Şimdi Ara

Nuh'un gemisi Cudi Dağı'nda durmuştur.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
4
Favori
175.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nuh'un gemisi Cudi Dağı'nda durmuştu.

    1.Cudi'de su baskını-su çekilmesi alametleri gözle görülür.
    Zirvede dahi kabuklu deniz canlılarının fosilleri doludur.

    2.Burada yapılan kazılarda kara sakız="zift" çıkmaktadır.
    Zift ise, gemi kalafatlamasını bilen bir halkın üretimi olabilir.

    3.Kur'ânda açıkça "Gemi Cudi'de durdu" denilmektedir.
    (Hud suresi:44 ncü ayet)

    4.Zirvede "semanin" adlı bir köy kalıntısı var.
    Arapçada semanin=80 demek, Nuh'a inanan kişiler de bu kadardı.

    5.Cudi, Gılgamış Destanı'nda tarif edilen Tufanın olduğu
    Musul(Ninova)'nın kuzeyindedir ve destana uygundur.

    6.Cudi'ye yakın Cizre'de Nuh'un yaklaşık 6 metre uzunluğunda mezarı var.
    Nusaybinde de oğlu Sam'a izafe edilen bir mezar...

    7.Nuh'un Gemisinin Ağrı'da durduğuna dair iddialar, Amerikan ve Ermeni
    kaynaklı olup soğuk savaş yıllarında Edwin ALDRİN gibilerinin buradan Sovyetleri
    gözetlemelerine ve Ermeni kültürünü hassaslaştırmaya dayalıdır.

    8.Gemi, Ağrı gibi 5000 metrede dursaydı o yükseklikte yaşam sürmez(di).
    Ancak Cudi'de halen de zirvede yaşam gayet doğal olarak sürdürülebilir.


    (c) Adnan TÜZÜN




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi was -- 19 Haziran 2016; 15:23:35 >








  • TİTANİK, NUH'UN GEMİSİNE RAKİP MİYDİ?


    Konu Nuh'un Gemisi olunca ilginç bir anekdot olarak belirtelim ki,
    Asla batmayacağı ileri sürülen ve daha ilk seferinde batarak 1500 kişiye mezar olan
    Titanic gemisi de aslında Nuh gemisinin Tevrattaki ebatlarında inşa edilmişti.
    Tevrat'taki bilgilere göre, Hz. Nuh'un Gemisi'nin uzunluğu 205 metre 27 santim,
    Denizden yüksekliği ise 20,5 metre idi.
    Batıda Hıristiyan aleminin desteklediği en yaygın şehir efsanelerinden biri de
    Titanik'i suya indirenlerin Tanrı'ya kafa tuttukları
    Ve bu yüzden de geminin ilk seferinde battığı üzerine..
    Bu da Nuh'un gemisinin Batı dünyası için hâlâ ne kadar önemli olduğunun ispatı aslında.

    http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=108325





  • işte 30 dakikalık bir belgesel türkçe

    download
  • Ağrı da (Doğubeyazıt ilçesinde) Nuh un gemisi müzesi var yöenin köylüleri tarafından yapılmış ayrıca bu adrese bi göz gezdirebilirsiniz.
    http://www.dogubayazit.gov.tr/dogubayazit_nuhun_gemisi.asp
  • Hz. Nuh ve Tufan

    Nuh un gemisi,

    Kuran-ı Kerim e göre; Cudi Dağında,
    Tevrat a göre; Ağrı Dağında,
    Sümer ve Babil e göre; Gordiyon Dağında,
    Asur-Babil e göre; Nizar Dağında,
    Yunanlara göre; Pernasos Dağında,
    Sataptaha, Brahma ve Mahabharata göre; Himavat Dağında,
    Aztek-Toltec kültürüne göre; Colhuacan Dağında,
    İnkalara göre; Villcacoto Dağında bulunmaktadır.

