Şimdi Ara

İMPLANT DİŞ YAPTIRANLAR LÜTFEN İÇERİİ..!!! (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.301
Cevap
189
Favori
1.748.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güzelmiş :) Yalnız ben bi kaç ay önce bir haber okumuştum o yüzden biraz ağırdan alıyorum. Size komik gelebilir ama Kök hücreden İnsan dişi üretmek için ingilterede bir okul 1 milyon dolar bütçe ayırmış. Farelerde deney yapılıp başarılı olunmuş. Şimdi insanlar üzerinde deneyeceklermiş. Başarılı olursa kök hücre sayesinde. 2 hafta içinde normal kendi kendine diş çıkartacaklar. Şimdi diyeceksiniz ohoo o hayata geçene kadar çok seneler geçer. Haklı bir düşünce ama böyle titanyum vidaları filan çaktırınca 1-2 yıl içerisinde böyle bir şey geliştirilirse faydalanılmaz diye ağırdan alıyorum. Pahalı olmasa umrumda bile olmaz yaptırıdım ama pahalı yahu :)
  • Sn Huroncu ,Üst yapının yapılma süreci nasıl oldu ? Kaç kere gitmek gerekti dişçiye ? Kaç günde işlem bitti ? Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..
  • iki kere gidildi ilkinde implantın içine bir ince çubuk gibi birşey takıldı ve takılacak dişin ölçüsü alındı bir hafta sonrada diş takıldı ilk gün biraz dilime takıldı gibi oldu ama ertesi gün unuttum şimdi kendi dişimmiş gibi devam ediyorum problem yok
  • Mecidiyeköy civarında implant yapan doktor önerisi olan?
  • İzmir de bilginiz, tavsiye ettiğiniz bi doktor var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huroncu

    iki kere gidildi ilkinde implantın içine bir ince çubuk gibi birşey takıldı ve takılacak dişin ölçüsü alındı bir hafta sonrada diş takıldı ilk gün biraz dilime takıldı gibi oldu ama ertesi gün unuttum şimdi kendi dişimmiş gibi devam ediyorum problem yok



    sayin horoncu formda implantat yazinizi okudum ve bu DR.adnan beyi tavsiye edermisiniz? haftaya bir görüsmem olacak doktor beyle , veyahutta baska öererebileceginiz baska bir marka varmi bildiginiz arkadaslar ? gitmeden panoramik film istedi kocaelinde nerde var onuda bimiyorum kadiköyde varmis oraya gidecegim birde DR.bey bir yerli kullaniyormus birde fransiz TBR marka kullandigini bahsetti yerlisi 750 TL-fransizi 1000 Tlye yapiyormus bakalim bir görüsüm diyorum siz bu konuda tecrübenizi bizimle paylasirsaniz herkesde biraz bilgi edinmis olur slmlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hazzeyin


    quote:

    Orijinalden alıntı: huroncu

    iki kere gidildi ilkinde implantın içine bir ince çubuk gibi birşey takıldı ve takılacak dişin ölçüsü alındı bir hafta sonrada diş takıldı ilk gün biraz dilime takıldı gibi oldu ama ertesi gün unuttum şimdi kendi dişimmiş gibi devam ediyorum problem yok



    sayin horoncu formda implantat yazinizi okudum ve bu DR.adnan beyi tavsiye edermisiniz? haftaya bir görüsmem olacak doktor beyle , veyahutta baska öererebileceginiz baska bir marka varmi bildiginiz arkadaslar ? gitmeden panoramik film istedi kocaelinde nerde var onuda bimiyorum kadiköyde varmis oraya gidecegim birde DR.bey bir yerli kullaniyormus birde fransiz TBR marka kullandigini bahsetti yerlisi 750 TL-fransizi 1000 Tlye yapiyormus bakalim bir görüsüm diyorum siz bu konuda tecrübenizi bizimle paylasirsaniz herkesde biraz bilgi edinmis olur slmlar

