Şimdi Ara

RC 690 yan kapak plexi (Sorun çözüldü AMFİBİ tarafından)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni aldığım CM RC-690 kasamın yan kapağını kestirip plexi takmak istedim.Amacım mod yapmak değildi sadece çok ısınan HD4870 ekran kartıma extra soğutma sağlamak amacıyla kapağın ekran kartına denk gelen kısmına 12'lik 2 adet fan takmak için plexi yapmayı uygun gördüm.Hemde biraz şekil olsun istedim.Fakat gelin görünki kapağı kesen demirci beni yanlış anladı ve kapağın arka kısmını boydan boya kesti (kasanın arka kısmına denk gelen yeri).Son anda görüp müdahale etmeseydim üst alt ve ön kısımlarını da uçuracaktı az kalsın.Neyse adam tamamen kestiği kısmı geri kaynak yaptı ama kapağın şekli bozuldu deforme oldu.Resimde de gördüğünüz gibi kaynak yerleri rahatsız edici şekilde sırıtıyor.Diğer kısımlarda pek hoş görünmüyor.Ayrıca kapak deforme olduğu için kasaya zar zor oturuyor.

Benim sizden istediğim bu kötü görünen kısımları kapatmak için ne yapabilirim.Renkli bant çeksem güzel olurmu ya da başka ne yapılabilir.Mod işiyle hiç uğraşmadığım için bu konuda çok bilgisizim.Moralim bozuldu lütfen yardım edin.

Mustafa hocam (AMFİBİ) sağolsun sorunu halletti.Adam olmaz dediğim kapağı bu şekle getirdi ve kapağı kurtardı çok harika bir iş çıkardı sağolsun işte kapağın yeni hali.Şu an kargoda kapak gelir gelmez kasaya monte edip kasa üstündeki resimlerini de atacağım.Kendisine tekrar teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynet -- 14 Şubat 2009; 0:24:06 >

• Kapagın her tarafını deforme etmiş gibi duruyor götürdüğünüz demirci ustası(ustamı artık tartışılır...) tüm hataları zımpara törpü vs ile düzeltip astar+boya+vernik atabilirsiniz ya da kapagı iptal edip oraya kapak ebatlarında plexy kestitirip plexy nin etrafını çerçeve gibi kaplama uygulayarak kapak görünümü sağlayabilirsiniz
  • Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.

1. seçenek yani demirciye dediklerinizi yaptırmak imkansız gibi.Ben adama ne dedim o ne anladı.Şimdi götürsem daha da beter eder.

2. seçeneğiniz daha çok kafama yattı yani kapağı iptal edip kapak ebatında plexy kestirmek ama tek soru işareti plexy'i kasaya nasıl tutturacağım.Çerçeve demişsiniz peki plexy'e çerçeve mümkünmüdür nasıl bir malzemeden yapılır.Bir yardımcı olursanız çok makbule geçer.
  • Plexi kapak yapacaksan eğer, kasaya ve plexiye köşelerden dört adet delik delip, sac vidası ile tutturabilirsin.
    Ama ben olsam, kendi kapağını adam etmeye uğraşırdım. Güzel bir taşlama, ardından zımpara ve macun, sonra da boya..
    Kolay gele..
  • Çerçeveden kasıtım kaplama ile kaplayacaksın plexy i sonra ortasını keseceksin kaplamanın. Böyle oluncada sanki kapagı kestirip plexy takmış gibi bi görünüm oluşacaktır. Sabitlemeyide amfibinin dediği gibi yapabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: mc.kork

Çerçeveden kasıtım kaplama ile kaplayacaksın plexy i sonra ortasını keseceksin kaplamanın. Böyle oluncada sanki kapagı kestirip plexy takmış gibi bi görünüm oluşacaktır. Sabitlemeyide amfibinin dediği gibi yapabilirsin
    />

Aynen böyle..
    Yalnız benim gibi çok meraklıysan, Ve kasayı hergün en az bir defa açıyorsan, bu şekil kapağı açıp kapatması zahmetli olur. Ben yine de orijinal kapağın adam edilmesi taraftarıyım.

• Tavsyeleriniz için çok teşekkürler.

