Şimdi Ara

2 YILLIK ÜNİVERSİTE MEZUNLARI NEDEN YETKİSİZ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
25.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • GUNCEL 2 YILLIKLAR
  • yazdığımı yanlış yoprumlamayında kampüsün kapısından giren tüm hakları kendinde görüyor. kazandında Odtü 4 yıllığa mı almadılar. 2 yıl okumuşmuş. şikayet edeceğine ders çalış. bu ne yaw. kolay yoldan üniversiteye gir meslek edin bide ter dökmüş adamlarla aynı haklara sahip olmak iste.

    bene anadolunun bi üniversitesinden mezunum 4 yıllık hiç bi zaman bi Odtü lü Hacettepelinin imkanlarını veya niteliklerini kendime hak görmedim. bnm hakkım bu kadardı diyorum. eksik yönlerimi tamamlamaya çalışıyorum.

    220-240 puanla üni ye gir kendini kral zannet olur yavrum başka? 300-330 alan adamın günahı nedir?

    2 yıllık bitirenler 2 de aö okuyor sorun kalmıyor sesleri kesiliyor. sende oku şikayet edeceğinee.. üstüne bi de "bieen iiiyki unıvirsiti bitirdim" diye komşulara hava atarsın

    Sen ben biz siz buyuz arkadaş bulunduğumuz yer bizim gerçek konumumuzdur. 2-4-6 yıllık. şikayete gerek yok. bende kpds den 70 alamıyorum. beni niye y lisansa farklı bi üniversite almıyor diye şikayet etmiyorum yeter puanı almalıyım çalışmalıyım diyorum. şikayet ettiğiniz şey kendinizsiniz. kendinizle barışık olun neyseniz o'sunuz. neysem o'yum neysek o'yuz.

    askerde sağını solunu bilmeyen adam diyorsun. bizde kısa dönemler olarak o adamlarla aynı koğuşlarda yattık ha eğitimler ayrıydı biraz daha efendi davranıyolardı bize hepsi bu. kompleks görüyorum sizde. 4 yıllık değil yüksek lisans yapmış avukat arkadaşım 1 tane komiser 1 tanede komser yard. sı vardı hiçte bi sorun yoktu.

    sağını solunu bilmeyen adama yönelri öğrettik okuma bilmeyene okuma işini bilmeyeni işini öğrettik. bunda ne var? bişey biliyosan ispat et sana tşk etsinler. çok kral çocuklar vardı 15 ay askerlerin içinde. rüştlerini ispat etmişler kral gibiydiler valla.

    hak verilmez alınır. bu össde de askerde de geçerlidir. kendi hakkınızı savunurken başkalarına da terbiyesizlik etmişsiniz. kalitesi iyi olan arkadaşlarımı ayırıyorum ama önce insanlık diyorum. rütbe mevki makam sonra gelir. ne lise mezunları var sohbetine doyum olmuyor ne y lisans mezunları var yanlarından geçilmiyor. bunların önemi kalmıyor hiç kimsede gökten size lisans diploması asteğmen veya çavuş rütbesi vermiyor. Yetki diye istediklerin yetki değil HAKTIR ..hak verilmez alınır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 16 Şubat 2009; 23:06:01 >




  • yazdıgın acıklamalar soyle yaklasım ıkı yıllıklar olarak herkes yerını konumunu bılıyor arkadasım bız demıyoruzkı askerlıktede 4 yıllıklar gıbı yapalım 9 ay olsun 10 ay olsun ama bır farkımız olsun ilkokul mezunundan ne farkımız var biz dıyoruz kı pastadan bır payda bızım olsun muhendıslerde ımza yetkısı var teknıkerlerde nıye yok ha dıyorsankı yıne olmaz herkes haddini bilecek ben derim kı ozaman bu okullar nıye var nıye acıyorsun nıye ben harc oduyorum kapa gitsin saygılar
  • Arkadaşlar internette gördüğüm bir haber, teknikerleri yakından ilgilendiriyor. Gelişmeleri myoturkiye den takip edebiliriz.


    Derneğimizin organize ettiği Tekniker Dernekleri Toplantısı 14 Şubat 2009 da Ankara'da saat 14:00 de yapılmıştır.

