Şimdi Ara

Philips X520; AAA pille beraber 1 ayı aşan bekleme süresi sunan telefon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
11.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  


    Philips, Xenium 9@9j kod adlı cep telefonu prototipi hakkında internette çeşitli bilgilere yer vermişti. Verilen bilgilere göre 9@9j, lityum iyon bataryanın yanında AAA pil desteği de sunuyordu. Böylece telefonda ekstra bekleme ve konuşma süresi elde edebiliyorduk.


    Bir kaç gün önce Philips prototipte ufak değişikliklere gidildiğini açıkladı. Xenium X520 kod adıyla piyasaya sürülecek telefon, dörtband gsm desteğine sahip. X520'de UMTS veya HSDPA'ya yer verilmemesi bazı teknoloji meraklıları için dezavantaj olarak görülebilir. 111 x 45 x 16.6 mm ebatlarındaki telefonda 176 x 220 piksel çözünürlüğünde ekran bulunuyor ve ekran 262.144 rengi görüntüleyebiliyor.


    X520'nin hafızasını microSD kartlar aracılığıyla arttırabiliyoruz. Kamera ise prototipin aksine 2 Megapiksel. Bunların dışında telefonda FM radyo ve kablosuz veri aktarımı için Bluetooth gibi standart özellikler unutulmamış. Kısacası bu modelle, multimedya özelliklerine çok önem vermeyen kullanıcıların hedef alındığını söyleyebiliriz.


    Telefonun en başarılı olduğu alan bekleme ve konuşma süresi. Mobil cihazlarda özellikler arttıkça bataryanın dayanıklılığı da olumsuz yönde etkileniyordu. Önemli bir konuşma esnasında iletişimin batarya yüzünden kesilmesinin insanları çileden çıkardığı kesin. X520'nin bataryası 1 aya varan bekleme; 8 saate varan konuşma süresi vaadediyor. Ekstra olarak yardıma koşan AAA pil ise bekleme süresini 1 hafta; konuşma süresini 2.5 saat kadar ileriye taşıyabiliyor.


    Şu an için telefonun ne zaman piyasaya sürüleceği ve fiyat seviyesi belirsizliğini korumakta. Gelişmeleri merakla bekliyoruz.


    Teknik özellikler:



    Şebeke:
    Quadband (GSM 850 / 900 / 1800 / 1900)

    İşletim sistemi:
    Java platformu

    Boyutlar:
    111 x 45 x 16.6 mm

    Ekran:
    176 x 220 piksel, 262.144 renk, TFT

    Bellek:
    2 GB'a kadar microSD desteği

    Kamera:
    2 Megapiksel, CMOS sensör

    FM radyo:
    Var, RDS desteği

    Bluetooth: Var

    A2DP profili: Var

    Batarya:
    1050 mAh lityum iyon (1 aya kadar bekleme; 8 saate kadar konuşma süresi)








  • 720 saat bekleme süresi demek çok iyi ya darısı samsung telefonlarının başına
  • Ağırlığından bahsedilmemiş. Batarya süresi ve ağırlığıyla ünlü Xenium serisine yeni bir üye daha.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yc#1

    Ağırlığından bahsedilmemiş. Batarya süresi ve ağırlığıyla ünlü Xenium serisine yeni bir üye daha.


    Telefonun resmi sitesinde de ağırlıkla ilgili bilgi bulunmuyor.
  • güzel telefon.
  • ağırlık okadar önemli değil bence..
  • cok enteresan bır dusunce
  • daha önce kalem pili alcatel telefonlar kullanıyordu... zaman zaman kurtarıcı özelliğe sahip olabilir... fakat bunun yerine diğer telefonlarda yedek batarya alarak kullanmak bence daha mantıklı
  • Kalem pil ile 2.5 saat konuşturuyor. Gerçekten harika
  • akıllıca bir fikir olmuş.. eğer x520 yi beğenmez iseniz x500 ü kesin beğenirsiniz. fakat ona kalem pil takılmıyor.
  • Haberin başlığı mı yanlış; yoksa benmi yanlış anladım? Haberde Kalem pil ile 1 haftaya kadar bekleme süresi sunabildiği yazıyor!
  • Doğru okumuşsun...
  • Telefonun lityum iyon bataryası tek başına 1 aya kadar bekleme süresi sunarken, kalem pili de telefona taktığımızda süreye 1 hafta daha ekleniyor. Özetle AAA pille beraber 1 ay sınırı da aşılmış oluyor. Yanlış anlaşılma olmasın. Fakat bu sürelerin özel koşullarda belirlendiği unutulmamalı. Şebeke, kullanım yoğunluğu, AAA pilin kapasitesi gibi durumlar süreyi etkileyecektir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • acaba sadece kalem pillede çalışıyormu bu koşullarda çalışması gerekli ama boş pil artı dolu kalem pil açarmı?
  • Her kalem pil ile olacağını sanmam. Philips bunun yanında buna uygun pili satacaktır veya tavsiye edeceği piller olacaktır
  • quote:

    Her kalem pil ile olacağını sanmam. Philips bunun yanında buna uygun pili satacaktır veya tavsiye edeceği piller olacaktır


    Philips'in sitesinden alıntıdır...

    To maximize backupower, use an Energizer Lithium AAA battery. Also works with disposable Alkaline and Lithium batteries and rechargeable Nickel Metal Hydride (NiMH) batteries.
  • Yani şarj edilebilir pil kullanırsak ekstra olarak 1 hafta kazanırız.hemde pil masrafı olmadan.Bence pil,telefonun kendi bataryası bittiğinde devreye giriyordur.
    Philips bu aralar çok iyi modeller piyasaya sunmaya başladı.Ama malzeme kalitesi durumu nedir bilemiyorum doğrusu.Açıkçası philipsin beni korkutan 2 yönü var:
    1.malzeme kalitesi
    2.sar değeri.
    Bu telefonun sar değeri hakkında bilgisai olan varsa buraya yazabilir Mi?
  • güzel telefon olmuş.
  • philips şarj süresindeki başarısına alıştık artık.
    tercih edilebilir modeller sürmeye başladı gibi.
    bizim eve giren ilk cep telefonu da philipsti 98de hiç unutmam a1018 gibiydi:)
  • philips x800 var bende bataryası %3 e düştü şarjını bitiremde şarja takam dedim 1 saatten uzun süredir video izledim(son seste) anca bitti deli etti beni :D. öyle bir ağırlığıda yok şarjı ilk fulleyip kullandığımda 9 gün felan gitti ama telefonu acayip kullandım elimden düşmedi, 2-3 saat video kaydettim 500+ telefon numarasını eski telden elimle yaza yaza buna aktardım vs vs vs ve şatj olmasın diye ilk kullanımda bilgisayara bile takmadım hiç. Ayrıca ağırda deil , ağırsa bile hissedilmiyor bile telefon yani sonuçta ne kadar ağır olabilirki :D. Malzemeden anlamam ama güzel duruyor bence.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.