Şimdi Ara

XBox 360 hakkında herşey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
12.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu yıl sanırım PC kullanıcılarıda dahil olmak üzere oyun severlerin en çok bekledikleri olay yeni nesil konsollar olan XBox 360 ve Playstation 3 tanıtımları oldu. Sony yeni konsolu Playstation 3 için 18-20 Mayıs arasında düzenlenecek olan E3 Expo fuarını beklerken, Microsoft rakibinden daha atik davranarak XBox 360'ın tanıtımını 12 Mayıs'ta MTV'de düzenlenen bir programda tanıttı.

    Bir çok özelliği gün yüzene çıkan yeni XBox, XBox 360 şu anki en üst düzey masa üstü bilgisayarlardan dahi daha ileri donanımsal özellikleri ile oldukça ilgi çekici bir ürün. IBM PowerPC bazlı her bir çekirdeği 3.2 GHz hızında çalışan 1MB L2 önbellekli üç (3) çekirdekli işlemcisi bulunan konsol grafik işlemcisi olarak ATI'nin XBox 360 için özel olarak ürettiği 500 MHz çekirdek hızına sahip 48 iş hatlı bir ünite kullanmakta.

    Grafik kartı ve sistem 512 MB DDR3 belleği ortak kullanmaktalar. Fakat grafik kartının 10 MB kendine özel bir ön belleği bulunmakta. Grafik ünitesi 500 milyon üçgen hesaplama gücüne ve 16 milyar piksel saniye piksel doldurma yeteneğine sahip. Bir karşılaştırma yapmak gerekirse Nvidia Geforce 6800 Ultra 600 milyon üçgen hesaplama gücüne ve 6.4 milyar piksel saniye doldurma yeteneğine sahip.

    Konsol çıkartılabilir 2.5'' lik 20GB sabit diskle birlikte geliyor kullanıcılar ileride sabit diskin kapasitesini kolaylıkla arttırabilecekler. Optik okuyucu olarak 12x hızında bir DVD rom kullanılmış. XBox 360 için çıkartılan bütün oyunlar 16:9, 720p ve 1080i HDTV destekli olacaklar fakat normal televizyonlarda da oyunları rahatlıkla oynayabileceksiniz. Cihaz anti-aliasing desteği sayesinde oyunlarda en üst düzey grafik kalitesini kullanıcılara sunmayı planlıyor.

    XBox 360, dört (4) adete kadar kablosuz gamepad'e destek vermekte. Gamepad'ler USB porta takılarak şarj edilebilmekteler. Cihaz üzerinde ikisi ön tarafta biri arka tarafta olmak üzere üç (3) adet USB 2.0 portu var ayrıca XBox 360, 802.11a, 802.11b ve 802.11g kablosuz ağ standartlarını desteklemekte. Kullanıcılar Wi-Fi üzerinden kablosuz olarak internete bağlanabilir yada çoklu oyuncu destekli oyunları oynayabilirler.

    Yeni konsol ilk versiyona göre oldukça fazla ilerleme kaydetmiş durumda. Herhalde oyun firmaları artık kullanıcılara eski konsollarda sadece giriş intro'larında gördüğümüz grafikleri sunabilecekler. Fakat işin garip tarafı XBox 360'ın bu kadar güçlü özelliklerine rağmen PlayStation 3'ün XBox 360'dan üç (3) kat daha güçlü olduğu dedikoduları Internette dolaşmaya başladı bile. Hatta Microsoft'un bu duruma hazırlık için PlayStation 3'ün piyasaya çıkışının ardından yeni ve daha güçlü bir XBox 360'ı piyasaya süreceği dahi konuşulmakta. Daha güçlü bir XBox 360 her ne kadar oldukça saçma gelsede bu piyasada her an her şey olabilir.

    Yeni nesil XBox için geliştirilen ve Beta testleri devam eden Ghost Recon 3'den görüntüler. Henüz çok fazla detay belli olmasada bir tanıtımın gerisinde en azından idarelik 3-4 ekran görüntüsü hiç yoktan iyidir...

     

    Hemen aşağıda sizin için hazırladığımız tabloda XBox ile XBox 360 arasındaki farkları görebilirsiniz. Gelişme oldukça etkileyici...


