Şimdi Ara

Brc mi Mtm mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
1
Favori
37.716
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1 ay önce almış olduğum vw Bora 1.6 16v 2005 aracıma lpg dönüşümü yaptırmak istiyorum.Ankarada birkaç lpg dönüşüm servisini gezdim,çalıştığım işyerindeki arkadaşlarımın önerileri brc oldu.ama brc araştırması yaparken montaj yapan ustaların bu markanın yerli parçasının çok olduğundan tamamı orijinal olduğu iddia edilen ve (en çok da enjektörler üzerinde durdular kehın mıymış neymiş anlayamadım açıkçası) mtm isimli markayı önerdiler.ben arabama fiyatı pahalı olması önemli olmayan ama gerçek anlamda sorun çıkarmayacak bi sistem düşünüyorum.ilgili arkadaşların yardımını bekliyorum.açıkçası bu arabaya benzin ile binemeyeceğim.

• quote:

Orjinalden alıntı: hakanbursali

selamlar sevgili forum üyeleri.

1 ay önce almış olduğum vw Bora 1.6 16v 2005 aracıma lpg dönüşümü yaptırmak istiyorum.Ankarada birkaç lpg dönüşüm servisini gezdim,çalıştığım işyerindeki arkadaşlarımın önerileri brc oldu.ama brc araştırması yaparken montaj yapan ustaların bu markanın yerli parçasının çok olduğundan tamamı orijinal olduğu iddia edilen ve (en çok da enjektörler üzerinde durdular kehın mıymış neymiş anlayamadım açıkçası) mtm isimli markayı önerdiler.ben arabama fiyatı pahalı olması önemli olmayan ama gerçek anlamda sorun çıkarmayacak bi sistem düşünüyorum.ilgili arkadaşların yardımını bekliyorum.açıkçası bu arabaya benzin ile binemeyeceğim.

sevgil arkadaşım 2 marka arasında ben tercih yapmış olsam kesinlikle (MTM) de karar kılardım ...brc güzel cihaz ama bence ...MTM...

• Tek distribütörlük anlaşmasından sonra BRC ithal edemeyen firmalar, yeni bir anlaşma yaparak MTM adıyla aynı kiti yurdumuza kazandırdılar.

Burada BRC mi MTM mi sorusu garip kaldı, enjektör konusu, ve yerli yakıştırması ise tartışılmamalı bence .

Kimsiniz, merak edip öğrenmeye çalışan bir tüketici iseniz Duyduğunuz şeyler, BRC bayisi olmayan bir yerin yakıştırmalarıdır diyebiliriz.

Ankaradaki korsan brc ciler artık bu ürünü takmaya başladıkları için böyle yanıltıcı konuşuyorlar.

Hemen benim topiğime ve brc nin topiğine bir göz atarsanız taze korsanzedelerin yazılarını ve çaresizliklerini okursunuz. Sonuçta brc adına onlara nekadar şefkatle yaklaştığımızıda okursunuz.
    Böyle örgütlenmiş ve disiplinli bir marka varken tercih tamamen size kalmış
    Sevgi ile kalın iyi seneler herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruksevgili -- 30 Aralık 2008; 11:32:44 >
  • BRC
  • arkadaşım al bir prins kurtul... düşünmene bile gerek yok....
  • quote:

Orjinalden alıntı: bhe

arkadaşım al bir prins kurtul... düşünmene bile gerek yok....

Burada iki marka zikredilmiş sanırım farketmediniz ! :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

quote:

• quote:

quote:

Ama parası önemli değil denmiş.O zaman prins gözü kapalı herhangi bir kite tercih sebebi olur bence
  • Daha önce brc de kehin kullanıyordu !

KHEIN enjektörler gaz kalitesine çok hassas. Uzun süreli kötü gazla kullanıma gelmiyor. Piyasada Filitrenin zamanında değişimi yapılmıyor. Bu şartlarda gaz kalitesine çok hassas olan enjektörler nedeniyle ileride başları çok ağrıyacak farkında değiller.

Firma garantiden enjektör değiştirmeyecek, çünü japonlar kabul etmiyor.

bayi 2 yıllık garanti verdiğinden bu enjektörlerin parasını kötü gaz kullanmışsın diye müşteriden almaya çalışacak. Bir sürü problem.