    Günümüzde Tevrat ında etkisi ile, Nuh un gemisinin Ararat (Ağrı) dağında bulunduğu genel kabul görmüş ise de; bu durum aşağıdaki gerekçeler ile mümkün gözükmemektedir;
    a) Ağrı çevresinde hiçbir zaman zeytin ağacı bulunmamaktadır. Halbuki Tevrat ta gemiden salınan güvercinin ağzında zeytin dalı ile geri döndüğü söylenmektedir.
    b) Ağrı Dağı nın 5000 m yüksekliğine kadar su çıkabilmesi için tüm dünyayı kapması gerekli 150*1016 ton suya ihtiyaç vardır. Halbuki tüm dünyanın ağırlığı 100*1021 ton olmakla, böyle bir su kütlesi dünya atmosferinde hiç bulunmamıştır.
    Kuran-ı Kerim de ise, geminin Cudi ye oturduğu yazılıdır. Cudi Dağı sıralı birçok dağın ortak adıdır. Bir tek dağdan bahsedilemez. Fakat bu dağın hangisi olduğunu bilebilir miyiz...
    Taberi kitabında Hz. Nuh kavmini tarif ederken,
    Biyurasp a tabi olduklarını anar ki, bu zat Sabiliği ilk önce yayan bir kimsedir. Hz. Nuh un peygamber olarak gönderildiği kavimde ona tabiiyet etmiş bulunuyordu. der.
    Bilindiği gibi Sabiliğin merkezi Urfa dır. Ay ve Güneş e tapınılan bu dinde, aşağıda açıklanacağı gibi bir birlik unsuru mevcuttur. Taberi nin bu ifadesinden Nuh kavminin Urfa civarında yaşadığını söyleyebiliriz. Allah ın emri üzerine (en çok kabul edilen ölçülerde) uzunluğu 80-eni 50-yüksekliği 30 arşın olarak Ardıç ağacından içi ve dışı zift ile sıvalı üç katlı bir gemi yaptı. İçine hayvanlardan birer çift, üç oğlu, ve üç gelini ve kendisine iman eden (bir rivayete göre 6, diğerine göre 73) mümin bindirdi ve yanına Hz. Adem in naaşı ile Hz. Havva nın (tennur) fırın taşı nı aldı. Taberi ye göre; Hz. Nuh gemide yerleştikten sonra büyük çukurun çeşmeleri kaynayıp, akmaya başladı, göğün kapıları açıldı.. taşan sular her yanı kapladı...
    Hz. Nuh ile Yasef arasında Kısası Enbiyadaki bir konuşma dikkatimi çekti; Yasef bir fikir ileri sürdü; Tufan ın en büyük ispatı, gemidir. ..Ey babam Onu hiçbir zaman parçalamayalım. ...Olduğu gibi bırakalım...
    Hz. Nuh cevaben; Bende aynı fikirdeyim... hatta oğullarımıza yerini kesinlikle söyleyelim ki, yüzyılların ötesine erişebilsin...
    Yasef şaşırarak sordu; O zamana kadar sağlam kalır mı...
    Hz. Nuh cevaben; Buradaki iklime bakılır ise, ÜZERİNE ÇOK ŞEY YIĞILIR...
    Bu yazıma göre aranması gereken, bir dağdaki tepeciktir.
    Tekvin 10. Bab 9-10 cümlede; Nuh un ailesi sayılır; Hz. Nuh un oğlu Ham, onun oğlu Kuş ve Kuş un oğlu Nemrud...
    Bir anda aklımda yeni bir fikir belirdi; NEMRUD DAĞI...
    Olabilir mi.. Gemi Nemrud ta olabilir mi...
    Yörenin tarihçesini araştırdığımda şaşırdım.... Nemrud Dağının yakınında, değişik isimli köyler kurulmuştu. Yediler köyü yada Seksenler köyü gibi.. Bu rakamlar Hz. Nuh un Tufan efsanesinde geçen rakamlar idi. Nuh, üç oğlu ve üç gelini 7 kişi eder. Hz. Nuh un ailesi (7 kişi) ve iman eden 73 kişi toplamı 80 kişi eder. Köy isimleri kökenleri budur.
    Ayrıca Nemrud Dağında, üç genç kadın ve üç genç erkek ile bir yaşlı adam heykeli vardır. Yaşlı Hz. Nuh ve üç oğlu (Ham, Sam ve Yafet) ile üç gelini. Hz. Nuh un eşi yoktu, çünkü iman etmediği için gemiye binmemiş ve boğulmuştur. Bu anıt, tarihsel olarak yenidir. Komagene Krallığına aittir. Bu doğaldır. Taşlardan yığılı höyük, eski bir dönemden kalma olabilir. Fakat Komagene Kralı Antikos, Tanrılara yakın olmak için, anıt mezarını (ademin naşının yanına ve geminin içine) yapmak istemiş olabilir. Mısır tarihinde bir çok anıtın üzerindeki isimlerin silinip, yeni Firavunların adlarının yerine yazıldığı ve böylece o anıtı kendilerinin yaptığını iddia ettikleri görülmüştür. Aslında yadırganacak bir durum değildir.
    Hz. Nuh un naaşı, gemi ve diğerleri ile birlikte buradadır. Burası insanlık tarihinin en büyük anıtsal mezarı ve her dinin (tufan hikayesi tüm inançlarda vardır ve Hz. Nuh ve benzerleri tüm dünya mitlerinde mevcuttur) kutsal yeridir.
    Aynı yerde dişi ve erkek olarak canlandırılmış çifter kartal ve aslan figürleri vardır. Aslan yeryüzünün, kartal gökyüzünün hakimidir.
    150 metre boy, 50 metre eninde bir höyükte ne olabilir... Ortalama 135 metre boyunda 22 metre eninde bir gemi...
    Tarih boyunca, (Ağrı Dağının aksine) çevrede zeytin ağacının bulunması rastlantı olabilir mi... Yada 2150 m yüksekliğine göre, daha az bir taşkınla geminin dağa oturması mümkün olabilir.
    Sümer tabletlerine göre; Hz. Nuh, gemiden iner inmez Tanrı ya sunak hazırladığı ve yakarak bir kurban sundukları söylenir. Böylece Tanrıların öfkesi dinmiş ve İnsanoğlu nu bağışlamıştır. Nemrud Dağında, höyüğün önünde büyük bir sunak vardır. Belli ki, burada yılın belirli dönemlerinde Tanrı ya kurban sunulmaktadır. Bu kısımda, efsanelere uymaktadır.
    Nemrud Dağı, Kuran-ı Kerim de geçen Cudi Dağları silsilesi içinde yer almaktadır.
    Nemrud Dağında üzerinde 19 yıldız bulunan bir aslan kabartması vardır. Bunlar yıldız ise, burçları temsil ediyor olmalıdır. 9 yıldızlı kova burcu ile 10 yıldızlı aslan burcunu üst üste koyarsanız, Nemrud Dağındaki 19 yıldızlı kabartmayı elde edersiniz.
    Buradaki anlam ne olmadır... Günümüzde aslan burcu kuzey yarım küreden, kova burcu güney yarım küreden göründüğü anda, ama aynı anda tam ters açılarda bulunur. Diyelim ki, gemi Nemrut Dağına gelmeden önce, yani Tufan olayı olmadan önce, Kuzey yarım kürede bulunan bir kişi gökyüzünün aynı yere baktıklarında kova burcunu görür iken, dünyaya bir göktaşının çarpması sonucu kuzeyin güney, güneyin kuzey olduğunda, aynı noktadan, an gün bakıldığında, bu sefer kova burcunun yerinde aslan burcu görülür... Sonraki yıllarda aynı zaman ve aynı yerde devamlı aslan burcu görüldüğünden son figür aslandır, fakat üzerinde kova ve aslan burçların üst üste gelmiş olmasını simgeleyen 19 yıldızlı simge vardır.
    Tufan olayının oluşmasında en büyük etken olarak gününüzde göktaşı çarpması görülür.Eğer bir gök taşı Hint okyanusuna çarpmış ve tusunami etkisi ile dev dalgalar güneyden kuzeye tüm dünyayı sarmış ve şiddetli çarpmanın etkisi ile güney kuzey, kuzeyde güney olmuş ise, bu devinim içinde dev dalgalar yer yüzünü sarmış ve güneyden kuzeye gemiyi Cudi Dağının bir kolu olan Nemrud Dağı na oturmuştur. Orta Asya Yakutlarında dünyanın kutuplarının ters dönmesini anlatan hikayeler mevcuttur. Gemiyi, 2150 metre yukarıya kadar çıkaracak bir yağmura ihtiyaçta yoktur. Aranan Hz. Nuh un gemisi, Hz. Ademin naaşı, Hz. Havva nın ilk ekmek yaptığı taş fırın; Nemrud Dağındaki höyüğün içindedir.
    http://mehtun16.sitemynet.com internet siteinden alınmıştır.