@AMFİBİ bende çok sık yan kapağı çıkarıp takıyorum hemen hemen hergün.O zaman orjinal kapağı adam etmek en iyisi olacak dediğin gibi diğer şekilde kapağı tak çıkar hem zahmetli hemde bir süre sonra kırılma ihtimali var plexy kapağın.Acaba kapağı araba kaportacısına götürsem yaparmı.Çünkü dediğin gibi kapak tam oturmuyor kasaya.Biraz işçilik lazım bunu düzeltmek için.Sadece boya kısmı değil defaorme olan kapağıda düzeltmek gerekli.Fakat plexy'i sıcak silikonla tutturulmuş halde duruyor.Silikonu temizlemek için kimyasal yada başka yöntem varmı tavsiye edebileceğiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostum acayip bi hava sürkilasyonu oluşur orda yaw nası fanlar onlar öle kasanın içi zor gözüküo valla
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky27

Tavsyeleriniz için çok teşekkürler.

@AMFİBİ bende çok sık yan kapağı çıkarıp takıyorum hemen hemen hergün.O zaman orjinal kapağı adam etmek en iyisi olacak dediğin gibi diğer şekilde kapağı tak çıkar hem zahmetli hemde bir süre sonra kırılma ihtimali var plexy kapağın.Acaba kapağı araba kaportacısına götürsem yaparmı.Çünkü dediğin gibi kapak tam oturmuyor kasaya.Biraz işçilik lazım bunu düzeltmek için.Sadece boya kısmı değil defaorme olan kapağıda düzeltmek gerekli.Fakat plexy'i sıcak silikonla tutturulmuş halde duruyor.Silikonu temizlemek için kimyasal yada başka yöntem varmı tavsiye edebileceğiniz.

Aslında senin yerinde ben olsaydım, o kapağı o vaziyete getirenin kafasına çalardım. Nasıl ustalıkmış o öyle yahu? Usta demek, akıllı, izanlı, leb demeden leblebiyi anlayan, ince fikirli insan demektir. Bu adam resmen yarmış kapağı.
    İnce işçilikten anlayan bir kaportacı varsa halledebilir.

• Gidip o kadar masraf yapmak istemiyorsan bu kasadan kullanan çok fazla kullanıcı var 2. el bölümüne ilan açıp aynı kapaktan yine temin etmeye çalışabilirsin
  • Üzüldüm yahu.. Mahvetmiş demirci güzelim kapağı.. Dostum titiz bir adamsan benim gibi, işi erbabına yaptır derim.. Söylediğine göre senin de elin benim gibi pek yatkın değil bu işlere.. Bulunduğun yerde modifiye işi ile uğraşan birileri varsa kıy biraz paraya ama adam gibi olsun olmuşken bence..
  • Hiç sormayın ya gidip adamı dövesim geliyor içine etti sıfır kasanın puuffffffffffff.
  • Sorun çözüldü
  • Senin Kasada Bİ Havalanma Yasanır
  • Fan'lar ne öyle.Her yerde fan.Güzel olmuş...
  • Arkadaşlar karıştırmayın :)

üstteki ilk resim güya benim yapmaya çalıştığım mod yani kapağın ayvayı yediği hali

alttaki ikinci resim ise Mustafa hocam tarafından kapağın tekrar düzeltilmiş hali
  • Evet, kapak ilk geldiğinde umutsuzluğa kapılmadım değil, öyle berbat kesilmiş ki, balta ile doğransa ancak o kadar olur.. Ama güzel bir kaynak, macun, astar ve boya sonrası bu vaziyet oldu. Güle güle kullan Gökhan kardeşim..
    Bir de yerine ulaşsaydı..Cuma gününden beri kargoda.. Kargoculara
  • quote:

Kargoculara

• quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

Evet, kapak ilk geldiğinde umutsuzluğa kapılmadım değil, öyle berbat kesilmiş ki, balta ile doğransa ancak o kadar olur.. Ama güzel bir kaynak, macun, astar ve boya sonrası bu vaziyet oldu. Güle güle kullan Gökhan kardeşim..
    Bir de yerine ulaşsaydı..Cuma gününden beri kargoda.. Kargoculara

sağolun Mustafa hocam teşekkür ediyorum.Kargoculara benden de nedir çektiğimiz bu adamlardan yahu

• Sonunda kapak geldi ve taktım.Gerçekten muhteşem olmuş ,eski halini yakından görseydiniz ve şimdiki halini ne demek istediğimi anlardınız.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.