Bunlar daha önce italya' da yaşandı.

Ne diyoruz*? Müşteri memnuniyeti sağlamak uzun bir süreç. Lafla olmuyor.
    Kaliteyi de zaman belirliyor..

• sn.faruksevgili dikkatimi cekti yazınız neden derseniz bundan önceki yazılarınızda enj brc & kheın enj lerin aynı teknolojı ile yapıldıgını yazmıştınız vede aralarında hiç bir fark olmadı belirtmiştiniz bir kaç örnek daha var ama vermeye gerek yok
    quote:

Daha önce brc de kehin kullanıyordu !

KHEIN enjektörler gaz kalitesine çok hassas. Uzun süreli kötü gazla kullanıma gelmiyor. Piyasada Filitrenin zamanında değişimi yapılmıyor. Bu şartlarda gaz kalitesine çok hassas olan enjektörler nedeniyle ileride başları çok ağrıyacak farkında değiller.

Firma garantiden enjektör değiştirmeyecek, çünü japonlar kabul etmiyor.

bayi 2 yıllık garanti verdiğinden bu enjektörlerin parasını kötü gaz kullanmışsın diye müşteriden almaya çalışacak. Bir sürü problem.

Bunlar daha önce italya' da yaşandı.

Ne diyoruz*? Müşteri memnuniyeti sağlamak uzun bir süreç. Lafla olmuyor.
    Kaliteyi de zaman belirliyor..

• Aynı teknoloji dediysem aynı tezgahlarda yada aynı ülkede dememişimdir dikkat ederseniz.
    Birisi İtalyada, birisi Japonyada üretiliyor.

Ama ikiside LPG için üretilmiş enjektör,
    İkiside kaliteli,
    İkiside pahallı,

Bu aralarında fark olmıyacağı anlamına gelmez dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruksevgili -- 31 Aralık 2008; 15:09:48 >
  • sevgili ustam tabiki aralarında fark olmayacak anlamına gelmez benim dile getirmek istedigim şudur (KHEIN ENJ GAZ KALİTESİNDE COK HASSAS,UZUN SÜRELİ KÖTÜ GAZ KULLANIMINA GELMİYOR)kelimelerini garipsedim vede kheın enj brc enj dahada pahalı +kesinlikle calışma prensibi olarak akışkanlık zamanı dahada üstün +üsten beslemeli calışan bir enj.
    quote:

Aynı teknoloji dediysem aynı tezgahlarda yada aynı ülkede dememişimdir dikkat ederseniz.
    Birisi İtalyada, birisi Japonyada üretiliyor.

Ama ikiside LPG için üretilmiş enjektör,
    İkiside kaliteli,
    İkiside pahallı,

Bu aralarında fark olmıyacağı anlamına gelmez dostum.

• Ankara'da Brc markası montajı yapan ve kendisinin 2a mühendislik firmasının bölge temsilcisi olduğunu söyleyen Mavi Denizler şirketi müdürü Tuncay beyde ürünlerinde yerli parça olduğunu söyledi.bunda benim kabahatım yok sanırım?
    İtalya devi bi markadan bahsediliyor, gelin görün ki yerli parçalar takılıyor.Ben gazı en kalitesiz yerden alan taksi şoförü bir arkadaşımın önerisi ile Mtm taktırmaya karar verdim.(prins markasını da düşünmedim değil.ama o cihazında regülator kısmında çok problem oluyormuş.motor soğutma suyuna lpg filan karıştırıyormuş her 20.000kmde bir soğutma sıvısının değişmesi gerekiyormuş teferruat fazla yani bu markada.)Arkadaşım 2004 yılında hyundai marka aracına sıfır kilometrede iken Brc kit (ama keihin enjektörlü) taktırmış.Şu anda aracı 530.000 km de.ve o faruk beyin söylediği gaza çok hassas keihin enjektörler nedense 1 defa bile arıza yapmamış.Hatta arkadaşım 100.000 kmde 1 lpg filtreleri değiştirmiş.Herkese çok teşekkür ediyorum.burada bilgim dışındaki 1 konu hakkında bilgi sahibi olmak istedim nerede ise dayak yiyecektim.