  • Tufan olayının günümüzden 9750 yıl önce olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır. Şöyleki, Meksika körfezinin tabanından toplanan 10000 yıllık deniz kabuklarının üzerinde yapılan incelemede tuzluluk oranının aniden attığı tabakalara rastlanmıştır. Ayrıca aynı tuzluluk oranı değişikliği karadeniz tabanından alınan deniz kabuğu örneklerinde de rastlanır. Tarihleme aşağı-yukarı aynıdır. Prof Dr. Süleyman ATEŞ' in "peygamberler tarihi" kitabından, (bir gazate ekinden almıştım) kaç tane nuh tufanı olduğunu veya kaç defa yıkılıp, yeniden kurulduğunu araştırabilirsin. Hz. Musa' nın 4500 yıl önce Mısır'dan çıktığı tarihlemesi yanlıştır. En uzak tarih olarak MÖ. 1300 (3300 yıl önce) yılı olduğu tahmin ediliyor. Tüm dinbilimcilerin tahminleri en fazla +/- 100 yıl oynar. Hz. Musa ilgili daha ayrıntılı bilgiyewww.mehtun16.sitemynet.com adresinden bakabilirsin. Tartışmaya katıldığın için teşekkür ederim.
    Bilgi paylaşıldıkça yaşar.......




