Şimdi Ara

Intel'in P55 yonga seti çoklu ekran kartı desteğiyle geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Nehalem kod adlı yeni nesil mikroişlemci mimarisini temel alan Bloomfield serisi Core i7 işlemcileri ve X58 yonga setini endüstrinin beğenisine sunan Intel cephesinde gözler artık firmanın Nehalem tabanlı yeni nesil alternatif işlemci modelleri ve yonga setlerinde. Haberlerimizde de değindiğimiz üzere firma, Lynnfield ve Havendale kod adlı yeni işlemcileriyle birlikte Ibex Peak kod adlı P55 yonga setini hazırlıyor.


    Intel'in Lynnfield ve Havendale kod adlı yeni nesil işlemcilerinden Lynnfield ailesi satışa sunulan Core i7 modellerinin ekonomik alternatifleri olarak değerlendiriliyor. Core i5 çatısı altında pazara giriş yapması beklenen entegre bellek kontrolcüsüne sahip Lynnfield serisi işlemciler, LGA1160 formunda olacak ve Core i7 modellerinden farklı olarak 3 kanal yerine 2 kanal DDR3 bellek desteği sunacaklar.


    Havendale kod adlı işlemcilerin ise ilk etapta çift çekirdekli olması bekleniyor. Yine Nehalem mimarisini esas alacak Havendale işlemcilerinin en önemli özelliği olarak entegre grafik çekirdeğine sahip olmaları gösterilebilir. Evet Havendale jenerasyonunda işlemciler, an itibariyle Kuzey köprüsünde kullanılan entegre grafik işlem birimlerini de sahip olacak ve bu sayede yeni bir dönemin de kapısı aralanmış olacak.


    Lynnfield serisi işlemciler ile benzer şekilde LGA1160 formunda olacak Havendale modelleri de DDR3 bellek desteği sunan entegre bellek kontrolcüsüyle gelecek. Intel, LGA1160 formundaki yeni işlemcileriyle birlikte bu işlemcilere ev sahipliği yapacak anakartlarda kullanılmak üzere Ibex Peak kod adlı P55 yonga setini de geliştiriyor. Tasarım özellikleri ve teknik detaylarıyla P55, X58 yonga setine göre bazı farklılıklar içerecek.


    Intel'in resmi dökümanlarına göre, P55 yonga seti tek yonga mimarisine sahip olacak. Bugüne kadar yonga seti tarafından kontrol edilen bazı özellikleri Nehalem jenerasyonuyla birlikte işlemci üzerine entegre eden firma, P55 ile birlikte tek yonga tasarımına geçiş yapacak. X58 yonga setinden farklı olarak QPI yerine DMI arayüzünü desteklemeye devam edecek olan P55, çoklu ekran kartı desteği de sunacak.


    ATi'nin Crossfire teknolojisini desteklemesi beklenen P55'in SLI kullanımına olanak tanıyıp tanımayacağı ise şimdilik bilinmiyor. Her ne kadar Nvidia, Intel'e SLI teknolojisinin kapılarını açmış olsa da firma SLI teknolojisinin sadece Bloomfield platformunda (Core i7 + X58) kullanılabileceğinin altını ısrarla çiziyor. Yani Core i5 ve P55 yonga setinden oluşacak Summitlake platformunda SLI desteğine destek verilemeyebilir.


    Nvidia'nın P55 yonga setinde SLI teknolojisinin kullanımına izin vermek istememesinin nedeni olaraksa, LGA1160 formundaki Havendale ve Lynnfield işlemcileri için SLI destekli yeni bir yonga seti üzerinde çalışıyor olmasının etkili olduğu iddia ediliyor. Her ne kadar Nvidia tarafından resmi olarak doğrulanmış olmasa da firmanın yeni yılda yeni nesil işlemciler için yeniden sahneye çıkacağı söyleniyor.