• sevgili arkadaşım hayırlı olsun güzel bir secim kazasız sürüşler dilerim
    mavi denizler yetkilisinin acıklaması ilginç gelmedi bana cünki cokdefa yazıldı döküldü bu konu yerli ital diye ama sonuç idda edenherzaman kaybetti VEYA ceza landı (banlanarak)oyüzden fazla söze gerek yok gercekler acıdır,ama bu sarf edilen sözlerden bence mavi denizlerin başı agrır.......
    quote:

Ankara'da Brc markası montajı yapan ve kendisinin 2a mühendislik firmasının bölge temsilcisi olduğunu söyleyen Mavi Denizler şirketi müdürü Tuncay beyde ürünlerinde yerli parça olduğunu söyledi.bunda benim kabahatım yok sanırım?
    İtalya devi bi markadan bahsediliyor, gelin görün ki yerli parçalar takılıyor.Ben gazı en kalitesiz yerden alan taksi şoförü bir arkadaşımın önerisi ile Mtm taktırmaya karar verdim.(prins markasını da düşünmedim değil.ama o cihazında regülator kısmında çok problem oluyormuş.motor soğutma suyuna lpg filan karıştırıyormuş her 20.000kmde bir soğutma sıvısının değişmesi gerekiyormuş teferruat fazla yani bu markada.)Arkadaşım 2004 yılında hyundai marka aracına sıfır kilometrede iken Brc kit (ama keihin enjektörlü) taktırmış.Şu anda aracı 530.000 km de.ve o faruk beyin söylediği gaza çok hassas keihin enjektörler nedense 1 defa bile arıza yapmamış.Hatta arkadaşım 100.000 kmde 1 lpg filtreleri değiştirmiş.Herkese çok teşekkür ediyorum.burada bilgim dışındaki 1 konu hakkında bilgi sahibi olmak istedim nerede ise dayak yiyecektim.

• @m_kan

Sanırım biliyorsunuz, BRC dünyanın birçok yerinde yıllarca kehin enjektör kullandı,
    Türkiyede bu ülkeler arasında,
    BRC (İtalya) ne zaman bu enjektörlerle garanti sorunu yaşamaya başladı kendi enjektörlerini yapmaya karar verdi ve yaptı.
    Kehin enjektörleri en çok tüketen firma brc dir.

Kehinin pahallı olması ise sizin dediğiniz gibi değil.
    Pahallı olmasının tek nedeni aracı kurumlarda el değiştirmesidir. Şuan avrupaya kehin enjektörleri prins pazarlıyor, prins bir hollanda firmasıdır ve al-sat yaptığı bir ürüne türkiyedeki gibi mütevazi kârlar koymaz heralde. kitlerini bile italyada üretip üzerine kendi adını yazdığını ve sattığını ben biliyorum (Sene 1997 türkiyedeki ilk bayiyim ve aldığım eğitimle tüm yeni açılan bayilere eğitim vermeye ben veya teknisyenim gidiyoruz)
    bugünkü durumunu bilmiyorum buda yanlış anlaşılmasın diye tarih belirttim.

Kaliteli bir ürünün dahi zaman içerisinde sorun yaşamayacağını kimse garanti veremez, böyle bir durumda garanti problemi yaşanıp yaşanmayacağını göreceğiz inşallah.
    Ama piyasaya girer girmez brc enjektörleri kaka demeye başlamamaları gerekirdi diye düşünüyorum.
    BRC kaka diyen servislerin takamadıkları brc kitlerini ankaradaki servis arkadaşlarımıza nasıl düzelttirdiğimi yakinen bilen bir kişisiniz.
    Benim (Korsan) diye adlandırdığım servislerin hepsi şimdi mtm i getiren distribütörün bayileridir, mtm ide bunlar takmaya başladılar.
    İnşallah eğitimlerini sağlam tutarlar
    Sevgi ile kalın

