ilk zamanlar oyle olur goz kapakları rahat durmaz zamanla alısırsın 1 haftadır gozunde oldugu ıcın gozlerın kurumustur ve cıkartmak zorlasır cıkartmaya calısmadan once yuzunu yıkarsan gozun sulanıcak ve daha kolay kayarak cıkacak ayrıca sunuda ızlemenı tavsıye ederım
ilk zamanlar oyle olur goz kapakları rahat durmaz zamanla alısırsın 1 haftadır gozunde oldugu ıcın gozlerın kurumustur ve cıkartmak zorlasır cıkartmaya calısmadan once yuzunu yıkarsan gozun sulanıcak ve daha kolay kayarak cıkacak ayrıca sunuda ızlemenı tavsıye ederım
arkadaşım o lens muhtemelen gözüne yapışmıştır :D Her gece yatmadan önce doktor çıkarman gerektiğini söylemedi mi sana şimdi ameliyatla aldırmak zorundasın lensi şaka yapmıyorum bu arada gayet ciddiyim bende kullandım bi ara numarasız Lens (hareli yeşil)
arkadaşım o lens muhtemelen gözüne yapışmıştır :D Her gece yatmadan önce doktor çıkarman gerektiğini söylemedi mi sana şimdi ameliyatla aldırmak zorundasın lensi şaka yapmıyorum bu arada gayet ciddiyim bende kullandım bi ara numarasız Lens (hareli yeşil)
sadece miyopmu yoksa miyop+astigmat Toric lensmi ? lensleri çıkarmayı öğrenince çok kolay gelicektir 1 hafta baya tutmuşsun ama aylık lensse sorun olmaz
lens ne kadar kaliteli olursa olsun gözün hava alması şart geçen gün lensimle uyuduğumda gözümde kuruduğunu hissettim solüsyon dökerek yumuşatıp çıkarttım olmadı bide solüsyon dök belki aşağı kayar gözüne çok zarar verir bence bu akşam da onunla yatma çünkü ne kadar zarar vermez diyen olsa da bence zararlı
Dostum ilk lens aldığımda bende aynı sorunu yaşamıştım.. İşaret parmağını lensin üstüne hafif deydir ve kaydır gözün iç tarafına doğru, elini korkak alıştırma hiç bi sorun olmaz..
sadece miyopmu yoksa miyop+astigmat Toric lensmi ? lensleri çıkarmayı öğrenince çok kolay gelicektir 1 hafta baya tutmuşsun ama aylık lensse sorun olmaz
aylık lens ayda bir değiştirlmesi gerektiğini ifade eder ayda bir çıkartılması gerektiğini değil
bende göz doktoruna muayaeneye gittiğimde lens önermişti. sonra dedi bende eşantiyon var hemde iyisinden (110ytl miş) bu aylık lens 1 ay hiç çıkarmadan kullanıyosun dedi cazip geldi iyi baklaım tak dedim. Eğer beğenirsem 1 ay sonra yenisini sipariş etcektik bunu ücretsiz taktı. 9 gün sorunsuz kulladım hiç çıkarmadan. Banyo yaparken bile çıkarmadım. Zaten çıkarmayı bilmiyodum. 9.gün bir gözüm kızardı çok acımaya başladı. arkadaşlar çıkart dediler uğraştım uğraştım beceremedim. Sonra bilen biri bir el atıverdi soktu parmaklarını gözüme (iğrenç bi durum rezaletrtti) neyse çıkardı.Lensleri de çöpe attık solusyon kap fln yoktu. bunlar bi aylık kullanılıyo sonra atılıyodu. Aylık lensti. Doktor hiç çıkarılmıyo demişti. O günden beri gözlük kullanıyorum o doktora da gitmedim bi daha. Ama o rahatlık süperdi. Tekrar lens kullanmak istiyorum ama iyice ğrenmek istiyorum takıp çıkarmayı fln. yoksa çok kötü yaa. Bu arada Miyop 2.5 numaram
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netopin -- 1 Ocak 2009; 14:05:44 >
INTEL C2D E6750 @ 3.20 GHZ | GIGABYTE P35 DS3L | 2 GB VERITECH (2x1) @ 960 MHZ SEAGATE 250 GB 7200RPM 16MB ST3250410AS | SEAGATE 1000 GB 7200RPM 32MB ST31000340AS | ASUS TA951 SILVERBLACK MIDITOWER PALIT 8600GT SONIC PLUS 256MB DDR3 | SAMSUNG 932GW 19" 2MS DVI NOKIA N79
ilk haftalarda tktıgında hafif bir zorlukçekersin cıkarıp takmada vs.. zamanla bu korku kaybolcak zten altınvurus parmağını gözüne qetirdikten sonraki 3-4 snye irise elini değdirip çekme hareketi bunu birkaç kez yptıgında gecicektir eğer lens çıkmıyorsa yapısmıs olabilir bir doktora qitmen şart birkaaç soru sormam lazm:
1.Kullanımlık lensmi yani 5-6 saat kullanıp uyunulmayanmı? 2.1-1,5 aylık uyanabilen lenslerdenmi 3.seni korkutan şey ne ?
