Şimdi Ara

Nvidia GT212'nin detayları; 384x paralel işlem birimi ve 96x TMU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • GeForce GTX 285 ve GeForce GTX 295 modellerini kullanıma sunmaya hazırlanan Nvidia'nın bir sonraki GPU'su hakkında detaylar görünmeye başladı. Geçtiğimiz Haziran ayında duyurduğu GeForce GTX 200 serisi ekran kartlarına güç veren GT200 GPU'sunu yeni üretim teknolojisiyle nanometrik anlamda küçülterek dahaz az güç çeken ve daha serin çalışan kartlara yeşil ışık yakan Nvidia'nın yeni amiral gemisi GT212 olacak.


    Nvidia'nın GT212 kod adlı yeni grafik işlemcisinin 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanması bekleniyor. Fakat 55nm üretim teknolojisine adapte edilen GT200b GPU'sundan farklı olarak GT212 teknik anlamda önemli değişikliklere sahip olacak. Hardware-Infos sitesinin haberine göre GT212 GPU'su, Nvidia'nın yüksek performansı segmentindeki güncel temsilcisi GT200 ve GT200b'den farklı olarak 256-bit olacak.


    Her ne kadar bellek veri yolu desteği açısından mevcut çözümlerin bir adım gerisindeymiş izlenimi veriyor olsa da Nvidia aradaki farkı yüksek çalışma frekansına sahip GDDR5 bellekler ile kapamayı planlıyor. Bu sayede üretim aşamasında verimliliği daha yüksek GPU'ların hazırlanabileceği ve olası performans farkının da yeni nesil bellek teknolojisinin gündeme alınmasıyla telafi edileceği söyleniyor.


    GT200 ve GT200b'den farklı olarak paralel işlemci sayısının 240'dan 384'e yükseltileceği iddia eidlen GT212 GPU'su işlem gücü açısından yerini alacağı modellerden çok daha iddialı olacağı üzerinde duruluyor. 384x parlel işlem birimine ek olarak TMU sayısının da 96 olacağı konuşulan GT212 GPU'sunun transitör sayısının 1.8 milyara yakın olacağı ve yonga boyutunun da 300mm2'nin altında olacağı belirtiliyor.


    Detaylarına daha önceki haberlerimizde yer verdiğimiz Hynix'in 7Gbps'lik yüksek hızlı GDDR5 yongalarını kullanacağı da iddia edilen GT212 GPU'sunun üretim verimliliği ve maliyetlerinin 40nm üretim teknolojisi ve 256-bit'e çekilen bellek veri yolu genişliği sayesinde GT200 jenerasyonunua göre daha düşük olacağı da üzerinde durukan önemli detaylardan biri olarak dikkat çekiyor.


    Nvidia'nın GT212 GPU'su için gözler yılın ikinci çeyreğinde. Nisan-Mayıs döneminde gelebileceği belirtilen yeni grafik işlem birimine rakip ise AMD-ATi'nin RV870 GPU'su olabilir. Tabii haberimize konu olan detayların henüz Nvidia tarafından doğrulanmadığını belirtmekte de fayda var. 40nm üretim teknolojisi için başlayacak yeni rekabetin galibi kim olacak sorusunun cevabı için bir süre daha beklememiz gerekecek.








  • O halde bu kart GTX3xx serisi olmalı... Yine GTX280 adıyla falan piyasaya sürmezler herhalde...
  • bu ne ya daha insanlar gt200b lere alışamdı şimdi 212 çıktı hangisini alcaz şaşırdık off
  • Çıktığını kim söyledi kardeşim... En erken yazın çıkar bu.
  • 40nm gpu istiyoruz ya nvidia elini çabuk tutmassa ati bi darbe daa indircek
  • Transistor sayısı yüksek fakat yonga boyutu 40nm 300mm2 altında burası çok önemli 384sp 96tmu 256bit ddr5 çok güzel saat hızları eskiye göre daha iyi olur herhalde en fazla 350$ seviyesinde olsun yeter



