Şimdi Ara

DIVXPLAYER - TV - AMFI HDMI BAĞLANTISI DOLBY DIJITAL SES SORUNU YARDIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili dostlar divxplayerım da hdmi çıkış var direkt olarak lcd tv me bu şekilde giriyorum. Fakat bunu yapınca, divxplayer ın ses bölümünde, spdif raw kapanarak pcm e dönüşüyor. Yani, divxplayer ı hdmi dan lcd tv ye bağladığım zaman, optik ses çıkışı spdif/pcm oluyor ve dolbj dijital alamıyorum amfimden. Ben de optik ses kablosunu çıkardım. Hdmı ' ında dolby dijital iletmesi gerektiğini düşünerek, ordan bağlama yolunu seçtim.Bu şekilde, optik kabloyu tv ve amfim arası bağladım. Yani, ses divxplayerden hdmi ile tv ye, ordan da optik ses kablosu ile amfime gidiyor.Bunları yapmama rağmen, amfimde dolbj dijital i açamadım. Pcm olarak görüyor.İzlediğim film orjinal dvd ve içinde dolbj dijital seçeneğide bulunmakta. Acaba, nerede sıkıntı var yardımcı olabilirmisiniz ?



  • Playerdan Tv ye degil Playerdan Amfiye amfindende TV ye çıkman lazım.
  • sonunda tv ye çıkarsam nasıl ses sistemi bağlayacağım ki ona sonuçta kolonlar amfiye bağlı. Artı olarak benim sorunum divxplayer ı hdmi dan tv ye bağladığımda, spdif raw kısmının dvd menüsünden pasif olması. Yani sinyali pcm gönderiyor. Ama normal scart bağlantısında spdif raw kısmı açılıyor.
  • DivX player ınızın HDMI audio out kısmını off yapın.

    Öyle bir seçenek yok ise; Anfinizin HDMI girişi varsa Playerınızı ona bağlayın. Anfiden HDMI çıkış ile TV ye
  • divxplayerımın hdmi audio off kısmı diye bir kısmı yok. amfimde de hdmi giriş yok maalesef. Acaba component den bağlasam divxplayerı lcd tv ye hdmi ile arasında çok fark olur mu görüntü olarak. Çünkü hdmi normal divxlerde upscale ediyor ve inanılmaz derecede net bir görüntü alıyorum. Component de bağlarsam öyle bir görüntü alabilirmiyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatakoZ -- 5 Ocak 2009; 17:23:21 >
  • divxplayer'ın hdmi çıkışı ile ilgili olarak menulerde herhangi bir seçenek bulunuyor mu?
    Bildiğim kadarıyla tv'ler hdmi'den gelen sinyali hiç çözmeden (eğer stereo değilse) direk olarak optic out'a veriyor.
    Bu durumda amfiye pcm sinyalin gelmesi divx player'in hdmi'dan pcm ses gönderdiği anlamına gelir.
    Eğer menulerde hdmi output için ses çıkış türü belirlenebiliyorsa işiniz kolay.

    Diğer durumda ya composite'e razı olacaksınız ya da hdmi girişi olan bir avr'ye terfi etmeniz gerekecek.
  • divxplayer menüsünde hdmi ile ilgili tek yer alan başlık çözünürlük başlığı ses le ilgili birşey mevcut değil. Bu durumda HDMI kabloları dolby dijital aktarmıyor mu demek oluyor bu acaba ? sanırım component bağlayacağım artık. Composite e göre görüntü çok daha iyi. divxplayer ım saba bu arada. Yine ustalardan önerileri bekliyorum.
  • Çok düşük bir ihtimal ama denemekte fayda var. internettte divx playerınız için firmware aradınız mı?. Belki yeni bir firmware ile yeni özellikler kazandırılmış olabilir.
  • Ayrıca tv'ninde menusunde biraz dolasmakta fayda var.
    Belki ses ile ilgili bölümlerde optik çıkışa sesin nasıl aktarılacağını seçmenize yarayan bir ayar olabilir. Ama maalesef bu da düşük bir ihtimal. Dediğiniz gibi component aktarmak en kolay çözüm gibi görünüyor.
  • Arkadaşım HDMI en yeni bağlantı şekli.
    Aklınıza gelen her türlü sesi aktarır.
    Netice de ben de bağlı.
    DVD den AVR ye ve DD/DD+/DTS/DTS-ES/DTS-Discrete seslerin tamamını çözülmüş/çözülmemiş olarak aktarıyor.