  • gec oldu ama neyse 1959 yılında Harita Yüzbaşısı Ihsan Durupinar Tarafindan Ağri Daginda Cekilen fotografın Orjinali gemi Degil Ama Olsun Orjinalinde Ne Kadar COk Gemiye Benzedigini Görün.



    Belki gemi buraya oturdu camur tabakası nın icine tahta cürüdü gitti camur tabakası orda öylece kalarak fosilleşti.




  • bir iddia daha :


    Nuh'un gemisi Urfa'da iddiası

    Hz. Adem ile Havva, Hz. İbrahim Peygamber'in yaşadığı yer olarak bilinen ve bu konuda tarihi bulgulara rastlanan Şanlıurfa'da Hz. Nuh'un yaşadığı da öne sürüldü. Muhammet Taşçılar'ın haberi





    Şanlıurfalı Doktor Faruk Öncel Şanlıurfa'nın Cudi Şehri kalıntılarının bulunduğu tepeye gitti ve "Nuh'un gemisi buraya inmiştir. Dünyada 3 tane vadi var. Nil , Hindistan ve Mezopotamya'dır. Ağrı dağı efsanesi Ermeni tarihçilerin uydurmasıdır. İnsanlık buralarda yaşamıştır. Ağrı dağı Bu vadilerin dışındadır." diye konuştu.

