Şimdi Ara

Toros SW ve Isınma sorunu..?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
37.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 93 model Toros SW var malesef ısınamıyoruz hıc ısıtmıyor artık,
    babamda ınat (emekli asker)oldugundan ötüru ne aracı degiştırıyor nede çorum kaloriferi taktırtmaya izin verıyor (orj bozulmıyacakmış)

    Beni bu konuda nasıl aydınlatırsınız, emınımkı aramızda uzman ve fikir verebılecek doslarım oldugunu.



  • Tam adamına rast geldin 12yi tam 12 sene kullandım yapman gereken şu aracın termostatını kışlık olanla değiştirmen yani 80-90 derecelik olacak sonra radyatörün önüne karton mukavva ile komple kapat merak etme bişey olmaz ben hep böyle kullandım eğer hiç ısıtmıyorsa aracın sıcak su vanası var hani içerden açılan kaputu aç bu vana şöför kısmındaki siyah plastik su borusunda görürsün zaten elinle oynat bakalım tam açma-kapama yapıyomu eğer takılarak açma-kapama yapıyosa onuda değiştir merak etme bu saydıklarım pahalı değil termostat 15lira vana 10 lira bi dene düzelmezse buraya yaz
  • kardeş aynı arabadan bizde de var. kısa mesafe kullanıyorsan zaten ısınmaz bu arabalar. en az 2-3 km den sonra sıcaklığı hissedebilirsin. eğer hala sorun olduğunu düşünüyorsan bir üstteki arkadaşın dediklerine ek olarak araca sürekli su ilavesi yaptıysan radyatör ve kalorifer petekleri kireçlemiş olabilir. ben bu yaz hararetten şikayetçiydim ve radyatöre baktıkki içi hep kireç bağlamış ama hala değiştirmedim. bunlar arabaya eklediğin sular kireçli ise olabilir. bunların olmamasını istiyorsan su değil antifiriz ilave et sürekli...
  • Ben babamın Toros sevgisi nedeni ile çocukluğumdan bu yana bindim bu arabaya halada sık sık alır binerim. Arkadaş toros nasıl ısınır biliyornusun. Biliyorsan banada söyle veya başka bilen varsa lütfen hepimizi bilgilendirsin.
    4, 5 km yol gitmeden ısınmaz hayatta. Isınmaktan kasıtta ılımak biraz, titrememek. Şehir içinde kısa mesafe gideceksen sıkı giyin. Şehir dışı uzun mesafe gideceksen yine sıkı giyin. 5, 10 km sonra kabanını 40, 50 km sonrada üzerindeki hırkayı çıkarabilirsin. Yada gider bir çorum taktırır rahat edersin. (Bu arada babam hiç çorum taktırmadı, orjinalliği gitmesin diye tüp bile taktırmadı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazicim9 -- 23 Aralık 2008; 23:20:23 >
  • arkadaslar babama soyledım vallaaa kızdı yıne :) beyenmıyorsan binmeee dedııı
    ama radyatör degiselı 1 yıl olmuş kıreclenecegını zannetmıyorum.
    ne bıleyım eleıktirikli falan bir altarnetif bulabılırmıyızkı.?
    (ayrıca ilgınızede tesekkurler)
  • radyatör değil fakat kalorifer peteği kireçlemiş olabilir onu değiştirmen gerekebilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eren_66

    radyatör değil fakat kalorifer peteği kireçlemiş olabilir onu değiştirmen gerekebilir.


    yok kardes oda degısmış

    @yazicim9 kardeşim ne güzel özetlemışsın
  • bizim arabada da çorum yok ama dediğim gibi 2-3 km sonrasında ısınmaya başlıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eren_66

    bizim arabada da çorum yok ama dediğim gibi 2-3 km sonrasında ısınmaya başlıyor.


    tama erencım aynen oylede @yazicim9 arkadasım bak ne güzel özetlemiş bı oku ıstersen
  • ÇORUM KALORİFER TOROSLAR İÇİN İDEAL ÇÖZÜM BENCEDE ÇOROM TAKTIRIN
    quote:

    Orjinalden alıntı: Mnr980

    arkadaslar babama soyledım vallaaa kızdı yıne :) beyenmıyorsan binmeee dedııı
    ama radyatör degiselı 1 yıl olmuş kıreclenecegını zannetmıyorum.
    ne bıleyım eleıktirikli falan bir altarnetif bulabılırmıyızkı.?
    (ayrıca ilgınızede tesekkurler)
  • çorum nedir yahu? bir tür ekipman adı mı, cidden bilmiyorum. bilgilendirirseniz sevinirim
  • Çorum Türk yerli otomotiv sanayinin cumhuriyet tarihindeki ilk ve tek şaheseridir. Klimanın atası.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yazicim9

    Çorum Türk yerli otomotiv sanayinin cumhuriyet tarihindeki ilk ve tek şaheseridir. Klimanın atası.


