Arkadaşlar geçen gece evdeyken benim taşınabilir PHILIPS 500 GB'lık HDD ile arkadaşlarla film izleyecektik..Salak bir arkadaşımız hdd ile priz arasındaki kabloya takılıncaya kadar.. Harddisk çalışıyor ama içinden duvar saatinin belli aralıktaki sesi gibi(biraz daha kalın :D) sesler geliyor ve pc de gözükmüyor..Ben hdd yi İstanbul Teknosa'dan almıştım fişi ve kutusu orada kaldı şimdi İstanbul'da değilim Kargo ile fiş ve kutuyu getirtcem de kendi yapabileceğim birşeyler var mı öğrenmek istedim.Bir de hdd garantiye gidince büyük ihtimal veriler silinir verileri kurtarmanın bir yolu var mı ??
Şimdiden teşekkürler...
başka bilgisayarda denedin mi? Başka bilgisayardada çalışmıyorsa garantiye göndermelisin.
deneme fırsatım olmadı ama ses yoktu önceden..Sesinde bu durumla alakalı olduğunu düşünüyorum..Ama kısa zamanda deniyeceğim..
Başka yapabileceğim bir şey var mıdır..?
quote:
S.l.k bir arkadaşımız hdd ile priz arasındaki kabloya takılıncaya kadar.
Kabloları ayak altında takılınacak şekilde bırakanda en az o suçladığınız arkadaşınız kadar ...... bir düşünün ayağı takılan kişi düşüp bi yere başını çarpabilir, kabloları orta yerde bırakan suçlu olacaktır.
Oluşan şok hdd nizin karşılayabileceğinden fazla olduğundan hdd niz bozulmuş olmalı. Hdd lerin çalışma sırasında dayanabildikleri şoklar kapalı olduğu halden çok daha düşüktür. Usb hddniz garanti kapsamı dışında bile kalabilir.
Yapacağın tekşey yeni bir dahili disk satın almak ve mevcut kutuyu değerlendirmek. zaten disk düştüğünden, kafa vurmaya başlamış buda garanti kapsamı dışı olması anlamına geliyor. ama genede şansını deneyebilirsin belki anlamazlar değişirler oda senin şansına artık
disk düşmedi yerdeydi kablo çıktı ve biraz sürüklendi :D Neyse bakalım garantiye verdim..Hayırlısı..
quote:
Orijinalden alıntı: promise89
Arkadaşlar benim 500 gb lık taşınabilir disk pc ye takılıyken, pc açılmıyor. Değişik bir hata veriyor, ancak disk i çıkarınca açılıyor. Acaba disk takılıyken pc yi açmamak veya kapamamak mı gerekior?
Harici hdd takılı iken bilgisayarı açmamak kapamamak diye birşey yok. Öncelikle nasıl bir uyarı veriyor onu bilmemiz lazım.
Muhtemelen BİOSdaki boot seçenklerinde usb aygıtı da seçili. O takılı olduğu zaman bilgisayar işltim sistemini oradan başlatmaya çalışıyor ve haliyle windows açılmıyor.Bunu etkisiz hale getirmek için. BIOS a girip boot seçenklerinden usb seçeneğini kaldırın..