    kesinlikle tavsiye ediyorum eşim ve ben ne acı ne dikiş şu an kendi dişimmiş gibi kullanıyorum
  • Sn Hazzeyin Adnan beye kesinlikle güvenebilirsiniz..Bende sizin gibi arayış içerisindeyken sn huruncunun yazısı sayesinde tanıdım..Kendisi son derece tecrübelidir..Üstelik bendeki tedavi Sn Huroncununki gibi tek diş değildi ..2 Azı çekildi ve aynı anda yerine 2 implant konuldu..Ayrıca önceden boş olan 2 adet azının boşluğuna implant koyuldu ..Toplam işlem 40 dakikayı geçmedi ki azılardan birinin çekimi sırasında kırılması işi uzattı..Hepimizin canı tatlı bende korku içindeydim ..Hiç korkmayınız..Kadiköyde rontgeni çektikten sonra gidiniz..Tek bir implant ise yaptıracağınız ne olduğunu bile hissetmezsiniz..
  • @Emekliyim ne kadara maloldu size?
  • Eğer forumu okursanız Huroncunun yazılarında sorduğunuz sorunun cevabı var...Türk malı İmplantın alt ve üst yapısının yapılıp kullanır hale gelmesi 750 Tl dir..
  • Arkadaşlar ben bundan 4 sene önce 3 adet diş için implant yaptırdım.Öncelikle 4 senedir bunu kullanan biri olarak aklında soru işareti olan arkadaşlara biraz yardımcı olmaya çalışıcam.Günümüz diş hekimliğinde benim bildiğim kadarıyla eksik diş için yapılabilecek en sağlıklı ve sorunsuz uygulama implanttır.Dişle ilgili her konuda olduğu gibi bununda önemli noktası bu işin ehli insanlara yaptırılmasıdır.Öncelikle implant gerçekten pahalı bir uygulama.Çeşitleri mevcut farklı kalitede olanları mevcut.Çene kemiğinize göre uygun olanının seçilmesi ve dikkatli birşekilde uygulanması lazım.Ben bunu ankarada kızılayda yıllardır aile dişçimiz olan bi doktora yaptırdım ve hiçbir sıkıntım olmadı.Ama dediğim gibi bu çok hassas bir mevzu çünkü çene kemiğine monte edilen bir metal söz konusu.Öncelikle ben yaptırırken ki durumu anlatıyım biraz.Benim 3 adet kanal tedavisi olan dişim vardı.Bu dişlerimin üst kısımları kırıldı ve sadece diş kökleri duruyordu.İmplantlar bu diş kökleri alındıktan sonra uygulandı ve dolgudan daha kolay oldu benim için uygulanması.Kökler alındıktan sonra zaten açıkta olan çene kemiğine hemen uygulandı ve diş etine herhangi bir dikiş atılmadı.Dişe eti çok hızlı bir şekilde kendini topladı.implantlar uygulandıktan sonra 1.5 ay çene kemiği ile implantın birbirine kaynamasını bekledim.İlk başlarda çene kemiğiniz zarar gördüü için implanta çarpan bişey hafif bir sızlama ysebep oluyordu zamanla kemik iyleştikçe bu olayda ortadan kalktı 1.5 ay sonra kaplamalar takıldı ve 4 senedir sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.İmplantla ilgili en önemli nokta bu işi sürekli uygulayan bi doktora gitmeniz.İmplantlar pahalı olduğu için çoğu doktor şimdiye kadar bu uygulamayı çok fazla yapmamıştır.Yani bu konuda hergün implant yapan bir doktora göre çok daha tecrübesizdirler.O yüzden eğer implant yaptırıcaksanız buna gerçekten dikkat edin.Birde implantların fiyatları kalitesine göre değişiklik gösterir.Ucuz olmasına ragbet etmemenizi tavsiye ederim sonuçta sağlığımız söz konusu.(Ben 4 sene önce sağ üst çenemdeki 2 adet implant için 2800 , sol alt çenemdeki implant için 2000 tl vermiştim.Sol alt da bulunan çene kemiğim daha geniş olması sebebiyle daha kalın bir implant kullanıldı bu sebebple diğerlerinden daha pahalıydı) İmplantla ilgili merak ettiğiniz bişey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım herkese şimdiden geçmiş olsun.
  • Bende ciddi anlamda diş problemi var daha önce 2 kez tüm yapılmış protezlerim vs. değişmesine rağmen sıkıntı çok yaşadım ve varılan son neticede üst ön dişlerimi tamamen kaybetmiş durumdayım.En son Sgk diş protez masraflarını karşılamaya başlayınca bulunduğum bölgedeki diş hastanesine gittim benden diş rontgeni istediler ve doktor rontgene bakınca 'senin tüm dişlerin bitik hepsi çekilip seyyar protez takılması gerek' diyerek sıfır moral verdi..başka bir çözümün ise ust damağa yapılacak 6 adet implant üzerine protez olduğunu söyledi ama ben doktoru çok inandırıcı bulmadım ( bu arada 1 implant 1000 tl dendi )hayatımızın yarısı dişçilerde geçtiği için :) bir çok diş doktorundan duyduğum şeyi aktarayım..tüm dişler içinde şayet köpek dişleri sağlamsa bunlarla tüm bir protezin desteklendigi şeklinde bir kaç kez dinlemiştim..Burada diş hekimi arkadaşlar varsa aydınlatırlarsa sevinirim.Üst çenede protezlerimin altındaki kalan sağlam dişler ile komple bir protez yapılamazmı ? veya o doktoru atlayıp bir kaç hekime mi görünmeli?