    Geçtiğimiz hafta A takımına katılarak İbrahim Peygamberin yaşadığı yerin Urfa olduğunu ispatlayan Dr. Faruk Öncel bu konuda aksini iddia eden yazar Serkan Tekin'e de en güzel cevabı vermişti. "Şanlıurfa bir çok uygarlığa beşiklik yapmıştır. Hz. İbrahim burada yaşamış Hz. Adem ile Havva burada yaşamış bunu biz değil Dünya söylüyor.

    Şanlıurfa'da çok büyük tarih yatıyor. Binlerce yıllık tarih koruma altına alınmaz ise yok olup gidecek." diyerek "Burada her yıl kaçak kazılar yapılmakta tarihi eserler yurtdışına götürülmekte. Burası yöre halkı tarafından medinetül cud "Yani Cudi şehri olarak biliniyor. Aşağıdaki köyün adı da bu dereden alınmış. Cudi deresi. Bu atalarımızdan dedelerimizden kalan bir isim. Burası en kısa zamanda gün yüzüne çıkarılmalıdır. Yoksa başkaları gizlice kazılar yaparak bir tarihi yok etmektedir." dedi.

    Dr. Öncel "Kur'an-ı Kerim'de Ey yer, suyunu yut ve ey gök, sende açil! denildi; su çekildi, is bitirildi, gemi Cudi üzerinde durdu ve bu zalim topluluga: Defolun!" diyor. (Hud Süresi 11 / 44 ) İşte asıl Cudi burasıdır."
    Tarihçi yazar Mehmet Oymak ise Şanlıurfa'da bir çok tarihi şehir var. Şuayip şehri talan ediliyor.

    Çevredeki bu tarihi eserleri köylüler evlerinin yapımında kullanarak tarihi yok ediyorlar. Okulun ihate duvarındaki taşlar yine tarihi kalıntılar. Fakat kimse buna ses çıkarmıyor. Hz. Musa'nın yaşadığı ve binlerce yıl önceki Sin kültürüne dayanan Güneş sistemini inceleyen Soğmatar da tarihin üstüne beton ev yapmışlar. Harran ilçe olmasaydı orasıda talan edilip yok olacaktı. Kültür Turizm Bakanlığı bir an önce müdahale etmeli ve tarihi korumalıdır." diye konuştu.




    Tarihçi yazar Mehmet Oymak Şanlıurfa'yı 1990lı yıllarda adım adım gezerek bu bölgeyi keşfetmişti. İlk kez Urfa ve Harran kitabında tanıttığı bölge Urfa - Akçakale - Organize sanayi üçgeninde yer alan Şanlıurfa'ya 32 km. uzaklıkta bulunuyor. Cudi deresi köyü tepesinde bulunan 500x500 metrekarelik alanda tarihi şehir kalıntıları, hamam, kule kalıntıları ve yine Şırnak'taki Cudi dağında olduğu gibi büyük bir geminin oturduğu iz halen belirgin şekilde gözle görünüyor.

    Cudi deresi köyünde oturan ve çiftçilik yapan Hamit Tanış ise "Biz yüzyıllardır bu köyde yaşıyoruz. Bizim köy yörede Medinetül Cudi Nuhi Nebiden kalma bir şehir olarak biliniyor.
    Yolu olmadığı için kimse uğramıyor fakat zaman zaman araştırmacılar geliyor." dedi.

    Define arayıcıların delik deşik ettiği tarihi şehire sahip çıkılmasını isteyen Tarihçi yazar Mehmet Oymak "Buraların bir an önce arkeologlar tarafından gün yüzüne çıkarılmalıdır. derken Bölgede bir çok tarihi eser bulan ve bu eserlerin üzerinde motiflere rastlayan Dr. Faruk Öncel "Burayı dünyaya tanıtın. Burası Asıl Cudi şehridir. Bakın geminin etrafına yerleşmişler. Geminin olduğu konduğu yere hiç dokunmamışlar. Hiç kimsenin çıkamadığı bir yer burası ve bir an önce arkeologların burada araştırma yapmaları lazım." diye konuştu.


