Şimdi Ara

AMD Phenom II ile bir süre 3GHz'de kalabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • AMD'nin Phenom II işlemcileriyle önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğine kadar 3GHz'de kalabilir. Haberlerimizde de sık sık dile getirdiğimiz üzere firma önümüzdeki hafta kapılarını açacak olan Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı'nda Deneb kod adlı 45nm Phenom II ailesini lanse edecek ve uzunca bir süredir merakla beklenen Phenom II X4 920 ile Phenom II X4 940 Black Edition modellerini kullanıma sunacak.


    Firmanın yeni işlemcilerinden 920 modeli 2.8GHz'de, çarpan kilidi açık olarak gelecek 940 Black Edition modeliyse 3GHz'de çalışıyor. Soket AM2+ formundaki dört çekirdekli işlemcilerin her ikisi de 2MB L2 ve 6MB L3 belleğe sahip. AMD ilk iki işlemciyi takiben Soket AM3 formundaki DDR3 destekli işlemcilerini de kullanıma sunmayı planlarken bu işlemcileirn en iyi ihitmalle Şubat ayında gelmesi bekleniyor.


    AMD'nin mevcut yol haritasına göre 3GHz'lik Phenom II X4 modeleri firmanın en azından önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğine kadar en yüksek saat frekansına sahip işlemcileri unvanını koruyabilir. İşlemcileri diyoruz zira firma Soket AM3 formundaki Phenom II X4 945 modelini de pazara sunacak. Bu işlemciyi 940 modelinden ayırması beklenen fark ise soket değişikliğine paralel olarak gelecek DDR3 desteği.


    Tabii AMD'nin teknik dökümanlarına göre DDR3 ile ulaşılacak daha yüksek bellek frekanslarına paralel olarak aynı saat hızında Soket AM2+ ve AM3 formundaki modeller arasında %5 seviyesinde performans farkı olacağı iddia ediliyor. Yine en güncel bilgilere göre AMD, ısıl güç tasarımı 125 watt olarak belirlenen Phenom II X4 920 ve 940 modellerini sırasıyla 235$ ve 285$ seviyesinden kullanıma sunması bekleniyor.


    AMD'nin yanı sıra mevcut programına göre Intel'in de en azından bir süre için Core i7 965 EE modelinden daha hızlı bir işlemci duyurması beklenmiyor. AMD ezeli rakibi Intel'e karşı fiyat kozunu oynamayı planlıyor. Zira i7 965 işlemcisinin Phenom II 940'dan 3 kata varan oranda daha yüksek fiyatla satılması ve Nehalem platformuna geçiş maliyetlerinin daha yüksek olması AMD'nin üzerine gideceği argümanlar olabilir.








  • Şimdilik bu hızlarda kalmalarının sakıncası olmasa gerek. Zira AMD ulaşılabilen OC değerleri ile yeteri kadar ön plana çıktı. Muhtemelen OC yapılarak daha yüksek hızlarda kullanılacakları için, bazı kullanıcılar tarafından, hız pek rahatsız etmez gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 29 Aralık 2008; 22:25:05 >
  • acaba bu phenom 2 lerin core i7 lere göre oyun performansı nasıl olucak çok merak ediyorum, mesut bey inceler heralde :D
  • oyunda tabiki i7 dir ama. 3 kat fps farkı yoktur herhalde :)
  • AMD nin DDR3 e geçmesi ram fiyatlarının birazdaha makul seviyelere gelmesini sağlayabilir.
    AMD AM3+ PhenomII lerin ardından yeni bir mimariye geçip MHZ başına verimde Intel ile sıkı rekabet edebilecek bir adım atmalı. Aksi takdirde 4Ghz hızlardan ve yüksek güç tüketimlerinden bahsedeceğimiz günler yakındır. X2 döneminde Intelin 3,2 lik işlemcisi ile AMD nin 2,2 lik bir işlemcisinin aynı performansı gösterdiği günler geliyor aklıma. AMD o günkü Intel'in durumuna gidiyor.
  • Benim ilgimi çeken asıl konu L2'lerinin 2 mb olması.Ram kontrolcüleri işlemcinin üzerine çekildiğinden L2'lerin fazla performansa katkısı olmuyordu.