    Tarihi toplantı Derneğimizle birlikte,

    Tekniker ve Yüksek Teknikerler Derneği,
    Teknikerler Derneği(Birliği),
    Telekomünikasyon Teknikerleri Derneği ve
    Harita Teknikerleri Derneğinin

    katılımıyla gerçekleşmiştir.

    27 yöneticinin katıldığı toplantı 2,5 saat sürmüş olup toplantıda Teknikerlerin sorunları 3 ana başlıkta:

    1- Türk Tekniker odalarının Kurulamaması

    2- Teknikerlerin Yetki ve sorumlulukları ile Askerlikte Teknikerlerin mağduriyetleri

    3- Çalışanların özlük haklarındaki mağduriyetler olarak belirtilmiştir.

    Sorunların çözüm yolları tüm dernek yöneticileri tarafından anlatılmış ve sorunların çözümü için Derneklerin birlikte hareket etmeleri gerektiği belirtilmiştir

    Çoğunluğun düşüncesi Federasyon çatısı altında derneklerin birlikte hareket etmeleri yönünde olmuştur.

    Sonuç olarak: Derneklerin Tekniker Dernekleri Federasyonu çatısı altında birlikte çalışmalarının yönetim kurullarında görüşülüp karara bağlandıktan sonra Federasyon kurma kararı verildiği andan itibaren; Dernekler sorunların çözümü için birlikte çalışmaya başlasın kararı verilmiştir.

    Dernekler Federasyona üye olma kararlarını 15 gün içinde bildireceklerdir.

    MAD-TEK YÖNETİM KURULU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pyustun -- 16 Şubat 2009; 23:38:34 >




  • harç ödüyorsan karşılığında bir hizmet eğitim hizmeti alıyorsun. konumuza dönelim. mühendis işin ilmini görür tekniker pratiğe yatkındır. yani dediğinden şu çıkıyor ki hemşire ameliyata giriyor ama reçete yazamıyor. çünkü hemşire ameliyata da doktorun sevk ve idaresinde giriyor. yani sorumluluk doktora ait. sorummluluğun da bir karşılığı var. yani eczaneleri kalfalara hastaneleri hemşirelere kışlaları astsubaylara bırakmak demektir bu. e mühendis doktor ne iş yapacak o zaman? izin verde mesleklerinin sorumluluk kısmını üstlensinler. bunun için eğitiliyorlar.

    maalesef mühendis akademik yönden sizden ileride bu nedenle sorumluluğu ve bu sorumluluğun karşılığı olan maaşı ona verirler.

    e tabi sıkıntı olarak gördüğünüz olayın bir de ülkedeki içdurumla ilgisi var. çok eleman var. bana sorarsan 2 yıllık ihtiyacı daha fazla ve en önemli işlere imza atanlar onlar.

    askerlik mevzusunda diyecek bişeyim yok. çünkü biz 6 ay yapmıyorduk nüfus bu kadar fazla değilken. yedek subay kanununa tabi olarak yapıyoruz 12 ay. 6 ay bize bir lütuf. bana kalsa 12 ay yapmak isterdim. e madem erbaş oluyoruz o halde devlette süreyi kısa tutarak bize lütufta bulunup hakkımızı zaman olarak veriyor. o zaman bende şikayet ederim ben sağı solu bilmeyen adamla aynı koğuşta niye kalıyım okul okumuşum vs diye. sistem böyle. yapacak bişey yok. yani kısacası size en baştan beri 1111 sayılı askerlik kanunu geçerli devlet size neden bir lütufta bulunsun ki? bizi yd sb yapamadığı için kısa yaptırıyor. er in yaptığı çok işi de kısa dönemlerde yapıyor. dedim ya sistem böyle. ben 4 yıllık mezunu uzman çavuşlarıda biliyorum. sen uzman erbaş yönetmeliğini bi oku da adamların sahip oldukları (!) hakları gör.

