Şimdi Ara

YARDIM LÜTFEN-Bilgisayarda DTS-HD, DOLBY True Hd Çözülür mü?-YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayara blue ray player alıp filmleri izlerken sesi içerde yazılımsal olarak çözdürüp, ses kartından analog olarak anfi'ye veya Yeni nesil ati ekran kartının HDMI çıkışı üzerinden anfiye çözülmüş sesi gönderme imkanımız varmı?. örneğin power dvd 8 in üzerinde bu ses codeclerinin logoları var ama çözüp çözmediğini bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strangerelisa -- 20 Aralık 2008; 18:20:30 >

• Power DVD çözebiliyor. Eğer Power DVD gibi bu codec'leri destekleyen bir programınız yok ise iş ses kartına düşer. Ses kartı bu codecleri destekliyorsa olur.Desteklemiyorsa olmaz.
  • örneğin internetten indirdiğim resimde de göstermeye çalıştığım video dual audio seçeneğine sahip. 1.siDTS HD, 2.si deDolby digital codecli. fakat videoyu Power dvd 8 ile oynatığımda, bunu sadece Dolby Digital olarak görüyor. en azından bilgi ekranında öyle yazıyor. diger dil seçeneğine geçiş yapamıyorum. sadece Dolby digital ses varmış gibi diğer dile geçiş tuşu aktif değil. Power dvd'nin bilgi ekranında dts-hd veya dolby true hd gören arkadaş var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strangerelisa -- 20 Aralık 2008; 18:17:35 >

• Bahsettiğiniz konuyu bende araştırıyordum bir kaç ay önceye kadar, hatta yurtdışında bu tip konulardaki en geneiş bilgi olan şu forumu da araştırmanızı tavsiye ederim, keza ben bir tarihten sonra işlerim nedeniyle koptum

http://www.avsforum.com/avs-vb/forumdisplay.php?f=26&order=desc&page=2

Neyse ben şuna geleyim, bluray audio formatlarını destekleyen bir amfiniz varsa ve bilgisayardan BR Player'ınıza taktığınız diski aktarmak istiyorsanız bence yazılım olarak Arcsoft TotalMedia Theatre (kısaca TMT)'ı deneyin, ancak benim araştırma yaptığım tarihlerde, bu yazılımın da lisans koruması koyarak o yeni formattaki sesleri aktarmadığını hatırlıyorum, hatta sırf bu illegal yolun önüne geçmek için TMT Asus ile anlaşmış ve Asus Xonar HDAV1.3 ses kartını alana içinde lisanslı ve bu tip aktarıma imkan tanıyan yazılımını koymuştu, şu an bu kartın verdiğim forumdaki sayfası 100 küsür,demekki bayağı bir yol almış bu kart ki bu kadar konuşuluyor.

Onun dışında HDMI 1.3 dışında herhangi bir yöntemle o ses formatlarını aktarmak mümkün değil şu an bildiğim kadarıyla.

• eozen81

PS3 gibi PC de çözdürüp analog/HDMI üzerinden Mull.Chn olarak aktarılabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATA@

eozen81

PS3 gibi PC de çözdürüp analog/HDMI üzerinden Mull.Chn olarak aktarılabilir.

Bluray formatındaki formatlardan mı bahsediyorsun,eğer öyle ise ben PC'de çözdürmekten değil, arkadaşın sorduğu gibi kayıpsız amfiye aktarıp, amfinin çözmesinden bahsetmiştim.
    Biİr fark olmasın bu ikisi arasında?

Çünkü Dolby DTS-HD bir formatı PC çözse pek işimi görmez bana, ama amfi çözüp evdeki sinema sistemime ait hoparlörlere aktarırsa işte o zaman dinlenir bir hale gelir düşüncesindeyim.
  • Katılıyorum.
    Bence de doğru anlatığın gibi olan bağlantıdır. Bunun içinde Player çözmeden HDMI 1,3 ile bitstream olarak aktarabilmeli.

PS3 kullanıcıları BD yi nasıl izliyorlarsa PC den de aynı şekil de izlenebilir.

Konuyu açan arkadaş her iki şekli de sormuş.

"arkadaşlar bilgisayara blue ray player alıp filmleri izlerken sesi içerde yazılımsal olarak çözdürüp, ses kartından analog olarak anfi'ye veya Yeni nesil ati ekran kartının HDMI çıkışı üzerinden anfiye çözülmüş sesi gönderme imkanımız varmı?. örneğin power dvd 8 in üzerinde bu ses codeclerinin logoları var ama çözüp çözmediğini bilmiyorum."
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @ata@

Konu açılmışken devam etsek

Şu an itibariyle bitstream olarak kayıpsız aktarım yapabilmenin yolu var mı, bu bahsettiğim ses kartı ya da yeni nesil anakartlardaki chipsetler falan?

Selamlar
  • aslında dolru olan tabiykide sesi anfide çözmektir. fakat yapmak istediğim aktarım şekli, sesi pc de çözdürüp anfiye aktarmaktır. çünkü anfim pioneer vsx-917 olduğundan dts-hd ve true-hd çözemiyor. bu yüzden sesi pc de çözmem gerek. ps3 işimi halleder fakat ben elimdeki pc ile yapabilirsem ps3 almayı düşünmüyorum.
    bunu başaran aradaş varsa burda paylaşmasını rica ediyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.