Şimdi Ara

Detaylı Akg K324P incelemesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
1
Favori
14.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yorumumu yazayım bari;arkadaşla buluştum ve aldım kulaklığı.daha önceden cx 300 ve ep 630 kullandım ve sennheiserın px 100,hd 201 ve başka bi kaç kafa üstü kulaklıklarını da dinleme şansım oldu.ep 630 aldığımda sesi çok güzel geliyordu;ama zaman geçtikçe sesi çok yapay gelmeye başladı;ep630da her şarkıda alttan boğuk bir ses gelir.bassları kulağa hoş gelir ama tiz yok gibidir;midler de orta seviyedir.sonra bu durumdan sıkıldım forumdan çağın adlı arkadaşla cx 300 takası yaptık.cx 300 bence ep 630la çok benzer bir kulaklık.insanın zevkine bağlı bazı insan cx 300ü seviyor bazısı da ep630u.takası yaptık ve cx 300ü aldım;zaman geçince ep 630la farkları ortaya çıktı.bass yönünden çok daha geride,tizleri biraz daha iyi ep630dan;midler de aynı diyebilirim.ses biraz daha berraktı cx 300de,ep630da daha efektseldi diyebilirim.cx300 ve ep630u karşılaştırırsak,bence çok çok az fark var;ben cx 300ü çok az daha beğendim ama zevk meselesi tabii.forumun yüzde 75i cx300,yüzde 25i ep 630 diyor.

neyse gelelim akg k324p'ye,forumda arkadaşlar incelemiş iyi olduğunu söylemiş ben de almanyadan arkadaşa aldırdım bir tane -49 euro orda-.kulak adaptörleri,malzeme yapısı,bass tiz ve mid performansları,şarkı kalitelerine göre ses performansı,uygun olabilceceği mp3 veya pmpler,müzik türlerine göre performansı hakkında detaylı bilgi vereceğim;umarım yardımcı olabilirim..resim koyup renklendiremeyeceğim kusura bakmayın zaten yeteri kadar var resim.

mp3 çalar:cowon d2;arkadaşın ipod 80gbını da karşılaştırmaya tabi tuttum.

KULAK ADAPTÖRLERİ:kulak adaptörleri bildiğimiz cx 300 veya ep630lardan daha farklı.malzeme olarak daha ince yapıda ve 0.5 mm kadar daha küçük olduğunu gördüm.başta alışması biraz daha zor geliyor;ama çok az daha iyi izolasyon sağlıyor akgnin kendi adaptörü;karşılaştırdım.ince olduğundan kulağın içine doğru daha çok itilebiliyor çünkü.verilen ses arasında da iki adaptör arasında hiç bir fark yok diyebilirim ses bakımından,sezemedim varsa da.. *ayrıca beyaz renk akgnin kulak adaptörünün rengi grimsi bir renk,siyaha daha yakın.bence hoş duruyor*

KABLO KALİTESİ:bilerek kötü yapıyorlar çünkü garanti dışında tek bozulma şansı kablo sorunları.kablonun kopması,açılması,temassızlık oluşması vs..ep630un kauçuk tarzı kablosu en sağlamıydı,cx 300ün kablosunun dayanıksız olduğu kabloya dokunulduğunda anlaşıyordu;küçük bir ezilme yaşattım cx 300e;10 liralık iyi sayılmayacak philips kulaklıkların rahatlıkla sağlam çıkacağı durumdan o ezilerek çıktı.akgnin kablosu ince sayılabilir ama cx 300den daha sağlam,ama yine de daha iyi yapılabilirdi.

