüler ise çok karizmatik oluyor. Tabii ki yine zevk meselesi

Widgets: Bunlar da hayatınızı kolaylaştıracak, ekranınıza renk katacak ayrıntılar. Keşfeden den ALLAH razı olsun Fm radyo, Müzik çalar, Takvim, Alarm, Digital saat, Analog saat, Yapışkan tarzında küçük sarı yapraklı not defteri, hava durumu, Fotoğraf albümü, Dünya saatleri gibi uygulamalar var.

2. KISIM

VİDEO & FOTOĞRAF

Bugün İzmit'te çok güzel bir hava vardı. Günlerdir güneş yüzünü göstermezken, bugün güneş birkaç saatliğine de olsa bana fotoğraf çekimlerimde eşlik etti

FOTOĞRAF

Bu telefonun en çok beğendim özelliklerinden birisi başarılı fotoğraf çekmesi. Öncelikle barındırdığı özellikleri sizlere belirtmek istiyorum.

Çekilebilir fotoğraf büyüklüğü:

> 3264 x 2448 8 megapiksel
    > 2592 x 1944 5 megapiksel
    > 2048 x 1536 3 megapiksel
    > 1600 x 1200 2 megapiksel
    > 1280 x 1960 1 megapiksel
    > 640 x 400
    > 320 x 240
    > Rehber

Flaş modu:
    > Flaş kapalı
    > Otomatik
    > Kırmızı göz giderici

Manzara modu
    > otomatik
    > potre
    > manzara
    > gece
    > plaj
    > spor

Renk Efekti
    > kapalı
    > siyah beyaz
    > negatif
    > sepya
    > posterleştir

Göz kırpma algılama
    > kapalı
    > açık

Beyaz dengesi
    > akkor ışık
    > güneşli
    > flüoresan
    > bulutlu

Makro
    > açık
    > kapalı

Otomatik-zamanlayıcı
    > kapalı
    > 3 saniye
    > 5 saniye
    > 10 saniye

ISO
    > otomatik
    > 100
    > 200
    > 400
    > 800
    > 1600

Zoom
    > 4x
    > 8x
    > 16x

Kalite
    > normal
    > iyi
    > çok iyi

Arka ışık telafisi
    > açık
    > kapalı

Dahili kamera (ön yüz)

Çekim modları
    > normal çekim
    > gülümseyen resim
    > güzelleştiren resim
    > sanat çekimi
    > sürekli çekm
    > panaroma (mükemmel özellik)
    > çerçeve

Pozlama
    > -2.5
    > -2.0
    > -1.5
    > -1.0
    > -0.5
    > 0
    > 0.5
    > 1
    > 1.5
    > 2

Gördüğünüz gibi bir kompakt fotoğraf makinesini aratmıyor nitelikte özellikleri barındırıyor. Sadece 2 şeyin ayarlarını yapamıyoruz. Bu da amatör kullanıcıya hitap etmiyor. Bu 2 şey; enstante ve diyafram ayarları yok. Telefon otomatik olarak ayarlıyor bunları. Ama bunlar da bir cep telefonunda manuel mod da olacak değil ya bu hali bile bir cep telefonu için çok üst düzeyde Gülümseme modunda gülünce fotoğrafınızı çekmesi de hoş bir detay

Fotoğrafların hepsini buraya koymanın zor olduğunu düşünerek toptan bir rar dosyası hazırladım ve rapide attım. Birkaç örnek resim upload ettikten sonra tam sürüm 37 adet rar dosyasının linkini vereceğim.

