Şimdi Ara

Intel: Nvidia'nın Ion platformuyla problemimiz yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Nvidia'nın maliyet odaklı kompakt bilgisayarlara yönelik olarak hazırladığı Atom işlemcili Ion platformu için umut göründü. Geçtiğimiz günlerde Digitimes tarafından yayınlanan bir haberde Ion platformunun tehilkede olduğu zira Intel'in Atom işlemci ailesini yonga seti (945x serisi) bağımsız satmayı düşünmediği belirtilmişti. Bahsi geçen bu iddialar Intel tarafından yalanlandı.


    Firma cephesinden yapılan açıklamaya göre üreticiler Atom işlemcilerini 945 yonga setinden bağımsız olarak ta satın alabilecek. Her ne kadar şimdiye kadar bu gerçekleşmiş olmasa da bunda pazarda Atom işlemcisiyle kullanılabilecek alternatif yonga seti veya platform çözümlerinin olmaması da etkili olmuş olabilir. Kısacası dileyen üreticiler tek ve çift çekirdekli Atom işlemcilerini Nvidia'nın GeForce 9400M yonga setiyle kullanabilecek.


    Bu noktada merak edilen asıl detay ise hem bağımsız olarak satılacak Atom işlemcisinin hem de Ion platformunun toplam maliyeti. Zira maliyet odaklı sistemler için hazırlanan Atom işlemcili platform arenasında Nvidia'nın nasıl bir strateji izleyeceğini Ocak ayını takiben Ion platformunu temel alan sistemlerin gün ışığına çıkmasıyla görebileceğiz.








  • Asus'un N10 gibi Geforce 9300M GS ekran kartlı Atom netbooklar ve Radeon HD 3450'li Atom nettopların olduğunu düşünürsek Ion platformuna iyi talep olacaktır. Tek çip tasarımı ve GMA 950'den kat kat iyi oyun/video başarımı maliyetini unutturacaktır.
  • hımm intel en dogrusunu yapmış
    yoksa tekelciligi tescillenmiş olacaktı
  • yavv niye müşterisini korkutsun ki!!!
  • Iphone işlemcisinide önce karalamış ve sonra geri adım atmıştı. Şimdide aynı şey oluyor. Üreticilerden tepki görmüş olmalı yoksa böyle bir şeye savaşmadan asla izin vermezdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.