SES YÜKSEKLİĞİ:aleti önce cowona taktım,ses seviyesini 25e getirdim(en yüksek 50);taktım kulaklığı ve birden kaliteli güzel bir ses karşıladı beni.arkadaş aldıktan sonra 15 20 saat kullandı almanyada biraz açılması için kulaklığın...o yüzden sesler çok da tok gelmedi.beni şaşırtan ses yüksekliği oldu.25te baya yüksek bir sesle karşılaştım;bu kadarını beklemiyordum.arkadaşın ipoduna taktık,en yüksek sese getirdim ipodu ama benim cowonun 25teki sesiyle aynı yükseklikte ses aldım.cowonda sesi arttırdığımda siz düşünün artık gerisini.yaklaşık olarak şu ses seviyelerinde aynı yükseklikte ses alınıyor(karşılaştırıcı olması açısından,creative ve sennheiserın tahmini değerleri kulak dolgunluğuma dayanarak,ama 1 fazlasıdır ya da eksiğidir,50 üzerinden,d2yi baz aldım)
    creative ep 630:32
    sennheiser cx 300:34
    akg k324p:25
    *cowonda sesi en yüksek 35e çıkardım-fazlasına dayanmadı kulağım-,uygun eq ayarlarında seste bir bozulma olmuyor;ama güzelce ayarlanmalı eq,37 db ses veren aletlerde yüksek volumeda seste bozulma olmaz*

BASS:ipoda taktığımda yeterli olduğunu gördüm,ama fazla iyi değildi.diğer forumlarda bass eksikliğinden yakınılmış,açıkçası bass düşkünleri haklılar.bass düşkünlerini tatmin edecek bass yoktu ipodda.d2ye taktığımda ise basslar kısacası ep630un aynısı ve daha da net vuruşlar seslerde.süper dengeli,insanı şarkının içine çeken basslar.çok fazla değil,d2yle fazla diyebiliriz ama aynı zamanda da kaliteli.

TİZ:ipod da da başarılı,d2de de;beyninize vuruyor resmen.her bir bateri zili vuruşunu ve güzel bir şekilde dinleyebildim ikisinde de.ama clix 2de çok daha hoş olur sanki.

MİD:en çok etkileyen özelliği beni;d2de büyülendirdi beni resmen.midler o kadar güzel ki şarkıyı tekrar keşfettiriyor insana.mid performansıyla denge süper bir şekilde oturtulmuş akg tarafından.cx 300 ve ep 630a açık ara basıyor bu konuda.şarkıya süper bir zevk katıyor.daha üst modellerle de çekişecek bariz öne çıkan özelliği olarak görüyorum ben.

ŞARKI BİTRATELERİ VE PERFORMANS:kötü kulaklıkta bitrateler (şarkının kalitesini anlamamıza yardımcı olur,değeri arttıkça kalite artar) çok belirleyici olmuyor ama iyi kulaklıkta gerçekten ses kalitesi bariz oynuyor.
    *aynı şarkılar farklı kalitelerde test edildi*
    64 kbps 112 kbps arası:kayıtlı şarkıları başka kaydı bulunabiliyorsa mp3e atmayın,kusurları farketmek çok kolay...
    128 kbps 160 kbps arası:dinlenebilir,ses güzel,eğlenceli..
    160 kbps ve sonrası-320 kbit de dahil-:süper sesler,süper eğlence,midler ve tizler çok güzel kendini hissettiriyor
    flac(kayıpsız ses formatı türkçe açılımı,cd formatına çok çok yakın ses kalitesi,bir şarkı ortalama 25 mb ve genelde 800 kbps üstüdür):tamm puan

UYGUN OLABİLECEĞİ PLAYERLAR:ben genelde anadolu rock,hafif de pop dinleyen biriyim.bass,tiz önemli.d2yle çok güzel bir uyum içerisine girdi aletim.d2 kullanıcılarına tavsiye ederim,cx500den daha ucuza alınabiliyor ve cx 500 den de daha iyi olduğu düşüncesindeyim ki bir çok arkadaş da forumdan böyle düşünüyor.cx 300ün üstüne ne koyabileceklerini tahmin edebiliyorum ama yine de yanılabilirim o yüzden hafta içi arkadaşımla buluştuğumuzda deneyeceğim,o cx 500 kullanıyor ve d2si var.clix 2yle birleşince flat sesin allahını verir,d2 de bile çok hoş.creativein modellerine çok uyacağı kanaatinde değilim,çünkü creativein çok medeli geçti elime ses kalitesini beğenmiyorum,bana hitap etmiyor.sony'ye uyumu hoş olabilir..bunlar denediğim playerlardır;meizu kaldı denemediğim onun için bişey diyemeyeceğim.ipoda gelirsek de d2den sonra ipodun kalitesi çok iyi gelmedi tabi ama ipodda ep630 kullandığımda hiç iyi bir sonuç alamamıştım.akg ile ses kaliteli ama d2 kadar yüksek ses vermesini kimse beklemesin.samsung u3 ve k3 kullandım önceden,u3le çok güzel olur ki u3 çoğu mp3 playerdan iyidir;k3ile de harikalar yaratır.k3 ve d2nin sesi çok yakındır..