***** (rapid share c0m)
    37 adet 8 megapiksel fotoğraf. 55mb. Hepsi orjinal boyutta ve işlem görmemiştir.

http://rapidshare.com/files/181209599/Renoir.zip

VİDEO
    Video çekimi bence çok başarılı. Özellikle 640 x 480 de 30 fps divx kalitesinde video çekmesi çok önemli bir artı. 3 adet video modu var isterseniz video özelliklerini yazayım öncelikle. Arkada ki kameranın koruma kapağını açar açmaz direk fotoğraf makinesi programı devreye girmekte. Yaklaşık 3 saniyede fotoğraf ve video çekmeye hazır hale geliyor. Eğer tuş takımı kilitli ise önce tuş takımını açmanız gerekiyor aksi halde program devreye girmemekte. Örnek videoları da yazımın sonuna eklemek istiyorum. Yine bir rapid linki hazırladım yüksek kalitede izlemeniz için. Ve videolar için nete upload ettim online izlemek için. Tavsiyem tabii ki videoları indirip izlemeniz olacaktır. Çünkü çok fazla kalite farkı var. Özellikle 640 480 video online izlemede bir hayli kalitesi düşmüş.

Video Çekim Modu
    > Normal (30 fps)
    > Yavaş (120 fps)
    > Hızlı

Video boyutu
    > 640 x 384 (w) geniş ekran
    > 400x240 (w)geniş ekran
    > 640 480
    > 320 240
    > 176 144

Manzara modu
    > otomatik
    > gece

Kalite
    > normal
    > iyi
    > çok iyi

Süre
    > normal
    > mms

Bellek
    > telefon
    > kart

ses
    > sesli
    > sessiz

Zoom
    > 4x
    > 8x
    > 16x

Manzara modu
    > otomatik
    > potre
    > manzara
    > gece
    > plaj
    > spor

Renk Efekti
    > kapalı
    > siyah beyaz
    > negatif
    > sepya
    > posterleştir

Beyaz dengesi
    > akkor ışık
    > güneşli
    > flüoresan
    > bulutlu

Pozlama
    > -2.5
    > -2.0
    > -1.5
    > -1.0
    > -0.5
    > 0
    > 0.5
    > 1
    > 1.5
    > 2

***** (rapid share c0m)
    5 adet video. 20 mb.
    1 tane 30 fps 640x480
    4 tane 120 fps slow mode.
    Kuşların uçuşu, paranın dönüşü, ocağın yanışı, insanların yürüyüşü ve arabaların seyri
    **** LİNK YENİLENDİ SINIRSIZ DOWNLOAD ****
    http://rapid-share.com/files/181120884/LG_Renoir_Video_Test.rar

ONLINE VIDEO İZLEME **** (izlesene c0m)

30 fps 640x480 (daha kalitelisi için rapid linkini indirin)
    http://www.izlesene.com/video/amator-lg-renoir/715798

120 fps Kuşların Uçuşu (daha kalitelisi için rapid linkini indirin)
    http://www.izlesene.com/video/amator-lg-renoir--120-fps/715789

120 fps Arabaların Seyri ve İnsanların Yürüyüşü (daha kalitelisi için rapid linkini indirin)
    http://www.izlesene.com/video/amator-lg-renoir-120-fps-video-test-2/715830

120 fps Ocağın Yanışı (daha kalitelisi için rapid linkini indirin)
    http://www.izlesene.com/video/amator-lg-renoir-120-fps-ocagin-yanisi/715881

Telefonun olumsuz yönleri çok az bana göre. Bunlar ne diye sıralarsak şunları söyleyebilirim.
    1-) Dış hoparlör sesi az. Ayarlar ile oynayarak yükseltilebilinir belki.
    2-) Kimine göre evet kimine göre hayır olabilir bu. Telefonun işletim sistemi java. Ama bu bana göre eksi özellik değil. Java olmasından dolaı herşey çok hızlı. Symbian veya windows olsaydı bu telefonda diğer rakipleri gibi ağır kalacaktı. Java olması bir yandan iyi bir yandan kötü. Java'ya çok fazla program yok. Herşeyi yükleyemiyorsunuz. Ama yükleyecekde bir gereksinim duymuyorsunuz. Herşey düşünülmüş bence.
    3-) Rakipleri gibi dahili hafıza ile gelmemesi. (bana 8 gb çok da yeter artar bile) Bana göre eksi değil ama keşke dahili 8+8 gb olarak gelse diyebiliriz.
    4-) Üzerinde dahili gps var ama fabrika çıkışı GPS yazılımı gelmiyor üzerinde. İnsan bir program yapar kurar

