Şimdi Ara

\\\ TOYOTA YARiS FUN CLUB TURKEY /// :) (49. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
2.225
Cevap
58
Favori
225.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: balabanraca

quote:

Merhaba,

arkadaşlar bugün dikkatimi birşey çekti.

Klima sistemimin Soğuk/Sıcak ayar bölümünde Soğuk kısmının ışığının yanmadığını farkettim.
    Aşağıda fotoğraflarını ekledim. Yanması lazım öyle değil mi?
    Yarın servise gidip baktıracağım.

Arkadaşlar, servisten geliyorum.

Alıntıladığım mesajımda bahsettiğim konuda sorun yokmuş.
    Boşu boşuna bir saat serviste bekledim.
    İlk etapta durumu diğer Yaris'lerden kontrol etmek hiç aklıma gelmedi.
    Sonrasında diğer Yarislerden kontrol ettiğimde, benim eklediğim fotoğraflardaki gibi çok az bir ışığın o bölümü aydınlattığını gördüm. Yani direkt olarak mavi yanmıyor.

benim mavi isik daha canli sanki dostum aksam bi bakaym

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• genelsekreter kullanıcısına yanıt
    Diğer Yarislere bakmasaydım içim rahat etmeyecekti. Sönük bir ışıklandırma yakışmamış.
    Aydınlatmaların geneline bakınca tek renk olduğu görülüyor. Belki de bu yüzden mavi aydınlatma kullanmamışlardır.

Arkadaşlar yeni Yaris kullanıcılarına bazı sorularım var..

- Arka sis farlarından neden sadece sol tampondaki yanıyor? Sağ tampondaki süs olsun diye mi konulmuş? Yoksa benim sağ tampondaki sis farım patlamış mıdır? Çünkü yanmıyor.

- Kullanım kılavuzu 316. sayfada torpido gözündeki Aux ve USB girişinde kapak olduğunu anlıyorum. Benim aracımda böyle bir kapak çıkmadı. Showroomdaki diğer Yarisleri kontrol ettim, onlarda da kapak yoktu. Sizlerin araçlarında böyle bir kapak var mı?

- Birde Yaris'in bakımları 10bin km de ya da 6 ay'da 1 mi? Bugün 6 ay gibi birşey takıldı kulağıma. Doğruluk payı var mıdır?

Ben 10bin km'de ya da 1 yıl dolduğunda diye biliyordum.

Doğru bilgi hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balabanraca -- 2 Temmuz 2013; 22:23:51 >

• quote:

Diğer Yarislere bakmasaydım içim rahat etmeyecekti. Sönük bir ışıklandırma yakışmamış.
    Aydınlatmaların geneline bakınca tek renk olduğu görülüyor. Belki de bu yüzden mavi aydınlatma kullanmamışlardır.

- Arka sis farlarından neden sadece sol tampondaki yanıyor? Sağ tampondaki süs olsun diye mi konulmuş? Yoksa benim sağ tampondaki sis farım patlamış mıdır? Çünkü yanmıyor.

- Kullanım kılavuzu 316. sayfada torpido gözündeki Aux ve USB girişinde kapak olduğunu anlıyorum. Benim aracımda böyle bir kapak çıkmadı. Showroomdaki diğer Yarisleri kontrol ettim, onlarda da kapak yoktu. Sizlerin araçlarında böyle bir kapak var mı?

- Birde Yaris'in bakımları 10bin km de ya da 6 ay'da 1 mi? Bugün 6 ay gibi birşey takıldı kulağıma. Doğruluk payı var mıdır?

Doğru bilgi hangisi?

biri yansıtıcı sanırım.

• Şehir aracı deyince akıllara gelen ilk modellerden biri olan Toyota Yaris, yeni görünümüyle yollarda boy gösteriyor. B segmentinden büyük bir pasta payına sahip olan Yaris dizel seçeneğiyle uzun menziller vaadediyor