MÜZİK TÜRLERİ VE AKG K324P:farklı türden şarkılar dinleyip araştırmayı derinleştirmek istedim;tabii ki kullanılan enstrümanlara da bağlı ama yine de fikir vermesi açısından yazıyorum.pop ve r&b türünde(tarkan,mustafa sandal)değişim çok fazla değil daha çok vokale bakıyor çünkü;rap,hiphop(sagopa kajmer,ceza)çok güzel;alt sesler çok hoş yapıyor şarkıyı.rock(barış akarsu,haluk levent)şarkı kalitesiyle bağlantılı;starsailorun ve limp bizkitin yüksek kbpsli şarkılarından sonra 128likler çok güzel olmuyor ama özellikle bateri vuruşlarını çok daha iyi almaya başladım.jazza gelince;ahenke bırakın gidin kendinizi bu kadarını beklemiyordum,süper.metal müzikğin d2 için çok uygun olduğunu düşünmüyoru ama rock tarzına yakın olanlar hoş. trance&techno;güzel ama şahsen benim yorum yapmam doğru olmaz çünkü kırk yılda bir dinlerim.türk sanat musikisi çok da değişmedi açıkçası,ne de olsa eski kayıt şarkılar ama ud sesi bitiriyor insanı.ve arabesk,ihtiyacı karşılar;güzel.

elimden geldiğince bu kulaklık hakkındaki soru işaretlerini kaldırmaya çalıştım,çok üst seviye kulaklıklar dinlemedim shure grado westone etymotic gibi;kendi dinlediklerime göre bir değerlendirme yaptım.çok fazla ürünü övdüğüm düşünülebilir yazılanlar okunulduğunda ama gerçekten d2imle süper uyum sağladı beklentilerimin tümünü karşıladı.nacizane yorumlarımı patlaştım,fikir vermeye çalıştım umarım yardımcı olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utuman -- 26 Aralık 2008; 4:55:11 >

• Güzel yazı yazmışsın bende bu aralar kulaklık alacaktım cx 300 falan düşünüyordum 1 2 arkadaşın demesiyle akg k4324p yi düşünmeye başlamıştım, yazın tam olarak almaya karar vermemi sağladı teşekkür ederim.

Edit: Şu an itibaren hepsiburada.com'dan siparişini verdiğim kulaklık umarım ikimizde güle güle kullanırız

Sipariş no : 20208715 Sipariş Tarihi : 26.12.2008
    Sipariş Durumu : Tedarik Sürecinde Ödeme Şekli : Garanti 6 Taksit
    # Ürün

