Şimdi Ara

«««●● TOSHIBA ® QOSMIO ® | FUN CLUB | Ana Topic ●●»»» YENİ...!!!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.008
Cevap
5
Favori
68.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kanahmet

Hayırlı olsun vala ben halen bekliyorum tamir edip de gönderecekleri günü 4 ay oldu sabrım taşmaya başladı. Yurtdışından parçalar birtürlü gelmek bilmiyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: meselin

26 kasımda aldığım f50-10g için bugün değişim raporu verdiler, biraz sorun çıkardı ama servis sonunda değiştirilmesine karar verdiler

Sabrına hayran kaldım doğrusu. Gerçi bu tarz durumlarda insanın elinden pek de birşey gelmiyor.

Orjinalden alıntı: cause_of_death

quote:

Hayırlı olsun vala ben halen bekliyorum tamir edip de gönderecekleri günü 4 ay oldu sabrım taşmaya başladı. Yurtdışından parçalar birtürlü gelmek bilmiyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: meselin

26 kasımda aldığım f50-10g için bugün değişim raporu verdiler, biraz sorun çıkardı ama servis sonunda değiştirilmesine karar verdiler

Sabrına hayran kaldım doğrusu. Gerçi bu tarz durumlarda insanın elinden pek de birşey gelmiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: RaiKo

uğur bey bu sorumu da cevaplandırırsanız sevinirim
    quote:

peki 650/950/1600 de denediniz mi yada 650/950/1800 de özellikle ilk verdiğim ayarda çok mu ısınma yaptı birde 98-99 derece demişsiniz bu her oyun için mi geçerli yoksa zorlayan bir oyunda gördüğünüz max bir değer mi?

quote:

Orjinalden alıntı: uguretes

quote:

arkadaşlar kernell arkadaşımız dışında yani f50 kullanıcılarından gpu'ya overclock deneyen oldu mu?

ben denedim 600/900/1600 de çalıştırıyorum devamlı hiç problem yok 98 - 99 dereceye çıkıyo ama problem yok

650/950/1600 de çalıştırıyorum CRYSIS-COD5-NFS UNDERCOVER gibi oyunlarda 100 dereceyi buluyor 1 saatten fazla oynuyorum ama.
    ●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●● S O O N _ PENTAX _ K-x _ DSLR _ Camera ●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

• arkadaşlar sizde bilmektesiniz daha önce yazdığım bir yazı ile yani sizlerin haklarını birazcıkta olsa korumak ve yardımcı olmak adına mesaj yazmıştım.

bu duruml birlikte TOSHIBA ile tüm bağlarım koparılmıştır yani işime son verildi .

ee ne demişler doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar.

bu günden sonra toshiba ile hiçbir ilgim alakam ve bağım yoktur bilginize.

desteklerinizden dolayı teşekkür ederim.

@kanahmet ve @cause_of_death arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür onlar konuyu biliyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anaxunamun -- 3 Şubat 2009; 17:47:26 >
    ●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●● S O O N _ PENTAX _ K-x _ DSLR _ Camera ●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

• Uğur bey size olarak pm de gönderdim bu durum iyice çığırından çıktı. Tüketici hakem heyetine pazartesi günü dilekçemi vereceğim ve de dava açacağım. Bu duruma çok üzüldüm ve avrupa ile bizzat telefon görüşmesi yapacağım. Asıl işsiz kalmaları gerekenler şu anda o firmada ise cezalarını çekecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanahmet -- 29 Ocak 2009; 22:24:39 >
  • Uğur abi gerçekten çok üzüldüm. Buradan anlaşılıyor ki Toshiba donanımlı - bilgili eleman istemiyor. Toshiba'ya olan güvenim oldukça sarsıldı doğrusu. Qosmio notebooku burada konusunu görüp alan birçok kişiden sadece biriyim, ekranında ölü piksel çıkınca bile inanılmaz yardımınız dokundu tekrardan teşekkürler. Ancak görünen o ki bir takım şahıslar insanların sabrını kötüye kullanıyor, resmen salak yerine konuyoruz demek ki. Bu yorumuma sebep olan şey teknik açıdan yeterli bilgiye sahip olmayan insanların teknik serviste çalışırken sizin gibi gerek satış gerekse satıştan sonra ilgi bakımından görevini "bana göre" fazlasıyla yerine getiren elemanları işten çıkarmaları gerçekten akıl erdilecek gibi değil. Ben buradan ne anlıyorum, belirli şahıslar müşterinin sabrından faydalanarak "kasıtlı" olarak gereken değişimlerin önüne geçmeye çalışıyor.