    Yorumlar için teşekürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VirtualFrog

    Bende ciddi anlamda diş problemi var daha önce 2 kez tüm yapılmış protezlerim vs. değişmesine rağmen sıkıntı çok yaşadım ve varılan son neticede üst ön dişlerimi tamamen kaybetmiş durumdayım.En son Sgk diş protez masraflarını karşılamaya başlayınca bulunduğum bölgedeki diş hastanesine gittim benden diş rontgeni istediler ve doktor rontgene bakınca 'senin tüm dişlerin bitik hepsi çekilip seyyar protez takılması gerek' diyerek sıfır moral verdi..başka bir çözümün ise ust damağa yapılacak 6 adet implant üzerine protez olduğunu söyledi ama ben doktoru çok inandırıcı bulmadım ( bu arada 1 implant 1000 tl dendi )hayatımızın yarısı dişçilerde geçtiği için :) bir çok diş doktorundan duyduğum şeyi aktarayım..tüm dişler içinde şayet köpek dişleri sağlamsa bunlarla tüm bir protezin desteklendigi şeklinde bir kaç kez dinlemiştim..Burada diş hekimi arkadaşlar varsa aydınlatırlarsa sevinirim.Üst çenede protezlerimin altındaki kalan sağlam dişler ile komple bir protez yapılamazmı ? veya o doktoru atlayıp bir kaç hekime mi görünmeli?

    Yorumlar için teşekürler



    Sorununuz için canınızı sıkmayın..Gerekirse (eger üst çenede hiç diş yoksa) 2 adet implant yerleştirilip protez ona monte edilerek yapılamtaymış.(kendiniz gerektiğinde çıkartıp temizleyebilmekteymişsiniz)..Eğer sadece Üst ön dişler yok ise gerektiği kadar implant takılarak hayata dişi olan biri olarak devam edersiniz..
  • arkadaşlar ben özelde fiyatları sordum en ucuz 600 euro diyorlar..benim 2 dişim eksik..toplam 1200 euro tutuyor..benim şu an bu parayı verecek durumum yok..biraz araştırdım okmeydanı diş hastanesi bu konuda iyimiş..burada implant yapıyolarmış..burda implant yaptıran var mı? implant için gittiğin zaman 3-4 ay sonrasına gün verme olayı var mı burda?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihcsv

    arkadaşlar ben özelde fiyatları sordum en ucuz 600 euro diyorlar..benim 2 dişim eksik..toplam 1200 euro tutuyor..benim şu an bu parayı verecek durumum yok..biraz araştırdım okmeydanı diş hastanesi bu konuda iyimiş..burada implant yapıyolarmış..burda implant yaptıran var mı? implant için gittiğin zaman 3-4 ay sonrasına gün verme olayı var mı burda?