    Sayfanın Linki : http://www.xbox.com/en-US/xbox360/factsheet.htm








  • tr ye ne zaman gelecek bu alet tabi bide fiyat ne olacak
    ne olacak
  • Eylül Kasım gibi Amerika'da çıkması bekleniyor Amerika'da çıkışından yedi (7) gün sonrada Avrupa'da çıkacak. Japonya için henüz tarih belli değil. Fakat fiyat için şimdiden birşey söylemek zor.
  • Ben en çok fiyatını merak ediyorum
  • OHA bu aletlere yazılım kurup render farm olarak kullanabilirmiyiz acaba diye direk düşündüm
  • karizma cihaz yapmış bill teyze..
  • güzele benziyo
  • Ghost Recon'daki görüntüler muhteşem... Ağzım açık kaldı. 3.2 ghz 3 çekirdekli powerpc işlemcinin gücü inanılmaz (her birisi 2 thread çalıştırabiliyor). Xbox çıktığında işlemcisi çok aşırı güçlü değildi zamane pc'leriyle karşılaştırılabiliyordu ama bu tek kelimeyle aşmış durumda.. Bu kadar işlemci gücüyle harika fizik motorları, yapay zeka, parçacık efektleri bekleyiniz.
  • Ekran görüntülerindeki kabartma ve ışık efektleri bu cihazın iyi iş çıkaracağını gösteriyor.
    Bu arada Sony ve Nintendonun ürünlerinide görmek lazım.
  • Konsollar aştı pcler rafa :)
  • ya pc oyun oynamak için ölmez diyodum ama yanılmışım bu n böyle kardeşim e.kartı üreticileri bu konsollardan daha çok mu para kazanıyolar ya 48 iş hattı n demek yahu 1 hdtv ve xbox yada ps3 şart olacak ilerde
  • adamlar aştı gerçekten pc ler nolcak bakalım ilerde ps3 çıksın bakalım o nolcak xbox tan aşşağı kalmazlar heralde???
  • Unutmayın ki ülkemizde en kolay bulunan konsol PS dir gerek oyun bulmakta gerek chip taktırmada hiç sorun yaşamzsınız . Tek ümidimiz yeni PS3 ün xbox 360 dan daha iyi olmasını ummak . Fiyatı ilk başta hepimize abartı gelecektir fakat 6-7 ay sonra makul ve alınabilir seviyeye gelecektir .
  • Daha iyi olan daha fazla rabet görür. PS3 ün X box tan daha iyi olmasını ummana hiç gerek yok İMPHOTEP. İyi olan kazansın. Türkiye ye ve Dünyaya X - BOX çok geç girdi. Ama şu anda en iyisi olan PS ile kıyaslanmakta. Bill bu olayı fazla kafaya takarsa, bırak PS3 diye bir makinayı, PS4+ da çıksa geride bırakabilecek bir reklam potansiyeli, maddi gücü ve gerekli herşeyi var. Tabi bunların hepsi Strateji meselesi.

    İyi olan kazansın. Son kullanıcılar hesaplı bulabilsin.
    PS3 daha iyi olmuş fiyatı 3-4 katı fazla olmuş yada tam tersi bu bize gelmez.

    Şu anda X-Box ve PS2 hemen hemen aynı performansı veriyorlar. Ama Yaygın olan kazanıyor. X-Box ı dahada dikkatli incelerseniz daha çok özellik keşfedeceksiniz. Ve daha hesaplı. İşte Bu güçün Önüne Geçilemez...

    Düşünsenize PC oyunlarını Direk X-BOX a takıp oynayabiliyorsunuz Kim ps3 alır...




  • pc nin devri kapanmistır arkdaslar,gecmis olsun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pulp

    pc nin devri kapanmistır arkdaslar,gecmis olsun.


    pc sadece oyun mu
  • valla billa ,ben alcem ama ne zaman 10 yil sonra
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 17egemen

    quote:

    Orjinalden alıntı: pulp

    pc nin devri kapanmistır arkdaslar,gecmis olsun.


    pc sadece oyun mu

    yeni xbox da sadece bir oyun makinesi degil zaten .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hekimoglu

    Daha iyi olan daha fazla rabet görür. PS3 ün X box tan daha iyi olmasını ummana hiç gerek yok İMPHOTEP. İyi olan kazansın. Türkiye ye ve Dünyaya X - BOX çok geç girdi. Ama şu anda en iyisi olan PS ile kıyaslanmakta. Bill bu olayı fazla kafaya takarsa, bırak PS3 diye bir makinayı, PS4+ da çıksa geride bırakabilecek bir reklam potansiyeli, maddi gücü ve gerekli herşeyi var. Tabi bunların hepsi Strateji meselesi.

    İyi olan kazansın. Son kullanıcılar hesaplı bulabilsin.
    PS3 daha iyi olmuş fiyatı 3-4 katı fazla olmuş yada tam tersi bu bize gelmez.

    Şu anda X-Box ve PS2 hemen hemen aynı performansı veriyorlar. Ama Yaygın olan kazanıyor. X-Box ı dahada dikkatli incelerseniz daha çok özellik keşfedeceksiniz. Ve daha hesaplı. İşte Bu güçün Önüne Geçilemez...

    Düşünsenize PC oyunlarını Direk X-BOX a takıp oynayabiliyorsunuz Kim ps3 alır...



    Bağırmanıza gerek yok Allaha şükür sağır değiliz . Tabiki pazarlama ve reklam stratejisi iyi olan kazanacak ( bkz intel ve amd )son birkaç senede amd inteli performansta yakalamış ve hatta bazı noktalarda geçmiş olabilir ama pazarlama stratejisi intel kadar iyi olamdığı için hala hak ettiği pazar payını yakalyamamıştır . Sony ve microsoft genel olarak bakıldığında farklı kulvarlarda yarışmaktadırlar . Sadece bazı noktalarda birbirlertine rakiptirler oyun konsoluda bunlardan biridir . Ps3 ün daha iyi olmasını ; olamasa bile en az Xbox a performans açısından yaklaşmasını isterim nedeni gayet basit masa üstünde olduğu gibi oyun konsol piyasasındada microsoftun tekel olmamasını istemem unutmayın tekel olmuş bir kurum istediği herşeyi yapar ve kimse kolay kolay karşı çıkamaz (istisnalar hariç ) (bkz Türk telekom )




  • bence artık pc de oyun oynama devri bu yeni nesil konsollarla kapanıyor. artık oyun için bilgisayar almak SAÇMA hele bi şu sitedeki xbox360 oyunlarının videolarına bakın sonra siz de kendi yorumunuzu yapın.www.gametrailers.com
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.