    Bu arada Ibex Peak kod adlı P55 yonga seti tek kartlı kurulumlarda PCIe x16, çift kartlı kurulumlarda ise PCIe x8 + PCIe x8 desteği sunacak. Sonrasında çıkacak 5 serisi yeni yonga seti çözümleriyle pin uyumuna sahip olacağı belirtilen yeni çipsetin bu sayede anakart üreticilerine ciddi kolaylıklar sağlaması da beklenebilir. P55 yonga setinin önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğinde Lynnfield işlemcileriyle birlikte lanse edilmesi bekleniyor.








  • P45 te olduğu gibi yani.
    Fiyatları uygun olursa Core i7 ye geçiş biraz daha hızlanabilir+Alternatif de artmış olur
  • ben P65 leri beklemeyi düşünüyorum....
  • sli ve cf yalan
    gelse ne olur
    gelmese ne olur
  • Şimdi ben yanlış mı anladım doğru mu anladım bilemiyorum o yüzden bir sorum olacak

    ''P55 anakartlarda şu andaki i7 leri değil sadece lga1160 yapılı işlemcileri kullanabileceğiz yani i7 için şu anlık görünen tek platform x58 olacak.''

    Bu doğru mu yoksa ben yanlış mı anladım.İntel x ve p serisini ayrı tutacak sadece işlemci upgrade i ile geçiştiremeyeceğiz olayı.Komple sistem yenilenecek.Görünen durum bu ise Q9500e0 almak yerine sistemimi komple yenileyeceğim.Elimde 2x1gb ddr3 1333Mhz de ram vardı onları da geçici olarak para toplayana kadar kullanacağım.

    Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 29 Aralık 2008; 23:32:40 >




  • intel bir o kadar zekice vede bir o kadarda salakça hamle yapıyorsun ben olsam şu anda kesinlikle intel almam ne böle kullanıcıları slot slot bölmeye zorluyorlar adam bir gün corei7 ye geçmek istere işlemci+anakart masrafına gircek çok hatalı davranış yapıyor intel
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CeFurkan

    sli ve cf yalan
    gelse ne olur
    gelmese ne olur

    cf neden yalan olsun standart değil mi zaten?
  • p55'in yonga seti üretimine fazla şaşırmadım...
    ama p75'e şaşırırım
  • way be p55 haberleri de gelmeye başladı ama update kısıtlaması önünü tıkayacaktır
  • Okadar hücum edildi İntel e onlarda sanıyorki biz ipleri aldık nereye çekersek oraya gelcekler diyor:) Bakalım phenom2 lerden sonra İntel Nekadar Kan kaybedecek!
  • iyi bakalım herkes nasıl bir tepki koyacak
  • Intel başlıcam senin şarap çanağına...

    ben anlamıyorum bunun mantığını anakartlarıda hoşaf ettin...

    madem core i7 platformu var ne yapıyorsan onun üzerine yapsana be kardeşim... yok 3lü bellek kontrolcusu çıkardı şimdi 2ye düşürcek madem 3lü çıkardın onu 4lü yapman gerekir... madem düşüreceksin önce düşükleri çıkar sonra yüksekleri çıkart... valla bilemiyorum iyice hoşaf oluyor..

    AMD kurtarırsa bizi o kurtarır ( ki amdnin ipiyle kuyuya inilirmi bilmem ) yoksa intelin yeni platformu pek iç açıcı değil... ( intelin ipi sağlam ama bize haddinden fazla pahalıya mal oluyor... )
  • çok yeni bir platform. oturması zaman alacak gibi gözüküyor. bu süreçte bu yeni işlemcileri alıp masrafa girenler, ar-ge masraflarını karşılamış olacak.
  • Intel'in P55 yonga seti çoklu ekran kartı desteğiyle geliyor

    p55 nasıl olacak yoksa 4 yerine 5 mi yazıldı
    P45 = P55



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 30 Aralık 2008; 14:35:16 >
  • MSI'ın anakartlarını merakla bekliyorum.
  • ya bu 5 serisinde p35 p45 p55 yada bir sonraki model neden artık 2 adet x16 ya geçmiyorlar 2 adet x8 ne işe yarıcak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.