    600 euro fazla çünkü formu okursan biz 750 tl ye yaptırdık ama okmeydanında sigortadan yapılıyorsa o daha iyiymiş bilen arkadaşlar cevap verirse herkes faydalanabilir
  • Okmaydanı İmplant yapmıyor, çene cerrahi bölümü var ama İmplant uygulamaları yok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erencexor

    slmlar burada yazılan yazıları baştan sona kadar okudum herkez bir şey yazmış
    ama kullanılan vidanın ne kalite veya ne standartta olduğuna dair
    ne marka ne de model hakkında kimse hiç bir şey yazmamış

    herkez diyor avrupa malı olsun ama markası nedir ? modeli nedir ? bu konuda hiç bir şey yazılmamış

    kullanılan malzemenin ömrü ne kadar kaç yıl garantisi var şaka gibi geliyor
    ama bunları bilmediğiniz sürece kimbilir en uyduruk markayı
    size en kaliteli diye takmayacakları ne mağlum

    yaw gözlük alırken bile bir aldığınız gözlüğün hangi standartlara göre hangi kalitede olduğunu yazan
    bir dünya kalite sertifikası ile birlikte almıyormusunuz

    ama anlaşılan o ki diş piyasası tutabildiğine
    aynı ürünü parası olana 1. kalite de ömür boyu garanti de
    parası az olana 2. kalite bir ömür garanti de ve torna vida ile sık misali bir durummu var nedir

    ben buraya ahmetin mehmetin bu iyidir bu kötüdür yorumlarını okumaya değil
    üretilen medikal malzemenin kalitesini ve fiyatını bilimsel açıdan görmek için geldim

    ama herkez kendine yapılan vidanın 1. kalite olduğunu söylüyor.
    iyide iyi malın iyi olup olmadığını öğrenmek için 10 yıl içinde 1milyon kere ısırma hareketi sonrası kırılıp kırılmadığına mı yamulup yamulmadığına mı bakacağız ! veya doktorun bu iyidir demesinemi bakacağız !?

    doktorda bir noktada bu işin ticaretini yapan biri dahası buna kozmetik gözüyle bakılıyor

    dahası abuk sabuk bir dünya konuda insanlar dava açıyor kazanıyorda

    sigorta diş yerine takma dişe destek veriyorda

    diş kökü protezine başka bir alternatif olmadığı halde buna nasıl destek vermiyor
    bu konuda birileri dava açsa vidanın tanesi 100 liraya kadar iner dahası sigorta toplu alır


    aldığıda alacağıda bildiğin platin kaplama vida olacak

    zaten kol bacak birden fazla noktadan kırılınca platini şişi direk takmıyormı kırılan kolun içine

    o zaman sigorta bu platini karşılıyorda ağıza gelincemi karşılamıyor !?

    platin dediğin şey HDD içindeki diskin parlak kısmı yani direk çöpe atılan malzeme ! :(




    sigorta implantı ödese devlet batar yav, 70 milyon insan var bunlarda kaç tane eksik diş var bir hesapla (diş sayısı x 500-1000 tl )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onesis