    HABER7 ÖZEL

    http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=169332




  • Vikipedi, özgür ansiklopedi
    Amerikalı ressam Edwards Hicks'den bir tablo... (1780–1849), Nuh'un gemisine ikişer ikişer hayvanların alınışını gösteriyor.
    Nuh Tufanı ve Nuh'un Gemisi Nusret Çolpan.

    Nuh'un Gemisi, Tevrat'ın Tekvin (Yaratılış) bölümünde anlatılan Tanrı'nın insan ve diğer canlıların ırkının devam etmesi için büyük tufandan önce Nuh'a yapmasını emrettiği büyük gemidir. Gemi Nuh'un ailesi ve dünyada bulunan diğer çekirdek hayvanların korumaya alınması amacıyla hazırlanmıştır. Bu hikâye Tevrat'ın Tekvin bölümü ve Kuran-ı Kerim'de de anlatılmaktadır.

    Tanrı, insanoğlunun sapkınlığına bir ceza vermek adına, yeryüzündeki tüm canlıları yok edeceğini söyler.

    Rab baktı, yeryüzünde insanın yaptığı kötülük çok, aklı fikri hep kötülükte. İnsanı yarattığına pişman oldu. Yüreği sızladı. "Yarattığım insanları, hayvanları, sürüngenleri, kuşları yeryüzünden silip atacağım" dedi, "Çünkü onları yarattığıma pişman oldum." Ama Nuh Rab'bin gözünde lütuf buldu. Yaradılış 6:5-8

    Ancak Nuh Peygamber, O'na inanmış biridir ve Tanrı'nın ona bir şans vermesine sebep olur. Tanrı, Nuh'a bir gemi yapmasını, yaşayan bütün hayvanlardan birer (ve bazılarından yedişer) çift almasını emreder.

    Kendine gofer ağacından bir gemi yap. İçini dışını ziftle, içeriye kamaralar yap. Gemiyi şöyle yapacaksın: Uzunluğu üç yüz, genişliği elli, yüksekliği otuz arşın olacak. Pencere de yap, boyu yukarıya doğru bir arşını bulsun. Kapıyı geminin yan tarafına koy. Alt, orta ve üst güverteler yap. Yeryüzüne tufan göndereceğim. Göklerin altında soluk alan bütün canlıları yok edeceğim. Yeryüzündeki her canlı ölecek. Ama seninle bir antlaşma yapacağım. Oğulların, karın, gelinlerinle birlikte gemiye bin. Sağ kalabilmeleri için her canlı türünden bir erkek, bir dişi olmak üzere birer çifti gemiye al. Çeşit çeşit kuşlar, hayvanlar, sürüngenler sağ kalmak için çifter çifter sana gelecekler.Yanına hem kendin, hem onlar için yenebilecek ne varsa al, ilerde yemek üzere depola." Yaradılış 6:14-21

    Yeryüzünde soyları tükenmesin diye, yanına temiz sayılan hayvanlardan erkek ve dişi olmak üzere yedişer çift, kirli sayılan hayvanlardan birer çift, kuşlardan yedişer çift al. Yaradılış 7:2

    Nuh altı yüz yaşındayken, o yılın ikinci ayının on yedinci günü enginlerin bütün kaynakları fışkırdı, göklerin kapakları açıldı. Yeryüzüne kırk gün kırk gece yağmur yağdı. Bu da Tanrının Nuh'a bir lütfudur. Yaradılış 7:11-12

    Büyük Tufan'dan sonra, geminin Ağrı Dağı'na oturduğuna dair Tevrat'ta geçen bölüm şudur:

    Gemi yedinci ayın on yedinci günü Ağrı dağına oturdu. Yaradılış 8:4


    Ağrı Dağı'nın eteklerinde kuşbakışı gerçekten gemi iskeletine benzediği için Nuh'un Gemisi olarak adlandırılmış bir yapı vardır. Bu yapının jeolojik bir yapı olduğu jeologlarca kanıtlanmıştır. Doğu Bayazıt'tan Gürbulak istikametinde ilerlerken sağdan ayrılan bir yol ile gidilebilen Nuh'un Gemisi yanında Nuh'un Gemisi müzesi bulunmaktadır. Gemi kalıntısından çıkarılmış taşlaşmış demir perçin fosileri ve bölgede bulunan su altı canlılarının fosilleri gibi bir çok örneği bu müzede görmek mümkün olsa da 2000 metrede deniz canlısı fosili bulmanın çok şaşırtıcı bir şey olmadığı bilinmelidir. Bu tufan'ın değil, dağ orojenezlerinin kanıtıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sosyolojix -- 12 Ocak 2010; 1:03:23 >




  • sy yetkililer nuh tufanının bulguları ile ilgili son günlerrde önemli olaylar olmaktadır. aşağıda verilen linklerde ortaya cıkan bilgiler bakanlığınızın bilgisi varmıdır. ordaki eserlerin sistematik olarak tahrip edildigi kacırlıdığı gibi bilgiler elinizde mevcutmudur.bu bulguların gizlendigine ait en önemli bulgu aşağıdaki linkte mevcuttur.

    gizlendigine dair link
    http://www.noahs-berg.de/html/index.html

    konu ile ilgili genel bilgi linkleri

    http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.morija.de/bible-earth/pix/cudi/sefine.jpg&imgrefurl=http://www.bible-earth.net/logbuch/%3Fpage_id%3D101&usg=__NVGprJwtSOK61fzIhp4eAalTR7k=&h=330&w=450&sz=54&hl=tr&start=6&um=1&itbs=1&tbnid=VpXy1mDssnt31M:&tbnh=93&tbnw=127&prev=/images%3Fq%3Dsefine%26um%3D1%26hl%3Dtr%26sa%3DN%26rlz%3D1W1GGLL_tr%26tbs%3Disch:1


    Başvuru Tarihi: 10.03.2010 / Başvuru Sayısı:116000
    Başvurunuzu bu tarih/sayıyla takip edebilirsiniz




  • sy yetkililer nuh tufanının bulguları ile ilgili son günlerrde önemli olaylar olmaktadır. aşağıda verilen linklerde ortaya cıkan bilgiler bakanlığınızın bilgisi varmıdır. ordaki eserlerin sistematik olarak tahrip edildigi kacırlıdığı gibi bilgiler elinizde mevcutmudur.bu bulguların gizlendigine ait en önemli bulgu aşağıdaki linkte mevcuttur.

    gizlendigine dair link
    http://www.noahs-berg.de/html/index.html

    konu ile ilgili genel bilgi linkleri

    http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.morija.de/bible-earth/pix/cudi/sefine.jpg&imgrefurl=http://www.bible-earth.net/logbuch/%3Fpage_id%3D101&usg=__NVGprJwtSOK61fzIhp4eAalTR7k=&h=330&w=450&sz=54&hl=tr&start=6&um=1&itbs=1&tbnid=VpXy1mDssnt31M:&tbnh=93&tbnw=127&prev=/images%3Fq%3Dsefine%26um%3D1%26hl%3Dtr%26sa%3DN%26rlz%3D1W1GGLL_tr%26tbs%3Disch:1


    Başvuru Tarihi: 10.03.2010 / Başvuru Sayısı:116000
    Başvurunuzu bu tarih/sayıyla takip edebilirsiniz









  • http://www.hurriyet.com.tr/planet/14542202.asp?gid=286

    ...
    Pilavcı - Suşici Çinliler de bulaştı bu işe...
  • ya o bulunan parçalar nuhun gemisi değil yada yapılan yaş testi hatalı, bu tufan olayı tevrattan çok önceleri gılgamış destanında geçiyor 5000yıldan çok daha eski bi hikaye bu.