2 senedir lens kullanıyorum kesintisiz olarak. Evvelindeki denemelerimde acemilikten bırakmak zorunda kalmıştım gözüme uymuyor diye. Lens çıkarıp-takma işleminin, lensin oluşturduğu avantajın büyük kısmını götürdüğünü düşündüğümden ve çıkarıp takmayı pek sevmediğimden "Purevision" un Toric olan 1 ay kesintisiz kullanım lenslerini kullanıyorum. Johnson and johnson oasys ler son kontrolde bana da yazılmıştı ancak bu rahatlığı bırakamayacağımdan kendi kafamdakini uygulayıp tekrar purevision ları aldım. Astigmatım olduğundan toric olması ve sanki ameliyatlıymışsınızcasına her türlü aktiviteyi gerçekleştirebilmeniz ( evet yüzme dahil ama bazen düşebiliyorlar suda, balıklama gözleriniz açık atlamayın :)) en büyük avantajları. Yalnız kötü bir uyku düzeniniz varsa ve ekran başında çok kalıyorsanız tecrübeyle sabit olarak sorun çıkarabiliyorlar şöyle ki; standart bir bilgisayar bağımlısının rutin günlüğü için (DH'nin hatırı sayılır kesimi öyle değil mi? Hadi canım :)) tüm gün-gece bilgisayar kullanımı, ertesinde 2-3 saatlik uyku ve kalkınca tekrar monitör başına oturma ile gözünüzde tahrişi yüksek ihtimalle başlatmış oluyorsunuz ve direkt de hissediyorsunuz zaten. Onun dışındaki senaryolarda şimdiye kadar problemim olmadı (yok toz kaçmasıymış yok soğan doğramakmış..) (Bünyeden bünyeye farklı tepki verebileceğini unutmamak lazım) Kesinlikle daha kaliteli görüş sağlıyorlar gözlüğe kıyasla. Gözlerinizin güzelliğini de kalın camlar arkasında gizlememiş oluyorsunuz (yüksek numara gözlük kullanan arkadaşlar dediklerimi daha iyi anlayacaktır) Hijyeni konusunda da paranoya yapacak kadar temiz olmanıza gerek yok. Lens solüsyonu yerine çamur ya da kezzap kullanmadığınız sürece güvendesiniz diyebiliriz :) (olağanüstü durumlarda su kullanılabilir lens muhafazası için, biliyorsunuzdur) Son olarak, piyasadaki en pahalı lensler (90 lira 3 çift-3aylık-1kutu) Ama değiyor. Göz numaralarım farklı olduğundan 2 kutu olarak 6 aylık alıp keyfime bakıyorum. Şiddetle tavsiye edilir.
Düzeltme: İmla, yazım yanlışları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roby -- 1 Ocak 2009; 15:37:06 >
arkadaşlar benim sadece sol gözümden bulanık görme gibi bi şikayetım vardı(hala var) doktora gittim ve 3 numara gözlük verdı ve 19 yasımdayım o gunden berı hıc takmadım gözlügü.acaba çok ilerlemişmidir numarası. numaralı lens kullanılabilirmi aynı zamanda benım gözler kahve ela gibi ama ben ela veya yeşile yakın bi renk istiyorum bu mumkunmudur. ilgisi olan yazsın lutfen
Ciba Vision Focus Night & Day kullanıyorum 1 ay yat kalk fark etmiyorama ama ben 3 5 günde bir cıkarıyorum 1kez temizce yerlestir sonra gözünde oldugunu bile unutursun http://www.nightandday.com/nightandday/index.jsp