    Bu durumda TV ler optic çıkıştan dolby D 5.1 sesi desteklemiyor. Özellikle bende samsung fullHD LCD var optic çıkış ta var ama sadece STEREO ses çıkışını veriyor.(DD TrueXT denen özelliği ile sanal 5.1 hissi veriyor)
    Samasung tr ye optic ten 5.1 alamazmıyım diye sordum hayır denildi.
    quote:

    Orjinalden alıntı: PatakoZ

    divxplayer menüsünde hdmi ile ilgili tek yer alan başlık çözünürlük başlığı ses le ilgili birşey mevcut değil. Bu durumda HDMI kabloları dolby dijital aktarmıyor mu demek oluyor bu acaba ? sanırım component bağlayacağım artık. Composite e göre görüntü çok daha iyi. divxplayer ım saba bu arada. Yine ustalardan önerileri bekliyorum.




  • tv nin ses kısmından çıkış sesi dolby dijital ayarlıyorum. Sorun bana kalırsa divxplayer da hdmi ı takında direk spdif raw kısmını kapatıyor divx in menüsünden ve menüde sesle ilgili o tarz bir işlem yaptırmıyor bir daha.Maalesef divxplayer ın yazılımı yok sitede site buhttp://www.profilo-servis.com.tr/ voxlline a ait yazılım vardı sanırım. Avr de hdmi giriş olsa keşke de denesem maalesef yok.
  • Merhaba ,

    Ben de benzer bir sorunu Pioneer LX5090 plazma ile yaşıyorum.
    Sony Vaio lap-top'un HDMI çıkışından plazmaya HDMI ile giriş yapıyorum. Plazmanın optik çıkışını da AVR'ye bağlıyorum. Sonuç: Ses AVR ekranında 48 Khz PCM olarak görünüyor ve kısık bir stereo ses duyabiliyorum.

    Benim tv'de DVB-T özelliği var . Sanırım bu optik çıkış, plazmanın dahili dijital karasal tunerinden 5.1 ses alırsa bunu iletiyor. Yani diğer harici bağlantıların ses kaynaklarını 5.1 olarak aktaramıyor. En fazla, kısık sesli bir stereo PCM ses alıyorsun. Tahminimce sizin durumunuz da aynı benimki gibi.

    Forumdaki "Pioneer Plazma Ansiklopedisi" başlığının son sayfalarına bakarsanız, bu sorunun çözümü için bana tavsiye edilenler arasında, yaklaşık 40 $'lık harici ses kartları var. Belki bunlar derdimize derman olabilir.

    Saygılar...
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim. Yani aslında garip olan bir divxplayer a hdmi kablo takınca neden spdif raw kısmı kapanır da, pcm ye dönüşür ki bu bence hdmi ın Dolby dijital i taşımadığının göstergesi. 2 kablo birden denedim.
  • Patakoz sorununu tam olarak anlamış bulunuyorum. Haftalardır aynı sorunla ben de boğuşoyordum ki bugün çözdüm olayı. çözdüm derken sorunun ne olduğunu anladım.

    sorun alper arkadaşın dediği gibi tv den kaynaklanıyor. tv hdmi ile gelen sesi avr ye dd olarak aktaramıyor. bende samsung le40a656 var. hp notebook umun hdmi çıkışından tv ye bağlıyorum ve tv den de optik kablo ile ses sistemine gidiyorum. ancak ses sisteminde hiç bir şekilde dd ses alamıoyorum. ve bu da tv den kaynaklanıyo. sende de aynı durum var. divx playerından tv ye çıkıp ordan avr ye gittiğin için ses dd gitmiyor.

    bu arada bende digiturk plus da var. digiturk plus ın optik çıkışından ses sistemine bağladığım zaman national geographic hd kanalını açınca ses sistemi direk dolby digital i tanıyo. ama tabi burda dolby i çözen dtplus kutusu oluyo...
  • Arkadaşlar benim de buna benzer bi sorunum var. Toshiba laptopumun HDMI çıkışını sony ev sinema sistemimin Video2 HDMI girişine takıyorum. Fakat ne ses ne de görüntü var. Benim Tv normal bir tv tüplü cinsten. Başka bir yerde, LCD ye direkt HDMI den bağladığımda seste görüntü de şahane. Acaba benim sorunum ne olabilir?

    Yardımalrınızı bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.