Şimdi Ara

İşlemci Sıcaklığım 7°C.Bir sorun olurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemci Sıcaklığım 7°C.Bir sorun olurmu?

Biostan girdiğim zaman;

CPU Temprature = 7° C / 46° F
    System Temprature = 27° C / 80° F

yanlış görmüyorsunuz bildiğimiz "7" (yedi) derece.
    Bir sorun çıkarırmı bu kadar soğuk İşlemci.

İşlemcim Intel Dual core 2.0
    Üstünde orjinal fanı var.Extra soğutucu kullanmıyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okg53 -- 25 Aralık 2008; 15:05:35 >

• merak etme bir sorun olmaz ben benim işlemcide çekirdeklerin biri 0 diğer 2 derece olarak gördüydümm
  • İşlemci sıcaklığının hava soğutma ile hiçbir şekilde oda sıcaklığından düşük olamaz. Bilgisayar 0 derece bir ortamda bulunuyorsa birşey diyemem tabi ki.

Büyük ihtimalle anakartın veya kullandığın program işlemci sıcaklığını yanlış algılıyor. İşlemcin de kendi sıcaklığını yanlış algılıyor olabilir.

Öncelikle işlemci sıcaklığını başka programla görüntülemeyi dene. Sorun devam ediyorsa BIOS'dan işlemci sıcaklığına bak orada da 7° C'ye yakın bir değer çıkıyorsa anakartına BIOS update yap. Sorunun büyük ihtimalle çözülecektir. Ancak çözülmemişse sorun ya anakartının donanımındadır yada işlemcindedir.
  • Piyangodan büyük ikramiye çıktı birşey olurmu
  • ben yalan söylemiyorum kendi gözlerimle gördüm oda sıcaklığı 0 altıda değil hatta ss çaktim die hatılıyorum şu anda kendi pc mi kullanmıyorum(arızalı) kendi pc im elime geçince ss yi koyarım buraya zaten çekirdeklerin sıcaklığı boşta 2 ila 11 arası değişiyordu bende biraz uzun baktım 1. çekirdek 0 derecede kaldı 10sn felan

işelmcimin sıcaklığına HWMonitor ile bakmıştımm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trecc11 -- 25 Aralık 2008; 15:31:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tımestop

ben yalan söylemiyorum kendi gözlerimle gördüm oda sıcaklığı 0 altıda değilde hatta ss çaktim die hatılıyorum şu anda kendi pc mi kullanmıyorum(arızalı) kendi pc im elime geçince ss yi koyarım buraya

O zaman sizin PC'niz de de bahsettiğim gibi bir problem var. Dediğim gibi hava soğutmayla oda sıcaklığından daha düşük bir sıcaklığa getiremezsiniz soğutmaya çalıştığınız herhangi birşeyi. İsterseniz soğutmanın ısı yapraklarından jet motoruyla hava geçirin yine oda sıcaklığının altına düşüremezsiniz.
  • Everest programı ile bakıyorum.
    Cpu 3 derece
    çekirdek 1= 15 derece
    çekirdek 2= 16 derece olarak gösteriyor.

not=şuan soğuk bir mekandayım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SSH

quote:

Orjinalden alıntı: tımestop

ben yalan söylemiyorum kendi gözlerimle gördüm oda sıcaklığı 0 altıda değilde hatta ss çaktim die hatılıyorum şu anda kendi pc mi kullanmıyorum(arızalı) kendi pc im elime geçince ss yi koyarım buraya

O zaman sizin PC'niz de de bahsettiğim gibi bir problem var. Dediğim gibi hava soğutmayla oda sıcaklığından daha düşük bir sıcaklığa getiremezsiniz soğutmaya çalıştığınız herhangi birşeyi. İsterseniz soğutmanın ısı yapraklarından jet motoruyla hava geçirin yine oda sıcaklığının altına düşüremezsiniz.

+1

Tee birzamanlar forumdan bir arkadaşla iddalaşmıştım vantilatör havayı soğutmaz hatta saatlerce çalıştırılırsa 0.5-1 C arası sıcaklık artışına dahi neden olabilir diye , birkaç sayfa geçerli nedenleriyle birlikte açıklama yapmama rağmen kabul etmemişti. İnatla vantilatörün havayı soğuttuğunu idda etmişti

Burdaki muhabbette benzer bir durumu sergiliyor sanki

• Bir de hwmonitor programıyla bakmayı dene. Program yoksa şurdan indirebilirsin:

http://www.cpuid.com/hwmonitor.php

Benimki de tam tersi. İşlemcimin ısısı biosda işaretlediğim yerdeki ısıyla aynı. Fakat çekirdek sıcaklıkları sapıtmış şekilde. Sen de bu programla işaretlediğim yerdeki ısıya bak bi belki normal gösterir:

İşlemci Sıcaklığım 7°C.Bir sorun olurmu?

• Hava soğutmayla oda sıcaklığının altına inmez diyen arkadaş ayrıntılı açıklasada niye inemeyeceğini öğrensek?
  • quote:

Orjinalden alıntı: skylineGTR_34

Hava soğutmayla oda sıcaklığının altına inmez diyen arkadaş ayrıntılı açıklasada niye inemeyeceğini öğrensek?

Temel olarak bir maddeye enerji verirseniz sıcaklığı artar.
    Bir madde bir maddeyle temas ettiğinde bu maddeler birbirlerine enerji verirler. Enerji asla kaybolmaz.