http://www.xn--otogndem-95a.com/genel/daha-sert-daha-ekonomik/

Diğeri süs olsun diye konulmuş. Benim kullandığım araçta da yanmıyordu

• aliyldrm A kullanıcısına yanıt
    yenı kasa hosuma gtmeye besladı
  • arkadaşlar iki on balata ne kadar tuttar bilen varmı. araya masrafı kıstıda bugun cıkartcam
  • selam değerli yaris kullanıcıları. şu ilan hakkında yorumlarınızı bekliyorum.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-akademisyen-ilk-sahibinden-dizelotomatik-yaris-129387442/detay/
    yeni kasası çıkmış bir araç için fiyat oldukça şişkin geldi bana, km de yüksek...
    donanım yüksek olduğundan dikkatimi çekti. sizce kaç liraya kadar verilir bu araca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer28 -- 5 Temmuz 2013; 14:09:09 >
    Otomobiller ile aşk yaşayan birisi...
    www.otogündem.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: genelsekreter

yenı kasa hosuma gtmeye besladı

Yeni kasanın albenisi gerçekten yüksek. Benim açımdan sadece donanım ve fiyat skalası orantılı değil.
    Biz aracımızı alırken kampanyalı fiyat 38650 TL'idi. Şuan 39750 TL. Bu fiyatlara eskiden C sınıfı araçlar alınabiliyordu.

Arkadaşlar Yaris'in bakım aralığı 10.000 km yahut 6 ay'da bir. Hangisi önce dolarsa. Bilginiz olsun. 1 Yıl diye biliyordum ama teyit ettim. 6 ay'da birmiş.

Geçtiğimiz günlerde "Toyota Orijinal Araç Bakım Ürünlerinden" aldım. Deri Temizleyici ve Döşeme Temizleyici.

Kokpit Spreyi ellerinde kalmadığı için alamadım. Ellerinde 1 tane vardı ama o da teşhirde denendiği için azalmıştı.
    İşin ilginci Döşeme temizleyici ve Kokpit spreyi 400 ml. İkisini elinizde tarttığınızda, Kokpit Spreyi bariz yarı yarıya boştu. Yedek parça, satış bölümündeki ilgili kişi 1 tl indirim yapalım onuda alın dedi. Yani insanlar zorla rencide edilmek istiyorlar. Her zaman nezaketten yana olduğum için cevap vermedim ama şöylede diyebilirdim "Ben size 1 tl vereyim, siz kendinize ciklet alırsınız!" Hayır birde bu lafı söyleseydim Müdürünün yanında hoş bir durum olmayacaktı. 1 tl indirimmiş, o ne ya. :)

Deri Temizleyici (26 TL) (Henüz Kullanmadım) : Nötr PH Sabun formülü. Lanolin ile zenginleştirilmiş. Derideki kalıcı hale gelmiş kir ve kurumu hassas biçimde temizler. Deriyi yeniler, kuruluğu ve çatlakları azaltır.
    Döşeme Temizleyici (24 TL)(Henüz Kullanmadım) : Hızlı etkiyen köpük formülü. Aracın iç mekanındaki hoş görünmeyen lekeleri temizler. Tüm kumaş, vinil ve deri döşemeleri temizler. Halılar, kumaş koltuklar ve kapı trimleri için idealdir.
    Kokpit Spreyi (Alacağım)

Aşağıdaki fotoğrafta Toyota Orijinal Araç Bakım Ürünlerinin fiyatlarını görebilirsiniz.

Yaris için olan jantları fotoğrafladım.

Pavona Jant : 1240 TL

Podium Jant (Antrazit) : 1440 TL

İsimsiz jant

Yeni Yaris Orta Konsol Kutusu : 400 TL

Yeni Yaris Gündüz Far Kiti : 502 TL

Lcd Park Sensörü (Tüm Araçlar) : 171 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balabanraca -- 6 Temmuz 2013; 15:38:13 >

• quote:

Doğru bilgi hangisi?

1. Arka sis farı çoğu yeni araçlarda tek taraflıdır diğeri görüntüyü tamamlasın diye heralde kedi gözü :)
    2. Usb girişinde kapak var. Bu usb yide hangi akla hizmet saklama gözünün en dip köşesine koydularsa flash diski takmak için eğilip bükülüyoruz.
    3. Toyota web sitesinde tüm Toyotalar için 10 bin km de bir bakıma getirin diyor. Yıldan bahsetmiyor fakat 6 ayda bir yağınızı değiştirmenizi tavsiye ederiz diyor :P
    Toyota
    Oto Bakım Ürünleri - Toyota Orijinal Araç Bakım Ürünleri
    http://www.toyota.com.tr/turkey-local/periyodik_bakim.tmex

Bir de direksiyondaki tuşların ışıklandırması var mı bi ayarla açılıp kapanıyor mu ki? El alışkanlığınız yoksa direksiyondan multimedyayı kontrol etmek karanlıkta imkansız :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitchiker -- 8 Temmuz 2013; 17:45:38 >

• hitchiker H kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

cevaplarınız için teşekkür ederim.