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Vn-MBDf53HcJ:www.turkdirlik.com/Bilgimece/Turkoloji/Kultur/MKilic0043.htm+s%C3%BCmerler+tufan&cd=3&hl=tr&ct=clnk&gl=tr




  • http://maps.google.com/maps?t=h&hl=tr&ie=UTF8&ll=37.366806,42.495761&spn=0.004715,0.009645&z=17

    sayfasındaki görüntüyü ters çevirin..ağaçlı tepenin sağ üst köşesinde "yüz" ve onun az sağ üst köşesinde gemi ucuna benzer izler görüyoruz....peki bu "yüz" nereye mi bakıyor.

    http://maps.google.com/maps?t=h&hl=tr&ie=UTF8&ll=37.324748,42.189174&spn=0.018872,0.045233&z=15

    Cizre'ye bakıyor. Cizre kalesinin surlarınn izini takip ederseniz bununda gemi ucu şeklinde olduğunu görürsünüz. hatta Cudideki geminin ucunun baktığı yön ile aynı.

    Hatta geminin nereden geldiğini rotasının düz olduğu varsayımıyla ve ortalama 4000 yıllık büyük selin bu bölgeye en yakın nerede bölgedir varsayımıyla tahmin edebiliriz....




  • http://tr.wikipedia.org/wiki/Nuh'un_gemisi



    İlk satırları okuyun;

    Rab baktı, yeryüzünde insanın yaptığı kötülük çok, aklı fikri hep kötülükte. İnsanı yarattığına pişman oldu. Yüreği sızladı. "Yarattığım insanları, hayvanları, sürüngenleri, kuşları yeryüzünden silip atacağım" dedi, "Çünkü onları yarattığıma pişman oldum." Ama Nuh Rab'bin gözünde lütuf buldu. Yaradılış 6:5-8

    Geçmişi geleceği biliyorsun,pişmanlık nedendir ?

  • Sizden bir Kronolojik liste istedim sayın Iron, hani tarih kitaplarında olur ya;

    1923, Cumhuriyet ilan edildi
    1928, Harf Devrimi
    1938, Atatürk öldü.

    gibi birşey işte, iddialarınıza ve konu hakkındaki bilginize bakılırsa yukardaki ana yazınızın bir kronolojisini yapmanız zor olmasa gerek.
    Bu arada bilimsel olarak 950 yıl yaşayan bir insan yoktur; hastalıklara vs. çok daha hazırlıklı olduğumuz ve insan ömrünün tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar uzadığı günümüzde dahi 120 yaşını bulduğundan emin olduğumuz insan yoktur. NUh muhtemelen deniz tutmasından veya evrende eşi olmayan büyüklükteki gemisine ( bu da ayrı bir konu, gemisini yapacak mühendislik olanak ve bilgisi hala dünyamızda yoktur eminim ) yüklediği çeşitli hayvanlardan kaptığı hastalıklardan daha gemiden inmeden ölmüş olmalı.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Oldest_people#Chronological_list_of_the_verified_oldest_living_person_since_1955

    Benden bu kadar sayın Iron!





  • Tamam aslımıza döndük;
    Konu günümüzdeki insan ömrünü uzatma çalışmaları değil, geçmişte tarihsel kanıtlar eşliğinde 950 yıl yaşamış bir kişinin bulunup bulunmadığı.
    Geçmişte 950 yaşında ölen bir kişi olduğuna inanıyorsanız, dünyaya uzaylıların yaşam getirdiklerinede inanıyorsunuz demektir en azından.
    Geçmişte 950 yıl yaşamış bir kişiye ait hiçbir tarihsel kanıt yoktur, insanlar buna gülerler.
    Trojka'dan istenilen bununla sınırlı olmalıdır, kahinlik Trojka'nın işi değil.
    Tarih, İslami kaynakları her zaman yaptığı gibi yalanlıyor;

    http://www.ancienttexts.org/library/mesopotamian/gilgamesh/




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.