Aynı şekilde işlemciye soğutucunuz soğutucuya da hava temas etmektedir. Aralarında ısı alışverişi olmaktadır.

Sıcak madde soğuk maddeye, ısı(enerji) verir. Burdan yola çıkarak işlemcinin soğutucunuza soğutucununuzun da havaya ısı verdiğini söyleyebiliriz. Isı(enerji) alışverişi maddelerdeki sıcaklık eşitlenene kadar devam eder.

Diyelim ki işlemciniz 50 C. Soğutucunuz 40 C. Oda sıcaklığı da 30 C (odadaki hava). Bu durumda işlemciniz soğutucunuza ısı verir. Soğutucunun sıcaklığı artar ve işlemcinin sıcaklığı azalır. Soğutucunuz da odadaki havaya ısı verir, odanın sıcaklığı artar ve soğutucunun sıcaklığı azalır.

Oda sıcaklığının altına inilemez denilmesinin sebebi, "Sıcak madde soğuğa ısı(enerji) verir." ve "Isı(enerji) alışverişi maddelerdeki sıcaklık eşitlenene kadar devam eder." cümlelerinde saklı.

İşlemciye çalışırken sürekli elektrik enerjisi gittiği için sürekli ısınır ve asla oda sıcaklığına düşemez. Oda sıcaklığına düşemediği için sürekli İşlemci >> Soğutucu >> Hava şeklinde bir devam eder ısı. Isı soğutucuya verilir soğutucu da havaya verir ısıyı. Bu yüzden asla oda sıcaklığının altına inemeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSH -- 25 Aralık 2008; 16:43:05 >

• quote:

Hava soğutmayla oda sıcaklığının altına inmez diyen arkadaş ayrıntılı açıklasada niye inemeyeceğini öğrensek?

Daha ayrıntılı olarak forumda anlatılmıştı, ben de konunun uzmanı değilim ama kısaca;

CPU'nun ortam sıcaklığından daha az bir sıcaklığının olması hava soğutma ile mümkün değildir. Eğer böyle görüyorsanız, sensörlerdeki bir hata yüzünden böyle görüyorsunuz.

Sonuçta CPU'nun soğutulması bir ısı transferi olayıdır. Isı, ancak CPU'nun üzerine ortamdaki CPU'dan daha soğuk havayı üfleyerek transfer edilebilir. CPU da her zaman kendisi bir ısı ürettiğinden ortamdan daha soğuk olamaz.

Çok merak eden termodinamik kanunlarını inceleyebilir.
  • ben iddalaşmıyorum sadece gördüğümü söledimm zaten arkadaşda problem olabilir demiş
  • quote:

Ah be kardeşim. Sen şimdi bombayı aldın, pimini çektin, elinde tutuyon yani.
  • Yok hocam ne bombası, bilgi alışverişi bu. Ben de bildiğimi söylicem. Akışkanları yüksek baınçla püskürttüğümüz zaman ( fanlarımız bunu yapmakta sonuçta hava da 1 akışkan ) soğurlar. Yani hava soğutmayla oratam sıcaklığından daha düşük değerlere soğutma yapabilriz. Ortam dediğimizde cpu'nun havayla temas ettiği yer yani soğutucularımız yani havayı püskürttüğümüz yer yani( son bu ) ordaki hava ortamı bizim püskürttüğümüz hava...
  • quote:

Yok hocam ne bombası, bilgi alışverişi bu. Ben de bildiğimi söylicem. Akışkanları yüksek baınçla püskürttüğümüz zaman ( fanlarımız bunu yapmakta sonuçta hava da 1 akışkan ) soğurlar. Yani hava soğutmayla oratam sıcaklığından daha düşük değerlere soğutma yapabilriz. Ortam dediğimizde cpu'nun havayla temas ettiği yer yani soğutucularımız yani havayı püskürttüğümüz yer yani( son bu ) ordaki hava ortamı bizim püskürttüğümüz hava...

Havayı yüksek basınçla püskürttüğümüz zaman sadece daha hızlı soğumasını sağlayabiliriz, daha çok soğumasını sağlayamayız.

Aynı şu örnekte olduğu gibi:

Bir bardak suya, o miktardaki suyun çözebileceği kadar şeker koyuyoruz. Kaşıkla karıştırdığımız zaman suyun daha çok şeker çözmesini sağlayamayız sadece daha hızlı çözmesini sağlayabiliriz.

• Hayır yanlış anladınız işlemciden bahsetmiyorum havanın soğumasından bahsediyorum. İsterseniz deneyin güçlü bi fanla, koyun önüne termometreyi bir tanede odanın herhagi bir yerine koyun deneyin.
  • quote:

Hayır yanlış anladınız işlemciden bahsetmiyorum havanın soğumasından bahsediyorum. İsterseniz deneyin güçlü bi fanla, koyun önüne termometreyi bir tanede odanın herhagi bir yerine koyun deneyin.

Tamam ancak dediğim işlemci dışında da geçerli.

Termometreye güçlü bir fanla hava üfleseniz de üflemeseniz de tamamen aynı koşullardalarsa ve koşullar zaman içinde değişmiyorsa ikisi de aynı sıcaklığa ulaşır. Tek farkı fanın önündeki son sıcaklığa daha çabuk ulaşır.
  • Endotermik ya da ekzotemik bir reaksiyon hal degisimi olmadigi surece hic bir fan oda sicakliginin altinda sicakliga neden olmaz.
  •  İşlemci Sıcaklığım 7°C.Bir sorun olurmu?

Balkon OC show 2008'
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.