    L2'lerin büyük tutulmuş olmasının bence Core i7'ler deki L2 belleklerin küçük tutulmuş olması ve bu yüzden alınan skorlarda bazı oyunlarda Q serisinin öne çıkması.Kısacası AMD L2 belleği Core i7'lerden daha büyük tutarak L2 bellek üzerine kurulu oyun ve programlarda daha iyi sonuç almak istiyor.

    Bunun anlamı Core i7'ler ve Q serisi işlemciler de fiyat düşebilir ya da yeni Core i7'ler daha erken piyasaya sürülebilir.
  • biz bırakmayız onu 3 ghz de ... :D
  • test test test lazımmmmmm :D
  • evet geldi oyun testlerine sıra o zaman gerçek bir sistem canavarı olmayacağına karar vereceğim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Knisath

    Benim ilgimi çeken asıl konu L2'lerinin 2 mb olması.Ram kontrolcüleri işlemcinin üzerine çekildiğinden L2'lerin fazla performansa katkısı olmuyordu.

    L2'lerin büyük tutulmuş olmasının bence Core i7'ler deki L2 belleklerin küçük tutulmuş olması ve bu yüzden alınan skorlarda bazı oyunlarda Q serisinin öne çıkması.Kısacası AMD L2 belleği Core i7'lerden daha büyük tutarak L2 bellek üzerine kurulu oyun ve programlarda daha iyi sonuç almak istiyor.

    Bunun anlamı Core i7'ler ve Q serisi işlemciler de fiyat düşebilir ya da yeni Core i7'ler daha erken piyasaya sürülebilir.

    Haberde belirtilen 2MB L2 bellek boyutu tüm çekirdeklere düşen L2 miktarlarının toplamı. Yani 4x512KB=2MB şeklinde toplam değeri belirtilmiş. P2 serisinde L2 boyutu değişmiyor.

    İndirim mevzu ise şöyle olur diye tahmin ediyorum; AMD makul bir başarım sunarsa platform fiyatı daha düşük olacağından i7 serisinde indirim olabilir. Q serisinde de olması bence kuvvetle muhtemel ama zaten ufak ufak piyasadan çekecekler. AMD işlemciler çıkınca en kesin sonucu görebiliriz...




  • yeni pcim ya am3 yada i7 olacak sabırsızlıkla bekliyorum
  • çift AMD cpusu takabilceğimiz anakartlar çıkarsa ozaman AMD alırım... anca ozaman bi ihtimal core i7 ye yetişir...

    ben umutlarımı AMD ye bağladım ( sıkı bir intelciyim bu arada ) ... testleri görelimde ne olucak ne yapıcas karar verelim... madem fiyat kozu var ozaman bana tek cpu yetmez :)
  • ucuz fiyatıyla 2009 amd yılı olacak
    sadece işlemci olarak düşünmeyin en kötü x58 yaklaşık 300 usd + kdv
    işlemci olarak yaklaşık 3 kat
    anakart olarak yaklaşık 3 kat

    intelde % 50 indirimli olmazsa 2009 da nal topluyacağı bugünden belli

    2009 da intel stoklarla uğraşır durur amd de kazanacağı paraları sayar

    herkes bu krizde 500-1000 usd işlemciye para veremez

    ayrıca anakarta da 300 -500 usd para verilmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 30 Aralık 2008; 2:15:06 >
  • yenerbalcı : Aklın yolu bir diyorum

    Ve de AMD 'nin meşhur sloganı buraya son noktayı koyar diyorum : Smarter Choice ! ( Daha akıllıca seçim ! )
  • Phenom'un yarattığı hüsrandan sonra Phenom'lar ilaç gibi geldi. Piyasa biraz oturduktan, anakartlar çeşitlendiği anda yeni sistemi düzeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.