  • çocukluğumun arabaları 12 ey gidi günler orta okuldaydım 1992 felan cok uzun zaman geçmedi ama araba teknolojisi cok geliştiği için bu arabaları cok cabuk eskitti bu kısa zaman.büyükler corum taktırdım felan diyince ne merak ederdim hemen gider bakardım camdan .bir arabaların camlarından içlerine bakarak arkadaşlarla bu 180 basıyo bu 200 basıyo derdik hele 210 felan gördüğümüzde hayrete düşerdik 90 lı yılların başları cocuk olmak ...
  • Torosmuu canavar onlar yaa... 91 ve 2000 modelı vardı bende de...
    abicim ısınmasada olur o araç
    zaten arabanın kendısı sıcakkk.... bazen çok ısıtır bazende kafasına gore takılıp soguk olur
  • Şaka bir yana her ne kadar eski teknoloji olsada aslında canavardır Toros. Bir mühendis ev arkadaşım vardı bekarlıktan zamanında. Sulama birliğinde çalıştığı için sulama zamanı geceleri teftişe çıkardı. Bende giderdim arasıra onla. Sulama birliğinin bu iş için kullandığı iki araç vardı. Birisi Ford Ranger diğeri Toros. Arkadaş Toros varken ne Ranger'ı alacamda başıma bela edecem derdi. Vallaha arazi aracından daha kullanışlı idi. Girdiğimiz çıktığımız yerleri bir görseniz. Bir traktör birde Toros girer çıkar oralara. Velhasıl amaca göre ya süper ya da berbat bir araç. Konfor arıyorsan ikincisi geçerli. Dağa taşa sürecem kırılmasın parçalanmasın, kırılsa parçalansa bile önemi yok parça sorun değil bol ve ucuz diyosan birinci seçenek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yazicim9

    Şaka bir yana her ne kadar eski teknoloji olsada aslında canavardır Toros. Bir mühendis ev arkadaşım vardı bekarlıktan zamanında. Sulama birliğinde çalıştığı için sulama zamanı geceleri teftişe çıkardı. Bende giderdim arasıra onla. Sulama birliğinin bu iş için kullandığı iki araç vardı. Birisi Ford Ranger diğeri Toros. Arkadaş Toros varken ne Ranger'ı alacamda başıma bela edecem derdi. Vallaha arazi aracından daha kullanışlı idi. Girdiğimiz çıktığımız yerleri bir görseniz. Bir traktör birde Toros girer çıkar oralara. Velhasıl amaca göre ya süper ya da berbat bir araç. Konfor arıyorsan ikincisi geçerli. Dağa taşa sürecem kırılmasın parçalanmasın, kırılsa parçalansa bile önemi yok parça sorun değil bol ve ucuz diyosan birinci seçenek.


    yaaa arkadaşlar tamam övmeyin lütfen babam okumasın bu yazdıklarınızı

    çorum dısında nasıl ısıtacagız bu canavarı

    ufo turu bir seyler yokmu taktıralım




  • Kaputu aç direksiyon hizasında kalorifer vanası var onu elle kışlık konuma al.Hava filtresinin yanında mandal var onu kışlık konuma al filtrenin deliği kapanır şekildeyken kışlık konumda olur.Havayı egzos manifoldunun yanından alıyo.Birde bizim araçta orijinal kartonu var. radyötörün önüne takılıyo hamam gibi oluyo.Kayseri de uzun süre kullandım.
    Hızlı ısınmak istiyosan hızlı gideceksin çünkü fan çok güçsüz ama hızlı gidince dışarıdaki hava akımıyla araç içine sıcak hava daha hızlı yayılıyo.Tofaşlar kadar çabuk ısıtmaz ama hararet de yapmaz.Yukarıdakileri yapabilirsin aracın orijinalliği bozulmaz.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.