@kanahmet

30 iş günü doldu dolacak sanırsam, çok az daha sabret istersen eğer 30 iş günü de dolarsa daha sağlam olursun. Dolmadan sana aynı şekilde geri gönderirlerse de yapıştırırsın davayı. Bu konularda pek bir bilgim yok ancak olan senin parana + zamanına oldu. Bunun karşılanması gerekiyor, kesinlikle haklısınız aslına bakarsanız geç bile kaldınız "iyi niyet"inizin kurbanı oldunuz. Büyük ihtimal ben olsam benim de başıma aynısı gelirdi, yazık ya illa bağırıp çağırmamız mı gerek. Bu arada davayı açınca sizi caydırmak isteyeceklerdir, bakalım nasıl bir teklif sunacaklar... Bu konudaki kararınıza saygı duyarım, bu mücadelenizde de size başarılar dilerim.

• Eğer bilgisayarımın sorunu çözülürse Uğur abi`den bir özür borçlular ve hakkettiği yerde olmalıdır. Teklifleri ne olursa olsun davamdan vazgeçmeyeceğim çünkü üstümde çok büyük bir suçluluk hissi var Uğur Abi`nin bu durumundan kendimi sorumlu tutuyorum. Pazartesi günü gereken işlemleri başlatacağım.
    quote:

Uğur abi gerçekten çok üzüldüm. Buradan anlaşılıyor ki Toshiba donanımlı - bilgili eleman istemiyor. Toshiba'ya olan güvenim oldukça sarsıldı doğrusu. Qosmio notebooku burada konusunu görüp alan birçok kişiden sadece biriyim, ekranında ölü piksel çıkınca bile inanılmaz yardımınız dokundu tekrardan teşekkürler. Ancak görünen o ki bir takım şahıslar insanların sabrını kötüye kullanıyor, resmen salak yerine konuyoruz demek ki. Bu yorumuma sebep olan şey teknik açıdan yeterli bilgiye sahip olmayan insanların teknik serviste çalışırken sizin gibi gerek satış gerekse satıştan sonra ilgi bakımından görevini "bana göre" fazlasıyla yerine getiren elemanları işten çıkarmaları gerçekten akıl erdilecek gibi değil. Ben buradan ne anlıyorum, belirli şahıslar müşterinin sabrından faydalanarak "kasıtlı" olarak gereken değişimlerin önüne geçmeye çalışıyor.

@kanahmet

30 iş günü doldu dolacak sanırsam, çok az daha sabret istersen eğer 30 iş günü de dolarsa daha sağlam olursun. Dolmadan sana aynı şekilde geri gönderirlerse de yapıştırırsın davayı. Bu konularda pek bir bilgim yok ancak olan senin parana + zamanına oldu. Bunun karşılanması gerekiyor, kesinlikle haklısınız aslına bakarsanız geç bile kaldınız "iyi niyet"inizin kurbanı oldunuz. Büyük ihtimal ben olsam benim de başıma aynısı gelirdi, yazık ya illa bağırıp çağırmamız mı gerek. Bu arada davayı açınca sizi caydırmak isteyeceklerdir, bakalım nasıl bir teklif sunacaklar... Bu konudaki kararınıza saygı duyarım, bu mücadelenizde de size başarılar dilerim.

• quote:

Eğer bilgisayarımın sorunu çözülürse Uğur abi`den bir özür borçlular ve hakkettiği yerde olmalıdır. Teklifleri ne olursa olsun davamdan vazgeçmeyeceğim çünkü üstümde çok büyük bir suçluluk hissi var Uğur Abi`nin bu durumundan kendimi sorumlu tutuyorum. Pazartesi günü gereken işlemleri başlatacağım.
    quote:

Uğur abi gerçekten çok üzüldüm. Buradan anlaşılıyor ki Toshiba donanımlı - bilgili eleman istemiyor. Toshiba'ya olan güvenim oldukça sarsıldı doğrusu. Qosmio notebooku burada konusunu görüp alan birçok kişiden sadece biriyim, ekranında ölü piksel çıkınca bile inanılmaz yardımınız dokundu tekrardan teşekkürler. Ancak görünen o ki bir takım şahıslar insanların sabrını kötüye kullanıyor, resmen salak yerine konuyoruz demek ki. Bu yorumuma sebep olan şey teknik açıdan yeterli bilgiye sahip olmayan insanların teknik serviste çalışırken sizin gibi gerek satış gerekse satıştan sonra ilgi bakımından görevini "bana göre" fazlasıyla yerine getiren elemanları işten çıkarmaları gerçekten akıl erdilecek gibi değil. Ben buradan ne anlıyorum, belirli şahıslar müşterinin sabrından faydalanarak "kasıtlı" olarak gereken değişimlerin önüne geçmeye çalışıyor.

@kanahmet

Valla senin suçun olmadığını biliyorsun ama ne yalan söyliim ben de biraz sorumluluk hissettim bu konuda bu durumu duyunca. Yapabileceğim birşey varsa elimden geldiğince yardım etmek isterim.

• Çok teşekkürler ama arayıp bugün ağızlarının paylarını vereceğim.

Çok teşekkürler ama arayıp bugün ağızlarının paylarını vereceğim.

Eğer senin cihaz için arayacaksanız hiç aramayın bence, direk dava edin. Uğur Bey konuusnda görüşecekseniz ben de görüşmek isterim eğer cihazın durumu netleşmeden yapılabilecek birşeyler var ise.

Orjinalden alıntı: themawi

Merhabalar

bir süredir laptop almayı düşünüyorum. fiyatları ve özellikleri çok inceledim. ekonomin çok iyi değil ama makinelerin çok güzel olması bu paralara değeceğini gösteriyor.

2-3 madel arasında kaldım. ama büyük iltimalle toshiba alıcam

düşündüğüm modeller

1_ Dell XPS M1730
    2_ Asus G71G A2

ve

3_Qosmio F50 11A
    4_Qosmio X305-Q711 (4 GB) -- Qosmio X305-Q715 ( p8600 / p 8700 çok fark edermi?.)
    5 _QosmioX305-Q705 (4 GB) (işlemçisi biraz zayıf geliyor )

DELL oldukça pahalı erişemiyorum. 2-3-ve 4 seceklerden birini seceçeğim.

bir kaç sorum olacktı.

1- yukarıdaki qosmiolar ve f50 11 a modellerinde yüz tanıma tec. - parmak izi okuma ve kumanda mevcut mu . yine bu 3 madelde tv turner mi var yoksa kumanda sadece multimadia uygulamalar için mi .

2-- siz olsanız hangini secerdiniz neden ( laptop almaya kadar verdiğimde max 3000 tl düşünüyordum listemdeki modellerin ise fiyatları bu bütçeyi aştı biraz

3- F50 11a modelinin özellikleri belirtilirken TFT ekran ve denmiş. LCD ile TFT ??
    Ekran Size : 15.4 "
    Type : Toshiba TruBrite® WXGA+ TFT display

4-- son olarak işlemcilerde ve HDD lere baktığımızda takılıyorum

Qosmio F50-11A P9400 clock speed : 2.53 GHz
    Front Side Bus : 1066 MHz
    2nd level cache : 6 MB
    ama HDD 640 GB (320+320) 5400 rpm hdd yavaş kalıyo

ve

x 305 ler ramler (DDR III) , HDD ( 7200 rpm) 17 ekran- renk ekran kartı. mükemmel ama işlemci olarak en fazla p8600 belki p8700 e çıkabilirim. işlemcileri karşılaştırdığımızda
    x305ler__ P8600 1066 MHZ 2.4 GHz. 3 MB Cache
    F50 11A P9400 cache : 6 MB
    bu iki işlemci arasında çok fark oluşumu ??

ben sistemlere bütün olarak baktıımda Qosmio X305-Q711 (4 GB) bana daha yakın daha mantıklı geliyor.