    Arkadaşlar ben bundan 4 sene önce 3 adet diş için implant yaptırdım.Öncelikle 4 senedir bunu kullanan biri olarak aklında soru işareti olan arkadaşlara biraz yardımcı olmaya çalışıcam.Günümüz diş hekimliğinde benim bildiğim kadarıyla eksik diş için yapılabilecek en sağlıklı ve sorunsuz uygulama implanttır.Dişle ilgili her konuda olduğu gibi bununda önemli noktası bu işin ehli insanlara yaptırılmasıdır.Öncelikle implant gerçekten pahalı bir uygulama.Çeşitleri mevcut farklı kalitede olanları mevcut.Çene kemiğinize göre uygun olanının seçilmesi ve dikkatli birşekilde uygulanması lazım.Ben bunu ankarada kızılayda yıllardır aile dişçimiz olan bi doktora yaptırdım ve hiçbir sıkıntım olmadı.Ama dediğim gibi bu çok hassas bir mevzu çünkü çene kemiğine monte edilen bir metal söz konusu.Öncelikle ben yaptırırken ki durumu anlatıyım biraz.Benim 3 adet kanal tedavisi olan dişim vardı.Bu dişlerimin üst kısımları kırıldı ve sadece diş kökleri duruyordu.İmplantlar bu diş kökleri alındıktan sonra uygulandı ve dolgudan daha kolay oldu benim için uygulanması.Kökler alındıktan sonra zaten açıkta olan çene kemiğine hemen uygulandı ve diş etine herhangi bir dikiş atılmadı.Dişe eti çok hızlı bir şekilde kendini topladı.implantlar uygulandıktan sonra 1.5 ay çene kemiği ile implantın birbirine kaynamasını bekledim.İlk başlarda çene kemiğiniz zarar gördüü için implanta çarpan bişey hafif bir sızlama ysebep oluyordu zamanla kemik iyleştikçe bu olayda ortadan kalktı 1.5 ay sonra kaplamalar takıldı ve 4 senedir sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.İmplantla ilgili en önemli nokta bu işi sürekli uygulayan bi doktora gitmeniz.İmplantlar pahalı olduğu için çoğu doktor şimdiye kadar bu uygulamayı çok fazla yapmamıştır.Yani bu konuda hergün implant yapan bir doktora göre çok daha tecrübesizdirler.O yüzden eğer implant yaptırıcaksanız buna gerçekten dikkat edin.Birde implantların fiyatları kalitesine göre değişiklik gösterir.Ucuz olmasına ragbet etmemenizi tavsiye ederim sonuçta sağlığımız söz konusu.(Ben 4 sene önce sağ üst çenemdeki 2 adet implant için 2800 , sol alt çenemdeki implant için 2000 tl vermiştim.Sol alt da bulunan çene kemiğim daha geniş olması sebebiyle daha kalın bir implant kullanıldı bu sebebple diğerlerinden daha pahalıydı) İmplantla ilgili merak ettiğiniz bişey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım herkese şimdiden geçmiş olsun.


    hocam araştırdım diş başına 400-500 euro gibi bir fiyat beriliyor, demem o ki sağlam kazık yemişsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 2 Temmuz 2011; 17:04:22 >
  • arkadaşlar bende implant yaptırmak üçin bir aydır bekliyorum. üst çnemde şu an çekilmedik dişim kalmadı en son 2 sini 10 gün önce çektirdim. implntı uygulayacak doktorum diş yataklarının iyileşmesini bekledi. kısmet olursa bu hafta implantları yerleştirecek. f,yat implant başı 500 euro +porselen 500 üst çenem 3500 euro ya malolacak fiyat uygun mudur.implantların alman malı olduğunu, yerli olmadığını söyledi.ve kendisi implant başına 400 ile 450 arası maliyeti oluştuğnu kendisinin kazanç olarak çok az mi,ktar kazandığını anlattı. bilgisi olan ve bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anto0707

    arkadaşlar bende implant yaptırmak üçin bir aydır bekliyorum. üst çnemde şu an çekilmedik dişim kalmadı en son 2 sini 10 gün önce çektirdim. implntı uygulayacak doktorum diş yataklarının iyileşmesini bekledi. kısmet olursa bu hafta implantları yerleştirecek. f,yat implant başı 500 euro +porselen 500 üst çenem 3500 euro ya malolacak fiyat uygun mudur.implantların alman malı olduğunu, yerli olmadığını söyledi.ve kendisi implant başına 400 ile 450 arası maliyeti oluştuğnu kendisinin kazanç olarak çok az mi,ktar kazandığını anlattı. bilgisi olan ve bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekür.


    hocam benim fiyat aldığım yerde bir implant 400 euro dediler, mesajınızı okuyunca aklım karıştı, acaba bu fiyat sadece vidaya mı verildi yoksa vida+ diş miydi?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.