Usb kapağının olduğunu sizden başka söyleyen forumdan bir kullanıcı daha var. Toyota'ya bu konu ile ilgili mail attım lakin henüz geri dönüş yapmadılar. Garip olan Sonkar Showroomdaki diğer sıfır Yaris'lerin üzerinde de usb/aux kapağı yoktu. Bizzat kontrol ettim. Eğer orada kapak varsa bana o kapağı temin edip vermek zorundalar.

Usb girişinin olduğu yer gerçekten kötü düşünülmüş. Size katılıyorum. İnsan zorlanıyor.

Toyota müşteri hizmetleri, bakım aralığının 6 ay olduğunu söyledi. Serviste aynı şekilde 6 ay'a düşürüldüğünü söyledi. 10.000 km'yi ben zaten ne 6 ay'da görebilirim, ne de 1 yılda.

Direksiyondaki tuşların aydınlatması yok. Herhangi bir şekilde açılıp kapatılamıyor.

İnşallah Pazartesi günü Yaris benzinli Multidrive S Cool donanım alacağım.

Kadınımım ve ilk arabam olacak :))

Gerek forumun tamamı gerekse sayfanız sayesinde müstakbel arabam hakkında pek çok şey öğrendim. Ama malum ilk arabam olacağı için hala bir çok eksiğim var. Zaten daha hiç trafiğe de çıkmadım :)

İlk olarak size soracağım şey şu. Ankara Toyota Toyan plazadan bahsettiğim araç için 41bin fiyat aldım. Aslında şu ara araba fiyatlarının yülsek olduğu söyleniyr ama bekleyemeyeceğim. Fiyat iyi midir? Fiyat iyi olmasa bile düşüremeyeceğimize göre ne gibi donanımlar yada aksesuarlar isteyebilirim. Arabayı almaya iş arkadaşımla gideceğim sonuçta ama o da hiç sıfır araba almadığı için burdan aldığım bilgilerle gitmek istiyorum..

İkinci olarak; arabann beyazı ellerinde vardı ama pazartesiye kadar kalırmı bilmem. Parayı Pazartesi tamalayacağım, umaım kalır. Araç ellerinde var diyelim, işlemler bitip aracımı en erken ne zaman teslim alırım?

Plakamı ayırdım, vekalet fln veriliyormuş sanırım, onlar alacaklarmış vs.

Aslında sıfır araba alacakların dikkat etmesi gerekenler başlığını okudum ama yinede tavsiyeleriniz olursa seve seve dinlerim.

Şimdiden çok teşekkürler.

• kazasiz belasiz gule gule kullnin. sifir arabam olmadi tavsiyem yok

• teşekkür ederim. Darısı başınıza diyelim o zaman..

Orijinalden alıntı: Yildizaaa

teşekkür ederim. Darısı başınıza diyelim o zaman..

insallah

• Yildizaaa Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

aracınız şimdiden hayırlı olsun. Kazasız, güzel günlerde kullanmanızı temenni ederim.

Öncelikle trafiğe hiç çıkmadığınızı belirtmişsiniz. Bu yüzden Direksiyon dersi almanızı salık veririm.
    Benimde hiç trafik tecrübem yoktu. Erkek olduğum halde 16 saat Direksiyon dersi aldım. 6 saati biraz fazladan oldu ama olsun.
    Bugünlerde ablamda direksiyon derslerine başlamış bulunmakta. Takribi olarak 10 saat ders alması gerektiğini düşünüyorum.
    Acemiliğinizi üzerinizden atmadan trafiğe çıkıp hasbelkader jantınızı sürtseniz, üzülürsünüz.

