Şimdi Ara

AMD'nin Phenom II X4 920 işlemcisi hava soğutmayla 4GHz'i gördü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • AMD'nin 8 Ocak'ta başlayacak Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı'nda duyurmaya hazırlandığı işlemcilerden biri de Phenom II X4 920 olacak. Firmanın 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Deneb kod adlı Phenom II işlemci ailesinin 2.8GHz'deki temsilcisi her ne kadar 6GHz ve üstü hızlara çıktığı konuşulan Phenom II X4 940 BE modelinin gölgesinde kalmış gibi görünse de bir süre için en uygun fiyatlı Phenom II temsilcisi olacak.


    Zaman zaman haberlerimizde de dile getirdiğimiz üzere AMD'nin Phenom II işlemcileri hız aşırtma potansiyelleriyle ön plana çıkabilir. Firma profesyonel hız aşırtmacılar eşliğinide yaptığı etkinlikte Phenom II X4 940 Black Edition modelinin 790GX yonga setli anakartlarla Sıvı Azot altında 6GHz ve üstü hızlara çıkabildiğini hava soğutmayla ise 4GHz seviyesinin görülebileceğini resmi olarak açıklamış ve videolar yayınlamıştı.


    Çarpan kilidi açık olarak gelen Phenom II X4 940 BE modelinden sonra Phenom II X4 920 için çeşitli hız aşırtma çalışmaları gündeme gelmeye başladı. Ripping.org sitesindeki dünya hız aşırtma veri tabanına göre 2.8GHz'de çalışan ve 6MB seviye 3 belleğe sahip olan Phenom II X4 920, hava soğutma ile 790GX yonga setli anakart üzerinde %44 seviyesinde hız aşırtılarak 4032MHz seviyesini görebildi.


    Phenom II X4 920 için hazırlanan rekor listesindeki 8 farklı sonucun tamamı hava soğutmalı çalışmalardan oluşurken 7'sinin 4GHz civarında olması da dikkatlerden kaçmıyor. Bu önemli çünkü AMD'nin resmi dökümanlarında Phenom II ailesinin hava soğutma ile 4GHz seviyesine ulaşabileceği iddia ediliyordu. Tabii daha yüksek hızlara ulaşılması da söz konusu olabilir zira bilindiği üzere işlemciler henüz satışa sunulmadı.


    Phenom II X4 920 ile yapılan hız aşırtma çalışmalarına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz!








  • Haber için teşekkürler,
    Ekonomi uzmanları 2009 içinde malesef iyimser bir tablo çizmiyorlar.Yeni sistem toplayan/alanlar için F/P başarımı yüksek işlemcilerin daha ön plana çıkacağı anlamına da gelebilir.Bu bağlamda AMD bence geçen bir kaç seneye göre daha 'şanslı' olabilir.
  • zaten AMD hava civa cpular uretir HAVA CIVA ilede 4ghz gormus

    ayıp valla devrım dıyerek phenom 2 cıkarmıslar garım ama hıc ıntel abısınden ornek almamıs adamlar 12mb cache werıo bunlar ıse 6
  • Çık artık çık :) valla işlemcim yüzünden oyunlarda ekran kartım kendini gösteremiyor
  • AMD de Intel de yeni yılda yenişemez inşallah. Hatta nvidia bi x86 yapar da analarını ağlatır inşallah. Via hepsine yetişir de geçer inşallah.
    Niye dua ediyorum? Bunlar ancak eşit olsalar ucuzlarlar da ondan.
  • Olmayacak duaya amin denmez.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: THe RoOKiE

    zaten AMD hava civa cpular uretir HAVA CIVA ilede 4ghz gormus

    ayıp valla devrım dıyerek phenom 2 cıkarmıslar garım ama hıc ıntel abısınden ornek almamıs adamlar 12mb cache werıo bunlar ıse 6


    Bence yanlış yorum çünkü core 2 lerde dahili bellek kontrolcüsü yok ama phenomda var. İntel dahili kontrolcüyü core i 7 ye koydu. Phenom 2 ise hem işlemci hemde anakart olarak zaten bayağı ucuz şuan.
  • intele 1500 verip tlb hatalı cpu alcagıma 300 veririm amd alırım :) hava civaymıs... cekemeyenlerin sanal cekirdekleri catlasın..
  • mhz anlamında iyide bakalım oyun performanslarını görmek gerekecek
  • intele 1500 verip tlb hatalı cpu alcagıma 300 veririm amd alırım :) hava civaymıs... cekemeyenlerin sanal cekirdekleri catlasın..--espiri süper :D:D
  • güzel güzel
  • AMD bu tutumunu sürdürürse (ucuz ve etkili sistem) Intel fiyat indirimine gider. Güzel haber (tabii OC yapanlar için). İşlemci piyasası hareketleniyor...
  • şu amd inteli geçsin ki artık amdye geçelim.
  • AMD den güzel haberler gelmeye devam ediyor
  • inşallah yakında bizde görürüz... :D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ugacomtr

    intele 1500 verip tlb hatalı cpu alcagıma 300 veririm amd alırım :) hava civaymıs... cekemeyenlerin sanal cekirdekleri catlasın..


    eha eha süper espri ya :D:D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: THe RoOKiE

    zaten AMD hava civa cpular uretir HAVA CIVA ilede 4ghz gormus

    ayıp valla devrım dıyerek phenom 2 cıkarmıslar garım ama hıc ıntel abısınden ornek almamıs adamlar 12mb cache werıo bunlar ıse 6



    bu kadar cahilce ve körü körüne yazılmış bir mesaj görmedim yazık kişi bilmiyor bilmeden konuşuyor.bilmiyorsan sus sana molla desinler sadece amaç mesaj kasmak asıl bu yoruma

    işlemci f/p kralı olacak gibi yine amd ama öte yandan strateji gereği çok üstlere oynamıyor.İntelinde stratejisi farklı hep önde olmalıyım imajı veriyor.firmaları değerlendirirken pazarlama stratejilerine de bakmak lazım.




  • Q9550 ye göre tercih edilebilir. Hem kendi fiyatı hem anakart fiyatı açısından avatajlı AMD. 790GX anakartların fiyatı oldukça iyi.
  • biraz daha fiyat kırarlarsa piyasanın rakipsiz f/p işlemcisi olacak.ve kapış kapış gider.ben alırım.phenom 940'ın oyun performansı gerçekten etkileyici.

    http://www.techpowerup.com/img/08-11-26/75a.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _prozac_ -- 21 Ocak 2009; 11:54:04 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.