• sn faruksevgili ben brc nin enj kaka demedim fakat siz kheın enj hafifte olsa karaladınız,kehın enj dediginiz gibi aracı kurumların el degiştirmesi degildir kehın enj tam fiyatı şuan merkezinde dahi sizin enj aynı fiyattır bunu yanlış veya karalama anlamayın bilgi amaçlıdır,vede MTM firması yanlışımvar ise düzeltin brc kurucusu bir firmadır yani brc nin aynı özellik aynı yazılım aynı teknolojıyi hitap eder....örnek olarak en kücük bir parca lıkki vereyim brc yazılı MTM!!!!!!!!!!!!!

http://forum.donanimhaber.com/m_28768532/tm.htm
  • ;;;;;;;;;;;;;;YENİ YILINIZI KUTLAR HAYIRLI SENELER DİLERİM;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;,
  • @m_kan

3. sıradaki yazımda aynı şeyi yazmışım sanırım okumadınız,
    Kaka konusuda size ait değil, mişli muşlu bilerek ve isteyerek bu başlığı açmış arkadaşa ait
  • Hocam soruyu sordunuz kayboldunuz ilginç oldu gibi biraz yanlışım var ise uyarınız.
    Size bir mesaj örneği sanırım yardımcı olur.
    http://www.lpghaber.com/html/phpbb2/BRC-MARKASI-ARTIK-YERLI-URETIMMI--topic-19762.html
    Sn. Tarkan Arslan,
    Aşağıdaki linkten size en yakın yetkili servisimize uğrayarak ürünleri bizzat inceleyebilir, orijinal kutularını ve kutuların içerisinden çıkan tüm Avrupa' da geçerli GARANTi BELGELERİNİ görebilirsiniz.
    Ürünler seri no' su ve üretim tarihleriyle izlenmektedir.
    Dönüşüm sonrası aracınızın bilgileri ve kullanılan ürünlerin seri no' ları elektronik ortamda düzenlenen garanti belgesiyle veri tabanımıza kaydedilmekte ve tarafımızdan da kontrol edilmektedir. Yani size verilen garanti belgesi dükkan garantisi değil, bir dünya markası BRC ve Türkiye distribütörü 2A Mühendislik A.Ş.' nin garanti belgesi olmaktadır.
    BRC otomotiv firmalarına LPG ve CNG dönüşümü için gerekli orijinal ekipmanları üreten bir dünya markası.
    2A Mühendislik BRC’ nin Türkiye Tek yetkili distribütörü olarak aynı misyonu ülkemizde sürdürüyor.
    Bu nedenle ülkemizde otomobil firmalarının alternatif yakıt projelerine ayrı bir önem veriyor ve bu çalışmalara, ekipman temin ediyor, teknik destek, montaj ve servis hizmetleri sağlıyoruz.
    Avrupa’ da olduğu gibi ülkemizde de otomobil firmalarının BRC’ yi seçmeleri bir tesadüf değildir. (FIAT-TOFAŞ, CHEVROLET-DAIHATSU-HYUNDAI)
    Yaygın bir servis ağı, otomobille teknolojik uyum gösteren gelişmiş ileri teknolojiye sahip ekipmanlar, satış sonrası teknik destek, eğitim ve hızlı bir lojistik hizmet ülkemizde 2A’ nın tercih edilmesini sağlayan başlıca nedenlerdir.

Otomobil firmalarının LPG’ li araçlara benzinli araçlarla aynı garantiyi vermeleri otogaz sektörüne büyük katkı sağlamıştır. Bu uygulamalar LPG’ den tedirginlik duyan insanlara güven vermiş, bu markaların dışındaki araç sahipleri de gönül rahatlığıyla LPG dönüşümünü tercih etmeye başlamıştır.

Otogaz sektörünün önünü açan bu yaklaşımlarından ötürü sözkonusu otomotiv firmalarına teşekkürü bir borç biliyoruz.

Ürün kalitemizle, yaygın servis ağımızla bu oluşuma katkıda bulunmaktan bizde 2A olarak büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.

Ekonomik ve çevreci bir yakıt olarak LPG’ yi düşünen insanlarımıza da marka tercihlerini yaparken sadece fiyata bakarak değerlendirme yapmamalarını, daha sonra pişmanlık duymamaları için otomotiv firmalarınca onaylanmış ürünleri tercih etmelerini önemle duyuruyoruz.

Saygılarımızla,

quote:

selamlar sevgili forum üyeleri.

• Teşekkürler gençadam
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.