Sizin düşünceleriniz benim için çok önemli sizler de lütfen yorumlarını paylaşırmısınız

Sorular konusunda bilgi sahibi arkadaşlar cevap verebilirler mi acaba. yorumlarını bekliyorum

• arkadaşlar uğur beye konuyla ilgili pm attım.ama hala daha okumamış
    sizde okuyun

quote:

Kardesim cok uzuldum yaa valla sinir oldum.yapilmasini istedigin bir sey var mi,sikayet filan tarzinda gercekten türkiye servisi cok sorunlu.burda yazdigimiz sikayetleri toplayip japonyo merkeZe,almanyaya,amerikaya atsakmi ki oyle ingilizcesi iyi olan birini bulup burdaki şikayetleri toplayıp bir organizasyon yapalim Bu arada ne gerekce gosterdi ki.dava ac istersen oyle pat diye atamazlar gecerli kanitli bir sebep olmasi lazim.tabi krizide bahane ederler

Böyle bir organizasyon yapalım beyler ama ingilizcesi çok iyi olan biri burdaki şikayetleri toplayıp ingilizceye çevirip e-mail atması lazım herkesin de e-maillerini ekleyip merkezlere göndermemiz gerekli.Böyle bir gönüllü var mı.Benim ingilizcem çevirmeye yetmez.1 ay da da hazırlayıp göndersek iyidir.
    NE DERSİNİZ?

Sorunu çözülmeyen arkadaşlar hemen dava açsın.ben ürünümü yurtdışından almış olmasaydım dava açacaktım.Sanayi bakanlığı ile görüşmemde malesef dava açma hakkım olmadığını söylediler.sadece türkiyede satılan ürünler için dava açma hakkımız varmış.sorunumu anlattığımda kesinkez davayı kazanacağımıda söylemişlerdi.ama ürünüm yurtdışı olmasaaydı.Kaymakamlıkların ticari hakem heyetleri vasıtasıyla dava açabbiliyoz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kernell -- 30 Ocak 2009; 14:43:33 >

• Önce metnin türkçesi hazırlanabilir daha sonra ingilizceye çeviririz. Bir kaç kişi ingilizce kısmıyla ilgilenmeli ki en iyi metni yollayalım. İngilizce konusunda yardımcı olmaya çalışırım, çok da iyi değil ingilizcem ama olduğu kadar (:
  • Aynen ben de Türkçesi oluşturulursa önce yardımcı olmaya çalışırım ingilizcem var ama çok ileri seviyede değil. Öncelikle madde madde nelerden bahsedeceğimizi belirlersek güzel bir yazı oluşturur hep beraber atarız her tarafa.
  • Daha öncede benzer sorunları ortak bir metinle anlatalım demiştim, kernell uğur bey için çok üzüldüm kesinlikle desteklemeliyiz diye düşünüyorum. Kendi bilgisayarımla ilgili Japonya ve Almanya'ya mail yazmıştım sonra birebir ilgilendiler (ne derece etkisi oldu bilemiyorum) arızası yoktur denilen bilgisayara 4 hafta sonra değişim raporu verdiler. Bu sorun ile ilgili her türlü desteği veririm
  • o zaman arkadaşlar önceki forumumuzdaki de şikayetleri belirlememiz lazım.O yüzden herkes kendi şikayetini toplasın en son hepsini birleştirip bi kaç arkadaşa verip ingilizceye çevirip sonra herkese dağıtıp hepberaber mail atalım veyahutta bir kişi atsın altınza imza olarak da hepimizin mail adresi yazılabilir.benim de şikayetlerim vardı duruyor onlar.
    sizin fikirleriniz nedir acaba.güzel bir organizasyon yapmamız lazım.karıştırmadan

- Yeterli donanıma sahip olmayan teknik servis elemanları
    - Müşteriye gerekli önemin gösterilmemesi
    - Satışa kadar gösterilen ilginin satıştan sonra gösterilmemesi
    - Gereğinden uzun süren cihaz onarımları

Zaten yüksek ihtimalle çoğumuzun şikayetleri bu konulardadır. Bir de üzerine Uğur Bey'in yaşadığı talihsiz durum ve sizlerin şikayetlerini ekleyelim. Bununla beraber bence acele etmeyelim kanahmet eğer dava açacaksa merak ediyorum şahsen dava haberini aldıklarındaki tutumlarını yüksek ihtimalle komik olacaktır, dava öncesi ve sonrası tutumlarını da yazarsak fena olmaz diye düşünüyorum.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.