Bunların dışında mükemmel bir telefon diyebilirim. Artılarını yazmıyorum bile çok fazla artısı var. Titreşimi ayarlanabilir olması harika olmuş. Özellikle 1. seviyeden 10. seviyeye kadar yükseltilebiliniyor. Şöyle izah edeyim. 2. seviye titreşim sıradan telefonların titreşimi kadar. 6-7 den sonra iyi sarsıyor. 10 da kullanınca aynı bir Masaj aletinden farkı yok

Sorularınız olursa cevaplarım arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aluc -- 9 Ocak 2009; 22:54:15 >

• Yazmayı unuttum arkadaşlar, Telefon ülkemize Mart ayına doğru giriş yapacağını duydum aldığım yerden. Tam emin değilim.
    Bu arada telefonun yazılımında Türkçe dil desteği mevcut. Londradan almama rağmen telefon fabrika çıkışı dil desteği ile birlikte geliyor. Bu demektir ki telefon %100 ülkemize gelecek. Sanırım ithalatçı firmanın bir beklediği birşey var. Hatta telefon elinde dahi olabilir belki de firma piyasanın hareketlenmesini bekliyor olabilir. İlkbahara doğru, telefona Hoş Geldin diyebileceğimizi düşünüyorum . İyi geceler
  • Fotoğrafları Fujifilm s5800 dslr-like fotoğraf makinesiyle çektim. Bu da 8.1 megapiksel. Yarın hem telefonun hem de fotoğraf makinesinin aynı karelerin çekilmiş fotoğraflarını da yayımlayacağım. Galiba aynı çekiyorlar

:..Galaxy Note 20 Ultra 5G Snapdragon 12/128GB..:
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Replika Samsung S5 Hakkında
    11 yıl önce açıldı
    LG X130 İncelemesi - ( Ana Konu )
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Devamını bekliyoruz, ellerine sağlık

Günaydın Révølvér hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figure -- 7 Ocak 2009; 7:23:18 >
    Virüs derdi olmamasıda ayrı bir avantaj.
  • QWERTY yok mu?

Hoş T9'la daha hızlı yazılır ama...

• quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

QWERTY yok mu?

QWERTY var, yan çevirince otomatik çıkıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

QWERTY yok mu?

Evet, Yazmayı unutmuşum o kadar çok detayı var ki gözden kaçabiliyor. Qwerty var

Orjinalden alıntı: Orcunsau

Hemen sorayım mesaj yazma sadece dediğin şekilde mi? Kalem kullanarak el yazısı şeklinde yazılabiliyor mu?

Evet, Bunu da yazmayı unutmuşum. Kalem kullanarak el yazısı ile de yazabilirsiniz. Türkçe karakterlerde tanımlı üstelik. Ç,Ö,Ş,İ, harflerini çizdiğinizde aynen çıkmaktadır.
  • kulaklıktaki müzik performansı çok önemli benim için sony kullandıysan kıyaslama yapabilirmisin.bu arada incelemede hep övgü var kötü yönlerinide yazarsak incelemenin objektifliği konusunda şüphelerimiz geçer.
    Hiç kasmadan, kesilmeden çekmiş süper valla.
    Fotoları indiriyorum şimdi

• Hem inceleme hem de fotoğraflar buram buram kalite kokuyor Çok başarılı, emeğine sağlık bu güzel inceleme için. Videoları da indiriyorum
    Acaba kulaklık bulabilirsen, ses kalitesini bilinen bir cihazın ses kalitesiyle karşılaştırabilir misin?

Dış mekânları söylemeye bile gerek yok

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.