Yaris için ortalama 2000 tl indirim yapıyorlar.
    Biz Mayıs 2013'te Yaris Fun Multidrive S'i 1950 tl indirim ile almıştık.
    Sizin Yaris Cool için aldığınız indirim 1750 tl. (Kampanyalı satış fiyatı 42750 tl)

İndirimi yeterli bulmuyorsanız, başka bayiilerden fiyat alabilirsiniz. Biz akrabalarımıza Kocaeli, Düzce ve Ankaradaki bayiilerden fiyat aldırmıştık, hiçbir bayii İstanbuldaki Sonkar Plaza kadar iyi fiyat vermemişti.

Yaris fiyatları Haziran ayında 1000 tl zamlandı.

Aracınızın ilk Motorlu Taşıtlar Vergisini bayii ödeyecek. 413,50 TL
    Temmuz ayıyla birlikte, MTV'de ikinci 6 aylık dilime giriliyor. Bu yüzden şanslısınız. 2014 Ocak ayına kadar MTV ödemeyeceksiniz.

Biz aracımızı Mayıs sonunda aldığımız için, Bayiinin ödediği ilk MTV taksidiyle sadece 1 ay arabamızı sürebildik. Temmuz ayında 413,50 tl ikinci taksidi cebimizden ödedik.

Trafik Sigortası ve Kasko size ait.

Donanım ya da aksesuar olarak çok fazla şey beklemeyin. Trafik Seti ve Paspas veriyoruz diyeceklerdir. Bunları zaten bütün bayiiler veriyor.

Hediye olarak ya da indirimli bir fiyat isteyerek Park Sensörü taktırabilirsiniz. Ben kendi aracıma tamponu deldirmemek için park sensörü taktırmadım. Çünkü takılacak olan Park Sensörü orijinal aksesuar olmayacaktı.

Hediye konusunda pek fazla birşey beklemeyin derim.

Arabanın işlemlerini başlatmadan önce çelik jant için konuşmanızı öneririm. Almak istediğiniz Yaris'in Cool donanımında 15"inçlik alüminyum jant kullanılıyor ve üzerinde jant kapakları mevcut.
    Aracınızı almadan önce, aracınızın üzerindeki alüminyum jantları, çelik jantların fiyatından düşürterek, çelik jant almak istediğinizi söyleyin.

Yaris'in orijinal çelik jantlarının 4 adedi ortalama 1250 tl. Siz aracınızdaki alüminyum jantları almayıp bu fiyat üzerinden düşürülmesini sağlayıp, daha uygun bir fiyata çelik jantlara sahip olabilirsiniz. Bana böyle birşey yapılabileceğini bir arkadaşım arabayı aldıktan sonra söyledi. Almadan önce haberim olsaydı, kesinlikle çelik jantları indirimli almayı çok isterdim. Şuan 1250 tl veripte çelik jant falan almam tabii.

Aracınızda; Trafik Seti, İlk yardım çantası ve Yangın Söndürme Tüpü olması gerekiyor. "Ceset Torbası ve Tebeşir olmadığı için ceza yiyen insanlar var." Ben en yakın zamanda ceset torbası ve tebeşir almayı planlıyorum.

Beyaz renk istiyorsanız, bulunabilir. Bayiiler elimizde yok diyorlar ama başka bayiilerden yahut merkezden araç çekebiliyorlar.
    Araç bayiinin deposundaysa 1 hafta içinde aracınızı teslim ederler.

Arabanızı bayiiden çıkarmadan önce genel bir kontrol yapabilirsiniz. Motor şasi numarasının ruhsata doğru yazılıp yazılmadığını kontrol edebilirsiniz. Araçtaki tüm ışıkların, donanımların, klimanın çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.
    Ben kendi açımdan bu kadar kontrol yapmadığımı söyleyebilirim.

Bir de 41000 tl'yi direkt bayiinin hesabına geçmeyin. Arabayı alıyorum, işlemlere başlayabilirsiniz dediğiniz anda 15-20 bin tl bayii'nin hesabına geçebilirsiniz. EFT'yi yaparken açıklama kısmına "2013 Model Yaris Cool Multidrive S - İlk ödeme" gibilerinden bir metin yazabilirsiniz. Ödemenin kalan kısmını, arabayı teslim alacağınız gün, arabayı inceledikten sonra, bayiinin hesabına geçebilirsiniz. Ben böyle yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balabanraca -- 23 Temmuz 2013; 23:36:42 >

• çok çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için..