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 5 Ocak 2009; 19:54:36 >
  • Özellikler kağıt üstünde umut verici ama testleri görmek gerek.ATİ'nin düştüğü hatayı tekrarlıyan (512 bitlik veriyolu )Nvidia Ati gibi çareyi ddr5 geçmekte bulmuş gözüküyor.Atinin 5*** serisi karşısında hangi konumda olur iki firmanın kartları çıktıktan sonra kesin netleşicek fakat rekabetin çok daha kızıştığını,rahatlıkla bu hamleden görebiliyoruz.Özellikle Ati'nin ekran kartı piyasasında 4*** serisi itibariyle yükseliş grafiği gösterdiğini düşünürsek.
  • Bizde bunu söylüyoruz nezamandır sonunda doğru yolu bulmuşlar ama en azında 378bit yapsalarmış. Anlaşılan daha 2 sene 256bit kartlara mahkumuz sonra ddr7 çıkar zaten adam gibi kart yapmaz bunlar off off. Dua edelimde Crytek bi grafik canavarı oyun daha yapsında bunlarda adam gibi kart yapsın. Kartın her birimi artarken veriyolu nasıl düşer anlamıyorum sanki 20nm yapacaklar.
  • Üff çokk dehşet olur bu kart muhtemelen dx 11 le gelir. Bit 256 ama ddr 5 olduğu için zaten band genişliği yhüksek olmazmı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fasilgibi

    Bit 256 ama ddr 5 olduğu için zaten band genişliği yüksek olmazmı?

    Konunun başından beri ne konuşuluyor zaten....
  • Valla test beklemeye falan pek gerek yok 384 shader ile ortalığı dümdüz eder o(şu anki kartları).Karşısında tek zorlanabileceği ara sıra geçilebileceği belki GTX295 olur.Bana göre GTX295'te ortada kamaz gibi geliyor.
  • bu işe para dayanmaz
  • Saat hızları GTX280 gibi çok düşük olmazsa (ki 40nm ile bir zahmet olmasın) ortalığı dümdüz eder bence de. (GTX295 falanda duramaz karşısında muhtemelen)
  • 40 nm üretimi gpu lar yaygınlaşsın biraz. ortalık nasıl serinleyecek bir görelim
  • Haber için Tüeşekkürler.

    Bu şekilde haberleri daha çok duyarız tabii ki kartların çıkmasına 1 ay kala gerçekler dökülmeye başlayabilir yanlız bildiğim bir şey varsa ATI nanometrik küçülmede yine rakibine fırsat vermez nede olsa bu konuda artık adamlar Profesyonel oldu. Birşey daha varki onu ATI yaparmı bilmem ama çift çekirdekli GPU haberleri dolaşıyordu bir ara. Ekran kartı dünyasında bir ilki gerçekleştirebilir gibime geliyor mesela şöyle bir sıralama çıkarabilirler.





    Giriş Seviyesi: HD5840

    Orta Seviye:HD5870

    Üst Seviye:HD5900 Çift Çekirdekli GPU





    Tabiiki bunlar benim tahminlerim. Gelişmeleri zamanla öğreneceğiz.
  • Bir bölümde yazım hatası olmuş HD5850 yerine HD5840 yazmışım.
  • cok guzel bunlar gelsinde
    gtx 260 lar alinabilir seviyeye insin
  • simdi bu aletle mi cikacak 5870 karsisina?5870 dogal cift cekirdek gelirse ne olacak?dinler mi diyorsunuz 384x filan?bu kadar ozellikle nasil 1.2x daha iyi oluyormus rv770'den ben onu anlamadim.iddiali gelen gene nvidia, sesi cikmayan gene amd.

    http://www.planetmaks.com/show.asp?id=504
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CeFurkan

    cok guzel bunlar gelsinde
    gtx 260 lar alinabilir seviyeye insin


    hala daha ucuz cf çözümlerine yenik düşerken biraz zaman alacak fiyat düşüşü
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TiesTorN

    Saat hızları GTX280 gibi çok düşük olmazsa (ki 40nm ile bir zahmet olmasın) ortalığı dümdüz eder bence de. (GTX295 falanda duramaz karşısında muhtemelen)

    gtx 295 de 480 paralel işlemci var toplamda da 160 tmu bir tarafını yırtsa dahi geçemez ancak sli çalışmazsa olur
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.