    yani cin olmadan adam çarpmak denir buna. eliniz meslek tutunca çok yüksek mevkiye gelirim umudu taşıyosunuz ama bunca nüfus varken daha çok çalışmak gerekiyor. dedim ya 2 yıl aöf okuyun tüm hakları kazanın. ki y lisans mezunları bile mevki makam sahibi kolay kolay olamıyoken... kısacası devlet seni sınava tabi tutuyor sende bene herkeste zeka seiyemiz veya çalışkanlığımız seviyesinde kendimize değer biçtiriyoruz. devlette buna göre bizlere değer veriyor. merak etme yani çok aksi durum olmadıkça 2 yıl mezunu olan adam ilkokul mezunuyla aynı süre askerlik yyapsa da onun yaptığı işleri yapmaz. bu da bir lütuftur. mesleğin var madem 2 yıl da okumuşsun. wc temizlemessin veya ortalıkta dolanmazsın mesleğini icraa edersin. illa zaman kısaltarak lütufta bulunsun diyemiyosun.

    yalnız sizde o açılan okullara bilerek isteyerek gittiniz. gitmeme şansınızda vardı. bazı haklardan yoksun kalacağınızı bile bile gittiniz. gittikten sonra " aa bizim hiç hakkımız yokmuş" demek doğru bir yaklaşım değil.

    amaç o hakları nasıl elde edebilirim sorusunu sormak ve o hedefe doğru ilerlemektir. e bu hedefe ilerliyemiyorsan demekki kapasiteniz veya kapasitem budur deyip işleyişe ayak uydurmamız gerekiyor.

    değiştirmeye çalışacaksın değiştiremiyorsan ayak uyduracaksın. bunun başka yolu olduğunu sanmıyorum.




  • boşa okumayın yazık emeginize ailelerinize ve size 2 yıllıkların yetkılerı yok
  • bosa okuma kardesım
  • acı ama gerçek işte 2 yıllık okuyunca anca "ben üniversite mezunuyum" diyebiliyorsun bir dahaki sene ne olacak bakalım hayırlısıyla 4 yıllık bir yer kazanabilsem

    akrabam okudu 2 yıllık dikey geçiş yada yatay geçiş neyse işte yaparak 4 yıllığa geçmeye çalışıyor "2 yıl okudum ama boşuna okumuşum" diyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 28 Şubat 2009; 17:22:49 >
  • burdan bas bas bagırıyoruz bosa okumayın dıye umarım bırıleının kulagına kupe olur yetkısız 2 yıllıklar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Pretender

    Meslek yüksek okullarına yetki verilmemeli. Mühendislik okuyanlar 4 yıl boşuna mı okuyor.



    ben makine okuyorum 2 yıllık ve son senem nasipse bitiyor liseden de bu mesleğin içindeyim. diğer bölümleri bilmem ama makine sektöründe makine mühendisleri teknikerlere tezgahta üretimde seri imalatta we tasarımda rakip dahi olamazlar kaç tane mühendise iş öğrettik onlar elinde kalemleriyle imza atabilir ancak (MÜHENDİS ARKADAŞLAR ALINMASIN KUSURUMADA BAKMASIN)her kez için geçerli diil bu şekilde düşünenlere cevap bu esas mühendisliğe yetki verilmemeli meslek lisesinden mühendisliğe öss ile geçiş imkansız gibi bişii bu işi bilen bunun eğitimini alan adam giremiyor ama düz liseden anadolu lisesinden gelen tornavide tutamayan adam mühendis oluyor nasıl iş yapacak bunlar :):)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi white-dagger -- 22 Mayıs 2009; 18:58:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: B@R!$


    quote:

    Orjinalden alıntı: quadream

    2 yıllık üniversiteden mezun olup da ne bekliyorsunuz anlamadım
    ben 5 sene okuyorum bi halt olmuyo


    sen bu düşünceyle 20 yılda okusan bişey değişmez dostum





  • Aslında üniversite ile meslek yüksek okulu arasındaki fark son derece nettir ve MYO'lar üniversite değildir. Ama nedense son zamanlarda tartışma konusu olmuştur.Özetlersek:

    -Üniversite: Teorik alt yapının oluştuğu yer
    -MYO: Teoriyi uygulamaya(Örnek: Kaynak) geçirecek ara elemanın yetiştirildiği yer.

    Aradaki fark bu kadar açıkken neden sistemi sorguluyorsunuz anlamıyorum. Dünyanın her yerinde olan bir şey bu.
  • arkadaşım okuduğun üniversite filan değil. yüksekokul yani devletin gözünde lise mezunundan farkın yok.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.