Şimdi Ara

420 W Thermaltake Q6600 için yeterli mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Q6600'a terfi edip mevcut ekran kartım HD 4830 ile birlikte 420W thermaltake güç kaynağım sistemime yeter mi ?

yoksa stabilite sorunu çeker miyim ?

Teşekkürler

• güncel ekran kartları için şuanda min. 450w güç kaynağı öneriliyor.yetmez tahminimce,yetse bile sınırda.
  • Hımm, yine bilgisyar camiasına paraları dökücez yani

• valla kardeş akşam bişey denedim. Şimdi imzamdaki sistem mevcut günlük olarak 3.6Ghz 3.7Ghz kullanıyordum. 500watt enermax var sistemde. Ekran kartıda 8800gt. Overclock yapıyorum evet ve işlemciye 1.49 volt üstünü verdiğimde sistem açmıyordu. yani 3.6Ghz de anca stabil yapabiliyordum aleti! Akşam aklıma bir fikir geldi ve kenerda yatan 350watt PSU vardı. Şimdi bu psu yu sadece ekran kartını beslemek için kullandım! yani 500watt psu rahatladı. o yüzden artık işlemciye watt verebilirim diye düşündüm ve yavaş yavaş arttırdık ki şuan 1.6Volt veriyorum işlemciye. Bunu sonucunda da şuan 3.9Ghz da çok çok stabil alet makine adeta uçuyor :D

Demek istediğim bunlar sorumla ne ilgisi var diye sorarsan. Alt sınırları alma PSU çok önemli akşam bunu öğrendim. Önümüzdeki günlerde ati 4870 i CrossFire yapmayı düşünüyorum ki artık nasıl bi watt ihtiyacı doğacak sen düşün artık 1000-1200 felan lazım sanırım bana CrossFire'ı kurarsam. Zamanında fazlasıyla yeter yawww diye aldiğim 500watt enermax hiç mi hiç yetmiyor. Tabi bu kullanım koşullarına bağlı. Sonuç itibari ile o/c gibi bişi düşünmüyorsan yeter. ama yok ben o/c yapacam dersen yükset wattlara yönelmelisin..

• Saol Sinan hocam, O/C düşünmüyorum. Belki ilerliyen bir zamanda yetmezse olabilir ama o zaman yüksektirim PSU'yu amacım şimdi çıkan extralardan yırtmak.

Ama 420 W Thermaltake Bu sistemin O/C'suz haliyle stabilliğine zarar vericekse mecbur değiştiricem.

500 W OCZ iyi mi ?

• quote:

Orjinalden alıntı: celtic_frost

Saol Sinan hocam, O/C düşünmüyorum. Belki ilerliyen bir zamanda yetmezse olabilir ama o zaman yüksektirim PSU'yu amacım şimdi çıkan extralardan yırtmak.

Ama 420 W Thermaltake Bu sistemin O/C'suz haliyle stabilliğine zarar vericekse mecbur değiştiricem.

500 W OCZ iyi mi ?

olmuşken 500watt ocz olsun kardeş..
    Daha Fazla Göster
  • 420watt o.c siz yetecektir
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.