Ehliyetimi 2007de almıştım ve belki 2009'dan beri sürücü koltuğuna hiç oturmadım. Bu nedenle direksiyon dersini zaten almayı düşünüyordum. Hatta hocamı buldum bile. Uyarınıziçin çok teşşekkğr ederim..

Anahtar teslim fiyatına yani 41bine trafik sigortası ve plaka işlemleri de dahil diye söylemişlerdi ama yine bi emin olayım.

Bu arada geri görüüş kamerası varken park sensörüne ihtiyaç duyarmıyım sizce? Birde çelik jant sadece görsellik için mi öneriorsunuz, yoksa başka bbir avantajı varmıdır?

Evt, arabayı aldığıma dair imzamı atmadan arabayı didik diidk kontrol etmem gerektiğini sanırım ezberledim :) herkes aynı şeyi tembihledi :))

Bence 15-20bin'de fazla ama bilmiyorum bakalım ne kadr peşinat isteyecekler. Ben banka kartımdan çektirmeyi düşünüyorum. EFT daha mı avantajlı olur? sonuçta açıklama kısmına direk yıl, model belirteceğiz dimi.. doğru diyorsunuz..

• Yildizaaa Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

forum bunun için var. Paylaşmak güzeldir.

Anahtar teslim fiyatının içinde Trafik Sigortası da dahilse çok iyi. Ortalama 300 tl'de oradan ekleyebilirsiniz. Buda 2000 tl indirimi almış olduğunuzu gösterir. Biz kendi cebimizden ödemiştik Trafik Sigortasını.

Anahtar teslime; İlk Mtv taksidi, Plaka işlemleri dahil olmalı. Birde yanında Trafik Sigortasını öderlerse gayet tatmin edici olur.

Park sensörleri, geri dönüş kamerası olsun, olmasın bence en zaruri donanımlardan biri. Geri dönüş kamerası içinde park sensörü olsa güzel olur ki böyle araçlar var. Cool donanımlı Yaris'e park sensörü taktıranlar var. Örneğin siz ana ekranra bakerken geriye doğru manevra yaptığınızda kenara köşeye kaldırım, yaya gelmiş olabilir. Bu gibi durumlarda sensörler sizi uyarır.
    Ben aracın orijinalinde park sensörü olmadığı, orijinal aksesuar takmayacakları ve tamponu delecekleri için park sensörü taktırmadım.

Çelik (Alüminyum Alaşımlı) jantları görsellik olsun diye önermedim. Aracın üzerindeki jantları kaldırıma sert sürtseniz eğilip bükülebilirler. Böyle bir durumda da yenisini almak zorunda kalırsınız. Lakin Alüminyum alaşımlı çelik jantlar kolay kolay eğilip bükülmezler, dayanıklıdırlar.
    Görsel olarak düşünürseniz, görsellik artısı olur ki ben hiç bu kafada değilim. Sadece aracınızı bayiiden çıkarmadan takas usulü, ucuza Alüminyum alaşımlı çelik jant değişim fırsatınız olabileceğini belirtmek istedim.

Ödemeleri banka kartınızla da yapabilirsiniz. Tamamiyle sizin seçiminiz. Eft yaparken açıklama kısmına ne için ödeme yaptığınızı belirtmeniz sizin yararınıza olur.

Yaris'iniz tekrar hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balabanraca -- 14 Temmuz 2013; 0:07:00 >

• Selamlar 2008 model triptonik 1.3 sol yaris 70bin km temiz kullanılmış fiyatı ne kadar eder arkadaşlar.

1.0- 1.3 arasında hangisini tercih edersiniz?. Performans beklentim yok sadece az yaksın istiyorum zaten lpg de yapacağım.
    Araç kesinlikle otomatik olacak ancak bu konuda soru işaretleri başlıyor bende. Toyota MMT çok sıkıntı çıkardığına dair bilgiler var internette. Aslında yarı otomatik şanzımana alışkınım daha önce kullandım bu tarz araç sarsıntısı v.s. benim için problem değil alışınca çok sıkıntı olmuyor ama büyük masraf çıkarsın istemem tabi ki.

Normalde yarı otomatikler geri kaydırıyor acaba yariste yokuş kalkış desteği var mı?.
    Sol ile terra arasında güvenlik donanımı olarak bir fark var mı?
    Yakıt tüketimi 7 litre civarında diyorsunuz istanbul şehir içi?

Teşekkür ederim yardımlarınız için.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.