1.AKG K-324 PCHR (KROM) KULAKİÇİ KULAKLIK
    1 0 1 136,66 YTL 136,66 YTL 0,00 YTL 136,66 YTL

Ara Toplam :
    136,66 YTL

KDV :
    24,60 YTL

Sipariş Toplamı :
    161,26 YTL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haemorrhage -- 26 Aralık 2008; 9:12:45 >
  • Her ikinizede hayırlı olsun diyeyim!!!!
  • eyvallah the trooper00,haemorrhage cx 300den gerçekten çok çok daha iyi kulaklık
  • Hayırlı olsun güzel inceleme resimlede desdeklesen cok iyi olurmuş..
  • Akg K324P Yurtdışın da 49 euro normal bir fiyat.. Ama Media markt'a 176 lira gibi çok fahiş bir fiyata satılmakta.. Türkiye'de de normal fiyata satsalar ayıp mı olur..
  • 49 euro hemen hemen 100 lira....76 lira ne diye acaba haklısın hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Edifier S880DB İnceleme
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bende d2 kullanıyorum ep630 kulaklığım vardı memnundum kablosu koptu bu modeli almayı düşünüyorum metal ve techno dinlerim genellikle acaba tatmin edermi beni alsam ep630 arasında 70 tl fark var farka değermi?
  • @m_aakin
    hocam bassları ep 630dan biraz daha yetersiz;ama midleri ve tizleri süper aletin.mach3bassı arttırırsan bass sorunu da kalmaz.ben d2mi ep630,cx 300 ve akg k324p ile kullandım,ep630 en kötü sonucu vermişti d2 ile.özellikte midlerde ve ses netliğinde çok iyi bir kulaklık akg özellikle yüksek kaliteli şarkılarda.
  • techno pop dinlerken mach3 efektini sona getiriyordum ep630la ancak tatmin oluyordum bass konusunda hayal kırıklığı yaşarmıyım akg ile
  • hayal kırıklığı yaratacak seviyede olmaz;ama düşük olur çok az daha.ama şöyle bir şey var ki ep630da tiz ve midler hiç yok gibidir;basslar hepsinin üstünü örter o yüzden çok fark olacaktır kesinlikle akg'den daha çok memnun olacaksınız ama tabii sizin zevkinize kalmış.
  • akg iyi bir markadır ve tiz seslerde ustunlugu tartısılmazdır ayrıca muzisyenler daha cok tercih ederler gule gule kullanın arkadaslar.
  • yaw ben gitti gidiyordan 40 ytl ye aldım AKG K324P yi :) oradan alın bence daha ucuz kulaklık da sıfır tavsiye ederim.güvenmem derseniz bilemem.habiden de güzel ses veriyor Sennheiser CX 300 um da var ama AKG daha iyi. ikisinide 1 yıl once almıstım AKG daha güzel olduğu için CX 300 ü kardeşime verdim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ford_Mustang -- 19 Ocak 2009; 8:19:34 >
  • Gittigidiyor dan kulaklık alınmaz. GG deki 70 alım işlemime dayanarak söylüyorum, GG den sahte olma riski olan hiçbirşey alınmaz, özellikle acemi iseniz GG ye kaçın. Yorumlardan ayıklamak, çok seçici olmak gerek.

bahsettiğin AKG ler %99 sahtedir. Yurtdışında satış fiyatı 40euro olan bir ürünü TR de 40 ytl ye alma şansın yok zaten.
  • allah allah aldım ve 1 yıldır kullanıyorum niye boyle bir yargıda bulunuyorsun ki onu anlamadım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ford_Mustang

allah allah aldım ve 1 yıldır kullanıyorum niye boyle bir yargıda bulunuyorsun ki onu anlamadım..

sen nasıl bu kadar eminsin peki orjinal olduğundan?
  • cx500 ve bu kulaklık arasında kaldım ben de karar veremediğim için ep630 ile tıngır mıngır ilerliyorum=)

hayırlı olsun,inceleme için teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alequendil

quote:

allah allah aldım ve 1 yıldır kullanıyorum niye boyle bir yargıda bulunuyorsun ki onu anlamadım..

sen nasıl bu kadar eminsin peki orjinal olduğundan?

şöyle söyliyim ben akg den önce Sennheiser CX 300 aldım sonra kardeşime verdim onu yeni kulaklık araştırıken onun 121db olduğunu duydum ve gittigidiyorda ucuz buldum aldım. orjinal olduğundan şöyle eminim Sennheiser CX 300'dan daha iyi ses veriyor demem yeterli sanırım.
  • bu arada sahte diye direteceksen eğer hala şöyle diyim eğer Sennheiser CX 300 daha ii sahte bir kulaklık yapabiliyorlarsa helal adamlara.vede bana gore cx300 den güzelse kolpa da olsa orjinaldir benim için ama ben orjinal olduğundan eminim :)
  • quote:

bu arada sahte diye direteceksen eğer hala şöyle diyim eğer Sennheiser CX 300 daha ii sahte bir kulaklık yapabiliyorlarsa helal adamlara.vede bana gore cx300 den güzelse kolpa da olsa orjinaldir benim için ama ben orjinal olduğundan eminim :)

ben sahte diye diretmiyorum ki arkadaşım sadece sordum nasıl emin olduğunu. kullanmışsın ki biliosun. bende kulaklık arıyorum o yüzden orjinal olup olmadığını öğrenmek istedim. sen gittigidiyor da hangi kullanıcıdan aldın bana pm ile ulaştırabilirmisin?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.